Jump to content

C2d ή ΑΜ2?

Phant0m1442169125

Recommended Posts

WANTILLES: Αγόρι μου, μόλις έγινες το αγαπημένο μου μέλος στο PC tec. Πές τα γιατί αμα τα λέω εγώ με κατηγορούν για γραφικό και με βρίζουν διάφοροι εννίοτε... :D

Εξήγησε γιατί σε multitasking (είπα multitasking και όχι multithreading) οι AMD τρέχουν καλύτερα και γιατί οι Opteron έχουν καλύτερη αρχιτεκτονική από τους Xeon.

Πές τα όλα μεγάλε, εγώ αντι να μιλάω προτιμώ να απολαμβάνω τα ποστς σου.

Επειδή πάει να γίνει flame εδώ και αισθάνομαι και εγώ λίγο υπεύθυνος (μπορεί και άνευ λόγου, μπορεί και όχι), να παρακαλέσω για ηρεμία.

Αλλωστε δεν υπάρχει λόγος διαφωνίας και τσακωμών, το ξέρουμε ότι τα intel είναι χάλια :D και ότι το OC είναι περισσότερο για την "κοντρα" και το κόλλημα στο μυαλό που έχει ο ελληνας σε μεγάλη πλειοψηφία.. ε τα ξέρετε, δεν τα ξέρετε; Και επειδή είμαι και προκλητικός ενίοτε, μπορούμε να κάνουμε ένα τεστ εδώ στο PC technology.

Να δούμε ένα κλοκαρισμένο σύστημα και μετά σε default τις διαφορές σε real time applications (και όχι σε benchies) και να δούμε (και κυρίως μετρήσουμε τις διαφορές).

Και μετά να συζητήσουμε αν το έξτρα κόστος άξιζε τον κόπο και την διαφορά στις επιδόσεις (δίνοντας λεφτά για καλύτερες μνήμες που να σηκώνουν ρολόγια, ψύκτρες που πάνε 30-40 ευρώ η μία, πανάκριβα boards ειδικά για o/c, υδρόψυξη, κ.λ.π. με κόστος που αν είχαν αποφευχθεί θα μας επιτρέπανε να πάρουμε ταχύτερο επεξεργαστή).

Εγώ έτσι πιστεύω. Και ξέρετε ότι έχει βάση το επιχείρημα. Αν κάποτε κλοκάρατε το CPU 500-1000Mhz πάνω και είδατε 5% παραπάνω απόδοση, πως νιώσατε; Δεν μετράνε τόσο τα Mhz πλέον στις επιδόσεις. Γι'αυτό και οι διαφορές πια είναι μικρές. Παλαιότερα όταν ο πόλεμος των επιδόσεων ήταν βασισμένος στα ρολόγια, βλέπαμε διαφορές με το o/c γι'αυτό και μάλιστα εξαπλώθηκε τόσο ως μόδα ή ως νοοτροπία ή whatever... Σήμερα πλέον είναι περισσότερο trend. Γι'αυτό και δεν κλοκάρω παρόλο που το Οπτερόνι σηκώνει ρολόγια... :D

Aνοιξε το google και ψάξε . Αν και πανω πανω στην σελιδα εχω δώσει αυτό. Οπότε ανοιξε τα μάτια σου και διάβασε

Ε όχι να συγκρίνουμε τον Intel С2D 6300 με τον AMD x2 3800! Ελεος. Και είναι πανάρχαιο το συγκριτικό, όταν ο ταχύτερος διπλοπύρηνος ήταν ο 4800+

Μια μας λέτε για το κόστος και μια συγκρίνετε ανόμοια τσιπ; Ο 6300 έχει κόστος σχεδόν όσο ο x2 5200+ και αυτούς συγκρίνουμε... Από πότε συγκρίνουμε επεξεργαστές με βάση το ρολόι δεν το κατάλαβα! Αμα είναι να συγκρίνουμε τον AMD 64 3500+ με Athlon XP 3200+!!! Η ακόμα ένα Pentium D στα 4Ghz με С2D Extreme edition! Μα είναι σοβαρά αυτά; Το εν λόγω review είναι από το 2006. Και επίσης ο x2 3800+ είχε ρολόι στα 2Ghz και ο 5200+ στα 2.6Ghz. Λέτε η διαφορά των 600Mhz να τον έφερε τόσο κοντά στον 6300 σε σχέση με τον x2 3800+ ή κάτι άλλο;

Και ναι το ξέρω ότι στο review του x-bit labs έχουν φάει o/c... Για κλόκαρε και έναν Opteron να δεις πως παίρνει επιδόσεις (στα benchmarks).

