Heatspreader Μάρτιος 26, 2007 #21 Μάρτιος 26, 2007 Τέλος πάντων... Αυτά που θα πω για να τελειώσω είναι: (από προσωπική εμπειρία). 1) Το UPS μου δεν μου δείχνει Full Load στην οθόνη του, σε περίπτωση διακόπής από το δίκτυο της ΔΕΗ. Σε περίπτωση που του κάνεις "Overload" θα μου το έγραφε. 2) Δεν χρειάζεται να είναι τα ίδια Watt το τροφοδοτικό με το UPS σε καμία περίπτωση. Είναι αυτό που είπα θα σε κρατήσει για πιο λίγο. 3) Αν έχω SLI και παίζω κανά GAME σε τρελή ανάλυση με Full τα φίλτρα και όλα τα Details και κοπεί το ρεύμα, ναι ίσως έχω πρόβλημα το πιο πιθανό... ------------------------------------------------------------------------------------- Αυτά από εμένα.
Candyman1442169163 Μάρτιος 26, 2007 #22 Μάρτιος 26, 2007 Δεν χρειάζεται να είναι τα ίδια Watt το τροφοδοτικό με το UPS σε καμία περίπτωση. Είναι αυτό που είπα θα σε κρατήσει για πιο λίγο. Αυτό που λες αγαπητέ μου είναι λάθος και το εξήγησα παραπάνω, και δεν το λέω ΜΟΝΟ εγώ αυτό! Μην μπερδέψουμε υποψήφιους αγοραστές, είναι κρίμα... Όσο για τα Watt και Va. Μήπως ο τύπος είναι Amperes x Volts = Watt? Τι είναι το... voltampere δηλαδή; volt x ampere!!!! Εξήγησα παραπάνω ΓΙΑΤΙ τα UPS υπολογίζονται σε Va... Αν έχεις ένα UPS που μπορεί να υποστηρίξει φορτίο ως π.χ. 800w και του ζητήσεις να σου υποστηρίξει 1200w, ΔΕΝ θα το κάνει. Θα κάνει shutdown γιατί το inverter ΔΕΝ θα μπορέσει να δώσει τόσο φορτίο και θα κάνει thermal shutdown. Αν θες ξαναδιάβασε το κείμενο, και δώσε βάση στα bold... While the volt-ampere and the watt are dimensionally equivalent one may find products rated in both VAs and Watts with different numbers. This is common practice on UPS's (Uninterruptible Power Supplies). The VA rating is the apparent power that a UPS is capable of producing, while the Watt rating is the real power (or true power) it is capable of producing, as opposed to reactive power. Reactive power arises due to the effects of capacitance and inductance of components in the load to be powered by the AC circuit. In a purely resistive load (incandescent lights for example), the apparent power is equal to the true power and the amount of VAs and Watts used would be equivalent. However, in more complex loads, such as computers (which UPSs are intended to power) the apparent power used (VAs) will be larger than the true power used (watts). The ratio of this difference is called the power factor. Το UPS δεν σου γράφει full load γιατί ΔΕΝ έχεις κατανάλωση που να το φτάνει στα ορια του. Το ότι έχεις χιλιάρι τροφοδοτικό δεν σημαίνει ότι το χρησιμοποιείς στο 100%. Αυτός είναι και ο λόγος που φτάνουν σε πολλούς μικρότερα UPS. Αγοράζοντας μικρότερο UPS από την μέγιστη ονομαστική ισχύ ενός τροφοδοτικού, παίζουμε κορώνα-γράμματα γιατί δεν ξέρουμε αν θα καλύπτει το φορτίο που έχουμε εμείς. Οποιοσδήποτε πωλητής σου πει ότι σε καλύπτει λέει ψέματα. Και μάλιστα έχω δει να συμβαίνει αυτό που λέω. Στην δική μου λοιπόν περίπτωση, σε διακοπή το UPS έκλεισε αμέσως και δεν κράτησε το PC το οποίο είχε 650w τροφοδοτικό (+ οθόνη) και το UPS ήταν 800va. Φιλικά
Heatspreader Μάρτιος 26, 2007 #23 Μάρτιος 26, 2007 Δηλαδή εμένα τόσα χρόνια που τα UPS μου ήταν από 500άρια 800άρια και τώρα πήρα και ένα 1000VA? Πως γίνεται και με κρατάνε?? Μήπως είναι 1000W? Μάλλον είχα πάντα πολύ βαρβάτα UPS. Φυσικά και δεν χρησιμοποιώ και τα 1000W και ούτε προκειτε να τα χρησιμοποιήσω και ποτέ....
