Jump to content

ΤΕΙ ή Εξωτερικό...

ChrisXP

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Spooky

Αλλα ενταξυ δηλαδη δεν σημαινει οτι οσοι δεν μπαινουν πολυτεχνειο αλλα πανε εξωτερικο η σε καποια αλλη σχολη ειναι παρακατιανοι...γιατι ετσι την εχουν δει οι περισοοτεροι.

Φυσικά δεν θα πεί τίποτα όσοι ΜΠΑΙΝΟΥΝ πολυτεχνείο... Θα πει πολλά όσοι ΒΓΑΙΝΟΥΝ

Δεν είπε κανείς για παρακατιανούς... Το θέμα είναι να βρεις ένα καλό πανεπιστήμιο. Με καλά δίδακτρα και φυσικά η αγγλία δεν είναι το παν... Η γαλλία έχει 100 φορές καλύτερα πανεπιστήμια...

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από ChrisXP [Σήμερα, στις 20:09]

Το κατάλαβα φίλε Spooky, αυτό που ρωτάω είναι τι σημαίνει η κάθε στήλη.

Επίσης επειδή άκουσα για το βρετανικό συμβούλιο, πήγα να μπω στη σελίδα του και δεν κατάφερα να βρω κάτι σχετικά με αυτό που ζητάω.

Βλέπεις την τελευταία βδόμαδα άρχισε να μου μπάινει η ιδέα και δεν το έχω ψάξει καθόλου.

Για το δευτερο λινκ που εδωσα. Το Research Quality και Teaching Quality το καταλαβαινεις πιστευω. Το A-level/Higher points ειναι σχετικο με τις βαθμολογιες που χρειαζεται για να μπεις απο το αγγλικο συστημα μετα το λυκειο αν θες. Και το Employment πιστευω καταλαβαινεις. Firsts/2:1s awarded ειναι οι αριστες βαθμολογιες που βγαζουν οι φοιτητες του πανεπιστημιου, Student/staff ratio ειναι η αναλογια καθηγητων μαθητων και το Dropout rate σχετιζεται με το ποσοι φοιτητες δεν περνουν πτυχειο επειδη σταματανε. Πιστευω να βοηθησα λιγο.

Τωρα σχετικα με το βρετανικο συμβουλιο καλο θα ηταν να πας απο κει μηπως μπορεσουν και σου δωσουν παραπανω πληροφοριες.

Το ιδιο ησχυει και στην αγγλια βρε wired! Μπορει οπως λες να πηγαινουν πολλοι ελληνες στα πανεπιστημια αλλα αλλα δεν μετραει ποσοι πηγαινουν αλλα ποσοι γυρνανε με πτυχειο και ειπα τι γινεται πιο πριν.

Και για να τελειωνουμε επαναλαμβανω οτι δεν ειπα οτι η αγγλια ειναι καλυτερη απο την ελλαδα η απο την γαλλια η απο την γερμανια...αλλα δεν ειναι και σε καμια περιπτωση κατωτερη.

Και να πούμε και πάνω στο θέμα.

Φίλε ChrisXP

Εγώ θεωρώ την λύση του εξωτερικού (αν θες αγγλία), παρόλο την κριτική μου, καλύτερη για την περίπτωση σου. Θα σου πω το γιατί αν και είπε και κάποιος πριν απλά θέλω να του δώσω το βάρος που του αξίζει.

Τα μαθηματικά των ΤΕΙ είναι αρκετά δυσκολότερα από τα μαθηματικά που κάνουν στα περισότερα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Εσύ που είσαι από ΤΕΕ και θες να έχεις έναν τίτλο 3οβάθμιας εκπαίδευσης εάν περάσεις σε κάποιο τει θα τα βρείς σκούρα με τα μαθηματικά και με άλλα ίσως θεωρητικά μαθήματα. Είναι πάμπολες οι περιπτώσεις με παιδιά από τεε/τεχνικά που πέρασαν σε τει (μέσω βαθμολογίας ή και πανελληνίων για τεε) που ξόδεψαν του κόσμου τα λεφτά στα πανεπιστημιακά φροντιστήρια. Τα φροντιστήρια αυτά είναι 2 και 3 φορές ακριβότερα απο τα κλασικά φροντιστήρια.

Δεν τίθεται θέμα κόστους (εξωτ>φροντ) φυσικά αλλά είναι τα μεγέθη συγκρίσιμα.

’ρα γενικά έχουμε

Ελλάδα -> Φθηνά / Δύσκολα / Υποεκτιμημένα

Εξωτερικό -> Ακριβά / Ευκολότερα (αλλά όχι εύκολα) / Με κάποιο αμφίβολο Status για την περίπτωση της αγγλίας, με σιγουρότερο για γερμανία / γαλλία.

