samplist Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2007 Το σύστημα μου αποτελείται απο τα εξήςamd 4400x2 s939gigabyte k8ns ultra 939 (nf3)2x1gb gb kingston ddr400 (δε θυμάμαι timings)δυο δίσκους ένα dvd κλπΗ ουσία είναι ότι αποφάσισα να αναβαθμίσω το board μεένα τις asrock με pci express (το 939sli-έσαττα2) και αυτόγιατί ήθελα pci express αλλα όχι nf4 (αυτό επειδή το nforce4 έχει προβλήματαμε audio εφαρμογές και εγώ ασχολούμαι με αυτά... δείτε το παρακάτω link http://www.rme-audio.com/english/techinfo/nforce4_tests.htmτέλος πάντων)Η ερώτηση μου είναι: Ο 4400 μέχρι τι κάρτα γραφικών σηκώνει? χωρίς να τη τραβάει πίσω?Μέχρι τώρα ήξερα ότι η κάρτα γραφικών παίζει μεγαλύτερο ρολο στα παιχνίδια αλλα διαβάζοντας εδώ στο φόρουμ κατάλαβα ότι και ο επεξεργαστής παίζει πολύ σημαντικό ρολο.Επίσης επειδή δεν έχω ασχοληθεί με τα specs των καρτών γραφικών υπάρχει κανένα guide για το τι είναι όλα αυτά τα ίδρ, ΑΑ, 8xAF, "τριλινεαρ" filtering κλπ καιπιο είναι το πιο σημαντικό?πχ βλέπω στο tomshardware το συγκριτικά καρτών και στο oblivion η 7950gt με 1024x768 32bit no ΑΑ "τριλινεαρ" filtering βγάζει 25.3fps!!! Αυτό το "τριλινεαρ" filtering τα ga..ει όλα?
MADKiller7 Μάρτιος 15, 2007 #2 Μάρτιος 15, 2007 Μη εμπειστευεσαι το Toms's και τετοια,τα πιο πολλα ειναι καπως φτιαχτα.Ειχα δει καποτε οτι η 9800ΧΤ που ειχα το HL2 δεν θα το ετρεχε ανετα 1024*768 6χΑΑ+16ΑF,στη πραγματικοτητα δεν ειχε κανενα προβλημα και δεν εκανε σπασιμο.Ψαξε στο Google και οτι σου απαντησει ο καθενας εδω.
ThorLite Μάρτιος 15, 2007 #3 Μάρτιος 15, 2007 Με 8800GTS που δοκιμασα 4400 μεχρι και τα 2.85GHz δε καταφερα να την τερματησω.
samplist Μάρτιος 15, 2007 Author #4 Μάρτιος 15, 2007 οκ συγγνωμη για τα αγγλικα μαλλον βαριεμαι να πατησω αλτ-σιφτ γιατι σερφαρω :098: (καλα καλα μη βαράτε).Θερλαϊτ μπορεις να μου εξηγήσεις τι εννοεις δεν κατάφερα να την τερματήσω?
JimmyFox Μάρτιος 16, 2007 #5 Μάρτιος 16, 2007 Ο 4400+ ακόμα αντέχει και δεν θα έχεις πρόβλημα. Οι μεγάλες διαφορές στα benchmarks σε σχέση με τον C2D μεταφράζονται σε πολύ μικρότερες στα real-life παιχνίδια. Πάντως, λόγω αλλαγών στο τοπίο των GPU (ελέω DX10) θα σου πρότεινα μια Mid-range κάρτα για να παίζεις άνετα τα τωρινά παιχνιδάκια και μετά από αρκετούς μήνες που θα δούμε το DX10.1 και τα νέα μοντέλα της ATi και της nVidia, το ξανασκέφτεσαι.Σου προτείνω λοιπόν μια Χ1950pro ή GT με λιγότερα από €200 η οποία και δεν θα σε προβληματίσει με τις επιδόσεις της (τώρα παίζω με μια Χ1900GT το oblivion και Test Drive Unlimited σε 1400x1050 και NFS Carbon σε 1600x1200) και του χρόνου πάς για DX10.Την λύση μιας 8800 δεν θα στην πρότεινα γιατί προσωπικά δε πιστεύω οτι θα παίζει σωστά τα DX10 παιχνίδια. Συν το οτι θα σου κοστίζει κάνα 100άρι € παραπάνω.
artking Μάρτιος 16, 2007 #6 Μάρτιος 16, 2007 Η 8800 δε θα παίζει σωστά τα DX10 παιχνίδια; Οι υπόλοιπες που δε θα τα παίζουν καθόλου δηλαδή;;; Άσε που είναι καθαρά θέμα drivers.Όσον αφορά στα 25fps που έδινε το tomshardware για το Oblivion αν κοιτάξεις καλά θα δεις ότι υπάρχουν όλα τα settings x2. Στο άλλο(που δεν πρόσεξες) δίνει 112,1fps. Η διαφορά είναι θέμα indoors και outdoors αν προσέξεις στην επικεφαλίδα των αποτελεσμάτων. Outdoors ο αρθμός των πολυγώνων πολλαπλασιάζεται και γι'αυτό οι κάρτες γονατίζουν. To trilinear είναι το στάνταρ filtering(δεν αναφέρομαι στο αρχαίο bilinear...), το anisotropic είναι που έχει επιπτώσεις(προς τα κάτω) στην επίδοση(και απείρως προς τα πάνω στην ποιότητα).
