malmsteenjl Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2007 1)Γίνεται να στησω εξωτερικό σκληρο με USB απο τον οποιο να κάνει boot το laptop???Laptop model Toshiba A100-011(Για να μην αγοράζω τώρα 2,5¨ στις 7200rpm)αφου έχω κουτι και δίσκο 80GB ΑΤΑ και καθονται.επίσης επιδή δεν τα ξέρω καλα.2)Πώς μπορω να κανω cloning τον δίσκο του laptop ώστε να τον μεταφέρω στον άλλο αυτουσιο???3)Αξίζει αυτη η διαδικασία???Eυχαριστω.
maddoctor Μάρτιος 17, 2007 #2 Μάρτιος 17, 2007 Μπορείς να κάνεις boot από usb-hdd, αρκεί να το υποστηρίζει το bios.Acronis True Image ή Acronis Migrate Easy 7.0Εξαρτάται γιατί θέλεις να το κανεις...
malmsteenjl Μάρτιος 17, 2007 Author #3 Μάρτιος 17, 2007 Εχει τα vista πάνω τα οποία τα σέρνει λίγο.Τη μεγαλυτερη ευθήνη για αυτο μου είπαν οτι την έχει ο HDD stis 5400rpm. me 38mB/s.προκειμένου να πάω να δωσω αυτή την στιγμή 140 υρω για 80-100 GB 2,5'' HDD στις 7200rpm kai θηκουλα για τον άλλο (40Ευρω?).Λέω να κωτσάρω ενα κουτι usb με έναν σκλήρο 80αρη που κάθονται , και όταν το δουλέυω στο σπίτι το λαπτοπ να το βοοταρω απο τον έξωτερικό που θα είναι πιο γρήγορος. Και όταν θα είμαι έξω αναγκαστηκά θα δουλεύω με αυτον που έχει μέσα.
JimmyFox Μάρτιος 17, 2007 #4 Μάρτιος 17, 2007 Λέω να κωτσάρω ενα κουτι usb με έναν σκλήρο 80αρη που κάθονται , και όταν το δουλέυω στο σπίτι το λαπτοπ να το βοοταρω απο τον έξωτερικό που θα είναι πιο γρήγορος. Δεν θα είναι πιο γρήγορος γιατί θα σε κόβει το Bandwidth του USB2.0 που πρακτικά δεν θα σου δίνει πάνω από 40ΜΒ/sec.
malmsteenjl Μάρτιος 17, 2007 Author #5 Μάρτιος 17, 2007 τοτε άκυρο.Με firewire θα είναι πιο γρηγορος?
vagsk1442169166 Μάρτιος 17, 2007 #6 Μάρτιος 17, 2007 Δεν θα είναι πιο γρήγορος γιατί θα σε κόβει το Bandwidth του USB2.0 που πρακτικά δεν θα σου δίνει πάνω από 40ΜΒ/sec.Εντάξει μπορεί να τον κόβει η USB2 τον δίσκο αλλά με τα συνηθισμένα μοντέλα της αγοράς πόσο παραπάνω από 40ΜΒ/s περιμένεις να φτάσεις και πόσο συχνά; (Random read,random write etc)Θα χάνει κάτι σε επιδόσεις, ειδικά αν χρησιμοποιήσει μετροπρογράμματα αλλά στην περίπτωση του 2,5' δίσκου που έχει ο φορητός δύσκολα ξεκολάς από τα 19-20 ΜΒ/s. Η διαφορά θα είναι αισθητή ... αν και εδώ που τα λέμε δεν θα χρησιμοποιούσα δίσκο σε εξωτερική θήκη για κύριο σύστημα αφού θα καταπονηθεί αρκετά.
yanni Μάρτιος 17, 2007 #7 Μάρτιος 17, 2007 Προσωπικά δεν νομίζω ότι θα δει διαφορά. Μόνο αν μιλάγαμε για τραγικό εσωτερικό δίσκο ή για τραγικό hard disk controller στην μητρική.Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν και τους περιορισμούς του USB controller του laptop ώς προς την ταχύτητα καθώς και της ίδιας της θήκης.
vagsk1442169166 Μάρτιος 17, 2007 #8 Μάρτιος 17, 2007 Προσωπικά δεν νομίζω ότι θα δει διαφορά. Μόνο αν μιλάγαμε για τραγικό εσωτερικό δίσκο ή για τραγικό hard disk controller στην μητρική.Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν και τους περιορισμούς του USB controller του laptop ώς προς την ταχύτητα καθώς και της ίδιας της θήκης.Έγώ πάλι πιστέυω ότι μια μικρή διαφορά θα την δει. Δεν ξέρω το συγκεκριμένο 2,5' δίσκο που φοράει ο φορητός του αλλά οι περισσότεροι της αγοράς για εξοικονόμηση ενέργειας δεν αφήνουν το μοτέρ να δουλεύει συνεχώς. Έτσι αν παει να διαβάσει το λειτουργικό κάποιο αρχείο από το δίσκο έχει καθυστερήσεις μέχρι να κάνει spin-up ο δίσκος.Από την άλλη να ξεκινά από USB το σύστημα δεν είναι και η πλέον καθιερώμενη λύση και μπορεί να υπάρξουν προβλήματα ...
panoc Μάρτιος 17, 2007 #9 Μάρτιος 17, 2007 Θα συμφωνισω με τον john_dr οι διαφορες που ισως προκυψουν θα εξανεμηστουν απο το latency και το ωφελημο bandwdth του usb.και για το ieee1394 το ίδιο ισχυει. Τα προτυπα αυτα δημιουργηθηκαν με γνωμονα την επεκτασιμοτητα οχι τη ταχυτητα.ενας πιο γργηογορσ εσωτερικος δισκος ειναι η μονη λυση. Σε καθε περιπτωη μη περιμενεις θαυματα.
malmsteenjl Μάρτιος 17, 2007 Author #10 Μάρτιος 17, 2007 Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας παιδια !Τελικά αφου τα έχω τα έξαρτηματα Θα το δοκιμάσω να το κάνω και στην πράξη θα φανεί το αποτέλεσμα.( Αν φανει)!
lefteriz Μάρτιος 19, 2007 #11 Μάρτιος 19, 2007 φίλε μου δυστυχώς δε μπορείς καν να εγκαταστήσεις VISTA σε εξωτερικό USB 2.0 / FIREWIRE δισκο..
circi Μάρτιος 19, 2007 #12 Μάρτιος 19, 2007 Πιστευω θα εχεις προβληματα με δικσο usb.Για ποιο λογο να το κανεις αυτο?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.