Αρχική απάντηση από Spooky

Και για να τελειωνουμε επαναλαμβανω οτι δεν ειπα οτι η αγγλια ειναι καλυτερη απο την ελλαδα η απο την γαλλια η απο την γερμανια...αλλα δεν ειναι και σε καμια περιπτωση κατωτερη.

Ακριβώς εδώ είναι η διαφορά μας... Θεωρώ οτι σε μετρημένες περιπτώσεις πχ imperial college / queen mary κτλ. είναι καλύτερα απο γαλλία γερμανία και εάν θες και ελλάδα.

Όλες οι άλλες υστερούν από λίγο εώς πολύ...

Αρχική απάντηση από totally_wired [Σήμερα, στις 20:48]

Ακριβώς εδώ είναι η διαφορά μας... Θεωρώ οτι σε μετρημένες περιπτώσεις πχ imperial college / queen mary κτλ. είναι καλύτερα απο γαλλία γερμανία και εάν θες και ελλάδα.

Όλες οι άλλες υστερούν από λίγο εώς πολύ...

Καλως ΟΚ, εχεις τις αποψεις σου εχω τις δικες μου. :) Να μην χαλαμε το θρεντ του παιδιου. Ακουστηκαν αρκετες αποψεις και δοθηκε μια ιδεα πιστευω στον chris για τις επιλογες που εχει.

Για Αμερικη...http://educationusa.state.gov kai www.edupass.org & www.ed.gov/NLE/USNEI/

Επισης.... www.siu.no/heir & www.collegeview.com & www.studyusa.com

*Το πρωτο λινκ αναφερεται-εκτος των αλλων- και σε εναν οδηγο τον "If you want to study in the USA"..... Καλο ψαξιμο...:toomuchne :T:

*Οσο για τα πανεπιστημια στο εξωτερικο- και στην Αγγλια-πιστευω οτι ειναι μια λυση που πλεον δεν εχει καποιο ιδιαιτερο κερδος, αφου εχουν χασει πολυ απο την αξια του παρελθοντος. (Υπαρχουν και αξιολογα,ετσι? Δεν τα βαζουμε ολα στα :TD: .. Οσο για το ποτε θα τελειωσεις, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ... Ειναι μοναδικα χρονια και οφειλεις στον εαυτο σου πανω απο ολα να τα ζησεις ΔΥΝΑΤΑ... Το αν θα τα πληρωνεις κιολας ειναι ζητημα της οικογενειας σου(κι οχι μονο δικο σου...)... Αυτα φιλε ChrisXP... :)

Αρχική απάντηση από Mischeif

μεχρι που μου ειχαν φουσκωσει τα μυαλα να παω σε τει ηλεκτρολογιας!λεει εχει καλως αφου περασα εκει γιατι να μπουμε σε εξοδα....

μεχρι που πατησα πρωτη φορα το ποδη μου στο ΤΕΙ Χαλκιδος (sucks big time)

απαρχαιομενα μηχανηματα,αδιαφορια των καθηγητων ,αθλιο περιβαλλον1

δεν ξερψ αν ειναι ολα τα τει της χωρας μας σε αυτη την κατασταση,αλλα της Χαλκιδος ειναι απο τα πιο αθλια,αφου καθε τρεις και λιγο ερχονται καναλια για να προβαλουν την αθλια κατασταση των κτιριων και του συστηματος γενικοτερα!

ψαξτο λιγο ακομα στειλε και σε καμια 50αρια πανεπιστημια στο εξωτερικο αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα επισκεψου καποια απο αυτα και μετα δες τι θα κανεις!

το μονο καλο στα τει ειναι οτι το πτυχειο ειναι αναγνωρισμενο απο το κρατος και μετα μπορεις να δωσεις καταταρκτιηριες για το πολυτεχνειο και μετα θα εχεις ενα χαρτι που θα Γ@μει:T:

χμμ εγω τελειωσα ΤΕΙ Ηλεκτρολογιας στην Πατρα. δεν εχω δει τα κτηρια στη χαλκιδα αλλα δε με ενδιαφερει και πολυ το κτηριο. εξαλλου ποτε δε παταγα στο ΤΕΙ παρα μονο για τα εργαστηρια που μακαρι να μην υπηρχαν ουτε αυτα για να μη παταγα καθολου. βασικα μακαρι να μην υπηρχε τιποτα εκει και να μου εδιναν το πτυχιο ετσι περνωντας απο εξω.

τι ενωεις οτι το μονο καλο στα τει ειναι οτι μπορεις να πας μετα στο πανεπιστημιο? αν θελεις να πας κατευθειαν στο πανεπιστιμιο γιατι δε πας? πρεπει να πας πρωτα τει δηλαδη?

επειδη εχω τελειωσει το συγκεκριμενο τει και εχω αποψη σου λεω οτι το χαρτι που σου δινει ειναι απο τα δυνατοτερα που κυκλωφορουν.