Candyman1442169163 Μάρτιος 16, 2007 #7 Μάρτιος 16, 2007 Απορία: Τι να την κάνει την DX10 κάρτα κανείς στα XP? Αφού δεν θα δει διαφορά στα games (εκτός φυσικά από τα περισσότερα fps)... Εκτός αν βάλει Vista..Υ.Γ. Καθίστε να δούμε πρώτα τι θα γίνει (αν και την κόβω να κάνει ****τούμπες την M$)...
giorgos th.1442169073 Μάρτιος 16, 2007 #8 Μάρτιος 16, 2007 περισσοτερα fps = μεγαλυτερη δυνατοτητα για πιο υψηλες αναλυσεις και φιλτρα..αρα διαφορα θα δει..
yanni Μάρτιος 16, 2007 #9 Μάρτιος 16, 2007 Από την στιγμή που ακούγεται για DX10.1 η όποια αγορά κάρτας DX10 τώρα είναι πέρα από περιττή - 2-3 demos δεν δικαιολογούν τέτοια επένδυση - και κάπως διακινδυνευμένη. Καλό π.χ. το DX9.0 αλλά όλοι ασχολούνται με το DX9.0c σήμερα. Όπως πάλι αναφέρθηκε θα χρειαστείς Vista για το DX10.Οπότε...Η 8800 δε θα παίζει σωστά τα DX10 παιχνίδια; Οι υπόλοιπες που δε θα τα παίζουν καθόλου δηλαδή;;; Άσε που είναι καθαρά θέμα drivers....εδώ η ερώτηση είναι. Υπάρχει λίστα με DX10 games που υπάρχουν στο εμπόριο σήμερα? Θα υπάρξει αύριο και πόσο κοντά είναι το αύριο?Όσο για τους drivers μπορεί αύριο να αποδειχτεί ότι το πρόβλημα είναι στο hardware. Δεν θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της NVidia που το Χ πρόβλημα δεν διορθώθηκε ποτέ με drivers, διότι απλά ήταν πρόβλημα hardware.Σε τέτοια μεταβατική περίοδο για το DirectX της Microsoft και εγώ θα σου πρότεινα κάτι που να σε ικανοποιεί στο DX9 και να είναι και σχετικά οικονομικό για την ώρα και μετά από 4-5 μήνες που θα έχει κάπως ξεκαθαρίσει το τοπίο να πας σε κάτι πολύ δυνατό και ανάλογα ακριβό.Τώρα τι κάρτα έχεις?
artking Μάρτιος 16, 2007 #10 Μάρτιος 16, 2007 1. Συμφωνώ με τον giorgos_th.2. Το πρώτο παιχνίδι DX10 βγαίνει μέσα στο Μάρτιο νομίζω(ίσως και Απρίλιο; Δεν είμαι σίγουρος) και είναι το Crysis.
steve_m Μάρτιος 17, 2007 #11 Μάρτιος 17, 2007 Ωραια,βγαινει το crysis και τι εγινε? ενα παιχνιδι ειναι!Αυτα για directΧ 10 και directΧ 10.1 ειναι κουραφεξαλα.Δε νομιζω να παιρνει καποιος μια 8800 επειδη ειναι directΧ10 vga (τουλαχιστον οχι εγω) την αγοραζεις απλα γιατι θες την καλυτερη directX9 vga τιποτα παραπανω.
artking Μάρτιος 17, 2007 #12 Μάρτιος 17, 2007 Η αναφορά μου στο Crysis έγινε επειδή ο john_dr αναφέρεται στη λίστα με τα DX10 games. Και όχι δεν την αγοράζω γιατί είναι η καλύτερη dx9. Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους, αξιολογεί διαφορετικά το κάθε προϊόν και δίνει διαφορετική αξία στο ποσό που απαιτείται για να αγοράσει την κάρτα. Εγώ προσωπικά την πήρα γιατί είναι η καλύτερη αυτή τη στιγμή αλλά υποστηρίζει και το DX10, shader model 4 και ταυτόχρονα η τιμή της δεν είναι απαγορευτική.
