sotiris Φεβρουάριος 6, 2005 Author #81 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από stamatas οπα κατσε καλα να ξερουμε και τι λεμε. εχεις παρει χαμπαρι οτι εχουν βγει τα windows server 2003? τα εχεις δοκιμασει? τι server λινουξ και πρασινα αλογα μου λες.αυτα ΠΑΛΙΑΑΑΑ. τωρα στηνεις πανευκολα τα windows server 2003 και εχεις την υποστιριξη της Microsoft και οχι της καθε υπαναπτικτης τυπου μπακαλικου εταιριας. τα χω δοκιμάσει. εδώ και καιρό. windows είναι, λίγο πιο σταθερά από τα xp μου φάνηκαν αλλά τα έχω δουλέψει μόνο σε desktop χρήση, οπότε δεν είδα και τίποτα. τώρα για υποστήριξη microsoft άστο. και μόνο ότι έχεις ένα λειτουργικό server να τρέχει ένα gui που δεν το βλέπει κανείς, για μένα είναι μειονέκτημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Φεβρουάριος 6, 2005 #82 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από stamatas οπα κατσε καλα να ξερουμε και τι λεμε. εχεις παρει χαμπαρι οτι εχουν βγει τα windows server 2003? τα εχεις δοκιμασει? τι server λινουξ και πρασινα αλογα μου λες. αυτα ΠΑΛΙΑΑΑΑ. τωρα στηνεις πανευκολα τα windows server 2003 και εχεις την υποστιριξη της Microsoft και οχι της καθε υπαναπτικτης τυπου μπακαλικου εταιριας. Χαχαχα stamata, καθε post σου πρεπει να μπαινει στις κορυφαιες ατακες :hehe: :hehe: Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Φεβρουάριος 6, 2005 #83 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris τα χω δοκιμάσει. εδώ και καιρό. windows είναι, λίγο πιο σταθερά από τα xp μου φάνηκαν αλλά τα έχω δουλέψει μόνο σε desktop χρήση, οπότε δεν είδα και τίποτα. τώρα για υποστήριξη microsoft άστο. και μόνο ότι έχεις ένα λειτουργικό server να τρέχει ένα gui που δεν το βλέπει κανείς, για μένα είναι μειονέκτημα. ’σε που θέλουν (όπως όλα τα windows άλλωστε) κάρτα γραφικών και κάμποσο bandwidth για να τους κάνεις ένα αξιοπρεπές rdesktop.Είχα σε 2k3 το web server(apache) του wireless του Ηρακλείου. Πρόβλημα δε μου έκανε κανένα, τα updates του, το Antivirus του, το firewall του όλα μια χαρά ήταν και φυσικά το είχα ξεσκίσει στα tweaks για να κάτσει σε 400άρη celeron με 128MB ram. Αλλά αν ήμουνα εκτός LAN πανεπιστημίου δεν μπορούσα με τίποτα να του κάνω administration. Ενώ τώρα με την κονσόλα του slackware το χειρίζομαι άνετα με την dialup που έχω στην Αθήνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Φεβρουάριος 7, 2005 #84 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Να με σχορνάτε που με την ερώτησή μου θα σας γυρίσω στην πρώτη σελίδα αλλά παρακολουθώντας τις απαντήσεις έμεινα με την απορία: τα .rpm αρχεία εγκαθιστώνται απο γραφικό περιβάλλον με διπλό κλίκ ?? Γιατί μόλις χτές είπα ν κάνω το μέγα βήμα και έβαλα σε ένα λαπτοπ celeron 466/64ram (και μου έκανε μέγιστη εντύπωση ότι η ραμ φτάνει οριακά) το mandrake 10.0 το οποίο ήταν 2 cd. το 2ο cd ήταν γεμάτο απο .rpm αρχεία και στην αφελή προσπάθειά μου να εγκαταστήσω κάτι που διάβαζα ώς openoffice με διπλό κλικ αυτό άνοιγε παράθυρο παρόμοιο με τα windows που με ρώταγε με τι θέλω να το ανοίξω ή καπως έτσι, οπότε και έμεινα εκεί αδυνατόντας να προχωρήσω. Ακόμα κάτι άλλο ώς πρωην μανιώδης χρήστης του windows explorer, να μαντέψω οτι η αντίστοιχη εφαρμογή είναι το Konqueror αλλά πού είναι ο σκληρος ?? συγνώμη και πάλι για τη ζαλάδα που πιθανών να προκάλεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Φεβρουάριος 7, 2005 #85 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 mandrake 10.0 ειπες? ακουσα οτι ειναι πολυ καλο αυτο.