καταρχην με το που βγαινεις παιρνεις απο το κρατος αδεια ασκησης επαγγελματος ηλεκτρολογου τεχνολογου μηχανικου. η αντιστοιχη του πανεπιστημιου ειναι αδεια ασκησης επαγγελματος ηλεκτρολογου μηχανικου. Αυτες οι δυο αδειες ειναι οι μοναδικες αδειες στην ελλαδα με δυνατοτητα εκπονησης μελετης.

κατα δευτερον το πτυχιο που περνεις σε φερνει σε πολυ πλεονεκτικοτερη θεση οσον αφορα την ευρεση εργασιας απο εναν του αντιστοιχου τμηματος στο πολυτεχνειο για πολλους λογους.

καταρχας δεν υπαρχει συγκεκριμενο μισθολογιο οπως υπαρχει στους μηχανικους πολυτεχνειου και ο εργοδοτης σου μπορει να σε πληρωνει φτηνοτερα.

δευτερον εχεις πολυ μεγαλυτερη εμπειρια και γνωσεις σε οτι αφορα τα καθημερινα ηλεκτρολογικα προβληματα και αυτο χριαζεται σημερα.

τριτον βγαινεις στην αγορα εργασιας πολυ γρηγοροτερα αφου το ενα ειναι 4 χρονια και το αλλο πεντε.

τεταρτον για να τελειωσεις το τει σε υποχρεωνουν σε πρακτικη ασκηση σε μια εταιρια στην οποια μπορεις να παραμινεις και μετα πρακτικης ασκησης.

τελος ειναι πολυ ποιο ευκολο απο το αντιστοιχο πολυτεχνικο τμημα..ετσι για να μη κουραζομαστε κιολας ;)

γενικα οπου υπαρχει αναγκη για ηλεκτρολογο η πρωτη επιλογη ειναι ηλεκτροτεχνιτης απο λυκειο μετα απο ΤΕΙ και μετα απο πανεπιστημιο. γιαυτο και ολοι οι ηλεκτρολογοι του πανεπιστημιου δεν ψαχνουν να δουλεψουν σαν ηλεκτρολογοι.

υπαρχει μεγαλη παραπληροφοριση στης μερες μας σχετικα με της σχολες και την περετερο επαγγελματικη καταρτιση.

το καλυτερο που μπορει να κανει καποιος ειναι να βρει πρωτα τι γενικα τον ενδιαφερει.

μετα να κοιταξει αν αυτο που τον ενδιαφερει εχει οικονομικα οφελη και ζητηση στην αγορα εργασιας (δηλαδη δε σημαινει οτι αν σε ενδιαφερουν τα μαθηματικα θα πας να γινεις μαθηματικος αφου δε θα βγαλεις λεφτα μετα).

μετα αφου καταλειξει καπου να ρωτησει καποιον που εχει τελειωσει μια τετοια σχολη η παρομοια την γνωμη του και λεπτομεριες, αν ειναι ευκολο, αν μπορει να τον βοηθησει, που μπορεις να βρεις δουλεια μετα, αν τελειωνωντας τη σχολη θα βρεις δουλεια πανω στο αντικειμενο που σπουδασες και τετοια.

και τελος να συνεχισει να σπουδασει εκει που θα εχει καταλειξει οντας ψαχμενος και οχι οδηγημενος σα το προβατο στη σφαγη

Στην σήμερον εποχή Δυστύχως τα πτυχία μετράνε μόνο για το δημόσιο στο οποίο μένεις για όλη σου τη ζωή στο ίδιο επίπεδο.Σε άλλη περίπτωση κοιτάνε αυτό που ξέρεις και όχι τι πτύχιο έχεις βγάλει.Και κάτι τελευταίο.Τον Μάιο αναγνωρίζονται και επίσημα τα πτυχία της Αγγλίας απο την Ελλάδα κάτι που το έχει επιβάλλει η ΕΕ.

Παιδιά εδώ Ελλάδα με έχουν ζητήση ήδη σε 4 εταιρίες για δουλειά αλλά πρώτα θέλω να τελειώσω τις σπουδές μου και μέτα να ανοίξω κάτι δικό μου ή να δουλέψω σε κάποια μεγάλη βιομηχανία. Θα κυνηγήσω όσο μπορώ το πρώτο. Όποτε δεν τίθεται θέμα που θα βρω δουλειά μετά.

Γενικά αυτό που βγαίνεις απο το τεε είναι μηχανουργός έτσι?

Εάν μάθεις καλά cnc και g-code τότε θα έχεις καλύτερες προοπτικές από το να τελειώσεις τει ή πανεπιστήμιο πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Το mechanical enginnering έχει μεγάλο εώς τεράστιο γνωστικό αντικείμενο και θα μπλεχτείς...