Candyman1442169163 Μάρτιος 26, 2007 #24 Μάρτιος 26, 2007 Φυσικά και δεν χρησιμοποιώ και τα 1000W και ούτε προκειτε να τα χρησιμοποιήσω και ποτέ....Ακριβώς έτσι φίλε μου.Οσο για τις άλλες ερωτήσεις σου, μάλλον δεν έχεις καταλάβει ακριβώς πως δουλεύουν τα UPS.Κάνω παράθεση δύο παλαιότερα post μου...LINE INTERACTIVE UPS:Ορίστε πως δουλεύουν τα Line interactive. Χρησιμοποιουν inverter. Οταν η παροχή είναι παρούσα, τότε το inverter δουλεύει αντίστροφα φορτίζοντας την μπαταρία. Όταν η παροχή χαθεί (διακοπή) το UPS αντιστρέφει την ροή, ενεργοποιείται το inverter και παρέχει ρέυμα από την μπαταρία. Αυτός ο σχεδιασμός παρέχει καλύτερο φιλτράρισμα από τα standby επειδή το Inverter είναι μόνιμα συνδεδεμένο με το φορτίο.Τα Line Interactive συνήθως διαθέτουν και αυτόματο ισοσταθμιστή ροής (Automatic voltage regulator/AVR) που τους επιτρέπουν να αντιμετωπίζουν τα "πάνω-κάτω" του ρέυματος χωρίς να χρειάζεται να γυρνάνε σε τροφοδοσία από την μπαταρία. Με αυτό το τρόπο το UPS διορθώνει τις ανωμαλίες της τάσης χωρίς να σου αδειάζει τις μπαταρίες (που ως γνωστόν έχουν περιορισμένες φορτίσεις με full απόδοση).DELTA CONVERSION UPS:Καταρχήν να πώ πως η πλήρης ονομασία τους είναι 'Delta conversion online UPS'. Είναι μία σχετικά νέα τεχνολογία.Δεν γίνεται διαχωρισμός της παροχής του δικτύου και της παροχής της μπαταρίας, με αποτέλεσμα το switch-time για να περάσει από την μία παροχή στην άλλη απλά να μην υπάρχει. Αυτό ισχύει (ο διαχωρισμός της παροχής, όχι η ανυπαρξία του switch-time) και στα line-interactive, ΑΛΛΑ... υπάρχει μία διαφορά. Η συχνότητα του ρεύματος. Με αυτήν την τεχνολογία, η συχνότητα συγχρονίζεται με αυτήν της κύριας παροχής.Το inverter εκτελεί χρέη γεννήτριας, για να δημιουργήσει διαφορά φάσης μεταξύ της τάσης της παροχής και της επιθυμητής μας τάσης. Αυτό γίνεται με μαγνητική διασύνδεση της γραμμής της κύριας πλευράς του inverter, με την δευτερεύουσα.