alex_000 Φεβρουάριος 4, 2005 #41 Φεβρουάριος 4, 2005 Εγώ δεν μπορώ να σου πω πάνε ΤΕΙ η πάνε Αγγλία. Το ζήτημα είναι πιο πολύπλοκο. Αν πεις ποιο ΤΕΙ θες να πάς και σε ποια πανεπιστήμια σε δέχονται στην Αγγλία το συζητάμε.Γενικα εχω αποκομίσει τα εξης. 1)ΤΕΙΥπάρχουν άπειρα. Μερικά κατοχυρώνουν επαγγελματικά δικαιώματα (σαν το δικό μου Λογιστική), μερικά όχι, και μερικά δεν κατοχυρώνουν τίποτα , είναι και άθλια. Προτίμα αυτά που κατωχυρώνουν οτιδήποτε επαγγελματικά. Το αν είναι "καλή" η σχολή η οχι εχει δευτερεύουσα σημασία. 2)Αγγλια. Έχει πανεπιστήμια που το επίπεδο τους δεν θα το πιάσουμε ουτε στο όνειρο μας ειδικά σε τεχνικές σχολές και θετικές επιστήμες. Έχει επίσης πανεπιστήμια που είναι το ίδιο άθλια με το πιο άθλιο ΤΕΙ και πολύ χειρότερα απο δικά μας ΑΕΙ. Στα πολύ καλά πανεπιστήμια λέει αν τα τελειώσεις να μείνεις Αγγλία να δουλέψεις αφού έχεις ήδη μπει στην νοοτροπία και σίγουρα θα αμειφθείς πολύ καλύτερα. Αν δεν θες με τίποτε να μείνεις εκεί ξανασκέψουτο γιατί και τα 10+ εκατομμυριάκια (στην καλύτερη) που θα χάσεις όλα αυτά τα χρόνια αποσβένονται δύσκολα. Σκέψου επίσης να πας εδώ ΤΕΙ και να κάνεις μαστεράκι Αγγλία που θα είσαι και πιο κατασταλαγμένος στο τι θέλει να κάνεις. (και θα σκάσεις λιγότερα $$ επίσης).
daospi Φεβρουάριος 4, 2005 #42 Φεβρουάριος 4, 2005 Θα με πιστέψετε αν σας πω ότι Αγγλίδα(18-19 χρονών)ήρθε σε ΤΕΙ για σπουδές;Ούτε ελληνικά δεν ήξερε!!!:clap:
alex_000 Φεβρουάριος 4, 2005 #43 Φεβρουάριος 4, 2005 Αρχική απάντηση από daospi Θα με πιστέψετε αν σας πω ότι Αγγλίδα(18-19 χρονών)ήρθε σε ΤΕΙ για σπουδές;Ούτε ελληνικά δεν ήξερε!!!:clap: ΟΧΙ :tongue:(εκτος αν ήρθε Ελλάδα μετανάστρια η κάτι τέτοιο)
totally_wired Φεβρουάριος 4, 2005 #44 Φεβρουάριος 4, 2005 Προς spooky Το πανεπιστήμιο του newcastle είναι αποθήκη ελλήνων φοιτητών...Ειδικά σε θέματα μηχανολογίας... Υπάρχουν καλά πανεπιστήμια προφανώς στην αγγλία αλλά το newcastle είναι μια μπούρδα.Θα έπρεπε αν δεν έχεις το θάρρος να το πεις τουλάχιστο μην πάρεις τον άνθρωπο στον λαιμό σου.Όσο αφορά το Τεχνικό επιμελητήριο έχει αρχίσει και ξυπνάει με τους newcastliotes
alex_000 Φεβρουάριος 4, 2005 #45 Φεβρουάριος 4, 2005 Αρχική απάντηση από totally_wired Προς spooky Το πανεπιστήμιο του newcastle είναι αποθήκη ελλήνων φοιτητών... Ειδικά σε θέματα μηχανολογίας... Ύπαρχουν κάλα πανεπιστήμια προφανώς στην αγγλία αλλά το newcastle είναι μια μπουρδα. Θα έπρεπε αν δεν έχεις το θάρρος να πεις τουλάχιστο μην πάρεις τον άνθρωπο στον λαίμο σου. Όσο αφορά το Τεχνικό επιμελητήριο έχει αρχίσει και ξυπνάει με τους newcastliotes
