Jump to content

Undervolting - Ειανι η μητρικη ή το τροφοδοτικο?

AlienHack

Recommended Posts

Καλημερα παιδες.

Κοιταξτε την παρακατω εικονα, οπως λεει κ ο λαος, μια εικονα χιλιες λεξεις...

Αποτι βλεπετε τα βολτ στα 3,3V ειδικα (και στα 12V ) ειναι για κλαματα. Εχω το IC7 της ABIT , γνωστο για τις τασεις που εχει να ριχνει λιγοτερα βολτ. Αλλά εχω και ενα οτι ναναι τροφοδοτικο (αθορυβο μεν) 420W . Αραγε τι απτα δυο φταιει? Βασικα με τετοιες τασεις και που σηκωνω τον 3.2C μου στα 3.6 (και τον 2.8C στα 3.7 στο ιδιιο mobo) πολυ τους ειναι. ειδικα στα 1.65 που προσπαθω να τους κρατω.

Αποτι καταλαβα η μονη λυση ειναι δοκιμή με αλλο τροφοδοτικο ε?

Να σημειωσω οτι η θερμοκρασια ειναι κανονικα ~10 βαθμους κατω (ως γνοστον τα ABIT για P4 δειχνουν 10ο C πανω)

post-2080-1416071629,2459_thumb.jpg

Θα ξαναγράψω αυτό που έχω γράψει πολλές πολλές φορές. Μην εμπιστεύεστε τις μετρήσεις των μητρικών. Ελάχιστες πλησιάζουν τις πραγματικές τιμές. Χρησιμοποιείστε ένα πολυμετράκι - ακόμα και της πλάκας να είναι οι αποκλίσεις θα είναι πολύ μικρότερες από αυτά που βλέπεις.

Αρχική απάντηση από AlienHack

Καλημερα παιδες.

Κοιταξτε την παρακατω εικονα, οπως λεει κ ο λαος, μια εικονα χιλιες λεξεις...

Αποτι βλεπετε τα βολτ στα 3,3V ειδικα (και στα 12V ) ειναι για κλαματα. Εχω το IC7 της ABIT , γνωστο για τις τασεις που εχει να ριχνει λιγοτερα βολτ. Αλλά εχω και ενα οτι ναναι τροφοδοτικο (αθορυβο μεν) 420W . Αραγε τι απτα δυο φταιει? Βασικα με τετοιες τασεις και που σηκωνω τον 3.2C μου στα 3.6 (και τον 2.8C στα 3.7 στο ιδιιο mobo) πολυ τους ειναι. ειδικα στα 1.65 που προσπαθω να τους κρατω.

Αποτι καταλαβα η μονη λυση ειναι δοκιμή με αλλο τροφοδοτικο ε?

Να σημειωσω οτι η θερμοκρασια ειναι κανονικα ~10 βαθμους κατω (ως γνοστον τα ABIT για P4 δειχνουν 10ο C πανω)

h Abit ειναι γνωστο για τις σταθερες τασεις που δινει και οχι οτι δινει πιο χαμηλα

Να ρωτησω κατι ρε παιδια γιατι ειμαι καινουργιος σ'αυτα? και σορρυ για το λιγο offtopic. Και εμενα το τροφοδοτικο μου βγαζει 11,84 στο 12V. Δειχνει οτι κανει undervolting? Αφου ειναι μεσα στο 5% που δινει το ATX περιθωριο αποκλισης? Α και ολα αυτα μετρημενα απο το ASUS probe. Το ξερω δεν ειναι και το πιο αξιοπιστο. OCing δεν κανω υποψιν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.