Jump to content

Νεο Core 2 Duo σύστημα!

gerogero

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σκέφτομαι να αναβαθμιστώ σε κάτι καλύτερο απ'ότι ειμαι τώρα (3200+ 754, 1.5Gb Single Channel DDR).

Έχω καταλήξει στον 6600 της intel (μιας και ακούγεται από όλους ώς η πιο συμφέρουσα και αποδοτική επιλογή για τώρα...

Σχετικά με τη μνήμη και τη μητρική όμως τί κάνω? Πραγματικά μιας και με το τωρινό nvidia chip της μητρικής μου έχουν πρόβλημα οι maxtor μου σε raid και αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ το δεύτερο chip της silicon, δεν θέλω να πάρω nvidia.

Επίσης η τωρινή κάρτα μου είναι η 7800GT και δεν σκοπεύω να κάνω sli παρά μόνο σε κανα εξάμηνο να αλλάξω σε μια dx10 κάρτα. Το raid 0 το θέλω όμως.

Τελικά τί να πάρω από μητρική? Πιστεύω ότι οι διαθέσιμες επιλογές είναι το 965 και το 975 chip έτσι? Οπότε παρακαλώ προτείνετέ μου κάτι από εδώ για την περίσταση παρακαλώ... (Δεν θέλω να ξηλωθώ αλλά δεν θα κάνω και τσιγκουνιές επίσης:) )

http://www.ebuyer.com/customer/search/index.html?rb=26475629353&strSearch=&strOrderBy=decSellPriceExcVat&strOrderDir=ascending&bolShowAll=true&intStoreID=41&intCatID=14&intSubcatUID=658&bolShowAll=true

Ή

http://www.overclockers.co.uk/productlist.php?groupid=701&catid=5

Η παραγγελία θα γίνει όλη μαζί από το μεν ή το δε κατάστημα. Τον 6600 δεν με ενδιαφέρει από που θα καταλήξω να τον πάρω...

Τέλος σχετικά με την μνήμη, σκεφτομαι να πάρω dual Corsair 4-4-4-12 6400 (800mhz). Είναι καλή ή προτείνετε κάποια άλλη μάρκ

Είναι εντάξει στα 800 ή θέλει 1066? Το λέω γιατί ο cpu είναι 1066 αλλά δεν έχω βρει μητρική που να υποστηρίζει 1066 dual παρά μόνο 800 το μέγιστο...

Λοιπόν περιμένω προτάσεις παρακαλώ. Και για μητρική αλλά και για μνήμη από αυτά τα δύο μαγαζιά. Όσο για overclocking δεν κατάφερα να κάνω μεχρι τώρα με τα συστήματα που πέρνω μιας και οι μνήμες πάντα υστερούσαν:( . Καλό όμως θα ήταν να πειραματιστώ και 'γω λίγο...

Εντάξει παιδιά. Παρήγγειλα τον 6600 με P965 τσιπάκι και corsair μνήμες.

Τί να κάνω βιαζόμουνα...:033:

Από το συγκεκριμένο μαγαζί, ναί είναι. Αλλά δεν ήταν αυτό το κριτήριο...

Μένω εξωτερικό οπότε φυσικά από εκεί θα παραγγείλω...

Κάτι άλλο όμως, έχω παραγγείλει και αύριο φτάνει η παραγγελία στο σπίτι. έχω δει όμως από τα e-mail που μου στείλανε ότι αντί για αυτό:

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=CD-049-NE&groupid=701&catid=10&subcat=185

μου στέλνουν αυτό:

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=CD-084-SA&groupid=701&catid=10&subcat=349

Θέλω να πιστεύω από λάθος τους... Τώρα το θέμα είναι ότι εγώ εμπιστεύομαι παραπάνω nec όπως έχω ήδη ένα nec 18αρι και τα αντιγράφει τέλεια τα 18χ δισκάκια verbatim... Μπορεί και το samsung να κάνει το ίδιο αλλά και από εδώ μέσα που έχω διαβάσει πιστεύω ότι οι πιο πολλοί θα έπερναν nec κι όχι samsung.

Τί λέτε λοιπόν, να το γυρίσω το κομμάτι πίσω και να ζητήσω το nec ή να παραμείνω με το samsung (όχι ότι θα κάνει μεγάλη διαφορά για μένα αλλά αυτό το samsung υποστηρίζει lightscribe και έχει το nero 7 μέσα)???

Υ.Γ.: Αυτό το Lightscribe είναι για να γράφει πάνω στα dvd labels έτσι?

Δεν είχα ποτέ τέτοια συσκευή και δεν ξέρω και πολλά...

