Jump to content

Να προχωρήσω σε αλλαγή στρατοπέδου;

fonzi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω το εξής σύστημα: Athlon64 X2 4200+, DFI Lanparty NF4 ULTRA-D, 2*512 OCZ PC3200 Platinum Rev2 (2-2-2-5), Leadtek 6600GT EE, 2 x Seagate 160GB SATA NCQ (7200.7) raid 0 , Enermax 470w, Hardcano 13, Logitech 530 5.1, NEC 1970, NEC 3520, Plextor 130A

και επιπλέον 2 x 250 sata II samsung που περισσεύουν, έναν athlon64 3200+ καθώς και ένα HTPC με athon64 3000+, MSI RS480M2, 200GB seagate, 2x512 kingston, vga onboard.

Επειδή είμαι σε φάση όπου κάποιο φίλοι ενδιαφέρονται για φτηνό μηχανάκι (μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες), είναι εύκολο να "διώξω" από τον παλιό εξοπλισμό μου και να προχωρήσω σε αναβάθμιση.

Το ερώτημα είναι τι με συμφέρει να κάνω και αν με συμφέρει να την κάνω για intel.

Εάν οχι, θα πάρω μια μητρική ακόμα 939 να καρφώσω τον 3200+ και τον 1 δίσκο 160ΓΒ που έχω τώρα σε raid, θα βάλω και μια φτηνή μνήμη και θα τους πουλήσω αυτή τη σύνθεση που τους καλύπτει.

Το σύστημα θέλω να με καλύψει για 3-4 χρόνια μπροστά. Χρήση νορμαλ (ιντερνετ, πολυμέσα κλπ - κυρίως θέλω να επεξεργάζομαι και μερικά φιλμάκια, παιχνίδια δεν με ενδιαφέρουν).

Θα ήθελα χωρίς να καταφύγω σε υδρόψυξη να έχω αθόρυβο κατά το δυνατόν σύστημα. Σκεφτόμουν μητρική που να δέχεται mobile cpu. Κάπου είδα ότι κυκλοφορούν.

Περισσότερο λυπάμαι τις OCZ που θα πρέπει να αποχωριστώ αν πάω σε intel...

Μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας συνολικά και να μου προτείνετε μια καλή σύνθεση;

εγω στην θεση σου θα επαιρνα μια φτηνη μητρικη 939 και θα τους το εδινα.για ενα καινουργιο καλο συστημα θες μητρικη-επεξεργαστη-μνημες δηλαδη γυρω στα 700+.αν τα διαθετεις τοτε προχωρα..

Μπορώ άνετα να δώσω και το δικό μου μηχάνημα (χρειάζονται 2) με έναν δίσκο, οπότε θα έχω πουλήσει 2 μηχανάκια και τότε μπορώ να προχωρήσω για καινούριο δικό μου. Το θέμα είναι κατά πόσο αξίζει τον κόπο...

OK.

Τότε να διώξω το δικό μου αφού του περάσω τον 3200 που κάθεται, του βάλω 2χ256 που έχω ddr1 αντι για τις OCZ, του αφήσω τον ένα δίσκο, και πουλήσω χώρια τον 4200 χ2.

Κρατάω τον έναν 160ρι για backup, περνάω τις OCZ στο HTPC, και τις 2χ512 kingston που έχει το HTPC τις βάζω σε ένα παλιό με celeron που υπάρχει στην οικογένεια και έχει τώρα τις 2χ256.

Να "σπρώξω" και κάρτα γραφικών, τροφοδοτικό, κουτί (heroichi 6A19), nec dvd-rw, pioneer dvd;;

Αυτοί που θα το πάρουν χρήση γραφείου απλή θα κάνουν. Μήπως είναι προτιμότερο να τους βάλω μιά φτηνή vga και η 6600GT να μπεί στο HTPC που έχει onboard ati x300? Θα κάνει διαφορά στο s-video out;

Από χρήμα δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα διότι κάποιοι φίλοι με καταστήματα μου χρωστάνε κάτι ψηλά και θα έρθω στα ίσα αγοράζοντας. Δεν θα βάλω από την τσέπη μου...

Σίγουρα η 6600 έχει διαφορά σε svideo-out;

Αυτό με ενδιαφέρει διότι το HTPC μου δεν παίζει παιχνίδια ούτε τρέχει εφαρμογές με έξοδο σε οθόνη υπολογιστή παρά μόνο στην τβ.

Δεν ξέρω μόνο, αν θα χρειάζεται η 6600 για να σηκώσει καλύτερα το media center των vista όταν τα βάλω... (Στα δοκιμαστικά πάντως τα βιστα δεν μου άρεσαν για HTPC σε σχέση με MCE2005, αλλά μελλοντικά φαντάζομαι εκεί θα πάμε)

• 1 month later...

Το συστηματάκι πάει. Το πούλησα.

Κράτησα μόνο οθόνη, plextor 130A, ΧP-120 ψύκτρα.

