Indiana Μάρτιος 24, 2007 #21 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 εγώ θέλω τουλάχιστον 27 gb για το λειτουργικό και τα προγράμματά μου στα xp....πως θα με εξυπηρετήσει το SSD? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Μάρτιος 24, 2007 Author #22 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Και κάποιος άλλος έχει 300GB προγράμματα. Πως θα τον εξυπηρετήσει ο raptor?Λειτουργικό/ιντερνετ και εφαρμογές γραφείου είναι τα προγράμματα που χρησιμοποιούν όλοι ανεξαιρέτως. Εκεί εξυπηρετούν και εκεί χρειάζονται τα γρήγορα μέσα αποθήκευσης.Για μια εφαρμογή που θα την χρησιμοποιήσω μια φορά την ημέρα δεν θα με νοιάξει πολύ να την τρέχω από τον γρηγορότερο δίσκο/SSD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iced Μάρτιος 24, 2007 #23 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Μπα δεν νομιζω οτι μπορουμε να δεχτουμε οτι με 16G θα μας φτάσουν.... Και αν μας φτασει θα ειμαστε οριακα. Εχω ενα 40αρη με τα ultimate, office drivers και μου πιανει 18G - 20G.... Αμα θες να βάλεις κανα παιχνιδι τελος ολα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iced Μάρτιος 24, 2007 #24 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Για μισο λεπτο.... Μα τα βαρια προγραμματα θελουμε να ανοιγουν γρηγορα και οχι το office. Τα βαρια ζητάνε και χωρο.... Αν ειναι να εχω εναν ssd με vista και ολα τα games photoshop & pinnacle studio (+studio videos για ανακτηση) σε κανα 500αρη να μου λειπει ο ssd που θα τον εχω πληρωσει χρυσο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Μάρτιος 24, 2007 #25 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Καλά, ας μην κοροιδευόμαστε τώρα. Εγώ (και όλοι οι λογικοί άνθρωποι) θέλουν τα προγράμματά τους και φυσικά τα παιχνίδια τους στον γρηόορο δίσκο. Λογικό δεν είναι? Όταν ένα παιχνίδι καταλαμβάνει έως και 10GB (όπως το Double Agent) είναι τουλάχιστον αστείο να μιλάμε για τη ύπαρξη ενός μόνο γρήγορου δίσκου μόνο και μόνο για τα Windows.Συνεπώς, όχι. Τα 16GB ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ για τα Windows.Εγώ πήρα όχι μόνο έναν, αλλά 2 Raptors (σύνολο 148GB) για τα Windows, τα προγράμματά μου και τα παιχνίδια. Τα 16GB είναι πολύ απλά ΑΣΤΕΙΑ χωρητικότητα.Επίσης, θα ήθελα καθαρές απαντήσεις. Και αυτό στο οποίο θα ήθελα απάντηση εγώ αλλά και όλοι εδω μέσα είναι πόσο τελικά κοστίζουν οι δίσκοι SSD και ποια είναι επιτέλους είναι αυτά τα προγράμματα που ανακτούν τα δεδομένα σε περίπτωση ανάγκης.Μερικά links θα μου έκαναν. Αν δεν δωθούν τέτοια links σε αυτό το thread τότε θα είναι λογικό να υποθέσω (εγώ αλλά και όλοι όσοι διαβάζουν το παρόν thread) οτι όλα αυτά προς υπεράσπιση των δίσκων SSD είναι φούμαρα και γράφονται με κάποια σκοπιμότητα που ξεπερνά τον ευγενή σκοπό αυτού του forum (ελεύθερη διακίνηση γνώσης). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Μάρτιος 24, 2007 Author #26 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Να τα πάρουμε με την σειρά για να καταλήξουμε κάπου και να μην πελαγοδρομούμε.Το ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ δεν είναι το ΠΡΩΤΟ που θέλεις να είναι εγκατεστημένο σε όσο το δυνατόν πιο γρήγορο μέσο?Συμφωνούμε με αυτό?(όταν συμφωνήσουμε με αυτό θα προχωρήσουμε παρακάτω οπότε αν είναι δυνατόν μην προτρέχετε. Μόνο αν τα αναλύσουμε βήμα-βήμα θα μπορέσουμε να καταλήξουμε κάπου). Link to comment Share on other sites More sharing options...