Χρειάζεται μελάνι? Είναι ωραίο εμφανισιακά ή δεν αξίζει??

Παρακαλώ όσοι μπορείτε να απαντήσετε σήμερα γιατί αύριο πρωί θα έρθει μάλλον ο courier και πρέπει να ξέρω τί να κάνω...:120:

Εγώ έχω NEC με labelflash, και οι δύο τεχνολογίες είναι παρόμοιες. Είναι λίγο καλύτερο σε ποιότητα από το lightscribe αλλα πιο αργό στην καλύτερη ανάλυση. Δεν χρειάζεται μελάνι, τα δισκάκια έχουν ειδική επιστρωση (πρέπει να είναι ειδικά για labelflash ή lightscribe), απλά το γυρνάς ανάποδα, σχεδιάζεις το label σε ειδικό πρόγραμμα (το Nero 7 Premium edition το υποστηρίζει, το Ultimate edition όχι, πρόσεξε στο registration) και το "καις". Εμφανισιακά ειναι ωραίο αλλά η επίστρωση έχει ένα μπλε ιριδίζον χρώμα. Δείχνει περίεργο λίγο (είναι υποκειμενικό).

Σημείωσε ότι το lightscribe το βρίσκεις σε περισσότερες φίρμες dvd/r discs από ότι το labelflash.

Οσο για συσκευή που λες, υπάρχει και το LG GSA-H42L που έχει lightscribe αν θες εναλλακτική λύση.

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.330579

Δεν χρειάζεται μελάνι .. απλά χαράζει στην πάνω μεριά του στο δισκάκι σου ... ρίξε μια ματιά εδώ να δεις τί μπορείς να φτιάξεις ...

Υ.Γ .. φυσικά τα δισκάκια είναι λίγο πιο ακριβά .... :037: :037:

Θα ζητήσω το nec τότε μιας και το εμπιστεύτηκα και το διάλεξα από την αρχή.

Επίσης έχω ήδη περίπου 100 verbatim 16χ και δεν έχω όρεξη για νέα δισκάκια μόνο και μονο για την lightscribe τεχνολογία.

Ευχαριστώ όσους απάντησαν.:)

όχι δεν κατάλαβες.... Μάλλον εγώ δεν το διατύπωσα σωστά...

Δέν θέλω εκτυπώσεις πάνω στο δισκάκι με καμιά από τις 2 τεχνολογίες!

Είδα τιμές από εκεί που ψωνίζω και τα verbatim 16χ 25 pack κάνουν το ίδιο με τα verbatim 16x 10 pack lightscribe!!! Αμ δέ:063:!

Τελικά όμως για κακή μου τύχη δεν έχουν το nec και μου στείλανε το samsung από επιλογή τους μιας και είναι τυο μοναδικό sata που υπάρχει διαθέσιμο. Τελικά δεν θα στείλω όλη την παραγγελία πίσω αλλά θα κρατήσω το ρημαδοsamsung!!!!:(

Τουλάχιστον λέει τίποτα από ποιότητα/απόδοση? Για να δούμε από στιγμή σε στιγμή τα περιμένω...

Πιο πολύ με ενδιαφέρει αν θα γράφει στα 18χ τα verbatim τα 16αρια μου:).

Ας πάει και το παλιάμπελο, 19 λίρες είναι δεν τρέχει και τίποτα. Εδώ 500 μου πήρανε... Εχω αγωνία να δώ την διαφορά από τον 3200+ 754 με 1500 single ddr400 σε core2duo 6600 με 2000 dual ddr800 corsair cas4!

Για το Case που πήρα τί γνώμη έχετε?:033::

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=CA-065-AN&groupid=701&catid=7&subcat=160

http://www.bit-tech.net/modding/2006/11/21/Antec_Nine_Hundred/5.html

Υπάρχουν και καλύτερα κουτιά σε αυτά τα χρήματα...

Σαν ποιά? όχι ότι θα το αλλάξω ή τίποτα τέτοιο μιας και είναι αργά τώρα, αλλά ποιό προτείνεις εσύ για σύγκριση?

Υ.Γ.: Ακόμη να φτάσει το κουτί και δεν μπορώ να στηρίξω την άποψη μου στα σίγουρα αλλά απ' ότι είδα το κουτί αερίζεται καλά, είναι ευέλικτο και πιστεύω να με βολέψει...:102:

Υ.Γ.2: Το κουτί το διάλεξα με κριτήριο την τιμή, απο overclockers.co.uk και δεν είχα κάνει κάποια έρευνα εκ των προτέρων... Έχω την εντύπωση ότι δεν θα με απογοητεύσει όμως...:)

Άντε τα πήρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μου βγ΄ξκε η ψυχή να στήσω το κουτί αλλά τέλος καλό όλα καλά (τροφοδοτικό στο κάτω μέρος? 200μμ ανεμιστήρι επάνω? μμ:105: ) Δύσκολα χώρεσαν τα καλώδια του τροφοδοτικού κάπως τακτοποιημένα εκεί κάτω...

