Evolution_R Απρίλιος 1, 2007 #21 Απρίλιος 1, 2007 Oντως 5-10 frames η 4-5 secs SPi δεν εχουν πλεον σημασια.Σημασια ειχαν μονο στην προηγουμενη γενια που οι A64 εριχναν στους Prescott, οπως σημασια θα εχουν φανταζομαι και οταν δουμε τους Barcelona,σωστη και πανω απ'ολα αντικειμενικη αποψη...
Candyman1442169163 Απρίλιος 1, 2007 #22 Απρίλιος 1, 2007 Όχι φίλε μου. Και εδώ με αυτά που λές μπαίνεις στην λούμπα του οπαδισμού (γνωστά στην ελλάδα αυτά, από ομάδες, κόμματα μέχρι CPU's). Εσύ προφανώς είσαι ιντελάκιας (αν κάνω λάθος πές το αλλά τουλάχιστον έτσι φαίνεται από το ποστ σου), εγώ αντικειμενικός. Big difference.Σημασία είχαν οι διαφορές π.χ. που είχαν οι XP από τους P3 που τρώγανε μέχρι και 30-40% διαφορά στις επιδόσεις (π.χ. σε games. Μετρημένα από Duron 650 και Celeron 633 fcpga σε ίδιο κατά τα άλλα hardware, το Quake 3 έβγαζε 37fps στον Celeron και 65fps στον Duron)! Με ίδια κάρτα γραφικών, ίδια μνήμη.Τα ίδια έλεγα και όταν οι AMD 64 ρίχνανε ένα +3% στους Prescott. Εγώ είμαι αντικειμενικός και όχι κολλημένος με την AMD ή την Intel. Εδώ η διαφορά είναι στα όρια του στατιστικού λάθους. Π.χ. 1 δευτερόλεπτο σε Content Creation στα 45 π.χ. δεν είναι διαφορά που να αξίζει να αναφερθεί καν!Ξέρεις τι γίνεται; Αν έχεις δύο αυτοκίνητα π.χ. που το ένα τελικιάζει στα 300 και το άλλο στα 302, οκ το δεύτερο είναι ταχύτερο. Το θέμα είναι κατά πόσο είναι σοβαρό να ασχολείται κανείς με τέτοιες διαφορες. Το θέμα είναι κατά πόσο η έκφραση "το β αμάξι είναι ταχύτερο" στέκει ως επιχείρημα ή είναι απλά για δημιουργία εντυπώσεων. Το θέμα είναι αυτό. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Το να λέμε "ο С2D είναι ταχύτατοοοοοος! Πάει σαν βολίδα! Ο AMD 64 χ2 σέρνεταιιιιιιιιι! Ωωωωω!!" και λοιπά τέτοια φανφαροειδή, αφαιρούν την αξιοπιστία αυτού που το λέει, όταν η διαφορά στις επιδόσεις είναι όση βλέπουμε στις μετρήσεις! Η μήπως διαφωνείς; Εγώ πάντως έτσι πιστεύω...Σε κάλυψα;
Evolution_R Απρίλιος 1, 2007 #23 Απρίλιος 1, 2007 Οχι φυσικα και δεν διαφωνω κι εγω αυτης της αποψης ειμαι και οταν στις εποχες Prescott VS A64 τα ελεγα αυτα επεφτε κραξιμο,διαφορα τετοιου μεγεθους δεν ειναι διαφορα.Αλλα απο κει και περα συνολικα οι C2D ειναι καλυτεροι και σαφως πιο συμφερουσα αγορα απο οποιονδηποτε X2 αυτην την στιγμη that's all αυτο το ξερουν και οι πετρες.Και ολα αυτα χωρις να βαζουμε μεσα τον παραγοντα overclocking που ανοιγει την ψαλιδα πολυ.
deadlock7 Απρίλιος 1, 2007 #24 Απρίλιος 1, 2007 Συμφωνώ οτι η διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες πλέον.Το μεγάλο πλεονέκτημα των c2d είναι το τεράστιο Oc που προσφέρουν σε σχέση με τους Α64 (παρ'ότι οι καινούριες παρτίδες δε φαίνεται να πηγαίνουν τόσο καλά πλέον).
Candyman1442169163 Απρίλιος 1, 2007 #25 Απρίλιος 1, 2007 Για την τιμή και το OC δεν διαφωνώ, άλλωστε το είπα και πριν. Προφανώς είναι συμφέρουσα αγορά εφόσον προσφέρουν ίδιες επιδόσεις με μικρότερο κόστος (εκτός ίσως από την ταχύτητα διαμεταγωγής μνήμης, αλλά και εκεί οι διαφορές δεν είναι μεγάλες). Απλά η διαφορά των επιδόσεων είναι αμελητέα αυτό λέω.