Οσο η τάση της παροχής είναι μέσα σε αποδεκτά πλαίσια, δεν χρησιμοποιείται "έργο" από το inverter. Αυτό δίνει εξαιρετικό efficiency σε αυτά τα UPS, καθώς όταν ΔΕΝ προστατεύουν (δεν έχουμε δηλαδή πρόβλημα με το ρεύμα) είναι εξαιρετικά οικονομικά σε κατανάλωση, έναντι των σαφώς πιο "πεινασμένων" Line interactive.Όταν τώρα το ρεύμα μας αρχίζει τα κόλπα (τα ζεϊμπέκικα αν θέλετε), τότε το inverter απλά μεταφερεί το απαιτούμενο ρεύμα στην δευτερεύουσα περιέλιξη του μετασχηματιστή για να.. γίνουν τα υπόλοιπα (overvoltage ή undervoltage).Η μπαταρία δε, φορτίζεται από ένα δεύτερο inverter ενώ το UPS είναι under load.Επίσης μπορεί να τροφοδοτεί τον δίαυλο της τάσης είτε είναι από DC σε AC, είτε και το αντίθετο. Εν ολίγοις, διαθέτουν καλύτερη τεχνολογία, 2 inverters έναντι ενός των line interactive, και γενικά καλύτερη απόδοση. Όπως και ο φίλος viper ανέφερε μια φορά του "έχασε" την διακοπή και δεν πρόλαβε να γυρίσει στην μπαταρία, (προφανώς έχει line interactive υποθέτω). Αυτό έγινε λόγω του switching από την μία παροχή (δίκτυο) στην άλλη (μπαταρία).Tα Delta conversion online UPS δεν το παθαίνουν αυτό εκτός βέβαια αν έχουν.. "ξελιγωθεί" οι μπαταρίες. Όπως κατάλαβες κοστίζουν περισσότερο γιατί διαθέτουν πιο εξελιγμένη και νεότερη τεχνολογία καθώς και πιο πολλά εξαρτήματα από τα line interactive.Τέλος, όπως είδες εξηγείται ο λόγος της αριθμητικής διαφοράς από Va σε Watt στα UPS στην προηγούμενη παράθεση.
Candyman1442169163 Μάρτιος 26, 2007 #25 Μάρτιος 26, 2007 Δηλαδή εμένα τόσα χρόνια που τα UPS μου ήταν από 500άρια 800άρια και τώρα πήρα και ένα 1000VA? Πως γίνεται και με κρατάνε?? Μήπως είναι 1000W?Έχεις απαντήσει ουσαστικά ήδη μόνος σου. Δεν είχες ποτέ μεγαλύτερη κατανάλωση και σε κάλυπτε το εκάστοτε UPS. Προφανώς όταν είχες 500Va δεν είχες το PC που έχεις τώρα... Right? Και πάει λέγοντας...
Heatspreader Μάρτιος 26, 2007 #26 Μάρτιος 26, 2007 Φυσικά και με 500VA δεν έχω δοκιμάσει στο PC που έχω τώρα.Βρε πως δεν έχω καταλάβει πως δουλεύουν? Ηλεκτρονικός είμαι. Απλά σε ρωτάω πως γίνεται με το 1000VA που έχω τώρα να με κρατάει μια χαρά....
