Jump to content

Dual Channel???

Recommended Posts

καλησπερα.θελω να προσθεσω στο συστημα της υπογραφης μου μια ακομα μνημη 1gb.για να δουλευει σε dual channel θα πρεπει να ειναι ακριβωσ η ιδια?ή μπορει να δουλεψει και με μια αλλη 800αρα διαφορετικων timings?

και κατι ακομα,η μητρικη μου εχει 4υποδοχες για μνημες,μια μαυρου χρωματος και μια κιτρινου μαζι και μετα απο ενα μικρο κενο αλλες δυο στα ιδια χρωματα!που πρεπει να τοποθετησω την δευτερη μνημη για να δουλευουν σε dual channel???

Μπορείς να κοιτάξεις το manual της μητρικής για να δεις που παίζουν DC. Στην πλειονότητα των μητρικών ίδιο χρώμα σημαίνει ίδιο κανάλι.

Με διαφορετικά timings δεν θα δουλέψουν εξ ορισμού. Μόνο αν μπορούνε να τα "βρούνε" οι μνήμες μεταξύ τους με κοινά timings θα δουλέψουν (θα χρειαστεί να τα βάλεις εσύ με το ζόρι (manually)).

Kαλο ειναι οι δυο μνημες να ειναι ιδιες μεταξυ τους σε ολα (μαρκα, χρονισμο κλπ). Ωστοσο μπορεις να δουλεψεις σε dual channel και με διαφορετικα στικακια. Ομως μπορει να εμφανιστουν μικροπροβληματα και φυσικα το αργοτερο στικακι θα συμπαρασυσει το γρηγοροτερο.

Στις μητρικες συνηθως τα χρωματα ειναι που δειχνουν που πρεπουν να μπουν τα ζευγη. Λογικα εαν τα βαλεις στα σλοτ 1 και σλοτ 3 θα εισαι μια χαρα.

Kαλο ειναι οι δυο μνημες να ειναι ιδιες μεταξυ τους σε ολα (μαρκα, χρονισμο κλπ). Ωστοσο μπορεις να δουλεψεις σε dual channel και με διαφορετικα στικακια. Ομως μπορει να εμφανιστουν μικροπροβληματα και φυσικα το αργοτερο στικακι θα συμπαρασυσει το γρηγοροτερο.

Στις μητρικες συνηθως τα χρωματα ειναι που δειχνουν που πρεπουν να μπουν τα ζευγη. Λογικα εαν τα βαλεις στα σλοτ 1 και σλοτ 3 θα εισαι μια χαρα.

με λιγα λογια καλυτερα να παρω μια ακομα μνημη της υπογραφης μου να ειμαι και σιγουρος!αν ειναι ολοιδιες τοτε θα δουλεψουν σιγουρα σε dual ch.???

με λιγα λογια καλυτερα να παρω μια ακομα μνημη της υπογραφης μου να ειμαι και σιγουρος!αν ειναι ολοιδιες τοτε θα δουλεψουν σιγουρα σε dual ch.???

To καλυτερο που εχεις να κανεις αυτο ειναι. Θα δουλεψουν μια χαρα.

• 4 weeks later...

Άμα είναι ίδια ταχύτητα διαφορετική μάρκα; Τους χρονισμούς πού τους βλέπω;

Και κάτι άλλο, υπάρχει περίπτωση η μητρική καινούριου υπολογιστή να μην υποστηρίζει dual;

Και τελευταίο: Το πλεονέκτημα της dual είναι λίγο καλύτερη ταχύτητα, σωστά; Άμα έχω 2*1GB χωρίς dual θα είναι αισθητή η διαφορά απ' ότι 2*1GB με dual; (Χωρίς σκέψη για OC)

(ΥΓ: Ρε παιδιά όποτε πάω να τρέξω cpu-z ή mbm5 μετά το φορμάτ κολλάει!!! Τι να κάνω; )

Άμα είναι ίδια ταχύτητα διαφορετική μάρκα; Τους χρονισμούς πού τους βλέπω;

Και κάτι άλλο, υπάρχει περίπτωση η μητρική καινούριου υπολογιστή να μην υποστηρίζει dual;

Και τελευταίο: Το πλεονέκτημα της dual είναι λίγο καλύτερη ταχύτητα, σωστά; Άμα έχω 2*1GB χωρίς dual θα είναι αισθητή η διαφορά απ' ότι 2*1GB με dual; (Χωρίς σκέψη για OC)

(ΥΓ: Ρε παιδιά όποτε πάω να τρέξω cpu-z ή mbm5 μετά το φορμάτ κολλάει!!! Τι να κάνω; )

Πιθανότατα να τους λέει στο Bios.Δοκίμασε και το everest.

Αν μιλάμε για c2d ή am2 όλες υποστηρίζουν,απ'όσο ξέρω.