Heatspreader Απρίλιος 1, 2007 #26 Απρίλιος 1, 2007 Συγνώμμη αλλά ο 6600Ε πιο φθηνός είναι.. Πιο γρήγορος ΠΟΥ το είδες; (1)Ιδιες επιδόσεις έχουν!!!! Εχεις δει απόδοση του μέμορυ κοντρόλλερ των Intel? Καλά λέει ο Jimmy fox. Μερικοί νομίζετε τι; Ότι έχουν διαφορά στις επιδόσεις; Πόσο μεγάλη; Να αναλύσουμε τα benches μήπως ένα προς ένα; Ελεος ρε παιδιά κοροιδευόμαστε μεταξύ μας δηλαδή;Και εν πάσει περιπτώσει σε real time applications νομίζετε ότι π.χ. (2)10 mips διαφορά σε ένα benchmark ή τα 3 fps στο FEAR μεταξύ δύο CPU θα έχουν πρακτική διαφορά στην κανονική χρήση; Αλλά τι κάθομαι και λέω; (3)Εδώ πέρα υπάρχουν άνθρωποι που βαράνε οβερκλόκινγκ σε κάρτα γραφικών για να πάρουν 2 fps σε benchmark! ΔΥΟ F.P.S.! Οπότε καταλαβαίνω τι εννοείτε λέγοντας ότι είναι "ταχύτεροι"...(4)Δεν είναι πιο γρήγορος ο 6600Ε από έναν AMD x2 6000+.Αυτό δεν το λέω εγώ το λένε τα benchmarks! Εκτός αν είμαστε τυφλοί.. ξέρω γω;1) Εγώ δεν σου λέω ότι ο 6600 έχει καλύτερες επιδόσεις λίγο κλοκαρισμένος και θα πάρω αυτό που λες εσύ, δηλαδή ότι είναι ίδιοι. Πόσο έχει ο Intel και πόσο έχει ο AMD?2) Όχι και με τον AM2 4600+ και την 7900GT πυροβόλαγα. Ήταν πάρα πολύ δυνατό το σύστημα. Αλλά αυτό που έχω τώρα είναι ακόμα καλύτερο.3) Να'μαι και εγώ!!!:110: Είδες την Clock έχω τραβήξει στην κάρτα? :082: Και όμως ξέρεις τι διαφορά έχω στο κωλόbeches της κωλόFuturemark? Μπορεί να βγάζω μεγάλα Score, αλλά δεν με νοιάζει και πολύ. Πίστεψεμε όμως ότι στην ανάλυση που παίζω με βοηθάει πολύ κάποιες φορές. Πχ το Oblivion το παίζω με όλα στο Full και 16x όλα τα φίλτρα.4) Είναι πιο γρήγορος στις περισσότερες εφαρμογές... Με λιγο Clock... Και δεν σου είπα στα 3.3GHz όπως τον έχω εγώ γιατί είναι αρκετό Clock για ROCK STABLE. Στα 3GHZ να είσαι τον αφήνεις πίσω τον AMD.Τέλος θεωρώ άδικο να συγκρίνουμε δύο διαφορετικές τεχνολογίες. Ότι και να λέμε η Intel έβγαλε τους Core2Duo και τα ισοπεδωσε όλα!
Candyman1442169163 Απρίλιος 1, 2007 #27 Απρίλιος 1, 2007 Lafas επι της ουσίας ξέρεις ότι δεν είπα κάτι διαφορετικό.Τώρα -για μένα- η παράμετρος O/C δεν μετράει για όλους. Προφανώς ως παράμετρος ΔΕΝ είναι ρεαλιστική με ποια έννοια, ότι εξαρτάται ακόμα και από το τσιπ που έχει ο καθένας, ή και από το κατά πόσο είναι διατεθιμένος να κάνει oc ή και κατά πόσο ξέρει να κάνει oc. Για συγκρίσεις, μ'αρέσει να μιλάω πάντα για default. Το oc είναι και λίγο σχετικό. Πάντως οι νέοι С2D δεν σηκώνουν ρολοι όσοι παλαιότερα κομμάτια.Ναι σίγουρα αυτή την στιγμή για κάποιον που δεν κάνει αναβάθμιση αλλά στηνει νέο σύστημα (γιατί η αναβάθμιση μπορεί να περιλαμβάνει μόνο ένα CPU προφανώς και να συμφέρει τον χρήστη) οι С2D είναι σαφώς η καλύτερη επιλογή λόγω κόστους κυρίως. Και κατα δεύτερον και λόγω oc αν θες.Οσο για το oc της vga... ναι μερικές φορές σε βοηθάει να δεις μικρές διαφορές η να ανεβάσεις μερικά εφφέ ή details αλλά όχι και πολύ. Οι διαφορές στην πράξη είναι μικρές ή έστω όχι και τόσο σημαντικές. Βλέπεις διαφορά μεγάλη στα benches και στην πράξη μικρή. Συμφωνείς;Υ.Γ. Στα 2.9- 3.0Ghz πάει και ο Opteron 165 που έχω κι εγώ πάντως...