stamatas Φεβρουάριος 5, 2005 #46 Φεβρουάριος 5, 2005 καποιος μιλησε για τεχνικο επιμελιτηριο. και να γραφτεις στο τεχνικο επιμελητηριο δε σημαινει τιποτα. δε σου δινει κανεις λεφτα για αυτο. απλα εισαι γραμμενος σε ενα επαγγελματικο συνδεσμο οπως τοσοι υπαρχουν στην ελλαδα. και ασε που θα σε αναγκασουν να γραφτεις στο ΤΣΜΕΔΕ (ταμειο μηχανικων) απο τα χειροτερα στην ελλαδα
kallileo Φεβρουάριος 5, 2005 #47 Φεβρουάριος 5, 2005 Παντως εγω αν ειχα την ευκαιρια απο τον βουρκο που λεγεται Ελλαδα θα εφευγα μονο και μονο για να γλυτωσω απο την κατασταση που επικρατει σε γενικα σε ΤΕΙ και ΑΕΙ.Παντως καθαρα μηχανολογικα δεν υπαρχει χωρα με μεγαλυτερη παραδοση απο την Γερμανια.Παντως και η λυση με το μαστερ στην Αγγλια λεει.
totally_wired Φεβρουάριος 5, 2005 #48 Φεβρουάριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από stamatas καποιος μιλησε για τεχνικο επιμελιτηριο. και να γραφτεις στο τεχνικο επιμελητηριο δε σημαινει τιποτα. δε σου δινει κανεις λεφτα για αυτο. απλα εισαι γραμμενος σε ενα επαγγελματικο συνδεσμο οπως τοσοι υπαρχουν στην ελλαδα. και ασε που θα σε αναγκασουν να γραφτεις στο ΤΣΜΕΔΕ (ταμειο μηχανικων) απο τα χειροτερα στην ελλαδα Το ΤΕΕ δεν είναι επαγγελματικός σύνδεσμος φίλε stamatas. Μεταξύ άλλων είναι ο τεχνικός σύμβουλος του κράτους. Εάν δεν είσαι καταχωριμένος στα μητρώα του ΤΕΕ δεν μπορείς να ασκείς το επάγγελμα του μηχανικού. Πως θα σφραγίσεις μια μελέτη εάν δεν έχεις την περίφημη σφραγίδα (διαστάσεων 3x7 νομίζω)? Οπώς δεν μπορείς να ασκείς το επάγγελμα του δικηγόρου εάν δεν είσαι σε δικηγορικό σύλλογο καθώς και δεν μπορείς να ασκείς το επάγγελμα του ιατρού εάν δεν είσαι σε ιατρικό σύλλογο... Όσο αφορά το ΤΣΜΕΔΕ συμφωνώ μαζί σου
Spooky Φεβρουάριος 5, 2005 #49 Φεβρουάριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από totally_wired [Χθες, στις 23:14] Προς spooky Το πανεπιστήμιο του newcastle είναι αποθήκη ελλήνων φοιτητών...Ειδικά σε θέματα μηχανολογίας... Υπάρχουν καλά πανεπιστήμια προφανώς στην αγγλία αλλά το newcastle είναι μια μπούρδα.Θα έπρεπε αν δεν έχεις το θάρρος να το πεις τουλάχιστο μην πάρεις τον άνθρωπο στον λαιμό σου.Όσο αφορά το Τεχνικό επιμελητήριο έχει αρχίσει και ξυπνάει με τους newcastliotes Εσυ απο που εβγαλες αυτο το συμπερασμα.Πηγαινε να δεις καμια λιστα του UCAS με τα πανεπιστημια στην αγγλια ρωτα και κανενα επαγγελματια και θα σου πουνε τι ειναι το Newcastle. Δεν ειπα οτι ειναι το καλυτερο αλλα δεν ειναι καθολου μπουρδα. Και σε οποιο πανεπιστημιο αν δεις στην αγγλια στο τμημα μηχανικων ειτε ειναι πολιτικοι ειτε μηχανολογοι ειτε οτιδημποτε αλλο ειναι γεματο ελληνες.Ριξε και μια ματια εδω http://www.timesonline.co.uk/section/0,,6734,00.html αν θελεις, για συγκεκριμενες σχολες.Και δες και εδω ενα γενικο http://www.timesonline.co.uk/article/0,,3501-408136,00.htmlΓια να μην μιλαμε αυθαιρετα και για να κρινει το παιδι αν θελει να σπουδασει αγγλια που να παει.
