gerogero Απρίλιος 2, 2007 Author #21 Απρίλιος 2, 2007 1) Blue led = hdd led ή power led? Εάν πρέπει να διαλέξει κάποιος δεν νομίζεις ότι το hdd led είναι κυριότερο? Πιστεύω ότι είναι γι' αυτό και λέω πως "βρήκα" το hdd led...4) Εντάξει έκανα το raid 0 και πιστεύω ότι εφ'όσων έκανε γρήγορα και δεν είπε τίποτα για format είναι εντάξει. Το θέμα είναι ότι εάν και ο καινούριος controller το αναγνώρησε, στα windows δεν φαίνοταν. Πηγαίνοντας στο computer management, αναγκάστηκα να αφήσω τα windows να ενεργοπιήσουν το δίσκο για να μπορέσουν να το διαβάσουν...Αποτέλεσμα? 437 GB unnallocated!!! Τί στο διάβολο έγινε τώρα? Πάνε? Χάθηκαν όλα με τυο καινούριο mbr?5)Το μελέτησα το bios αλλά δεν μπορώ να το βρώ....
panoc Απρίλιος 2, 2007 #22 Απρίλιος 2, 2007 οι gigabyte συνηθιζουν να κρυβουν το μενου αυτο, πατα ctrl+F1
mike79020001442169095 Απρίλιος 2, 2007 #23 Απρίλιος 2, 2007 1)οποιο θελεις εσυ.εγω βασικα τα βρισκω αχρηστα,πιο πολυ εφετζιδικα ειναι.4)οταν εκανες εγκαταστηση τα win στην παλια μητρικη ειχες περασει με το f6 αν θυμαμαι καλα,+περασες τους drivers της παλιας με δισκετα ετσι δεν ειναι?στα win περασες τους drivers για raid?5)Στο ΜΙΤ βαλε το option2
gerogero Απρίλιος 2, 2007 Author #24 Απρίλιος 2, 2007 οι gigabyte συνηθιζουν να κρυβουν το μενου αυτο, πατα ctrl+F1Είχες δίκιο!!!!!!!!!!!!!!!!Καλά πώς το 'ξερες? Το είδες σε κανα manual? Χίλια ευχαριστώ δουλεύει τώρα μιας και το 'βαλα 4-4-4-12.Δεν έβγαλα κέρατα τώρα αλλά κρίμα ήταν να μην το έχω στα μέγιστα τυπικά του... Σίγουρα καλύτερα θα 'ναι τώρα σε απόδοση, έτσι δεν είναι?Καλά ανώμαλοι είναι οι άνθρωποι? Γιατί το κρύψανε?
gerogero Απρίλιος 2, 2007 Author #25 Απρίλιος 2, 2007 1)οποιο θελεις εσυ.εγω βασικα τα βρισκω αχρηστα,πιο πολυ εφετζιδικα ειναι.4)οταν εκανες εγκαταστηση τα win στην παλια μητρικη ειχες περασει με το f6 αν θυμαμαι καλα,+περασες τους drivers της παλιας με δισκετα ετσι δεν ειναι?στα win περασες τους drivers για raid?5)Στο ΜΙΤ βαλε το option21) Δίκιο έχεις. Έτσι θα κάνω...:115: 5) Αυτό για ποιό λόγο? Για τα timmings ή όχι? Δεν έχω πάνω απο 1000MHZ μνήμες όμως και υποτίθεται δεν με αφορά η επιλογή...Τεσπά αν είναι για τα timmings, τότε δεν θα χρειαστεί γιατί λύθηκε...4)Πρέπει φίλε μου να ήταν έτσι. Το θέμα είναι ότι τώρα τα πέρασα μέσα από το cd της gigabyte στα vista και ο controller το είδε αλλά σαν άδειο. Τί να κάνω τώρα??? Πώς μπορώ να τα σώσω τα αρχεία μου? Θα δουλέψει τουλάχιστον τώρα στην παλιά μητρική???:022:
panoc Απρίλιος 2, 2007 #26 Απρίλιος 2, 2007 Είχες δίκιο!!!!!!!!!!!!!!!!Καλά πώς το 'ξερες? Το είδες σε κανα manual? Οχι απλα συνηθιζω να αγοραζω gigabyte μητρικες
gerogero Απρίλιος 2, 2007 Author #27 Απρίλιος 2, 2007 Οχι απλα συνηθιζω να αγοραζω gigabyte μητρικες lol!:082: Δεν μου λέτε παιδιά, στην αίσχατη περίπτωση μπορώ να ανακτήσω τα αρχεία εάν χρειαστεί να δημιουργήσω νέο partition για να δουλέψει? Επίσης παίζει ρόλο και το stripe που είχα πριν με αυτό που δημιούργησα τώρα? Πρέπει να είναι το ίδιο? Τώρα το έκανα με 128 (default) αλλά δεν είμαι σίγουρος αν πριν sil3114 raid controller είχα 128. Και τότε default έκανα...:087:
gerogero Απρίλιος 4, 2007 Author #28 Απρίλιος 4, 2007 Όπως έχει, οι μνήμες δεν κάθησαν σταθερά σε 4-4-4-12 μιας και είχα επανηλλημένες μπλέ οθόνες. Τρέχοντας το orthos σε blend το σιγούρεψα κι έτσι τώρα το γύρισα στο αυτόματο (5-5-5-18). Τί να κάνουμε. Φάνηκε από την αρχή η ασυμβατότητα μιας και στο αυτόματο έπρεπε να το είχε αναγνωρίσει σωστά. όσο για το raid 0 stripe 64 που τελικά είχα, δεν το διάβαζε ούτε στην παλιά μητρική μετά τα τόσα πειράματα και τώρα έχω χρησιμοποιήσει το r-studio και κατάφερα να επαναφέρω τα 2/3 επιτυχώς στον παρόντα 120αρη μου ώσπου τον γέμισα.... Τα υπόλοιπα 50-60αρια gb θα τα μεταφέρω αύριο στον καινούριο western digital 500gb usb 2/firewire 400/800 που παρήγγειλα...! Ούφ πάει και αυτός ο εφιάλτης! Τα αρχεία μεταφέρθηκαν και θα μεταφερθούν με 100% επιτυχία (ελπίζω να μην το γρουσουζεύω για τα υπόλοιπα:105: ) μιας και δεν κατέστρεψα τίποτα κάνοντας format... Ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν και καλό πάσχα λοιπόν! Υ.Γ.: Ηθικό δίδαγμα>>> Να μην χρησιμοποιήσω ξανά raid μιας και η τωρινή μητρική δεν με πιέζει με καμιά ασυμβατότητα. Ώρα μετά από ένα χρόνο που τα πήρα να δουλέψουν επιτέλους σε plain sata interface!:033:
slaught Απρίλιος 4, 2007 #29 Απρίλιος 4, 2007 Οχι απλα συνηθιζω να αγοραζω gigabyte μητρικες Χαχαχαχαχαχαα ολα τα λεφτα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.