iced Μάρτιος 24, 2007 #27 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Εν μερη φυσικα.... Τι να το κανο να μπαινουν τα σβηστα πολύ γρηγορα και να τραβαω ενα αρχειο για το pinnacle και να αργει του κερατα....ΥΓ: αρχιζω και καταλαβαινω οτι ειναι υποκειμενικα ολα αυτα που λεμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Μάρτιος 24, 2007 #28 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Να τα πάρουμε με την σειρά για να καταλήξουμε κάπου και να μην πελαγοδρομούμε.Το ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ δεν είναι το ΠΡΩΤΟ που θέλεις να είναι εγκατεστημένο σε όσο Το λειτουργικό είναι το ΠΡΩΤΟ αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ.Και αυτό για 2 λόγους.1) Κάποιος που θέλει το PC για απλή χρήση, θα βάλει έναν 80άρη και θα είναι ικανοποιημένος ΚΑΙ από απόδοση ΚΑΙ από χωρητικότητα αλλά ΚΑΙ από κόστος.Συνεπώς, δεν έχει κανέναν μα κανένα λόγο να χρυσοπληρώσει έναν SSD.2) Κάποιος που θέλει επιδόσεις θέλει να έχει ΟΛΑ του τα προγράμματα σε γρήγορους δίσκους συνεπώς ΔΕΝ τον καλύπτει ένας (ή και 2) μικροί SSD συν οτι αν τους πάρει θα του πληρώσει πολύ αδρά.Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό, δυστυχώς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε.Τα links δεν βλέπω όμως.... Λογικά, για να λες αυτά που λες όσον αφορά το κόστος των SSD και για τα προγράμματα ανάκτησης, θα έχεις τα links. Γιατί δεν τα μποράζεσαι μαζι μας να μάθουμε κι εμείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 24, 2007 #29 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Δεχόμαστε ότι μπορούμε να έχουμε vista και office σε 16GB?Όχι βέβαια. Το ίδιο το link που δίνεις μιλάει για 6GB έχοντας απενεργοποιήσει το page file και το hibernation. Σημειωτέον το αγοραστικό κοινό για το οποίο μιλάς δεν κάνει optimization στο λειτουργικό με το που το βάζει στον υπολογιστή. Δεν αρχίζει να κόβει processes και να σβήνει αρχεία.Σε παλιότερες συζητήσεις μας αν θυμάμαι καλά μίλαγες για 3GB RAM τουλάχιστον για ένα γρήγορο Vista σύστημα. Αυτό σημαίνει 3GB hibernation file και τουλάχιστον άλλα τόσο για swap. Ποιο πάνω έγραφεςΔηλαδή αν πχ δουλεύεις μόνο ΙΕ και έχεις 4GB από RAM το σύστημα δεν θα προσφεύγει στον δίσκο?Το swap file που θα βρίσκεται?δίνοντας έμφαση στο swap. Από πότε το swap είναι το 1/3 ή το 1/4 της RAM; Ο κανόνας είναι 1,5 φορές τουλάχιστον αυτό της RAM και με το caching που κάνουν τα Vista το έχεις ανάγκη.Το hibernation σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις εκκίνηση το σύστημα σε 10-15 sec μαζί με τον χρόνο του BIOS διατηρόντας όλες τις εφαρμογές που είχες ανοιχτές στην κατάσταση που ήταν πριν το shut down. Δεν μπορούμε έτσι απλά να το πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων επειδή έτσι μας αρέσει.Το Office από την άλλη θέλει 1,5GB για εγκατάσταση, πιθανόν κοντά στο 1GB χώρο για να λειτουργίσει. Αλλα προγράμματα έχουν επίσης απαιτήσεις. Τα games θέλουν gigabytes και μάλιστα αρκετά.Πως στο καλό θα στήσει ο άλλος πλήρες σύστημα με 16GB hard disk; Ή μήπως θα δώσει ένα κάρο λεφτά και θα φοβάται να εγκαταστήσει εφαρμογές που καταλαμβάνουν πάνω από 100ΜΒ αποθηκευτικό χώρο? Μήπως θα έχει άλλο PC για τα games και τις βαριές εφαρμογές?Σημειωτέον ότι ΔΕΝ υπάρχει δίσκος 20GB στην αγορά αυτή τη στιγμή. Ο μικρότερος είναι στα 40GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Μάρτιος 24, 2007 Author #30 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Για το κόστοςhttp://www.digitimes.com/news/a20070109VL203.html($270 για 16GB αν δεν κάνω λάθος)Στο θέμα τώρα (όλα θα απαντηθούν στην πορεία)Συμφωνούμε στο εξής1) οποιοδήποτε λειτουργικό χωρά σε ένα SSD 16GBΕπόμενο ερώτημαστον υπόλοιπο χώρο που απομένει (ανάλογα με το λειτουργικό) χωράνε οι εφαρμογές που το 99% των χρηστών έχει εγκατεστημένες στον υπολογιστή τους? (office ή αντίστοιχο κτλ)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 24, 2007 #31 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Μα δεν θα απαντηθεί τίποτα στην συνέχεια όταν αποφασίζεις και διατάζεις με το έτσι θέλω εδώ και τώρα.