Jump to content

C2d ή ΑΜ2?

Phant0m1442169125

Recommended Posts

Μιας και -πιθανότατα- επίκειται ριζική αναβάθμιση, διατυπώνω και γω το κλασσικό ερώτημα.

Απαραίτητες προυποθέσεις είναι mobo με crossfire support και μια ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ pci θυρα για την κάρτα ήχου. Τονίζω διαθέσιμη, διότι αυτό συνεπάγεται 2-3 pci θυρες διαθέσιμες ΚΑΤΩ από τη θέση της 2 κάρτας γραφικών, μιας και ειναι waterblocked και οι 2. (Η dfi infinity Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα)

Οι δουλειές που κάνω είναι gaming, και εγγραφη+επεξεργασίας μουσικής.

τα λειτουργικά θα είναι winxp (32b) Λόγω συμβατότητας εφαρμογών + Vista Ultimate 64b.

Τι λέτε?

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

τοτε θα πας σε core 2 duo που πανε στον θεο..

μια προταση ειναι:

ενας 6600

μια asus p5w-dh deluxe

και μνημες 2 των 1γιγα στα 800

αλλα δεν μου ειπες ποσο παει το budget για να μπορω να πω με σιγουρια.

τοτε θα πας σε core 2 duo που πανε στον θεο..

μια προταση ειναι:

ενας 6600

μια asus p5w-dh deluxe

και μνημες 2 των 1γιγα στα 800

αλλα δεν μου ειπες ποσο παει το budget για να μπορω να πω με σιγουρια.

+100 τουλαχιστον:045:

Εξηγησε γιατι το ποστ που ειναι εκτος

Δε μιλαω συγκεκριμενα για καποιο cpu αλλα οτι και να παρει θα τον καλυψει.Η μονη προταση που κανω ειναι να παρει μοντελο με την περισσοτερη cache απ οποια εταιρια και να ειναι.

Εξηγησε γιατι το ποστ που ειναι εκτος

Δε μιλαω συγκεκριμενα για καποιο cpu αλλα οτι και να παρει θα τον καλυψει.Η μονη προταση που κανω ειναι να παρει μοντελο με την περισσοτερη cache απ οποια εταιρια και να ειναι.

Γιατί? Τι εννοείς με την Cache? O Candyman δείχνει ποιος είναι πιο γρήγορος (άσχετα αν λέει ότι δεν είναι πλέον). Ο μεγαλύτερος τις AMD είναι ίσος με τον 6600 της Intel. Δες την απόδοση τιμή και θα καταλάβεις.

-Δεν είσαι εσύ εκτός. Το Τοπικ ολόκληρο είναι άκυρο. Σαφώς οι Core είναι πιο γρήγοροι!

Δεν είναι ταχύτεροι οι С2D πλέον...

Πλεον?? Δηλαδή?

Εννοώ ότι ο AMD x2 6000+ πάει χέρι-χέρι με τον C2D 6600. Παλαίοτερα (προ των AMD 64 x2 5200+, 5600+, 6000+), ο 6600 ήταν βασιλιάς, αλλά και ο 6400. Τώρα έχουν ισσοροπήσει τα πράγματα. Ναι οι ιντελ είναι φθηνότεροι αλλά όχι σημαντικα και όχι για πολύ. Π.χ. ο E6320 πάει σαν τον x2 5200+. Οι τιμές είναι παραπλήσιες. Στους "παραπάνω" η διαφορά μεγαλώνει υπέρ της ιντελ λίγο.

Και ο 5600+ πάει αντίστοιχα με ιντελ 6420. Μιλάω βέβαια προφανώς για default και όχι για o/c.

Δεν υπαρχει κανενα νοημα συγκρισης αυτην την περιοδο αναμεσα σε C2D και σε Athlon παρε C2D εχεις και υδροψυξη οποτε θα ανεβεις αρκετα.

Ο ΑΜD 6000+ ειναι 100€+ ακριβοτερος απο τον 6600 και απο το συγκριτικο λειπει ο 6700 χωρις να καταλαβαινω το γιατι.

Ναι, αλλά ο 5200+ ομως και ο 6300 έχουν 20 ευρώ διαφορά! Δεν ειναι οι διαφορές τιμής όμοιες σε όλα τα μοντέλα. Αλλωστε με τις μειώσεις τιμών τον Απρίλιο θα έχουμε αλλαγές στις σχέσεις... Αυτό είναι δεδομένο!

Και εγώ από τα benchmark είδα διαφορές σε απόδοση μηδαμινές. Δεν ειναι διαφορές σε ταχύτητα αυτές με τόσο μικρά ποσοστά στην πράξη, και το ξέρετε αυτό.

Δεν με απασχολει τι θα πάρει ο άνθρωπος, ούτε κάνω διαφήμιση στην AMD. Απλά δεν είναι τόσο ταχύτεροι οι С2D. Και στα περισσότερα benchmark ήταν και λίγο πίσω. Οκ οι AMD είναι ακριβότεροι, συμφωνώ. Οκ, ο 6600 (και ο 6400) συμφέρουν στο κόστος που τιμολογούνται, δεν το συζητώ.