totally_wired Φεβρουάριος 5, 2005 #50 Φεβρουάριος 5, 2005 Μα τι λέμε τώρα...Είναι μια μεγάλη bizna... Στο newcastle από τους 40 φοιτητές οι 38 είναι έλληνες.
Spooky Φεβρουάριος 5, 2005 #51 Φεβρουάριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από totally_wired [Σήμερα, στις 14:08] Μα τι λέμε τώρα...Είναι μια μεγάλη bizna... Στο newcastle από τους 40 φοιτητές οι 38 είναι έλληνες. Kαι σε πολλα αλλα το ιδιο γινεται wired αλλα αυτο δεν ειναι κριτιριο αν το πανεπιστημιο ειναι καλο η οχι. Και ενταξυ μην υπερβαλουμε... Αν καπου γινεται αυτο ειναι μονο στο marine engineering λογο του οτι ειναι απο τα καλυτερα στην αγγλια και ολοι οι ελληνες που ενδιαφερονται για ναυτιλιακα ερχονται εδω.Επισης απο αυτους τους ελληνες που λες ξερεις ποσοι θα παρουνε πτυχιο? Οι 15. Οι υπολοιποι ειτε θα βγαλουν ενα βαθμο που δεν θα μπορουνε ουτε μαστερ να κανουν ειτε θα γυρισουν πισω γιατι θα μενουν καθε χρονο στα μαθηματα. Τα εχω δει ολα αυτα τα χρονια που σπουδαζω εδω και δεν μιλαω μονο για το newcastle αλλα παντου στην αγγλια. Αν θελεις δες και ποσες αλλες εθνικοτητες εκτος απο ελληνες ειναι και πες μου. Ξερεις ποσοι κινεζοι υπαρχουν στα πανεπιστημια της αγγλιας? Και μην ξεχνας οτι και τα καλυτερα πανεπιστημια που λες ζητανε διδακτρα οποτε επομενως ολα ειναι μπιζνα συμφωνα με τη λογικη σου.
stamatas Φεβρουάριος 5, 2005 #52 Φεβρουάριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από totally_wired Μεταξύ άλλων είναι ο τεχνικός σύμβουλος του κράτους. Εάν δεν είσαι καταχωριμένος στα μητρώα του ΤΕΕ δεν μπορείς να ασκείς το επάγγελμα του μηχανικού. Πως θα σφραγίσεις μια μελέτη εάν δεν έχεις την περίφημη σφραγίδα (διαστάσεων 3x7 νομίζω)? αυτο ειπα και εγω ρε. οπως ειναι και το ΕΕΤΕΜ για τους τεχνολογους μηχανικους. για να σφραγισουμε μελετες πρεπει να εχουμε αριθμο μητρωου στο ΕΕΤΕΜ και την σφραγιδα που λες.
