Jump to content

προβλημα με Onboard καρτα δικτύου.

bfc_xxx

Recommended Posts

Χθες το βράδυ είχε κακοκαιρία και σε κάποια φάση ενώ έπεφταν αστραπές ακούγεται ενα μπαμ απο το modem/router. Όπως ηταν φυσικό το router χάλασε και το ανοιξα να δω τι έπαθε και είδα οτι έχουν σκασει 2 πηνία. Υποθέτω ότι η ζημια έγινε απο ρεύμα που πέρασε απο το καλώδιο του τηλεφώνου.

Ευτυχώς το router ήταν ενα της πλάκας (efficient) και το είχα βάλει πρωσορινά μέχρι να έρ8ει ενα vigor 2700vg το οποιο θα αντικαταστήσει το usrobotics 9107 που είχα μόνιμα.

Το θέμα είναι ότι σήμερα που πήρα το router και το έβαλα η Onboard καρτα δικτύου δε δουλεύει αν και αναγνωρίζεται απο τα windows κανονικά λέει συνέχεια "Α network cable is unplugged. Οι υπόλοιποι υπολογιστές που είναι στο δίκτυο δεν έπαθαν τίποτα.

Ένα άλλο παράξενο είναι ότι μια καρτα δορυφορική που έχω δε δουλευε καθόλου μέχρι που την εβγαλα και την ξαναέβαλα.

Τώρα έχω βάλει μια pci lan card να κάνω τη δουλειά μου.

Σώζεται η κατάσταση γιατι μολις το πήρα το Motherboard (ab9 quad gt) :022:

Δοκιμασες και καποιο αλλο καλωδιο μηπως 1 στο εκατομμυριο δουλεψει?

Αν δεν βρεθει λυση το μονο που μενει ειναι να την πας για rma.

Ναι δοκιμασα 5-6 καλώδια. Μη μου λες για rma.. τι θα κάνω τόσες βδομάδες χωρίς το βασικό μου Pc.

Εγω bfc_xxx, εχω χασει 2 φορες μητρικη ολοκληρη με αυτο τον τροπο. Συγκεκριμενα την βρηκα σε κατασταση stand by, με τους ανεμιστηρες ανοικτους, και κατα τα αλλα,..... νέκρα. Αποφασισα λοιπον οτι οσο και καλη να ειναι η ενσωματωμενη καρτα δικτυου (gigabit ethernet, κλπ κλπ) θα αγορασω μια pci , και θα εχω το κεφαλι μου ησυχο. Οσο για την ενσωματωμενη, καμιά συνδεση απο pc σε pc για λιγο και τιποτα αλλο. Τουλαχιστον μεχρι να γινει και στην Ελλαδα στανταρ η γειωση στο τηλεφωνο.

Η πλάκα είναι ότι στο μαγαζί που δουλεύω μου φέρανε σήμερα 2 υπολογιστες με ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στη κάρτα δικτύου. Αναγνωρίζεται κανονικα απο το λειτουργικό αλλά δε δουλεύει. Μπορεί κάποιος να το εξηγήσει αυτό?

Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι γιατι δε πάθανε τίποτα οι άλλοι υπολογιστές στο δίκτυο του σπιτιού μου. Κρίμα έχω στεναχωρηθεί πολύ γιατι μολις την πήρα τη μητρική.

Οι μητρικες στα αλλα συστηματα ειναι ιδιες με τη δικη σου?

Το οτι συνεβη κατι στον ενα υπολογιστη δεν σημαινει οτι το επαθε και καποιος αλλος.

Εννοείς στους υπολογιστές στο σπίτι? Όχι δεν ειναι ίδιες.

Απλα μου έκανε εντύπωση που λόγω κεραυνού χάλασε το router αλλα και η καρτα δικτύου, δε το είχα ξαναδεί αυτό και δε συνέβη μόνο σε μένα αλλα τουλάχιστον σε άλλα 2 άτομα, στους οποίες οι κάρτες δικτύου δεν ήταν Onboard.

Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις τι συνέβη αφου οι κάρτες δικτύου αναγνωρίζονται κανονικά απο τα αντίστοιχα συστήματα?

Εαν κοιταξεις μια καρτα δικτυου θα δεις οτι αναμεσα σε chip και βυσματος παρεμβαλονται αρκετα πραγματακια.

Περασε ρευμα οποτε και καποιοςε πυκνωτης/αντισταση ή κατι αλλο καηκε πριν το ρευμα φτασει στο chip η στη μητρικη.

Το αποτελεσμα η καρτα(το chip) να λειτουργει σωστα αλλα λογω προβληματος στο κυκλωμα να μην υπαρχει συνδεση με το βυσμα πια.

Εαν κοιταξεις μια καρτα δικτυου θα δεις οτι αναμεσα σε chip και βυσματος παρεμβαλονται αρκετα πραγματακια.

Περασε ρευμα οποτε και καποιοςε πυκνωτης/αντισταση ή κατι αλλο καηκε πριν το ρευμα φτασει στο chip η στη μητρικη.

Το αποτελεσμα η καρτα(το chip) να λειτουργει σωστα αλλα λογω προβληματος στο κυκλωμα να μην υπαρχει συνδεση με το βυσμα πια.

Τουλάχιστον δε κάηκε όλη μητρική ε?

Μαλλον θα βάλω ενα usb2lan adapter ή ενα usb2wifi για να κάνω τη δουλειά μου προς το παρόν, γιατι δε θέλω να έχω pci κάρτες μεσα στο κουτί και κάποια στιγμή θα την κάνω rma αφου πρώτα αγοράσω μια καινούρια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.