Candyman1442169163 Μάρτιος 26, 2007 #27 Μάρτιος 26, 2007 Βρε συ, είσαι και ηλεκτρονικός και με ρωτάς...; Δεν θα σου απαντήσω ευθέως.. θα σου κάνω μια παράθεση απλά: Choosing a UPSBesides choosing a UPS design, there are 2 key ratings to be aware of when choosing a UPS unit. The first is the load rating, expressed as both volt amps (VA) and watts (W). Both the ratings represent the maximum amount of load that the UPS can support and the connected load typically should not exceed 80% of either. Special considerations must be made when connecting certain equipment such as printers or any type of motorized load. The second factor in deciding which unit to purchase is the amount of runtime the unit will be able to provide when the power fails. This number will vary with the load amount that is plugged into the UPS. For example, a unit may run a single computer for 30 minutes, but with 2 computers it will generally last less than half that time. Larger units typically can provide more runtime for the same load than smaller units, however that is not always the case. Some UPS units are designed to provide extended runtime or have the ability to have external battery packs connected. Εν ολίγοις, ΔΕΝ ξεπερνίεται το μέγιστο power load που μπορεί να υποστηρίξει το UPS με ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ! Αυτό είναι νόμος. Επίσης αν μπορεί να υποστηρίξει π.χ. 800w για 10 λεπτά, ΑΝ έχουμε ΔΥΟ PC με κατανάλωση το καθένα 400w, τότε ΔΕΝ θα μας τα κρατήσει αναμένα για το ίδιο χρόνο σε σχέση με ένα pc με κατανάλωση 800w, ανεξάρτητα αν το φορτίο θεωρητικά είναι ίδιο. Αν απορείς γιατί, διάβασε εδώ (αν δεν βαριέσαι): http://en.wikipedia.org/wiki/Uninterruptible_power_supply#Choosing_a_UPS κι εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Switched-mode_power_supply Επίσης, εσύ με το 1000Va UPS (600w) μπορεί στο pc σου να έχεις φορτίο 500w μάξιμουμ, οπότε το UPS σου δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να σε κρατήσει 'online'. Άλλωστε όπως θα ξέρεις μια και είσαι ηλεκτρονικός, τα Switch type PSU's τραβάνε όσο φορτίο χρειάζονται και όχι μόνιμως το μέγιστο τους. Άρα το 1000άρι σου απλά δεν φτάνει ποτέ στο σημείο να έχει περισσότερο φορτίο από όσο μπορεί το UPS σου να υποστηρίξει. Υ.Γ. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να είσαι πολύ κοντά στο όριο του UPS σου.
Heatspreader Μάρτιος 26, 2007 #28 Μάρτιος 26, 2007 Candyman πιστεύω ότι συνενοηθήκαμε. Αυτό έλεγα και εγώ. Αν βάλω SLI και FULL LOAD το μηχάνημα με κάποιο game θα πέσει το UPS και ας μην κοπεί το ρεύμα καθώς θα δείξει overload. Τώρα δεν είμαι ούτε 500W όπως είπες και για αυτό κρατάει... Όταν σου είπα ότι δεν χρειάζεται να είναι παραπάνω τα Watt του UPS από του PSU, για αυτό το λόγω το έλεγα... Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου!
Candyman1442169163 Μάρτιος 26, 2007 #29 Μάρτιος 26, 2007 Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου!Anytime... Να 'σαι καλά bro!
didicola Μάρτιος 26, 2007 Author #30 Μάρτιος 26, 2007 πιστεψτε με εμαθα πιο πολλα απ οσες αποριες ειχα :045:
Reptile64 Απρίλιος 4, 2007 #31 Απρίλιος 4, 2007 Θα σας ελυνα ευχαριστως την απορια περι 8800 SLI αλλα δεν μου ετυχε διακοπη παρα μονο μια των 2 δευτερολεπτων και μου το κρατησε ανοιχτο το PC. Btw εχω το ενοχλητικο MGE nova 1100VA..
vagsk1442169166 Απρίλιος 5, 2007 #32 Απρίλιος 5, 2007 Θα σας ελυνα ευχαριστως την απορια περι 8800 SLI αλλα δεν μου ετυχε διακοπη παρα μονο μια των 2 δευτερολεπτων και μου το κρατησε ανοιχτο το PC. Btw εχω το ενοχλητικο MGE nova 1100VA..Για τόσο μικρή διακοπή τα φορτία που έχουν αποθηκευμένα οι πυκνωτές σε μητρική, τροφοδοτικό και UPS θα ήταν αρκετά για να σε κρατήσουν on-line. Σίγουρα χρειάζεται τουλάχιστον μισό, με ένα λεπτό για να βγάλεις συμπεράσματα.