Heatspreader Απρίλιος 1, 2007 #28 Απρίλιος 1, 2007 Candyman +1Αλλά η αρχιτεκτονική παίζει ρόλο και όχι η συχνότητα.
Candyman1442169163 Απρίλιος 1, 2007 #29 Απρίλιος 1, 2007 Αλλά η αρχιτεκτονική παίζει ρόλο και όχι η συχνότητα.Ναι man, (προφανώς εννοείς ότι ο Opty165 στα 3ghz είναι πιο αργός από c2d στην ίδια συχνότητα), για το θέμα του oc το ανάφερα, όσον αφορά το ρολόι...
Atari[Xp+] Απρίλιος 1, 2007 #30 Απρίλιος 1, 2007 Τελικά εχουμε βρεί [απο τον Αυγουστο @ 2006] μέχρι σήμερα μηχανάκι να χτυπάει εναν 6300 @ 3-3.5g ειτε σε σπι ειτε σε 3d ειτε σε audio , video κλπ ? H ακομη ψάχνουμε?
Atari[Xp+] Απρίλιος 1, 2007 #31 Απρίλιος 1, 2007 Και για να μην γινόμαστε και γραφικοί boys. Εχουμε και λέμε. Αναλόγως τα τεστ και το αν κλοκάρουμε . Ισως ειναι 3% ισως ειναι 10% ισως ειναι 50% η διαφορά υπέρ των c2d , οι οποίοι κάνουν StandaRRR 1ghz++ overclock με αερικά [6300@2.8g++ , e6400 3+g++ , e6600 3.6g κοκ ] λαμβάνουμε υπόψιν και το scaling τους που ειναι απο απλά καλύτερο εως πολύ καλύτερο απο am2 - 939 mhz/mhz...., το ερώτημα αυτην την στιγμή που μιλάμε amd vs intel ειναι απλά quiz για ξανθιες. απλά και σταράτα. Λοιπον . - Μπορει να πει καποιος amd γιατι την αγαπάω. ΔΕΚΤΟΝ . amd γιατι Ετσι γουστάρω ΔΕΚΤΟΝ . amd γιατι δεν πάω την intel ΔΕΚΤΟΝ . Aλλά σε καμια περίπτωση δεν αγοράζεις με τα Χ χρήματα ισο μηχανάκι με τα Χ χρήματα ιντελ. Ειδικα τώρα που πέσανε πολύ οι ddr2 και παιζουν μητρικές πολλες high fsb . Και οχι οπως τον Ιουλιο@2006 που εστησα εγω το πρωτο c2d @ 6300. Που mobo επαιζε καλο μονο η p5b. Και ειχε 200 φευγα. My 2c.
Heatspreader Απρίλιος 1, 2007 #32 Απρίλιος 1, 2007 Με τον Candyman από ότι έχω καταλάβει μπορεί να μιλάμε διαφορετικά, αλλά έχουμε ένα κοινό σημείο αναφοράς και κάπου τον καταλαβαίνω τι θέλει να πει. Candyman Σημασία είχαν οι διαφορές π.χ. που είχαν οι XP από τους P3 που τρώγανε μέχρι και 30-40% διαφορά στις επιδόσεις (π.χ. σε games. Μετρημένα από Duron 650 και Celeron 633 fcpga σε ίδιο κατά τα άλλα hardware, το Quake 3 έβγαζε 37fps στον Celeron και 65fps στον Duron)! Με ίδια κάρτα γραφικών, ίδια μνήμη. Νομίζω ότι εδώ βρίσκεται το μυστικό σε αυτό που λέει. Με λίγα λόγια να μην τρελαινόμαστε… Τα PC πλέον είναι πάρα πολύ δυνατά και οι κάρτες γραφικών επίσης. Απλά από ένα σημείο και πέρα είναι πολυτέλεια. Νομίζω ότι μπορούμε να παίξουμε ένα game και ας μην γυαλίζει η τρίχα από το μαλλί του χαρακτήρα μας ή ας μην υπάρχει η γυαλάδα στην πανοπλία ή ακόμα να μην βλέπουμε τις μύγες που κουνιούνται. Ναι είναι πιο συμφέρουσα αγορά οι C2D και ναι είναι πιο γρήγοροι στις περισσότερες εφαρμογές από τους AMD. Εδώ θα ήθελα να τονίσω το πολύ χαμηλό Super PI που έχουν οι AMD, αν και τα benches δεν τα παίρνω και πάρα πολύ στα σοβαρά, σίγουρα παρ’ όλα αυτά έχουν να λένε κάτι. Αυτά της Futurmak μου σπάνε αρκετά τα νεύρα, αλλά ok… Πραγματικά με τα τελευταία δεν ξέρω αν πριμοδοτεί τους Intel… Ίσως παίζουν και τέτοια