totally_wired Φεβρουάριος 5, 2005 #53 Φεβρουάριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από Spooky Αν θελεις δες και ποσες αλλες εθνικοτητες εκτος απο ελληνες ειναι και πες μου. Ξερεις ποσοι κινεζοι υπαρχουν στα πανεπιστημια της αγγλιας? Ατυχές το παράδειγμα με τους κινέζους... Είναι το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού.Όσο αφορά τα υπόλοιπα και το γιατί είναι bizna οι σπουδές στην αγγλια θα σου πω το εξήςΜόνο τα αγγλικά πανεπιστήμια κάνουν ημερίδες για να ψαρέψουν πελάτες... Και βάζουν και ΕΙΣΟΔΟ στην ημερίδα!!!Έλεος
ChrisXP Φεβρουάριος 5, 2005 Author #54 Φεβρουάριος 5, 2005 Παιδία ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. ’κουσα ότι αν πάω σε πανεπιστήμιο μέσα στην Ευρωπαϊκή ένωση τα δίδακτρα είναι τα πληρώνει η Ε.Ε., αληθεύει αυτό.
ChrisXP Φεβρουάριος 5, 2005 Author #55 Φεβρουάριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από Spooky Εσυ απο που εβγαλες αυτο το συμπερασμα.Πηγαινε να δεις καμια λιστα του UCAS με τα πανεπιστημια στην αγγλια ρωτα και κανενα επαγγελματια και θα σου πουνε τι ειναι το Newcastle. Δεν ειπα οτι ειναι το καλυτερο αλλα δεν ειναι καθολου μπουρδα. Και σε οποιο πανεπιστημιο αν δεις στην αγγλια στο τμημα μηχανικων ειτε ειναι πολιτικοι ειτε μηχανολογοι ειτε οτιδημποτε αλλο ειναι γεματο ελληνες.Ριξε και μια ματια εδω http://www.timesonline.co.uk/section/0,,6734,00.html αν θελεις, για συγκεκριμενες σχολες.Και δες και εδω ενα γενικο http://www.timesonline.co.uk/article/0,,3501-408136,00.htmlΓια να μην μιλαμε αυθαιρετα και για να κρινει το παιδι αν θελει να σπουδασει αγγλια που να παει. Θα μπορούσες να μου πείς τη σημαίνουν αύτα στον πίνακα. Αγγλικά ξέρω αλλά δεν κατάλαβα τι εννοεί.
Spooky Φεβρουάριος 5, 2005 #56 Φεβρουάριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από totally_wired [Σήμερα, στις 17:35] Ατυχές το παράδειγμα με τους κινέζους... Είναι το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. Όσο αφορά τα υπόλοιπα και το γιατί είναι bizna οι σπουδές στην αγγλια θα σου πω το εξής Μόνο τα αγγλικά πανεπιστήμια κάνουν ημερίδες για να ψαρέψουν πελάτες... Και βάζουν και ΕΙΣΟΔΟ στην ημερίδα!!! Έλεος Κοιταξε να δεις...αν η αποψη σου ειναι οτι τα περισσοτερα πανεπιστημια στην αγγλια ειναι πατατες μαζι και το newcastle τοτε δεν μπορω να κανω κατι να την αλλαξω. Αν εχεις ακουσει 5 κουβεντες δεξια κι αριστερα ομως δεν σημαινει οτι εχεις καταλαβει πως ειναι τα πραγματα εξω. Αλλα ενταξυ δηλαδη δεν σημαινει οτι οσοι δεν μπαινουν πολυτεχνειο αλλα πανε εξωτερικο η σε καποια αλλη σχολη ειναι παρακατιανοι...γιατι ετσι την εχουν δει οι περισοοτεροι. Και τις ημεριδες τις κανουν για να δεις τι θα σου προσφερει το πανεπιστημιο οχι να σου φανε τα λεφτα. Γιατι τουλαχιστον τα λεφτα που θα πληρωσεις πιανουν τοπο. Περι οργανωσης και εγκαταστασεων και μαθηματων τα ειπαν κι αλλοι στη συζητηση να μην τα αναφερω ξανα. Που πας και τα βρισκεις παντως οτι πληρωνεις εισοδο και οτι το newcastle ειναι μπουρδα δεν μπορω να καταλαβω. Παντως ωραια ειναι...να γελαμε κιολας.