Tώρα που η amd έχει απάντηση γιατί δεν παραδέχεστε ότι πάει ο μύθος των ταχύτερων С2D; Κακό είναι; Οσο για τις τιμές.. .δεν υπάρχουν μόνο τα κορυφαία μοντέλα με διαφορά 100 ευρώ. Υπάρχουν και οι 5200+ με 200 euros. Πόσο έχουν οι 6300 είπαμε; 170 euros?

Ας μην κοροϊδευόμαστε, αυτή τη στιγμή η ιντελ είναι μπροστά, πολύ μπροστά...

Κι όμως κοροιδευόμαστε! Ακριβώς αυτό κάνουμε!!! Πολύ μπροστά; Να αυτά δεν μπορώ! Γιατί αγαπητέ μου; Εχει καλύτερες επιδόσεις με αντίστοιχα СPU της AMD; Οχι βέβαια, δες τους πίνακες! Έχει καλύτερη 64x αρχιτεκτονική; Όχι! Ε τότε γιατί ειναι ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ όπως λες; Που στηρίζεται αυτό;

Για δείτε τώρα κύριοι! Και ξανακάνω ποστς. Παρακαλώ να μου αναλύσετε τα αποτελέσματα οι fan της Intel και να μου εξηγήσετε γιατί θεωρείτε κάποιοι ότι λέω κάτι παράλογο...

attachment.php?attachmentid=15071&d=1175377158attachment.php?attachmentid=15072&d=1175377183

attachment.php?attachmentid=15073&d=1175377208attachment.php?attachmentid=15074&d=1175377233

attachment.php?attachmentid=15075&d=1175377255attachment.php?attachmentid=15076&d=1175377277

attachment.php?attachmentid=15077&d=1175377293attachment.php?attachmentid=15078&d=1175377314

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Ρε παιδιά έλεος...

και εγώ έχω μια αδυναμία στην amd, άλλωστε την έχω υποστηρίξει αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά μην κοροϊδευόμαστε κιόλας...

Τι να πω τώρα, είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα?

Βάζεται και συγκρίνετε καταρχήν cpu που δεν είναι όμοια σε τιμή!!!

Ο 6000 πάει δίπλα δίπλα με τον 6700, στα 450-500 ευρά δεν είναι και οι δύο?

Και μην λέμε ότι είναι το pi μόνο γιατί δεν είναι έτσι...

Ούτε φυσικά να το υποβιβάζουμε, γιατί μαθηματικοί υπολογισμοί είναι...

Αυτό δεν κάνει ένας επεξεργαστής? Υπολογισμούς, έτσι δεν είναι?

Τι άλλο να πω τώρα, έτσι και αλλιώς μέχρι τέλος του μήνα ο 6600 θα κάνει 220 ευρώπουλα και ο 6700 300 κάτι...

Όσον αφορά αυτό με τους όπτερον, τι σχέση έχουν οι desktop cpu με τους server... έχουν και άλλη τιμή...

Έχει κανείς opteron AM2? Παίζει σε κάνα mobo?

Επίσης δεν έχει διαφορά ένας 6600 από τα 2400mhz στα 4000Mhz? Που κολάει λοιπόν ότι τα Mhz δεν δίνουν τώρα ποια διαφορές? Στους amd που είναι πραγματικά στα όριά τους ναι αλλά στους ιντέλ που το είδατε αυτό?

Χαμηλότερη κατανάλωση, μεγαλύτερη απόδοση, μεγαλύτερο overclock, 65nm, και πάει τώρα για τα 45nm...

Ξεπερασμένη τεχνολογία η ιντέλ?

Έλεος!!!

Εδώ μου φένεται έχουν συνδιάσει το OC με Unstable καταστάσεις. Με το δίκιο τους βέβαια καθώς είναι μερικοί που κλοκάρουν στον Θεό και το σύστημα κρατιέται από μια κλωστή.

Εσύ 2 post πιο πάνω δεν έφευγες??

Ακόμα εδώ είσαι?

Προσπαθώ να διαβάσω τα στοιχεία που δίνει ο καθένας και βλέπω και σένα να πετάγεσαι και συ, υποστηρίζοντας χωρίς καμιά μέτρηση ή κάποιο αντικειμενικό συμπέρασμα (πέρα από το OC, το οποίο και αυτό δε βλέπω να τό κάνεις καλά) και χαλάς την κουβέντα.