Εφόσον έχεις 2*1gb δεν υπάρχει λόγος να μην τρέξεις σε dual channel.

Ποτέ δε μου έχει κολλήσει το Cpu-z..μήπως να δοκίμαζες την τελευταία έκδοση?

αποκλειεται καινουργια μητρικη+να μην εχει dual.μιλαμε για το συστημα της υπογραφης σου?

Εκανες φορματ τρεχεις το cpu-z και κολλαει?

Όχι δεν είναι το σύστημα της υπογραφής.

Ναι μετά το φορμάτ κολλάει και με cpu-z και με mbm5. Βασικά έχω μια υποψία ότι κάτι παίζει με τη μητρική-μπορεί και με VGA αλλά θα δείξει σύντομα, ευτυχώς είμαι ακόμα στην εγγύηση.

Πιθανότατα να τους λέει στο Bios.Δοκίμασε και το everest.

Αν μιλάμε για c2d ή am2 όλες υποστηρίζουν,απ'όσο ξέρω.

Εφόσον έχεις 2*1gb δεν υπάρχει λόγος να μην τρέξεις σε dual channel.

Ποτέ δε μου έχει κολλήσει το Cpu-z..μήπως να δοκίμαζες την τελευταία έκδοση?

Για το cpu-z, θα δοκίμαζα την τελευταία έκδοση, αλλά βαριέμαι το restart... Κάποια άλλη στιγμή μάλλον.

Όσο για το dc: Πιο πάνω λέμε ότι για να τρέξουν σε dc πρέπει να είναι ίδια μάρκα, ταχύτητα, χρονισμοί κλπ... Τώρα ακούω ότι αν είναι 2*1GB θα τρέξουν dc... Κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά;

Για να τρεξει το dc τελεια θελεις 2 στικακια ιδια τα οποια βγαινουν σε κιτ. Ομως μπορει να τρεξει και με 2 ακριβως ιδια στικακια που αγοραστηκαν ξεχωριστα. Μπορει να τρεξει τελος και με δυο στικακια με διαφορετικα χαρακτηριστικα ωστοστο το στικακι με τα χειροτερα χαρακτηριστικα θα τραβηξει το καλυτερο προς τα κατω.

Γεγονός είναι ότι όταν οι μνήμες είναι σε κιτ είναι καλύτερα από άποψη επιδόσεων ειδικά αν ενδιαφέρει το overclocking...

...αλλά αυτό δε σημαίνει πως δύο ίδιες μνήμες δεν θα δουλέψουν σε dual channel. Ακόμη και 2 μνήμες διαφορετικής εταιρείας, ίδιας τεχνολογίας μπορούν να δουλέψουν σε dual channel.

Γειά σας παιδιά.:039:

Επειδή και η δική μου απορία αφορά το dual channel , συνεχίζω εδώ για να μην ανοίξω καινούριο thread.

Μητρική εχω αυτήν.Στο manual γράφει μεταξύ άλλων τα εξής :Αυτή η μητρική δεν υποστηρίζει modules μνήμης κατασκευασμένα απο chips των 128 Mb, ή modules μνήμης double sided x16.Τα μόνα που βρήκα στην ελληνική αγορά να τηρούν αυτόν τον όρο, είναι κάποα της Kingston , αυτό κι' αυτό.Δυστυχώς , δεν υπάρχουν σε κιτ dual channel.Επειδή θέλω να βάλω 3 Gb μνήμης , αν βάλω 2 στικάκια του 1 Gb και 2 στικάκια των 512 Μb , πως πιστεύετε οτι θα δουλέψουν ?? :017: Και τί διαφορά εχουν στην ταχύτητα το single και το dual channel ?? Και μία τελευταία ερώτηση :Ενώ η μητρική εχει με ίδιο χρώμα τις θέσεις 1-3 και 2-4, στο manual περιγράφει σαν κανάλι Α τις 1-2 και σαν κανάλι Β τις 3-4 !!!!.Τί απ' τα δυο να πιστέψω ???:107:

Τελειώνοντας να διευκρινήσω οτι :

1.Εναι ο πρώτος υπολογιστής που συναρμολογώ.

2.Δεν θα τον υπερχρονίσω.

3.Δεν θα παίζω παιχνίδια.

4.Είμαι τελείως αγχωμένος.

5.Βασίζομαι στην βοήθειά σας.

Μερσί μποκού.

Αυτό ακριβώς ρώτησα κι' εγώ !!

Ενώ η μητρική εχει με ίδιο χρώμα τις θέσεις 1-3 και 2-4, στο manual περιγράφει σαν κανάλι Α τις 1-2 και σαν κανάλι Β τις 3-4 !!!!.Τί απ' τα δυο να πιστέψω ???:107:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.