παιχνίδια. Δεν νομίζω ότι θεωρείτε μεγάλη αναβάθμιση να πάς από έναν Opteron σε C2D. Εγώ το έκανα με τον AM2, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ είμαι παράδειγμα προς μίμηση και ούτε το είχα και ανάγκη, απλά μου την έδωσε… Εδώ τώρα θέλω να βάλω δεύτερη GTX…. Atari[Xp+] Αναλόγως τα τεστ και το αν κλοκάρουμε . Ισως ειναι 3% ισως ειναι 10% ισως ειναι 50% η διαφορά υπέρ των c2d , οι οποίοι κάνουν StandaRRR 1ghz++ overclock με αερικά [6300@2.8g++ , e6400 3+g++ , e6600 3.6g κοκ ] λαμβάνουμε υπόψιν και το scaling τους που ειναι απο απλά καλύτερο εως πολύ καλύτερο απο am2 - 939 mhz/mhz. . Αυτό με το Clock μου την έχει δώσει λίγο. Το Clock δεν είναι βάλε ένα κιλό κάστανα. Φίλε μου αυτά που λες ναι OK, ίσως τα πιάνει ο εκάστοτε C2D, αλλά δεν είναι μόνος τους πάνω σε ένα μηχανάκι. Παίζει ρόλο και η μητρική, η RAM, κ.α. Ότι λέω στο λέω φίλε Atari[Xp+] επειδή δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις σε κάποιον που θέλει να αγοράσει C2D. Οι τιμές που έχεις βάλει επίσης πάντα με γνώμονα και τα υπόλοιπα μέρη του PC, δεν είναι Stable πιστεύω.Τέλος θα επιμείνω και θα πω ότι δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης καθώς οι Core2Duo είναι καλύτεροι επεξεργαστές από όλες τις απόψεις.
panoc Απρίλιος 2, 2007 #33 Απρίλιος 2, 2007 Τα ασχετα ποστ διαφραφτηκαν, ελπιζω απο δω και κατω να συνεχισουσε επι του θέματος.
dellman Απρίλιος 2, 2007 #34 Απρίλιος 2, 2007 τα ασχετα ποστ ε¨Οτι πρόβλημα έχεις μέσω πμ και μόνοDellman
nikchris Απρίλιος 2, 2007 #35 Απρίλιος 2, 2007 Δεν είναι ταχύτεροι οι С2D πλέον...OOOυπς.FANBOY SPOTTED.:105: Tιμη AMD 62 6000+ : 426€Τιμη Core 2 Duo 6600: 287€Αρα δεν ισχυει το Ναι οι ιντελ είναι φθηνότεροι αλλά όχι σημαντικα...που πηγες να πεις....:001: Αυτοι οι επεξεργαστε εχουν ιδιες επιδοσεις συμφωνα με τα link που εδωσες,yet ο AMD ειναι 150€ ακριβοτερος
dellman Απρίλιος 2, 2007 #37 Απρίλιος 2, 2007 OI 2 χρήστες(AN7 OverClocker+ ea6gka) που συνέχισαν έτσι πήραν μια πασχαλινή άδεια 2 βδομάδωνΚανονίστε τις πασχαλινές αδειές σας και οι υπόλοιποι....Dellman
Heatspreader Απρίλιος 2, 2007 #38 Απρίλιος 2, 2007 Όταν λέμε ότι τα καινούρια κομμάτια C2D δεν κλοκάρουν όπως τα παλιά, εννοούμε ότι αν πάρει κάποιος τελευταίο κομάτι 6600 δεν θα κλοκάρει καλά?
didicola Απρίλιος 2, 2007 #39 Απρίλιος 2, 2007 Ωραια με βαση τα παραπανω οσα φαινονται και οσα οχι το ερωτημα του φιλου Phant0m θεωρω οτι εχει απαντηθει και δεν θα επρεπε να γινει ανταλλαγη αλλων ασκοπων ποστ και αν θελει να επιλεξει θα επιλεξει ειτε τον πιο φτηνο και σχεδον πιο γρηγορο C2D ειτε θα επιλεξει οπαδικα ασχετως επιδοσεων και τιμης
yanni Απρίλιος 2, 2007 #40 Απρίλιος 2, 2007 Να σου πω.... w/c εχω οπότε δε μπορώ να πω ότι με αφήνει αδιάφορο το θέμαΑπό την στιγμή που υπάρχει αυτό το ποστ από την αρχή κιόλλας του thread πως καταφέρατε και ξεφύγατε έτσι ρε παιδιά?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.