Jump to content

τι ρυθμισεις να βαλω στην νεα οθονη?

tsallinia

Recommended Posts

Theo.gr σκέφτεσαι να την γράψεις στα παιδιά σου?

Ότι βολεύει τον καθένα παιδιά. Αν υπήρχαν καλές ρυθμίσεις θα είχε μια ο κατασκευαστής και θα τελείωνε η υπόθεση. Εμένα μου αρέσει να δουλεύω σε Default... Όταν είμαι Internet ρίχνω τελείως τον φωτισμό, σε games πάντα Default.

Για ταινίες προτείνω να αγοράσεις/δανειστείς/αποκτήσεις με οποιονδήποτε τρόπο κάποιο ειδικό dvd για να κάνεις τις σωστές ρυθμίσεις (το καλύτερο που έχω δει για video είναι το Digital Video Essentials, υπάρχουν επίσης το AVIA - αν και αυτό το προτιμώ για τη ρύθμιση του ηχοσυτήματος - και το HiTech Home Theater Setup - όχι τόσο καλό όσο τα άλλα δύο αλλά βρίσκεται πιό εύκολα)

Για internet/δουλειές γραφείου συνήθως βολεύει ένα προφίλ με λίγο μεγαλύτερη φωτεινότητα. Για παιχνίδια δεν είμαι ειδικός αλλά μαντεύω ότι οι ρυθμίσεις θα είναι παραπλήσιες με αυτές για ταινίες.

Επειδή κι εγώ έχω την ίδια οθόνη θα σου πρότεινα να την έχεις για χρήση στο νετ στην default ρύθμιση με λίγο χαμηλότερη φωτεινότητα,αλλά αυτό είναι διαφορετικό για κάθε χώρο πχ πολύ φωτεινό δωμάτιο, δίπλα στο παράθυρο κτλ. Έτσι μου φαίνεται πολύ ξεκούραστη.Για games ή ταινίες θα σου πρότεινα να μην βάλεις ποτέ την ρύθμιση "movie" γιατί τουλάχιστον για μένα είναι πολύ κουραστική και τσούζουν τα μάτια πολύ γρήγορα, περισσότερο και από crt ! Καλό θα είναι να ανεβάζεις μόνο λίγο την αντίθεση για πιο ζωντανά χρώματα.

Εγώ έχω τις ρυθμίσεις ως εξής : brightness γύρο στο 25%, ace στο 1, rcm στο 0. Στις άλλες ρυθμίσεις έχω : ρυθμός 50 ,φάση 35 ,ευκρίνεια απο 8-10. Άμα θες δοκίμασε αυτές που έχω και εγώ.

Πειραματίσου λίγο δεν θα χάσεις τίποτα, εύκολα θα βρεις τις κατάλληλες για σένα ρυθμίσεις :023:

Εγώ εφαμόζω την εξής πρακτική...

Καπου την είχα διαβάσει ως ενδεδειγμένη, αλλά θα σε γελάσω ως προς το πού κι αν είναι τελικά...

Βάζω την αντίθεση στο τέρμα και τη φωτεινότητα στη μέση...

Κι εμένα πάντως με απασχολεί το θέμα...

Βασικά όσο πιο πολύ τόσο λιγότερο η διάρκεια ζωής μ είδικά στις LCD οιτ είναι με υγρούς κρυστάλλους.

Βασικά , πέρα απο διαφορα προγραμματάκια που βοηθούν στο να σετάρεις την οθόνη υπάρχει και η εξής τακτική την οποία προτείνουν και στις τηλεοράσεις.

Βάλε φωτεινότητα κάπου στη μέση... Θα σου φανεί σοτεινό ξέρω αλλά άστο για κάνα 2 μερες αλλα΄θα το συνηθήσεις. Μετά ανεβαζε το σταδιακά στο σημείο που θα σου αρέσει και θα τα διακρίνεις όλα τα σκοτεινά σημεία . Έτσι θα σου φαίνεται αρκετά φωτεινή η οθόνη χωρίς να πιάσεις τις μέγιστες τιμες...

Εγώ εφαμόζω την εξής πρακτική...

Καπου την είχα διαβάσει ως ενδεδειγμένη, αλλά θα σε γελάσω ως προς το πού κι αν είναι τελικά...

Βάζω την αντίθεση στο τέρμα και τη φωτεινότητα στη μέση...

Κι εμένα πάντως με απασχολεί το θέμα...

Αυτό ξέρω ότι ισχύει στην οθόνες με τεχνολογία CRT. Στις TFT αλλάζουν τα πράγματα.

Οι ρυθμισεις δεν ειναι οι ιδιες ακομα και για ιδιες οθονες,καθως παιζει σημασια και η καρτα γραφικων και τι λογισμικο ή λειτουργικο δουλευεις.

Κανε μια αναζητηση στο google για calibrate monitor και θα βρεις αρκετες σελιδες με βημα-βημα οδηγο για σωστη ρυθμιση

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.