Στους παρακάτω όμως δεν έχουν τόσο πλεονέκτημα τα ιντελ. Αλλο "καλύτερη αγορά" και άλλο "ταχύτερος".

Αυτά...

Μιας και -πιθανότατα- επίκειται ριζική αναβάθμιση, διατυπώνω και γω το κλασσικό ερώτημα.

Απαραίτητες προυποθέσεις είναι mobo με crossfire support και μια ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ pci θυρα για την κάρτα ήχου. Τονίζω διαθέσιμη, διότι αυτό συνεπάγεται 2-3 pci θυρες διαθέσιμες ΚΑΤΩ από τη θέση της 2 κάρτας γραφικών, μιας και ειναι waterblocked και οι 2. (Η dfi infinity Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα)

Οι δουλειές που κάνω είναι gaming, και εγγραφη+επεξεργασίας μουσικής.

τα λειτουργικά θα είναι winxp (32b) Λόγω συμβατότητας εφαρμογών + Vista Ultimate 64b.

Τι λέτε?

Προσωπικά, προτείνω AMD. Λόγω IMC, ΗΤΤ, μητρικών, καλύτερη υποστήριξη 64-bit (αν χρησιμοποιείς audio εφαρμογές στα 64-bit) και κόστους.

Αν θες να κλοκάρεις ψηλά, ο C2D είναι στην κορυφή.

Επίσης καλός λόγος για να πας σε C2D είναι το να δοκιμάσεις μια διαφορετική πλατφόρμα μιας και η αλλαγή από 939 σε ΑΜ2 δεν θα σου δείξει κάτι διαφορετικό.

Όμως δεν καταλαβαίνω γιατί θες να κάνεις αναβάθμιση. Το σύστημά σου είναι πολύ δυνατό. Θα το δώσεις σε καλή τιμή, κέρδισες το λαχείο ή απλά θες να το αλλάξεις απλά για να το αλλάξεις?

Πάντως, λόγω CrossFire φρόντισε να πάρεις μητρική με ATi chipset.

Δεν υπαρχει κανενα νοημα συγκρισης αυτην την περιοδο αναμεσα σε C2D και σε Athlon παρε C2D εχεις και υδροψυξη οποτε θα ανεβεις αρκετα.

Ο ΑΜD 6000+ ειναι 100€+ ακριβοτερος απο τον 6600 και απο το συγκριτικο λειπει ο 6700 χωρις να καταλαβαινω το γιατι.

γιατι οσο θα νυχτωνει ....η αποδοση θα μεγαλωνει :045: :045:

Ειναι ευνόητο

Θα το θέσω αλλιώς. Πες μου ένα CPU AMD που είναι καλύτερο από το δικό μου.

Ο κορυφαίος της AMD έχει 400Ευρώ το λιγότερο και ο δικός μου έχει 300 και είναι καλύτερος!!! Τι άλλο να πούμε???

Θα το θέσω αλλιώς. Πες μου ένα CPU AMD που είναι καλύτερο από το δικό μου.

Ο κορυφαίος της AMD έχει 400Ευρώ το λιγότερο και ο δικός μου έχει 300 και είναι καλύτερος!!! Τι άλλο να πούμε???

ετσι ετσι :038: :038: :109: :109: :068: :068:

Ο κορυφαίος της AMD έχει 400Ευρώ το λιγότερο και ο δικός μου έχει 300 και είναι καλύτερος!!!

Συγνώμμη αλλά ο 6600Ε πιο φθηνός είναι..

Πιο γρήγορος ΠΟΥ το είδες; Ιδιες επιδόσεις έχουν!!!! Εχεις δει απόδοση του μέμορυ κοντρόλλερ των Intel? Καλά λέει ο Jimmy fox. Μερικοί νομίζετε τι; Ότι έχουν διαφορά στις επιδόσεις; Πόσο μεγάλη; Να αναλύσουμε τα benches μήπως ένα προς ένα; Ελεος ρε παιδιά κοροιδευόμαστε μεταξύ μας δηλαδή;

Και εν πάσει περιπτώσει σε real time applications νομίζετε ότι π.χ. 10 mips διαφορά σε ένα benchmark ή τα 3 fps στο FEAR μεταξύ δύο CPU θα έχουν πρακτική διαφορά στην κανονική χρήση;

Αλλά τι κάθομαι και λέω; Εδώ πέρα υπάρχουν άνθρωποι που βαράνε οβερκλόκινγκ σε κάρτα γραφικών για να πάρουν 2 fps σε benchmark! ΔΥΟ F.P.S.! Οπότε καταλαβαίνω τι εννοείτε λέγοντας ότι είναι "ταχύτεροι"...

Δεν είναι πιο γρήγορος ο 6600Ε από έναν AMD x2 6000+.

Αυτό δεν το λέω εγώ το λένε τα benchmarks! Εκτός αν είμαστε τυφλοί.. ξέρω γω;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.