Jump to content

LINUX vs WINDOWS

sotiris

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από unstoppable

αλλωστε δεν εχω δει και κανενα ουσιαστικο σχολιο απο σενα.

χαχα :rofl:πως την εχεις δει ρε πατρινε. ποιος εισαι εσυ που θα κρινεις τι ειναι ουσιαστικο σε ενα διαλογο και τι οχι. και ποιος εισαι εσυ που θα κρινεις τα δικα μου σχολια ως μη ουσιωδη?

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από stamatas

χαχα :rofl:πως την εχεις δει ρε πατρινε. ποιος εισαι εσυ που θα κρινεις τι ειναι ουσιαστικο σε ενα διαλογο και τι οχι. και ποιος εισαι εσυ που θα κρινεις τα δικα μου σχολια ως μη ουσιωδη?

Οπως νομιζεις, ας σας αδειασω την γωνια .

Αρχική απάντηση από unstoppable

Οπως νομιζεις, ας σας αδειασω την γωνια .

οχι ρε ελα πλακα κανω :)

παντως πολυ θα ηθελα ν ακουσω τι δικια σου γνωμη για το θεμα.

linux ή windows και γιατι?

και πως βλεπεις εσυ το μελλον και των δυο?

εγω οπως εχω ξαναπει βλεπω τι microsoft να κυριαρχει για πολλαααααα χρονια ακομα. εκτος αν γινει κανενα θαυμα ή ο τριτος παγκοσμιος πολεμος

εννοω με το γνωστο και αθλιο netmod με χρηση του kppp

σε οσες διανομες το εχουν και σε suse απο 9 μεχρι 9.2. Η μονη φορα που συδεθηκα ηταν με την προσφατη knoppix 3,7 οπου με πεταξε μετα απο 2 λεπτα εξω και ενω ημουν μεσα δεν ανοιγαν οι σελιδες

Linux VS Windows

:T: Τα πλεονεκτήματα αυτόν των δυο λειτουργικών συστημάτων...

>Για τα Windows...

Μέγεθος της εταιρίας ανάπτυξης, τεχνική υποστήριξη.

Εργαλεία ανάπτυξης, διαθέσιμες εφαρμογές.

Ισχυρή εγκαταστημένη βάση

υποστήριξη hardware

Ευκολία χρήσης και φιλικότητα.

>Για το Linux...

Yποστήριξη πολλαπλών πλατφόρμων.

Κόστος αγοράς και κτήσης.

Ισχυρή, ανοικτή αρχιτεκτονική.

Ευκολία μεταφοράς εφαρμογών από το UNIX.

Χαμηλές απαιτήσεις σε hardware.

Ασφάλεια και σταθερότητα.

------------------------------------------------------------------------

:TD: Τα μειονεκτήματα αυτόν των δυο λειτουργικών συστημάτων...

>Για τα Windows...

Κόστος αγοράς.

Κλειστή αρχιτεκτονική, εξάρτηση από μια εταιρία.

Σταθερότητα και Ασφάλεια.

Υψηλές απαιτήσεις σε hardware.

>Για το Linux...

Πολλαπλές διανομές, ανυπαρξία τυποποίησης.

Καθυστερήσεις στην υποστήριξη hardware τελευταίας τεχνολογίας.

Έλλειψη εκτενούς τεχνικής υποστήριξης.

αν δεν αλλαξει το λινουξ 2-3 πραγματα δε μπορει να κανει τιποτα εναντιον του μονοπολειου τις μικροσοφτ.

οπως υποστιριξη σε hardware και γενικα υποστιριξη. σημερα ολοκληρο το ιντερνετ ειναι λες και φτιαχτηκε για windows

Αρχική απάντηση από stamatas [Σήμερα, στις 23:25]

αν δεν αλλαξει το λινουξ 2-3 πραγματα δε μπορει να κανει τιποτα εναντιον του μονοπολειου τις μικροσοφτ.