Κάτσε λίγο στην άκρη να δούμε τι έχει να πει ο κάθε χρήστης που την έχει ψάξει λίγο παραπάνω από εσένα και μένα.Και αν έχεις να πεις κάτι ουσιαστικό δε σε σταματάει κανείς από το να προσθέσεις τη γνώμη σου.Αλλά έλεος πια.Πήρες 1 C2D και έγινες ο μαμιάς του OC!!:087:

Μην τρελαθούμε κιόλας, θυμάμαι που έβαλα να κάνω συμπίεση βίντεο DivX, και εκεί που για μια ταινία 2 ωρών ήθελα 2,5 με τρεις με amd 3200+, με τον Ε6600 το είχε τελειώσει σε λιγότερο από μιάμισι ώρα και μιλάμε για default

Αυτη ειναι ορθη συγκριση,συγκρινουμε μονοπυρινο με διπυρινο.Φυσικα και θα εβλεπες τεραστιες διαφορες απο αυτο και μονο.

Σχετικά με το θέμα συζήτησης, καλό είναι όταν κάνουμε σύγκριση ανάμεσα σε μοντέλα AMD/INTEL να αναφέρουμε και τις εκάστοτε τιμές για να αντιλαμβανόμαστε και την επίδραση στις τσέπες μας.

Αυτη ειναι ορθη συγκριση,συγκρινουμε μονοπυρινο με διπυρινο.Φυσικα και θα εβλεπες τεραστιες διαφορες απο αυτο και μονο.

Ίσως να έχεις δίκιο σε αυτό που λες,

αλλά τότε που πήρα εγώ τον 6600 με 320 ευρά

ένας amd X2 τόσο έκανε και ήταν και πολύ κατώτερος σε επιδόσεις...

Τώρα όσον αφορά τη σύγκριση μονοπύρηνου με διπύρηνου,

αυτό αφορά κυρίως το πρόγραμμα το οποίο δουλεύεις...

Εάν δεν έχει υποστήριξη για διπύρηνο τότε μια απ' τα ίδια είναι στις ίδιες συχνότητες...

Είμαι λάθος?

Nαι,γιατι εχει πολυ περισσοτερη cache o 6600,και τα ρολογια του 3200 ειναι τα 2GHz ενω του 6600 2.4GHz.

Θα μπορουσες να συγκρινεις default τον 6600 μονο με τον Χ2 4800+.που πιστευω οτι τοτε που τον πηρες θα ειχαν παρομοια τιμη,και αν τον αγορασες το καλοκαιρι που εκοψε τις τιμες η AMD ο 4800+ ειχε 250-260ευρω.Θα αναβαθμιζοσουν μονο με cpu χωρις να αλλαξεις τιποτε αλλο.

Ρε παιδιά........... ? πλέον ετσι οπως ειναι τα πράγματα τωρα, με 100-120ε παιρνεις 2Χ1g crucial, ενα mobo με 120e που 450+ριζει , και εναν 4300 η 6300 με 160e-170e τους ριχνεις αντιστοιχα και ενα klock @ 3+g με την στοκ ψύκτρα οπως εισαι

Και πολύ απλά με 350-400e εχεις μηχάνημα που φυσάει . Απο λίγο εως αρκετά γρηγορότερο απο οτιδήποτε κυκλοφορει , ολα ταλλα ειναι απλα για να μετράμε ποστς.

Aς βγάλει και η αμδ κατι καλυτερο να παμε σε αυτην . Amd είχα , κομπλεξ δεν εχω, αν δω καλύτερο θα πάω . Ως τοτε όμως ας δεχθουμε και κανενα γεγονος . Δεν ηρθε το τελος του κοσμου αν παραδεχθουμε πως κατι ειναι καλυτερο απο αυτο που εχουμε , κοκ . Σε 6~ μηνες αλλαξα amd 3.0+g μονοπυρηνο , χ2@2.5g~ , νετburst @ 4+g , 6300 , 6600 . μην λεμε οτι θεμε μερικα πράγματα ειναι πασιφανή.

Εγώ αυτό που θυμάμαι ήταν ότι ο 4800+ έκανε καμιά 600άρα ευρά σε 939 και μπορεί και ακόμα τόσο να κάνει, σε ΑΜ2 ήταν χαμηλότερες οι τιμές...