βεβαια τα ιδια ειχα ακουσει και για το suse 9.1 αλλα οπως το εβαλα ετσι το εβγαλα.και σε τι μιχανιμα πιγες να το βαλεις? celeron 466/64ram? ρε εσυ το παρατραβιξες. για να δουλεψει σωστα οπως λενε ολοι οι ειδικοι εδω μεσα πρεπει να το βαλεις σε πεντιουμ 133 και κατω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 7, 2005 Author #86 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από colt3003 Να με σχορνάτε που με την ερώτησή μου θα σας γυρίσω στην πρώτη σελίδα αλλά παρακολουθώντας τις απαντήσεις έμεινα με την απορία: τα .rpm αρχεία εγκαθιστώνται απο γραφικό περιβάλλον με διπλό κλίκ ?? Γιατί μόλις χτές είπα ν κάνω το μέγα βήμα και έβαλα σε ένα λαπτοπ celeron 466/64ram (και μου έκανε μέγιστη εντύπωση ότι η ραμ φτάνει οριακά) το mandrake 10.0 το οποίο ήταν 2 cd. το 2ο cd ήταν γεμάτο απο .rpm αρχεία και στην αφελή προσπάθειά μου να εγκαταστήσω κάτι που διάβαζα ώς openoffice με διπλό κλικ αυτό άνοιγε παράθυρο παρόμοιο με τα windows που με ρώταγε με τι θέλω να το ανοίξω ή καπως έτσι, οπότε και έμεινα εκεί αδυνατόντας να προχωρήσω. Ακόμα κάτι άλλο ώς πρωην μανιώδης χρήστης του windows explorer, να μαντέψω οτι η αντίστοιχη εφαρμογή είναι το Konqueror αλλά πού είναι ο σκληρος ?? συγνώμη και πάλι για τη ζαλάδα που πιθανών να προκάλεσα. με administrator rights σε κονσόλα, στο φάκελο που είναι το rpm:rpm -ivh onomaarxeiou.rpmγια να είσαι adminas: su σε κονσόλα.τώρα υπάρχουν διάφορα προγράμματα που διευκολύνουν. νομίζω το mandrake έχει κάποιο εργαλείο στο system -> software (με χρήση kde). λογικά θα είναι πιο εύχρηστο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 7, 2005 Author #87 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από stamatas mandrake 10.0 ειπες? ακουσα οτι ειναι πολυ καλο αυτο. βεβαια τα ιδια ειχα ακουσει και για το suse 9.1 αλλα οπως το εβαλα ετσι το εβγαλα. και σε τι μιχανιμα πιγες να το βαλεις? celeron 466/64ram? ρε εσυ το παρατραβιξες. για να δουλεψει σωστα οπως λενε ολοι οι ειδικοι εδω μεσα πρεπει να το βαλεις σε πεντιουμ 133 και κατω. ούτε ένα post δεν αφήνεις ασχολίαστο. τους αποθαρρύνεις τους ανθρώπους. χαλάρωσε και λίγο. επειδή δεν τα κατάφερες εσύ με την πρώτη δε σημαίνει ότι κανείς δε μπορεί να το βάλει ή κανείς δε μπορεί να το δουλέψει. εγώ πάντως σε βλέπω να το γυρνάς μόνιμα σε freebsd και να μας βάζεις τα γυαλιά Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Φεβρουάριος 7, 2005 #88 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 freebsd? αλλο λειτουργικο ειναι αυτο? σα τα μανιταρια ξεφυτρωνουν.θυμαμε παλια ειχα βαλει ενα που λεγοτανε BeOS. πολυ γελιο. ειχε 5 εφαρμογες ενσωματωμενες εκ των οποιων ενα μεγενθυντικο φακο. εν ετη 1999 δεν ειχα το γρηγορο ιντερνετ βεβαια να ψαξω να βρω εφαρμογες να τρεξω και ειχα μεινει με το BeOS στο χερι. το ιδιο ειχα παθει και με ενα suse χωρις desktop την ιδια εποχη. ξαφνικα εκει που ειχα συνηθησει στα win98 βρεθηκα να κοιταω μια καταμαυρη οθονη να με περιμενει να γραψω εντολες Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 7, 2005 Author #89 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από stamatas freebsd? αλλο λειτουργικο ειναι αυτο? σα τα μανιταρια ξεφυτρωνουν.αστα να πάνε. ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο και δεν τα προλαβαίνουμε. πληροφοριακά αναφέρω ότι το freebsd υπάρχει πριν το linux οπότε για άλλη μια φορά είσαι: ΑΚΥΡΟΣ.