Τέλος πάντων έχω κάποιες απορίες για όποιον έχει κάτι από αυτά που πήρα. Κάθε γνώμη καλοδεχούμενη...

1. Το http://www.antec.com/uk/productDetails.php?ProdID=08009 έχει α) Power Led? (γιατί δεν το βρήκα. τέλως πάντων τα ανεμιστήρια του έχουν μπλε φως και δεν θα με πειράξει...)

β) Speaker δεν νομίζω να έχει γιατί δεν το γράφει στο manual όπως το παραπάνω...

2. Πώς θα βρώ το revision της μητρικής? 1 ή 3.3?

http://www.giga-byte.co.uk/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2321&ModelName=GA-965P-S3

http://www.giga-byte.co.uk/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2457&ModelName=GA-965P-S3

3. Η μητρική δεν υποστηρίζει firewire έτσι? (Δεν το βρήκα όταν προσπαθούσα να βάλω το καλώδιο του κουτιού στην μητρική...)

4. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: τα raid που είχα πριν σε άλλη μητρική μπαίνουν εδώ? Τί πρέπει να κάνω? Τα έχω βάλει και τα δύο στις θύρες που πρέπει και περίμενα να το αναγνωρίσει μόνο του το raid 0.

Είναι έτσι ή θα πρέπει να το δημιουργήσω ξανά όπως έκανα την αρχή με την προηγούμενη μητρική? Θα μου διαγράψει τα αρχεία εάν το δημιουργήσω από την αρχή ή οχι? Υπάρχει τρόπος να γίνει ανώδυνα???:022:

5. Τελευταίο για τώρα: Οι παρακάτω μνήμες> http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MY-108-CS&groupid=701&catid=8&subcat=813

Υποστηρίζουν θεωρητικά και σύμφωνα και με το cpu-z που έτρεξα 4-4-4-12. Το θέμα όμως σύμφωνα με το cpu-z είναι ότι τρέχουν σε 5-5-5-18! Γιατί? Κατά τα άλλα δουλεύουν dual 800.

Αυτό μου είχε ξανασυμβεί παλαιότερα με την ddr 400 αλλά αυτή την φορά δεν μπορώ να βρώ στο bios τρόπο να ρυθμίσω maually τα latencies!!! Καμιά βοήθεια παιδιά??? Ειδικά για την 4+5 ερώτηση!!!

1)λογικα εχει.διπλα απο το power button δεν εχει λεντακι?

2)με το cpu-z δεν μπορεις να δεις το revision της μητρικης?

3)firewire απο οτι βλεπω δεν εχει:

http://www.giga-byte.co.uk/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2321&ProductName=GA-965P-S3

4)ναι φυσικα και μπορεις.αρκει να το ρυθμισεις μεσα απο το bios.

5)δες τι ρευμα δινεις στις μνημες.μεσα απο το bios γιατι δεν βαζεις αυτα τα timmings?

1. Όχι δεν βλέπω λαμπάκι δίπλα από το power. Δίπλα από το reset (στην άλλη μεριά μακριά από το power, έχει ένα αλλά νομίζω ότι είναι για τους σκληρούς... - Αν και τώρα που το βλέπω δεν ανάβει καθόλου που συμαίνει ότι ή είναι όντβς το hdd led και το σύνδεσα λάθος ή ότι έχεις δίκιο και είναι το power led) Δεν μπόρεσα να βρώ άλλο καλώδιο μέχρι στιγμής (όλα τα άλλα είναι μαζεμένα μαζί κι έστι πιστεύω ότι είτε δεν το μαζέψανε να είναι έτοιμο ή εγώ δεν το βρήσκω μιας και είναι χώρια).

2.Άκυρη η ερώτηση (υποστηρίζει cpu 1333 κι όχι μόνο 1066 οπότε είναι η 3.3!):033:

3.Αχ αχ αχ! όχι ότι το χρησιμοποίησα ποτέ αλλά άνθρωποι ήμαστε...

4.Τώρα επί του σοβαρού... Έχω διαβάσει στο παρελθόν ότι εάν τα chip είναι διαφορετικά τότε δεν γίνεται να δουλέψει γι' αυτό και ρώτησα.