οπως υποστιριξη σε hardware και γενικα υποστιριξη. σημερα ολοκληρο το ιντερνετ ειναι λες και φτιαχτηκε για windows

Πες καλύτερα ότι το μονοπώλιο τον Windows έφτιαξε τo Internet... αλλά για μάντεψε τι λειτουργικό έχουν οι servers στους οποίους στηρίζεται το internet...! ;)

Αρχική απάντηση από steve_m

εννοω με το γνωστο και αθλιο netmod με χρηση του kppp

σε οσες διανομες το εχουν και σε suse απο 9 μεχρι 9.2. Η μονη φορα που συδεθηκα ηταν με την προσφατη knoppix 3,7 οπου με πεταξε μετα απο 2 λεπτα εξω και ενω ημουν μεσα δεν ανοιγαν οι σελιδες

δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω, δεν ξέρω τίποτα από netmod. sorry.

To κλικ είναι όταν πατάς ένα εικονίδιο και ξαφνικά αντί να ανοίξει το αντιιικό ,διαπιστώνεις ότι ένα μικροσκοπικό σκουλικάκι το έχει εξουδετερώσει και συνεχίζει ακάθεκτο να τρώει το σύστημά σου.Τοτε συγκεκριμένα που τρέχεις να μπουτάρεις με λίνουξ μπας και σώσεις την κατάσταση.

Steve M

Θα ήμουν χαρούμενος (τόσο χαρούμενος όσο όταν άλλοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν εμένα) να σου λύσω όσα newbie προβλήματα έχω μάθει να λύνω σε Suse Linux 8.1,9.0. Είναι ελάχιστες οι γνώσεις μου αλλά για το νετμοντ σε usb επαρκούν.

stamatas αφιερωμένο. προσπαθούσα όλη μέρα να δουν τα windowz τον server μου (που ΚΑΙ αυτός τρέχει windows). ενώ πέρασε η μέρα, το βράδυ συνειδητοποίησα ότι στο pc τα άχρηστα δεν έχουν δει την κάρτα δικτύου της μητρικής (nforce2) και ότι χρειαζόντουσαν τους nforce για να καταλάβουν ότι υπάρχει. όλες μα όλες οι διανομές που έχω δοκιμάσει βρίσκουν το δίκτυο από το setup. χώρια που θέλουν και primary partition στην αρχή του δίσκου για να μπουν και σου σβήνουν το mbr από την οθόνη που διαλέγεις το partition εγκατάστασης χωρίς προειδοποίηση. Το myst 4 μας κατέστρεψε.

@sotiris αν και ειπα οτι δε θα ξαναποσταρω στο thelab για σενα κανω εξαιρεση και ποσταρω.

λοιπον βαζεισ το σιντακι μεσα τισ μιτρικις κανεισ 2 κλικ και ετοιμος.

αμεσωσ να κατιγορισεις τα γουιντοουσ επειδη εισαι απροσεχτος :D :flower: :hi:

Αρχική απάντηση από sotiris

stamatas αφιερωμένο. προσπαθούσα όλη μέρα να δουν τα windowz τον server μου (που ΚΑΙ αυτός τρέχει windows). ενώ πέρασε η μέρα, το βράδυ συνειδητοποίησα ότι στο pc τα άχρηστα δεν έχουν δει την κάρτα δικτύου της μητρικής (nforce2) και ότι χρειαζόντουσαν τους nforce για να καταλάβουν ότι υπάρχει. όλες μα όλες οι διανομές που έχω δοκιμάσει βρίσκουν το δίκτυο από το setup. χώρια που θέλουν και primary partition στην αρχή του δίσκου για να μπουν και σου σβήνουν το mbr από την οθόνη που διαλέγεις το partition εγκατάστασης χωρίς προειδοποίηση. Το myst 4 μας κατέστρεψε.

Εντωμεταξύ σήμερα πήγα να εγκαταστήσω linux ubuntu. Μου πέταξε ένα μήνυμα πως δεν μπορεί να εγκαταστήσει κάτι (δεν θυμάμαι τι) και δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την εγκατάσταση (η έκδοση για τα 64-bit είναι). Αυτό που λες εσύ το έχω πάθει κι εγώ με το CD των Windows XP SP2. Το CD χωρίς το SP2 κάνει μια χαρά την εγκατάσταση.

Αρχική απάντηση από stamatas

Εχμ. Συγγνώμη αλλά κατάλαβες τι κοτσάνα πέταξες? Τι σχέση έχει το μονοπώλειο της microsoft με το linux, πόσο μάλλον με τα windows αφού δεν πουλάει μόνο το συγκεκριμένο λειτουργικό?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.