Πάμε γι άλλα!

Λοιπόν με δεδομένο ότι θέλω ήσυχο και σταθερό μηχάνημα τι με συμβουλεύετε; (όχι πάνω από 800 ευρώ). Δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια αλλά θέλω αξιοπρεπή απόδοση σε βιντεο και φωτογραφία.

Σκέφτομαι αν με βολεύει καλύτερα μιά cpu πχ Core 2 Duo 6420, κάρτα γραφικών με παθητική ψύξη πχ MSI VGA NX8600GT-T2D256EZ 256MB PCI-E, δίσκοι 2χ250 samsung sataII (τους έχω αυτούς), 2χ1GB μνήμες και κλασικό κουτί LIAN-LI αλουμινίου με τροφοδοτικό seasonic modular

ή μήπως είναι καλύτερα να στήσω

ένα κουτάκι desktop με mobile cpu πχ Core 2 Duo T5500 1.66GHz/667M, κάρτα γραφικών αυτή που λέω παραπάνω;

Αν πάω στην πρώτη λύση με την XP-120 και έναν 12ρη αθόρυβο ανεμιστήρα θα είμαι καλά καλυμμένος από ψύξη;

Εχει τέλος κάποιος δοκιμάσει να δει πως παει η Core 2 Duo T5500; Ανεβαίνει εύκολα; Ζητάει πολύ ρεύμα; Εχει ίδιες επιδόσεις με core 2 duo 775 που να λειτουργεί στην ίδια συχνότητα;

Kατ'αρχήν ξεχνάμε τον Mobile.Δεν υπάρχει λόγος αγοράς του,εφόσον μπορείς να πάρεις desktop στα ίδια χρήματα και με καλύτερες επιδόσεις λόγω chipset.

Όσο για την ψύξη μη τρελαίνεσαι.Όλοι είναι αρκετά κρύοι σε στοκ ρεύματα,ακόμη και με την μαμήσια ψύκτρα.

OK.

Τότε προφανώς θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσω από cpu την επιλογή της σύνθεσης που θα κάνω :)

4300, 4400, 6420 or 6600?? (χωρίς να λάβουμε υπόψη το χρήμα)

χωρις το χρημα παιρνεις το καλυτερο. Το θεμα ειναι τι σημασια αποδισεισ στο λογο κοστοσ/αποδοση.

Δεδομενου οτι δε παιζεισ παιχνιδια ακομα και ο 4300 ειναι μια χαρα. Αλλα εφοσον ειναι να το στησεις και να το κρατησεις καιρό τοτε ενας 6420 νομιζω ειναι καλη επιλογη.

ωραία...

Ο 6420 είναι το ίδιο δροσερός με τον 4300;

Ο 4400 που είναι 10χ μήπως είναι καλύτερη επιλογή από τον 4300 στην περίπτωση που πάω για 4***?

Μήπως πρέπει να ποστάρω τώρα αλλού δηλαδή χωριστά ανά εξάρτημα (μητρική, vga κλπ)?

όσο χαμηλοτερα ρολογια τοσο πιο κρυα πραγματα, αλλα για 4ΧΧΧ χωρις τουλάχιστον νερό το κοβω δυσκολο, εξαιρετικα δυσκολο.

Sorry panoc σε μπέρδεψα...

Δεν είχα το θράσος να ελπίζω σε 4GHz. Οταν είπα 4*** εννοούσα cpu 4300 ή 4400.

Αρα σε default θεωρείς πιό κρύο ποιον?

οκ :) φυσικα και ο 4400 ειναι καλυτερος λογο μεγαλυτερου multi, και φυσικα συχνοτητας.

σε καθε περιπτωση ομως, για να πεις οτι εκανες μια σοβαρη αναθμιση σε ταχυτητα απο το προηγουμενο σου συστημα, τουλαχιστον σε stock ρολογια, δε νομιζω οτι θα πρεπει να κοιταζεις κατι λιγοτερο απο 6420/6600

Σ' ευχαριστώ.

Αν είναι εύκολο πες μου και μια μητρική της προκοπής και μιά vga.

Σκεφτόμουν την gigabyte ds3 αλλά είδα ότι δεν έχει firewire και κάπου διάβασα για ασυμβατότητα με την XP-120 ψύκτρα μου.

VGA όπως λέω παραπάνω στο #8 σκέφτομαι με παθητική ψύξη πχ MSI VGA NX8600GT-T2D256EZ 256MB PCI-E, δίσκοι 2χ250 samsung sataII (τους έχω αυτούς), 2χ1GB μνήμες και κλασικό κουτί LIAN-LI αλουμινίου με τροφοδοτικό seasonic modular

Για μητρική δε μπορω να σε βοηθησω, δυστυχως, δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με τους c2d.

Εαν δεν παιζεις παιχνιδια και δεν εχεις απιτησεις η 8600 μια χαρα θα ειναι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.