Τα Vista ΔΕΝ μπορείς να τα δουλέψεις με 16GB συνολικά εκτός και αν ΔΕΝ εγκαταστήσεις απολύτως τίποτα πέρα από το Office. Αυτό στο λέει όλο το forum και ή ίδια η Microsoft και όσο και αν το θέλεις δεν μπορείς να το αγνοήσεις και να συνεχίσεις την συζήτηση σε μια βάση που δεν έχει λογική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Μάρτιος 24, 2007 Author #32 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Όχι βέβαια. Το ίδιο το link που δίνεις μιλάει για 6GB έχοντας απενεργοποιήσει το page file και το hibernation. .15GB ΔΕΝ είναι πάντως ότι και να κάνεις.Σου ενεργοποιώ και ένα pagefile. Για το hibernation θα μιλήσουμε παρακάτω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Μάρτιος 24, 2007 Author #33 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Ωραία.Συμφωνούμε ότι χωράει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ λειτουργικό (οποιοδήποτε) και office (ή άλλη σουίτα γραφείου)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 24, 2007 #34 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 ΔΕΝ δουλεύεται το καταλαβαίνεις? Τα ΧΡ χωράνε και στα 2GB. Τα 2000 σε 1GB. Μπορείς να δουλέψεις με 1GB σκληρό δίσκο? Πρόσεχε. Να δουλέψεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Μάρτιος 24, 2007 #35 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Για το κόστοςhttp://www.digitimes.com/news/a20070109VL203.html($270 για 16GB αν δεν κάνω λάθος)Στο θέμα τώρα (όλα θα απαντηθούν στην πορεία)Συμφωνούμε στο εξής1) οποιοδήποτε λειτουργικό χωρά σε ένα SSD 16GBΕπόμενο ερώτημαστον υπόλοιπο χώρο που απομένει (ανάλογα με το λειτουργικό) χωράνε οι εφαρμογές που το 99% των χρηστών έχει εγκατεστημένες στον υπολογιστή τους? (office ή αντίστοιχο κτλ)?1) όχι. Ούτε για τα WIdows φτάνουν (τα Vista τουλάχιστον) αλλά ούτε για πολλές διανομές Linux. Τα SuSE 10.2 έπιανα σε εμένα τουλάχιστον 14GB με άλλα 3GB ξεχωριστά μόνο και μόνο για το swap file.2) Όχι, προφανώς δεν χωράνε. Με το Office, swap file και Hibernation δεν φτάνουν ούτε γι'αστείο.Συνεπώς ΔΕΝ συμφωνούμε.Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί να μη μιλήσουμε τώρα για το hibernation. Πόσα Posts χρειάζεσαι?Ωραία.Συμφωνούμε ότι χωράει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ λειτουργικό (οποιοδήποτε) και office (ή άλλη σουίτα γραφείου)?Καθόλου ωραία. ΔΕΝ συμφωνούμε. Επίσης, μάλλον δεν διάβασες το link που μας έδωσες...1) Αναφέρει οτι οι κατασκευαστές θα κατασκευάσουν laptops με 32GB MONO (ώσπου να κυκλοφορήσουν οι 64GB) και όχι με 16GB. Γιατί έχεις αυτή την εμμονή με τους 16GB? Ακόμα και στα laptop που δουλεύουν για απλή χρήση (internet και Office) οι κατασκευαστές θα προτιμήσουν τους 32GB! Θες να βγάλεις χαζούς ΚΑΙ τους κατασκευαστές?2) Η τιμή των €270 για τον 16GB και τα €475 για τον 32GB είναι η ενδεικτική τιμή που προτείνει η Ritek. Η οποία είναι λογικό να διαφέρει από την τελική τιμή που θα τον αγοράζει ο τελικός καταναλωτής.Εξακολουθώ να μην βλέπω link από κάποιο κατάστημα που να πουλάει SSD (και να δίνει τιμή βέβαια). Μα γιατί? Αφού κυκλοφορούν εδώ και "μερικά χρόνια". Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Μάρτιος 24, 2007 Author #36 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Δεν καταβαίνω γιατί επιμένεις.Έχουμε άπειρα desktop στην δουλειά με 4GB δίσκοuς (πανάρχαιους και παναργους) και τρέχουν τα 2000 και office. Αργά μεν αλλά όχι λόγω χωρητικότητας αλλά λόγω αρχαιότητας και ταχύτητας των δίσκων.Σε partition ίδιου μεγέθους σε άλλο σύστημα με σύγχρονο δίσκο πετούσαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Μάρτιος 24, 2007 Author #37 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 1) όχι. Ούτε για τα WIdows φτάνουν (τα Vista τουλάχιστον) αλλά ούτε για πολλές διανομές Linux.Γιατί δεν φτάνουν για τα Vista?Τα Link της MS που έδωσες άλλα λένε. Που διαφωνείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kinq1 Μάρτιος 24, 2007 #38 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Κάθε εγκατάσταση επιπλέον προγραμμάτων συνήθως προσθέτει και κάποια αρχεία μεσα στο φάκελλο c:\windows και τον μεγαλώνει σιγά-σιγά. Επίσης οι επιπλέον drivers που θέλουν τα διάφορα επιπλέον περιφερειακά που πιθανότατα έχει ο υπολογιστής πχ drivers εκτυπωτή, bluetooth, forceware, catalyst, και λοιπά. Δηλαδή μόλις προτοκάνεις την εγκατάσταση των vista θα σου πιάσει πχ 4 γιγα, αλλά μόλις θα βάλεις και drivers, και θα αρχίσεις να εγκαθιστάς προγράμματα και παιχνίδια το μέγεθος αυξάνει. Επίσης αυξάνει κάθε φορά που μπαίνεις στο windows update και εγκαθιστάς ενημερωμένες εκδόσεις ή service pack.Εμένα στα xp ο φάκελος windows είναι 3,46 γιγα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 24, 2007 #39 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Δεν καταβαίνω γιατί επιμένεις.Έχουμε άπειρα desktop στην δουλειά με 4GB δίσκοuς (πανάρχαιους και παναργους) και τρέχουν τα 2000 και office. Αργά μεν αλλά όχι λόγω χωρητικότητας αλλά λόγω αρχαιότητας και ταχύτητας των δίσκων.Σε partition ίδιου μεγέθους σε άλλο σύστημα με σύγχρονο δίσκο πετούσαν.Επιμένω διότι απλά δεν δουλεύεται με 16GB. Δεν μπορείς να πεις δώσε 250€ για 16GB SSD disk αλλά ότι θέλεις να εγκαταστήσεις θα το εγκαταστήσεις σε άλλο δίσκο.Δεν μπορούμε να μιλάμε για πλήρη εγκατάσταση Vista και αμέσως να κόβουμε hibernation και swap file το οποίο εσύ ο ίδιος θεωρείς σημαντικό.Δεν μπορούμε να μιλάμε για ταχύτητα δίσκου την ίδια στιγμή που υποχρεώνουμε τον χρήστη που ξηλώθηκε για να αγοράσει πρώτος SSD να επεξεργάζεται τα αρχεία του σε άλλο δίσκο. Να εγκαθιστά τις ποιο σοβαρές εφαρμογές του σε άλλο δίσκο. Να περνάει τα games του σε άλλο δίσκο. Σε κάθε εφαρμογή που χρειάζεται χώρο στο δίσκο, από το WinRAR μέχρι το Nero Recoder και το ίδιο το Nero να υποχρεώνεται να ορίζει χώρο στον "αργό" δίσκο. Δεν μπορείς να ζητάς να ορίζει ως μέσο αποθήκευσης τον "αργό" δίσκο για τα αρχεία Video που μπορεί να φτιάχνει on the fly από την κάρτα TV.Απλά δεν γίνεται.Όσο για τα PC σου με τα 4GB RAM προφανώς δεν είναι για δουλειές σαν αυτές που θα κάνεις με το PC στο οποίο νιώθεις ότι σου χρειάζεται η ταχύτητα του SSD. Ούτε μιλάμε για PCs με 3 ή και 4GB RAM που χρειάζονται και αντίστοιχο χώρο για hibernate και swap. Επίσης τα 4GB είναι πάνω από 4 φορές το αρχικό μέγεθος εγκατάστασης των 2000 οπότε αν μιλάμε αντίστοιχα για τα Vista και τις εφαρμογές που αυτά θα φιλοξενήσουν τότε πάμε στα 32GB+ αποθηκευτικό χώρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iced Μάρτιος 24, 2007 #40 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2007 Σημειωτέον ότι ΔΕΝ υπάρχει δίσκος 20GB στην αγορά αυτή τη στιγμή. Ο μικρότερος είναι στα 40GBγια ssd λεμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.