yanni Μάρτιος 17, 2007 #13 Μάρτιος 17, 2007 Εγώ προσωπικά την πήρα γιατί είναι η καλύτερη αυτή τη στιγμή αλλά υποστηρίζει και το DX10, shader model 4 και ταυτόχρονα η τιμή της δεν είναι απαγορευτική.Μήπως πρέπει να σου πούμε καλορίζικη? Την έχεις πάρει την κάρτα (οπότε απαντιέται και η παραπάνω μου ερώτηση) ή σκέφτεσαι να την αγοράσεις?Πάντως αν την έχεις και νιώθεις ότι ο 4400 στην φρενάρει, κάτι που επιβεβαιώνει και ο Thor ποιο πάνω, μάλλον πας για C2D με 4ΜΒ cache.
artking Μάρτιος 17, 2007 #14 Μάρτιος 17, 2007 LOL:005: Για κοίτα λίγο καλύτερα! Δεν άνοιξα εγώ το thread! Μήπως έκανα λίγο over-spam και σας μπέρδεψα; :082:
JimmyFox Μάρτιος 17, 2007 #16 Μάρτιος 17, 2007 αλλά υποστηρίζει και το DX10, shader model 4 και ταυτόχρονα η τιμή της δεν είναι απαγορευτική.Τώρα όμως μιλάμε για DX10.1 και SM5. Μακάρι να παρέχεται hardware (<- η λέξη κλειδί) υποστήριξη μέσω των drivers όπως λες.Εδώ που τα λέμε, δεν το βλέπω...
artking Μάρτιος 17, 2007 #17 Μάρτιος 17, 2007 Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 2 μοντέλα όλα και όλα που υποστηρίζουν sm4 και dx10 και μιλάς για sm5 και dx10.1; Έτσι κα αλλιώς δεν ξέρεις αν το dx10.1(όταν αυτό βγει) θα υποστηρίζει sm5. Εγώ δεν αναφέρθηκα σε αυτά και η συζήτηση δεν γυρνάει γύρω από αυτό το θέμα. Όσον αφορά τους drivers μάλλον θα πρέπει να διαβάζεισ λίγο καλύτερα πριν ποστάρεις, γιατί εγώ ανέφερα τους drivers σαν μέσο διόρθωσης (όποιων) προβλημάτων στα παιχνίδια αυτή τη στιγμή. Είναι γνωστά κάποια προβλήματα της 8800 με συγκεκριμένα παιχνίδια, τα οποία προβλήματα λύνονται συνέχεια με τους drivers που βγάζει η NVidia.Anyway το θέμα έχει ξεφύγει από τα ερωτήματα που έθεσε ο αρχικός πόστερ, αν και νομίζω ότι τον έχουμε καλύψει.
JimmyFox Μάρτιος 17, 2007 #18 Μάρτιος 17, 2007 Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 2 μοντέλα όλα και όλα που υποστηρίζουν sm4 και dx10 και μιλάς για sm5 και dx10.1; Έτσι κα αλλιώς δεν ξέρεις αν το dx10.1(όταν αυτό βγει) θα υποστηρίζει sm5.http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=31787Η 8800 δε θα παίζει σωστά τα DX10 παιχνίδια; Οι υπόλοιπες που δε θα τα παίζουν καθόλου δηλαδή;;; Άσε που είναι καθαρά θέμα drivers.Εγώ δεν αναφέρθηκα σε αυτά και η συζήτηση δεν γυρνάει γύρω από αυτό το θέμα. Όσον αφορά τους drivers μάλλον θα πρέπει να διαβάζεισ λίγο καλύτερα πριν ποστάρεις, γιατί εγώ ανέφερα τους drivers σαν μέσο διόρθωσης (όποιων) προβλημάτων στα παιχνίδια αυτή τη στιγμήΜη μου πουλάς "attitude".
artking Μάρτιος 17, 2007 #19 Μάρτιος 17, 2007 Αν διαβάσεις καλύτερα το thread στο οποίο ΕΣΥ μόλις αναφέρθηκες θα δεις ότι δεν είναι ξεκάθαρο το θέμα sm5.Και δεν νομίζω ότι σου "πουλάω attitude". Το 2ο quote εξηγεί ακριβώς τι εννοώ στο 1ο. Αν δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ δεν είναι πραγματικά δικό μου πρόβλημα.Μάλλον εσύ έχεις συγκεκριμένο ύφος, παρά εγώ. Δεν κατάλαβα τι ακριβώς υπονοείς με το διπλό quote.
giorgos th.1442169073 Μάρτιος 17, 2007 #20 Μάρτιος 17, 2007 Παιδες μην τσακωνεστε αδικα για κατι που δεν ισχυει (SM5.0) και για κατι που ειναι απλα μια λογικη αναπτυξη του D3D10 (D3D10.1).οι νεες δυνατοτητες που θα προσφερει το D3D10.1 ειναι τελειως αναμενομενες και δεν προκειται να επιφερουν μεγαλες προς το + διαφορες.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.