IoannisDr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2007 Χαίρεται,έχω εγκαταστήσει ένα router της netgear,μοντέλο dg834g v2,όμως παρουσιάστηκε πρόβλημα με τα ports,μπλοκάρει ότι μηχανή κατεβάσματος έχω (utorrent,emule,msn κτλ)!Πριν που χρησιμοποιούσα απλό crypto modem δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα,τα port test ήταν ok.Δοκίμασα να συμβουλευτώ το www.portforward.com αλλά μάταια,παρόλο που εφάρμοσα ότι έλεγε για static ip και να κάνω allow τα ports που χρησιμοποιούνται,το πρόβλημα παραμένει!Οπότε σκέφτομαι να απενεργοποιήσω το firewall του router αλλά στα settings του δεν έχει τέτοια επιλογή!Ξέρει κανείς πως μπορώ να το απενεργοποιήσω?Δεν μπορώ να ξαναβάλω το modem διότι δεν θα μοιράζεται ο αδερφός μου internet.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια συμβουλη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
μαγκούστα Μάρτιος 18, 2007 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2007 1ον το ρουτερ σου ΣΙΓΟΥΡΑ εχει δικό του firewall?2ον γιατι χρησιμοποίησες οδηγίες για static ip? λογικά δεν πρέπει να έχεις τέτοια3ον δεν μας ενδιαφέρει αν ο αδερφός σου έχει ιντερνετ Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddoctor Μάρτιος 18, 2007 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2007 Εδώ κοίταξες μπας και βρεις κάποια λύση !?http://kbserver.netgear.com/products/DG834G.asp Link to comment Share on other sites More sharing options...
javaneze: Μάρτιος 18, 2007 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2007 Aν εχει firewall το ρουτερ, τοτε οπωσδηποτε θα εχει καπου επιλογη "port forwarding". Βρες το!Επειτα θα δηλωσεις στα Ρ2Ρ προγραμματα σου, απο μια σταθερη θυρα να χρησιμοποιουν κατα προτιμηση 5ψηφια (πχ. 40100 και αλλη στο καθενα) και θα απενεργοποιησεις επιλογες τυπου "randomize port each time utorrent starts" που καπως ετσι θα την βρεις και στα αλλα progs.Μετα θα πας στο port forwarding menu του ρουτερ και θα ανοιξεις τις συγκεκριμενες θυρες που δηλωσες πριν.Aλλη λυση, δοκιμασμενη, ειναι να βαλεις & ενα software firewall. Eγω οτι επετρεπα στο Kerio να "περναει" δεν κολλαγε ποτε στο firewall του ρουτερ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Μάρτιος 18, 2007 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2007 Ένας router, ακόμα και εάν έχει το firewall απενεργοποιημένο, εξακολουθεί να μην αφήνει incoming connections. Αυτό συμβαίνει επειδή εξακολουθεί να λειτουργεί με NAT. Στα router, με firewall enabled ή disabled, εξακολουθεί να χρειάζεται port forwarding εφόσον κάποια εφαρμογή χρειάζεται να <<ακούει> incoming connections. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoannisDr Μάρτιος 18, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2007 Χαίρεται,έχω εγκαταστήσει ένα router της netgear,μοντέλο dg834g v2,όμως παρουσιάστηκε πρόβλημα με τα ports,μπλοκάρει ότι μηχανή κατεβάσματος έχω (utorrent,emule,msn κτλ)!Πριν που χρησιμοποιούσα απλό crypto modem δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα,τα port test ήταν ok.Δοκίμασα να συμβουλευτώ το www.portforward.com αλλά μάταια,παρόλο που εφάρμοσα ότι έλεγε για static ip και να κάνω allow τα ports που χρησιμοποιούνται,το πρόβλημα παραμένει!Οπότε σκέφτομαι να απενεργοποιήσω το firewall του router αλλά στα settings του δεν έχει τέτοια επιλογή!Ξέρει κανείς πως μπορώ να το απενεργοποιήσω?Δεν μπορώ να ξαναβάλω το modem διότι δεν θα μοιράζεται ο αδερφός μου internet.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια συμβουλη...Τελικά απότι έψαξα και βρήκα,μάλλον δε γίνεται να απενεργοποιήσω το firewall του router και πολύ πιθανό ακόμα και να γινόταν,πάλι θα είχα πρόβλημα με τα ports..Το καλό είναι ότι με υπομονή,επιμονή&πολλές δοκιμές κατάφερα μέσω των οδηγιών του portforward.com να μην τρώνε block τα ports που χρησιμοποιούνται απτα κατεβαστήρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.