ok_computer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2007 αν και μπορει να φανει κουραστικο, θα κανω ισως μια χιλιοειπωμενη ερωτηση για να ειμαι σιγουρος:αν αντιγραψω ενα παρτιτιον απο τον ενα σκληρο στον αλλο, το linux/windows, θα ξεκινανε κανονικα;Σκεφτομαι το partition magic, αλλη λυση στο ubuntu υπαρχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
artking Μάρτιος 28, 2007 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2007 Το έκανα την δευτέρα για win xp και δούλεψε κανονικότατα. Μου έβγαλε ένα προειδοποιητικό μήνυμα ότι μπορεί να μην είναι bootable το νέο partition αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα. Με το partition magic πάντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ok_computer Μάρτιος 28, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2007 και μια δευτερη ερωτηση:θελω να φτιαξω ενα παρτισιον που να εχει 200GB αρχεια.Αν θελω να τα χρησιμοποιω απο linux & windows , ποιο filesystem προτεινετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Μάρτιος 28, 2007 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2007 ...αλλη λυση στο ubuntu υπαρχει?Το qtparted και το gparted, είναι τα αντίστοιχα clones του partition magic για linux. Ένα απο τα 2 θα υπάρχει για ubuntu (αναλόγως εγκατεστημένης έκδοσης). Θα πρέπει πρώτα να έχεις ενεργοποιήσει τα universe repositories στο sources.list αρχείο σου.Πάντα μα πάντα!!! να κρατάς backup των χρήσιμων δεδομένων σου όταν πας να κάνεις κάτι τέτοιο (ανεξαρτήτως προγράμματος και OS)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Μάρτιος 28, 2007 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2007 και μια δευτερη ερωτηση:θελω να φτιαξω ενα παρτισιον που να εχει 200GB αρχεια.Αν θελω να τα χρησιμοποιω απο linux & windows , ποιο filesystem προτεινετε;Καλή ερώτηση...Μέχρι πρότινος θα ήταν μονόδρομος να πας σε fat32.Τώρα με το ntfs-3g, κλίνω προς ntfs.Υπάρχει βέβαια και το ext3 το οποίο μπορείς να δεις από τα windows αν κατεβάσεις τον παρακάτω driverhttp://www.fs-driver.org/download/Ext2IFS_1_10c.exeΕγώ προσωπικά χρησιμοποιώ ntfs με ntfs-3g απο linux Link to comment Share on other sites More sharing options...
masteroidz1442169105 Μάρτιος 28, 2007 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2007 Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ ntfs με ntfs-3g απο linuxΠόσο ασφαλές είναι αυτο? Θελω να περάσω και επίσημα το pc σε linux και το πιο σημαντικο προβλημα μου ηταν τα δεδομενα. Προς το παρον βολευομαι με το VMware για να κανω την δουλειά μου αλλα ειναι αργο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Μάρτιος 28, 2007 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2007 Πόσο ασφαλές είναι αυτο? Θελω να περάσω και επίσημα το pc σε linux και το πιο σημαντικο προβλημα μου ηταν τα δεδομενα. Προς το παρον βολευομαι με το VMware για να κανω την δουλειά μου αλλα ειναι αργο.Δεν μπορώ να ξέρω 100% το πόσο ασφαλές μπορεί να είναι ένα beta πρόγραμμα.Πάντως εγώ το χρησιμοποιώ μήνες τώρα, χωρίς να έχω κανένα προβλημα - κανένα κρασάρισμα και καμια απώλεια δεδομένων - (στην αρχή δοκιμαστικά με ένα ntfs partition που το είχα μόνο για δοκιμές), και αργότερα κανονικά όλα τα partitionΕίχα προσπαθήσει και με captive-ntfs παλιότερα με αρκετά προβήματα (καμμιά σχέση με ntfs-3g). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.