Αρχική απάντηση από stamatasθυμαμε παλια ειχα βαλει ενα που λεγοτανε BeOS. πολυ γελιο. ειχε 5 εφαρμογες ενσωματωμενες εκ των οποιων ενα μεγενθυντικο φακο. εν ετη 1999 δεν ειχα το γρηγορο ιντερνετ βεβαια να ψαξω να βρω εφαρμογες να τρεξω και ειχα μεινει με το BeOS στο χερι. το ιδιο ειχα παθει και με ενα suse χωρις desktop την ιδια εποχη. ξαφνικα εκει που ειχα συνηθησει στα win98 βρεθηκα να κοιταω μια καταμαυρη οθονη να με περιμενει να γραψω εντολες κι εγώ το χα βάλει το BeOS τότε. καμία σχέση, αυτό απαιτούσε να πληρώσεις. το linux βασικά γνωρίζει τέτοια ανάπτυξη λόγω του gpl. νομίζω ότι το BeOS έχει γίνει gpl αλλά δεν παίρνω και όρκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Φεβρουάριος 7, 2005 #90 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 τι ειναι το gpl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 7, 2005 Author #91 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 GNU GPL, η "άδεια" του linux.πήγαινε www.gnu.org να μορφωθείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Φεβρουάριος 7, 2005 #92 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 πες μου με λιγα λογιαδε θελω να μαθω πολλαειναι επικινδυνο Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 7, 2005 Author #93 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από stamatas πες μου με λιγα λογιαδε θελω να μαθω πολλαειναι επικινδυνο μη φοβάσαι, η γνώση δεν πονάει, η άγνοια μπορεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Φεβρουάριος 7, 2005 #94 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris μη φοβάσαι, η γνώση δεν πονάει, η άγνοια μπορεί. :computer: :D @stamatas: Γιατι τετοια εμπαθεια πια??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Φεβρουάριος 7, 2005 #95 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από stamatas freebsd? αλλο λειτουργικο ειναι αυτο? σα τα μανιταρια ξεφυτρωνουν.... Ελεος, σταματα, δεν μπορω να σταματησω να γελαω Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 7, 2005 Author #96 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 παιδιά τον έχω και μόνος μου, μην αγχώνεστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
R@tNET Φεβρουάριος 7, 2005 #97 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 22:09] Ελεος, σταματα, δεν μπορω να σταματησω να γελαω Ο stamata είναι πολύ πλακατσής... όλο αστεία είναι... όλο αστεία. :hehe: Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Φεβρουάριος 7, 2005 #98 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από unstoppable Ελεος, σταματα, δεν μπορω να σταματησω να γελαω ρε παιδια επειδη δε ξερω τι ειναι το freesbd δε σημαινει οτι μπορειτε να γελατε μαζι μου. γιαυτο ρωτησα για να μαθω. κακο ειναι?δηλαδη εσυ ο,τι και να σε ρωτησω θα το ξερεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 7, 2005 Author #99 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 κακό δεν είναι να ρωτάς, αυτό έλειπε, αλλά κακό είναι να το παίζεις γνώστης. αυτό μου τη δίνει γενικά εμένα.οπότε όταν έχεις πει ατάκες "ξέρω λίγα πράγματα από unix-οειδή λειτουργικά" και δεν ξέρεις τι είναι το freebsd εμείς οι άσχετοι λιώνουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Φεβρουάριος 7, 2005 #100 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 οπα κατσε. εχω πει ξερω λιγα απο "λινουξ-οιδη" λειτουργικα. και ενωουσα τα πολυ βασικα desktop χαρακτιριστικα τους. δεν εχω πει "ουνιξοιδη" μη λεμε και ο,τι θελουμε.και καλα αν δε θελεις να μου πεις τι ειναι το GPY GPL απλα μη μου το πεις δεν ειναι αναγκη να γελας μαζι μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.