Spooky Φεβρουάριος 5, 2005 #57 Φεβρουάριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από ChrisXP [Σήμερα, στις 18:36] Θα μπορούσες να μου πείς τη σημαίνουν αύτα στον πίνακα. Αγγλικά ξέρω αλλά δεν κατάλαβα τι εννοεί. Αυτα chris ειναι ενας οδηγος που βγαζουν καθε χρονο οι η εφημεριδα times σχετικα με την καταταξη των αγγλικων πανεπιστημιων. Οι στηλες ειναι καποια κριτιρια με τα οποια κατατασουν τα πανεπιστημια. Απλα απο αυτο μπορεις να βρεις πια πανεπιστημια εχουν την σχολη που ενδιαφερεσαι και που κατατασονται. Μπορεις επισεις να πας και στο βρετανικο συμβουλιο και να ζητησεις περισσοτερες πληροφοριες εκει σχετικα με τα πανεπιστημια, το πως θα κανεις αιτησεις και τετοια αν αποφασησεις και τι ζηταει το καθε πανεπιστημιο.
daospi Φεβρουάριος 5, 2005 #58 Φεβρουάριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από alex_000 [Χθες, στις 23:50] ΟΧΙ :tongue:(εκτος αν ήρθε Ελλάδα μετανάστρια η κάτι τέτοιο) Και όμως ναι...
Mischeif Φεβρουάριος 5, 2005 #59 Φεβρουάριος 5, 2005 φιλε βρεθηκα και εγω στη θεση σου πριν 1-2 χρονια... μεχρι που μου ειχαν φουσκωσει τα μυαλα να παω σε τει ηλεκτρολογιας!λεει εχει καλως αφου περασα εκει γιατι να μπουμε σε εξοδα.... μεχρι που πατησα πρωτη φορα το ποδη μου στο ΤΕΙ Χαλκιδος (sucks big time) απαρχαιομενα μηχανηματα,αδιαφορια των καθηγητων ,αθλιο περιβαλλον1 δεν ξερψ αν ειναι ολα τα τει της χωρας μας σε αυτη την κατασταση,αλλα της Χαλκιδος ειναι απο τα πιο αθλια,αφου καθε τρεις και λιγο ερχονται καναλια για να προβαλουν την αθλια κατασταση των κτιριων και του συστηματος γενικοτερα! ψαξτο λιγο ακομα στειλε και σε καμια 50αρια πανεπιστημια στο εξωτερικο αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα επισκεψου καποια απο αυτα και μετα δες τι θα κανεις! το μονο καλο στα τει ειναι οτι το πτυχειο ειναι αναγνωρισμενο απο το κρατος και μετα μπορεις να δωσεις καταταρκτιηριες για το πολυτεχνειο και μετα θα εχεις ενα χαρτι που θα Γ@μει
ChrisXP Φεβρουάριος 5, 2005 Author #60 Φεβρουάριος 5, 2005 Το κατάλαβα φίλε Spooky, αυτό που ρωτάω είναι τι σημαίνει η κάθε στήλη.Επίσης επειδή άκουσα για το βρετανικό συμβούλιο, πήγα να μπω στη σελίδα του και δεν κατάφερα να βρω κάτι σχετικά με αυτό που ζητάω.Βλέπεις την τελευταία βδόμαδα άρχισε να μου μπάινει η ιδέα και δεν το έχω ψάξει καθόλου.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.