Μάλιστα η αρχική μου παραγγελία ήταν για έναν 5000+ ο οποίος δεν ήρθε ποτέ... οπότε αναγκαστικά πήγα σε ιντέλ... και δεν το μετάνιωσα καθόλου...

Αλλά δεν καταλαβαίνω αυτή την επιμονή να αποδείξουμε ότι η amd είναι καλύτερη από την ιντέλ... κάποτε ναι, τώρα όχι...

Άλλωστε δεν υπάρχει ούτε ένα bench που να κρατάει το ρεκόρ η amd...

WANTILLES: Αγόρι μου, μόλις έγινες το αγαπημένο μου μέλος στο PC tec. Πές τα γιατί αμα τα λέω εγώ με κατηγορούν για γραφικό και με βρίζουν διάφοροι εννίοτε... :D

Εξήγησε γιατί σε multitasking (είπα multitasking και όχι multithreading) οι AMD τρέχουν καλύτερα και γιατί οι Opteron έχουν καλύτερη αρχιτεκτονική από τους Xeon.

Πές τα όλα μεγάλε, εγώ αντι να μιλάω προτιμώ να απολαμβάνω τα ποστς σου.

Επειδή πάει να γίνει flame εδώ και αισθάνομαι και εγώ λίγο υπεύθυνος (μπορεί και άνευ λόγου, μπορεί και όχι), να παρακαλέσω για ηρεμία.

Αλλωστε δεν υπάρχει λόγος διαφωνίας και τσακωμών, το ξέρουμε ότι τα intel είναι χάλια :D και ότι το OC είναι περισσότερο για την "κοντρα" και το κόλλημα στο μυαλό που έχει ο ελληνας σε μεγάλη πλειοψηφία.. ε τα ξέρετε, δεν τα ξέρετε; Και επειδή είμαι και προκλητικός ενίοτε, μπορούμε να κάνουμε ένα τεστ εδώ στο PC technology.

Να δούμε ένα κλοκαρισμένο σύστημα και μετά σε default τις διαφορές σε real time applications (και όχι σε benchies) και να δούμε (και κυρίως μετρήσουμε τις διαφορές).

Και μετά να συζητήσουμε αν το έξτρα κόστος άξιζε τον κόπο και την διαφορά στις επιδόσεις (δίνοντας λεφτά για καλύτερες μνήμες που να σηκώνουν ρολόγια, ψύκτρες που πάνε 30-40 ευρώ η μία, πανάκριβα boards ειδικά για o/c, υδρόψυξη, κ.λ.π. με κόστος που αν είχαν αποφευχθεί θα μας επιτρέπανε να πάρουμε ταχύτερο επεξεργαστή).

Εγώ έτσι πιστεύω. Και ξέρετε ότι έχει βάση το επιχείρημα. Αν κάποτε κλοκάρατε το CPU 500-1000Mhz πάνω και είδατε 5% παραπάνω απόδοση, πως νιώσατε; Δεν μετράνε τόσο τα Mhz πλέον στις επιδόσεις. Γι'αυτό και οι διαφορές πια είναι μικρές. Παλαιότερα όταν ο πόλεμος των επιδόσεων ήταν βασισμένος στα ρολόγια, βλέπαμε διαφορές με το o/c γι'αυτό και μάλιστα εξαπλώθηκε τόσο ως μόδα ή ως νοοτροπία ή whatever... Σήμερα πλέον είναι περισσότερο trend. Γι'αυτό και δεν κλοκάρω παρόλο που το Οπτερόνι σηκώνει ρολόγια... :D

Ε όχι να συγκρίνουμε τον Intel С2D 6300 με τον AMD x2 3800! Ελεος. Και είναι πανάρχαιο το συγκριτικό, όταν ο ταχύτερος διπλοπύρηνος ήταν ο 4800+

Μια μας λέτε για το κόστος και μια συγκρίνετε ανόμοια τσιπ; Ο 6300 έχει κόστος σχεδόν όσο ο x2 5200+ και αυτούς συγκρίνουμε... Από πότε συγκρίνουμε επεξεργαστές με βάση το ρολόι δεν το κατάλαβα! Αμα είναι να συγκρίνουμε τον AMD 64 3500+ με Athlon XP 3200+!!! Η ακόμα ένα Pentium D στα 4Ghz με С2D Extreme edition! Μα είναι σοβαρά αυτά; Το εν λόγω review είναι από το 2006. Και επίσης ο x2 3800+ είχε ρολόι στα 2Ghz και ο 5200+ στα 2.6Ghz. Λέτε η διαφορά των 600Mhz να τον έφερε τόσο κοντά στον 6300 σε σχέση με τον x2 3800+ ή κάτι άλλο;

Και ναι το ξέρω ότι στο review του x-bit labs έχουν φάει o/c... Για κλόκαρε και έναν Opteron να δεις πως παίρνει επιδόσεις (στα benchmarks).