Heatspreader Απρίλιος 6, 2007 #33 Απρίλιος 6, 2007 2 δευτερόλεπτα είναι πάρα πολλά. Να μιλήσουμε για 1/4 του δευτερολέπτου... Και πάλι πολύ είναι, απλά ίσως κάνει επανεκίνηση. Πυκνωτές έχει και όχι υπερπυκνωτές....
Candyman1442169163 Απρίλιος 6, 2007 #34 Απρίλιος 6, 2007 Ρε παιδιά τα ίδια θα ξαναλέμε; Τι σημασία έχει αυτό που λες Reptile64;Ξέρεις τι φορτίο έχει το τροφοδοτικό σου;Ελεος ρε παιδιά διαβάστε τα posts πρώτα....Και 500 δευτερόλεπτα να ήταν η διακοπή, αν το UPS πρέπει να υποστηρίξει φορτίο μικρότερο από το ονομαστικό του όριο, θα το κρατήσει!Να το πω και στα ρώσικα, γιατί φαίνεται ελληνικά δεν....Если даже было перерывом 500 секунд все еще, то ups смог держать силу дальше, если нагрузка находилась под своим пределом!
dimitris_thass Ιούνιος 24, 2007 #36 Ιούνιος 24, 2007 Για να μην ανοίγω άλλο θέμα Θελω να αγοράσω το UPS MGE 1100VA NOVA SERIAL LINE INTERACTIVE μπορεί να μου πει κάποιος εντυπώσεις και από θόρυβο τι κάνει.Το θέλω για 2 PC χωρίς οθόνη, τα τροφοδοτικά είναι 550W και 400W και έχουν onboard VGA αλλά οι CPU INTEL CORE 2 DUO δουλεύουν στο 100% . Μπορεί να κρατήσει τα δυο συστήματα για 1 έως 2 δευτερόλεπταΕυχαριστώ.
squid Ιούλιος 13, 2007 #37 Ιούλιος 13, 2007 Προσωπικη εμπειρια που επιβεβαιωνει τα παραπανω ... http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=34792 Το παρον UPS μου ειναι ΑPC 500VA / 300W. Το συστημα της υπογραφης (7800 GTX 256 @ 470Mhz, X2 4400+ (939) @ 2.5 Ghz, 2x1GB DDR400 @ 450, 1x Raptor 36, 1x 250 Gb SATAII, 1x Maxtor 80 Gb IDE, 500W PSU) oταν παιζω 3D γονατίζει το UPS το οποιο σφυριζει οπως σε περιπτωση διακοπης ... Με ενα δισκο αποσυνδεμενο για παραδειγμα δεν το κανει, οποτε με ενα δισκο λιγοτερο σε full load ειμαι περιπου στα 300w max καταναλωση ... Προσωπικα ο λογος που θελω το UPS ειναι να προστατευει το τροφοδοτικο, το συστημα και ευαισθητες συσκευες οπως η οθονη και το σκανερ, απο τις αυξομειωσεις της τασης, και τις διακοποες, και να μου επιτρεπει να κανω κανονικο shut down και κλεισιμο συσκευων σε περιπτωση διακοπης ρευματος, οποτε οσον αφορα το χρονο λειτουργιας που μου παρεχει μου αρκει μονο να μου δινει αρκετο χρονο ωστε να διακοψω και να τα κλεισω ολα κανονικα ακομη και εαν εκεινη τη στιγμη το συστημα τρεχει full load. Θα ηθελα να επιστησω την προσοχη σε μερικα UPS που δεν ξεκαθαριζουν αν εχουν AVR ή/και τι wattage καλυπτουν .... ( πχ http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.701751 αν ξερει κανεις εαν αυτο εχει ΑVR ....)
Candyman1442169163 Ιούλιος 13, 2007 #38 Ιούλιος 13, 2007 Όλα τα line interactive -κανονικά- πρέπει να έχουν automatic voltage regulator...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.