Αν δεν μπορείς να περάσεις ακριβώς εκεί που θές στην Ελλάδα, επέλεξε Αγγλία, σίγουρα εκτός απο τον διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο έχεις και το προσόν ότι έχεις κάνει σπουδές στα ’γγλικα.

Απο την άλλη να ξέρεις ότι αν θέλεις να κάνεις τη γνωστή φοιτητική ζωή, χαβαλές κτλ, μη πάς αγγλία. Πήγαινε σε κανα ΤΕΙ πάτρα, θεσσαλονίκη να περάσεις καλά.

Στη τελική να σου πώ κάτι; Απο που έχεις το πτυχίο δε μετράει καθόλου. Μετά απο λίγα χρόνια στο χώρο εργασίας θα κοιτάνε πλέον την εργασιακή σου εμπειρία και το πτυχίο θα το προσπερνάνε απλα΄.

Αυτα τα σχολια του στυλ "το πτυχιο δεν μετράει παρα μονο η εμπειρία" , ισχυουνε σε μερικές περιπτώσεις και γενικά για καποιον που θελει να κανει την ιδια δουλεια για πάντα.

Ψαξτε να βρείτε τους "οικονομικούς" διευθυντές μεγάλων εταιριών και δειτε ποσοι απο αυτούς δεν εχουν MBA

Όπως το είπες έχουν MBA δεν είπες απο πού έχουν MBA, το Master χρειάζεται, απλά δεν χρειάζεται να είναι απο το Harvard....όταν ψάξετε λοιπόν για αυτούς τους οικονομικούς διευθυντές, ρίξτε και μια ματιά στους τόμους των βιογραφικών τους.

Αυτό που είπες για κάποιον που θέλει να κάνει την ίδια δουλειά για πάντα είναι άσχετο.

Δηλαδή μου λές θα πάρεις το Super διδακτορικό στα οικονομικά και ξαφνικά θέλεις να γίνεις γιατρός!

Θα είσαι εσύ επιτυχημένος επαγγελματίας και θα θέλεις ξαφνικά να αλλάξεις δουλειά; Για ποιό λόγο;

Απο το ΤΕΕ θα τελειώσω Μηχανολόγος με ειδικότητα εργαλειομηχανων CNC. Τυγχαίνει να παρακολουθώ μαθήματα σε ένα από τα τρία ΤΕΕ της Έλλαδας που έχουν εργαστήριο CNC ώστε να κάνουμε και πρακτική. Μαθαίνουμε GM-code και APT σε άριστο επίπεδο για το λόγο ότι οι 2 καθηγητές μας έχουν δείξει πραγματικά πολύ ζήλο για τα CNC.

Αν τελικά πάω ΤΕΙ και όχι εξωτερικο, αμέσως μετά θα βγω σίγουρα για MASTER.

Επίσης οι διευθυντές μεγάλων επιχειρήσεων μπορεί να έχουν MASTER αλλά ούτε το 1/2 δεν έχει MASTER πάνω στο επαγγελμα του, αλλά ας μην βγαίνουμε από την συζήτηση.

Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας.

Αρχική απάντηση από Chris2004

Όπως το είπες έχουν MBA δεν είπες απο πού έχουν MBA, το Master χρειάζεται, απλά δεν χρειάζεται να είναι απο το Harvard....όταν ψάξετε λοιπόν για αυτούς τους οικονομικούς διευθυντές, ρίξτε και μια ματιά στους τόμους των βιογραφικών τους.

δεν ειδα πως ειχες πει απο που εχεις το πτυχειο, νομιζα ειπες αν εχεις πτυχειο.

Αρχική απάντηση από Chris2004

Αυτό που είπες για κάποιον που θέλει να κάνει την ίδια δουλειά για πάντα είναι άσχετο.

Δηλαδή μου λές θα πάρεις το Super διδακτορικό στα οικονομικά και ξαφνικά θέλεις να γίνεις γιατρός!

Θα είσαι εσύ επιτυχημένος επαγγελματίας και θα θέλεις ξαφνικά να αλλάξεις δουλειά; Για ποιό λόγο;

Οχι εννοω να ανεβείς στην ιεραρχία μιας επιχειρησης. Μετα απο καποιο σημειο θα χρειάζεσαι πτυχείο ανεξαρτήτως εμπειριας. Π.χ. μπορει να υπαρχει βοηθός λογιστη , λογιστης , και διευθυντης λογιστηρίου στην ιδια εταιρία δεν κάνουν όλοι την ιδια δουλεια αλλά ο λογιστής μπορει καλιστα να μείνει λογιστής μεχρι να πεθάνει και ο διευθυντής λογιστηρίου θελει απαρετητα πτυχείο ΑΕΙ/ΤΕΙ για να μπορει να υπογράφει τους ισολογισμούς της.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.