Tώρα που η amd έχει απάντηση γιατί δεν παραδέχεστε ότι πάει ο μύθος των ταχύτερων С2D; Κακό είναι; Οσο για τις τιμές.. .δεν υπάρχουν μόνο τα κορυφαία μοντέλα με διαφορά 100 ευρώ. Υπάρχουν και οι 5200+ με 200 euros. Πόσο έχουν οι 6300 είπαμε; 170 euros?

Κι όμως κοροιδευόμαστε! Ακριβώς αυτό κάνουμε!!! Πολύ μπροστά; Να αυτά δεν μπορώ! Γιατί αγαπητέ μου; Εχει καλύτερες επιδόσεις με αντίστοιχα СPU της AMD; Οχι βέβαια, δες τους πίνακες! Έχει καλύτερη 64x αρχιτεκτονική; Όχι! Ε τότε γιατί ειναι ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ όπως λες; Που στηρίζεται αυτό;

Για δείτε τώρα κύριοι! Και ξανακάνω ποστς. Παρακαλώ να μου αναλύσετε τα αποτελέσματα οι fan της Intel και να μου εξηγήσετε γιατί θεωρείτε κάποιοι ότι λέω κάτι παράλογο...

attachment.php?attachmentid=15071&d=1175377158attachment.php?attachmentid=15072&d=1175377183

attachment.php?attachmentid=15073&d=1175377208

attachment.php?attachmentid=15074&d=1175377233

attachment.php?attachmentid=15075&d=1175377255

attachment.php?attachmentid=15076&d=1175377277

attachment.php?attachmentid=15077&d=1175377293

attachment.php?attachmentid=15078&d=1175377314

Απ ολα τα τεστ λειπει ο Ε6700 στα 474,5 € που ειναι ο αντιστοιχος του 6000+ στα 445 € οπως λετε βαση τιμης...και τοτε χανεται η μπαλα:098:

@dark22 Γι αυτο ρωταω ποτε τον αγορασες τον cpu.Γιατι για να λες οτι υπηρχε 939,εβγαιναν ΑΜ2 αλλα κυκλοφορουσαν και C2D πεφτεις στην εποχη που ο 4400+ ειχε 196 και ο 4800+ ειχε 250 (για 939 μιλαω).Σιγουρα τοτε δεν σε συνεφερε η αλλαγη που εκανες,αν ειναι ετσι,σιγουρα αν ειχες ενα τετοιο μηχανημα δεν θα σου φαινοταν τοσο τρελη η διαφορα με C2D.

Δεν ειναι η επιμονη για το ποια ειναι καλυτερη,αλλα το να κρινουμε και να μη παμε τυφλοσουρτι σε οτι μας πασαρουν επειδη εχει μεγαλα νουμερα.

Δεν ειναι ρεκορ και το +5-10% επιδοσεις ομως.Επισης δεν θεωρω δικαια τη συγκριση του K8 με τους C2D,συγκρινουμε μια αρχιτεκτονικη που ειναι 3 χρονια στην αγορα με μια που ειναι 8-10 μηνων στην αγορα.Λογικο ειναι η μια να δειχνει την ηλικια της (αλλα κραταει ακομα δυνατα και εκει φαινεται αν ειναι ανωτερη η οχι),το θεμα δεν ειναι η ηλικια που δειχνει αλλα οτι δεν εκανε την επανασταση η νεα που που εμφανιστηκε (C2D).

ΥΓ.Στα 64bit να μας πει καποιος ειδιμων γιατι ειναι κατι που δε το πιασαμε,και ενταξει οι πιο πολλοι τρεχουν win (και σιγα τα 64bit που προσφερουν),μη χαντακωθει ομως καποιος που θελει Linux και δεν ειναι ετσι οπως τα λεμε ((C2D>ΑΜ2)@win) σε αυτο το λειτουργικο.