Είσαι σίγουρος πως ο controller δεν κάνει αυτομάτως format? Αν ναι, τότε εντάξει θα το ξαναδημιουργήσω κι ότι γίνει. (Το μόνο που θέλω είναι να έχω την ευκαιρία εαν δεν δουλέψει να τα βάλω στην προηγούμενη μητρική και να σώσω τα δεδομένα...)

5. Δεν έχω πειράξει το ρεύμα εγώ αλλά θα το κοιτάξω...

όσο για τα timmings, δεν βρίσκω τις επιλογές!!! Πρώτη φορά μου συμβαίνει. Είναι δυνατόν να βγάλανε μητρική που να μην ρυθμίζονται οι μνήμες της? Τί λέτε?

Σαν ποιά? όχι ότι θα το αλλάξω ή τίποτα τέτοιο μιας και είναι αργά τώρα, αλλά ποιό προτείνεις εσύ για σύγκριση?

Υ.Γ.: Ακόμη να φτάσει το κουτί και δεν μπορώ να στηρίξω την άποψη μου στα σίγουρα αλλά απ' ότι είδα το κουτί αερίζεται καλά, είναι ευέλικτο και πιστεύω να με βολέψει...:102:

Υ.Γ.2: Το κουτί το διάλεξα με κριτήριο την τιμή, απο overclockers.co.uk και δεν είχα κάνει κάποια έρευνα εκ των προτέρων... Έχω την εντύπωση ότι δεν θα με απογοητεύσει όμως...:)

Θα σε βολέψει.

Απλά έχει μερικά μείον οπως πχ η τοποθετηση των δίσκων.

Στα ιδια λεφτα υπάρχει και το Centurion 534 της CM καθώς και το Poseidon/Triton της Gigabyte.

Κουτιά πολύ πιο εξυπνα σχεδιασμένα.

Αλλά παίζει ρόλο και το γουστο του καθενός γι αυτό αλλωστε υπάρχουν ενα σωρό κουτιά...

1. Όχι δεν βλέπω λαμπάκι δίπλα από το power. Δίπλα από το reset (στην άλλη μεριά μακριά από το power, έχει ένα αλλά νομίζω ότι είναι για τους σκληρούς... - Αν και τώρα που το βλέπω δεν ανάβει καθόλου που συμαίνει ότι ή είναι όντβς το hdd led και το σύνδεσα λάθος ή ότι έχεις δίκιο και είναι το power led) Δεν μπόρεσα να βρώ άλλο καλώδιο μέχρι στιγμής (όλα τα άλλα είναι μαζεμένα μαζί κι έστι πιστεύω ότι είτε δεν το μαζέψανε να είναι έτοιμο ή εγώ δεν το βρήσκω μιας και είναι χώρια).

2.Άκυρη η ερώτηση (υποστηρίζει cpu 1333 κι όχι μόνο 1066 οπότε είναι η 3.3!):033:

3.Αχ αχ αχ! όχι ότι το χρησιμοποίησα ποτέ αλλά άνθρωποι ήμαστε...

4.Τώρα επί του σοβαρού... Έχω διαβάσει στο παρελθόν ότι εάν τα chip είναι διαφορετικά τότε δεν γίνεται να δουλέψει γι' αυτό και ρώτησα.

Είσαι σίγουρος πως ο controller δεν κάνει αυτομάτως format? Αν ναι, τότε εντάξει θα το ξαναδημιουργήσω κι ότι γίνει. (Το μόνο που θέλω είναι να έχω την ευκαιρία εαν δεν δουλέψει να τα βάλω στην προηγούμενη μητρική και να σώσω τα δεδομένα...)

5. Δεν έχω πειράξει το ρεύμα εγώ αλλά θα το κοιτάξω...

όσο για τα timmings, δεν βρίσκω τις επιλογές!!! Πρώτη φορά μου συμβαίνει. Είναι δυνατόν να βγάλανε μητρική που να μην ρυθμίζονται οι μνήμες της? Τί λέτε?

1) Top I/O

- Power & reset button with blue LED

- 2 x USB 2.0

- 1 x IEEE 1394 (FireWire®, i.Link®)

- Audio In and Out

αυτο το λεει στο λινκ που εδωσες.οποτε εχει λεδακι!

4)αν τους ορισεις στο bios+δωσεις το καταλληλο raid,χωρις να πατησεις την επιλογη για φορματ,τοτε θα λειτουργησει.

5)αποκλειεται να μην εχει στο bios επιλογες.δες το μανουαλ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.