Mα πολύ απλά δεν μας νοιάζει ποια ειναι νεοτερη αρχιτεκτονικη, Αν και οπως εχουμε ξαναπει το fsb ειναι απο την εποχή του χαλκου. Οι επιδόσεις μας νοιάζουν. Επίσης ο φίλος στην αρχη λεει οτι θα τρεξει vista 32 η 64. Καλό ειναι να ξέρουμε και που απαντάμε.

Tωρα οσον αφορά το ρεκορ η οχι , δεν ειναι 5% αλλου ειναι 5% αλλου ειναι παραπάνω. Και στην τελικη ανάλυση οταν οι α64 ηταν 5% και 10% κοκ απο τους πρεσκοτ και τους presler ηταν επιτευγμα τοτε ε? Τωρα πρεπει να ειναι 100% καλυτερο ενα cpu για να πουμε οτι ειναι καλύτερο ?

[Διχασμένη προσωπικότητα mode ON]

- Δεν υπάρχουν κούφια MHz στους AMD αλλά υπήρχαν στους Intel. Πλέον συγκρίνουμε αποκλειστικά με βάση την τιμή.

- Το Overclocking απαγορεύεται, διότι οι Intel overclockάρουν πολύ και ως γνωστόν απαγορεύεται το ντόπινγκ!

- Η σχεδίαση του επεξεργαστή είναι πολύ ποιο σημαντική από τις επιδώσεις του.

- Τα 64bits της Intel είναι software και buggy. Οι SSEx εντολές των AMD δεν είναι.

- Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε AMD μιας και μας είναι απαραίτητο το σωστό multitasking στα optimized 64bit Linux συστήματα που η πλειοψηφία χρησιμοποιούμε.

- Οι Χ2 είναι μούφα. Πάντα ήταν μούφα απλά μέχρι πρόσφατα δεν το ξέραμε.

- Χωρίς τον C2D στα 3+GHz η ζωή είναι ένα βάσανο, μια συνεχή καθυστέρηση.

- Τα πάντα κινούνται γύρω από το SuperPi, το πλέον αξιόπιστο benchmark σε αυτόν τον κόσμο.

- Τα 64bits ήταν άχρηστα μέχρι που τα χρησιμοποίησε η Intel. Το ίδιο άχρηστος είναι και ο IMC αλλά και το HyperTransport.

- Ένας γρήγορος επεξεργαστής είναι το παν. Τα υποσυστήματα και οι σκληροί δίσκοι δευτερεύοντα.

- Όπως και με το HyperThreading έτσι και τώρα. Αν δεν έχεις C2D δεν έχεις υπολογιστή.

[Διχασμένη προσωπικότητα mode OFF]

Υ.Γ. Είχα Celeron 333A οπότε όπως καταλαβαίνετε είμαι αντικειμενικός.

Υ.Γ. Δείτε το χιουμοριστικά και μην προσπαθείτε να σώσετε τον συνομιλητή σας από το ολέθριο λάθος να αγοράσει λάθος cpu.

Και πάμε πάλι απο την αρχή. Γιατι μαλλον μιλάμε Κινέζικα.

Εναν 6300-4300 των 170e στα 3, 3.1 η 3.2 η 3.3.....3.5g που κανουν ΟΛΟΙ με αέρα τον πιάνει τπτ Ναι η Ου ?

Αλλα ξέχασα δεν κανει κανεις overclock πλεον , , , :011: :042: Ενω ο conroe μονο στο spi υπερτερει

Βασικά την αλλαγή την έκανα Αύγουστο(τέλη)-(αρχές)Σεπτέμβρη...

Θυμάμαι τότε οι ΑΜ2 ήταν σχετικά φθηνοί αλλά πολύ πίσω από τους ιντέλ,

οι 939 ήταν πανάκριβοι και μάλιστα δεν σύμφερε κιόλας να αγοράσεις...

Γιατί για να στήσεις ένα σύστημα 939 με καλή μνήμη ήθελες 350-400 ευρά μόνο στις μνήμες, ενώ ddr2 Kingston HyperXείχα πάρει στα 750Mhz@1000Mhz με 240 ευρώπουλα...

ήταν πολύ οι λόγοι που με έκαναν να αλλάξω πλατφόρμα...

Θυμάμαι να πουλιέτε ο 4200+ ΑΜ2 στα 220-250 ευρά και ο 4400+ 939 στα 400-450 ευρά, οπότε δεν σύμφερε με τίποτα...

Πριν κάνω αυτή την κίνηση είχα πάρει και έναν opteron 165 με 350 ευρώπουλα για το μηχάνημα που είχα είδη αλλά δεν τρελάθηκα, μέχρι 2250-2300 πήγαινε και αυτό με το ζόρι... ήμουν άτυχος...

Μετά λέω κάτσε να πάρω τον 5000+ αλλά τελικά μετά από 1 μήνα και παραπάνω αναμονής βαρέθηκα και πήρα έναν 6600...

Γιατί για να στήσεις ένα σύστημα 939 με καλή μνήμη ήθελες 350-400 ευρά μόνο στις μνήμες, ενώ ddr2 Kingston HyperXείχα πάρει στα 750Mhz@1000Mhz με 240 ευρώπουλα...

Αστα να πανε. Στα 100ε 2Χ1g τα crucial@micron & μιλαμε για bandwith οχι στραγάλια βαζεις μετα 4Χ1g η δεν βαζεις :X :X :X :X ,[ Ενω γενικότερα ολες οι ddr2 εχουν κανει βουτιά....] .

Βασικά την αλλαγή την έκανα Αύγουστο(τέλη)-(αρχές)Σεπτέμβρη...

Θυμάμαι τότε οι ΑΜ2 ήταν σχετικά φθηνοί αλλά πολύ πίσω από τους ιντέλ,

οι 939 ήταν πανάκριβοι και μάλιστα δεν σύμφερε κιόλας να αγοράσεις...

ήταν πολύ οι λόγοι που με έκαναν να αλλάξω πλατφόρμα...

Θυμάμαι να πουλιέτε ο 4200+ ΑΜ2 στα 220-250 ευρά και ο 4400+ 939 στα 400-450 ευρά, οπότε δεν σύμφερε με τίποτα...

Πριν κάνω αυτή την κίνηση είχα πάρει και έναν opteron 165 με 350 ευρώπουλα για το μηχάνημα που είχα είδη αλλά δεν τρελάθηκα, μέχρι 2250-2300 πήγαινε και αυτό με το ζόρι... ήμουν άτυχος...

Μετά λέω κάτσε να πάρω τον 5000+ αλλά τελικά μετά από 1 μήνα και παραπάνω αναμονής βαρέθηκα και πήρα έναν 6600...

Ενταξει αν πας σε ενα μαγαζι και οτι ειναι πιο ακριβο το αγοραζεις παω πασο.

Τον 4400+ τον αγορασα εκεινη την εποχη (συμπεραινω οτι δεν εψαξες αρκετα στα καταστηματα και βρηκες με παλια τιμη),και ειχε 196 ευρω.300+ ευρω ηθελες για DDR2 καλες τοτε,μη βλεπει τωρα που εχουν πεσει,170 (2*1GB) πηρα τις δικες μου παραλο που δεν πανε και πολυ πανω :( ,αλλα αλλοι πετυχαν UCCC και με 170 ευρω ειχαν DDR520+ "δωρεαν" :074: .Τον 165 μαλλον δεν το εψαξες καλα για το ποσο παει η επεσες σε παρα παρα παρα πολυ μπανανα.Απλα μη κανεις βιαστηκες κινησεις στις αγορες,συνοπτικα.

Τελος παντων ειμαι ατομο που ψαχνει πολυ πριν αγορασει,συμφωνα με τις αναγκες και την τσεπη μου,το o/c το εχω χομπυ για να φτανω τα πιο πανω μοντελακια μιας και θεωρω πεταμενα λεφτα τα 200+ απο cpu και 250+ για VGA.

Παρολο fanboy της AMD (απο την πλευρα οτι δεν θελω να ξαναπαρω Intel,αν και καποτε Intelas) πανω απ ολα ειμαι fanboy της τσεπης μου και σιγουρα δεν θελω τα λεφτακια που κουραστηκα να τα βγαλω να πανε τσαμπα σε μια εταιρια επειδη εχει κορυφη marketing μονο.

@atari[xp+] μπορει να λεει τι θα τρεξει το παιδι αλλα επειδη εχουμε διευρυνει το θεμα,το διαβαζουν και αλλοι,ας εχουν μια πιο ολοκληρωμενη εικονα ωστε αυτοι που θα ηθελαν να κανουν την επομενη φορα θεμα "C2D η AM2",να μην το κανουν αφου θα υπαρχει αυτο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.