Jump to content

Σύνθεση HTPC

adpanos

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να φτιάξω ένα htpc ετσι ώστε να καταργήσω όλες τις συσκευές παραγωγης ήχου και εικόνας στο σύστημά μου!

Το pc θα συνδεθεί με αποκλειστικά με μια τηλεόραση SONY LCD 52X2000 1950x1080 hdmi μέσω θύρας HDMI. Για τον λόγω αυτό λέω να βάλω μια κάρτα γραφικών σαν την asus 7600gt hdmi ή την ASUS x1600xt hdmi! Επίσης το pc θα συνδεθεί με τελικό ενισχυτή που τρέχει 2 ηχεία 800w!

To case θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το THEMALTAKE MOZART VC4001 SNS ή το termaltake bach sx vc9321 bns! Απο οτι ξέρω έχει τηλεκοντρόλ αλλά δεν ξέρω ποιές είναι ακριβώς οι λειτουργιες του και πώς ακριβώς δουλευει αλλα πιστεύω οτι θα βοηθησει ώστε να μην έχω συχνή επαφή με το πληκτολόγιο- ποντίκη! Γνωρίζει κανείς πιες είναι ακριβώς οι λειτουργίες του?

http://www.thermaltake.com/product/Chassis/desktop/mozart/vc4001sns.asp

http://www.thermaltake.com/product/Chassis/desktop/bach_SX/bach_SX_vc9321bns.asp

Από εκει και πέρα σκέφτομαι την εξής σύνθεση:

cpu : e6300

mobo: gigabyte 965p-s3

ram : supertalent 1gb 667mhz

vga: asus 7600gt hdmi ή asus x1600xt hdmi (έχω ακούσει ότι η 2η είναι καλύτερη στην αποικόνιση και η πρώτη στην ταχύτητα)

h/d : w.d. 250gb 7200rpm sata II

τροφοδοτικό : enermax 535w

dvd-rw: nec 7173 labelflash ide ή asus ..... sata

ποντίκη-πληκτολόγιο: microsoft multimidia 1.1

Αυτό που με προβληματίζει είναι πως θα συνδέσω τον δορυφορικό αποκωδικοποιητή στο pc έτσι ώστε να μπορώ να γράφω διαφορες εκπομπές στον σκληρό! Eχετε καμιά ιδέα πως μπορεί να γίνει αυτό?

υπάρχει κάτι που νομίζετε ότι δεν θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μου? (πχ. vga ή κάρτα ήχου)

επειδή έστησα πρόσφατα htpc θα σου πρότεινα samsung για dvd-rw, western digital για δίσκο, και noctua case fan. Η κάρτα γραφικών να είναι με παθητική ψύξη. Όλα αυτά για να αποφύγεις όσο μπορείς το θόρυβο...

Αφού έχεις τέτοια οθονάρα θα πρότεινα να πάρεις κάποια καλύτερη κάρτα γραφικών, αν βέβαια σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια σε τέτοιες αναλύσεις. Υπάρχουν κάποιοι δέκτες που υποστηρίζουν τη σύνδεση με υπολογιστή και την εγγραφή προγραμμάτων, αλλά αν δεν έχεις τέτοιο, παίρνεις μια καρτούλα και κάνεις την δουλειά σου.

Αφού έχεις τέτοια οθονάρα θα πρότεινα να πάρεις κάποια καλύτερη κάρτα γραφικών, αν βέβαια σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια σε τέτοιες αναλύσεις. Υπάρχουν κάποιοι δέκτες που υποστηρίζουν τη σύνδεση με υπολογιστή και την εγγραφή προγραμμάτων, αλλά αν δεν έχεις τέτοιο, παίρνεις μια καρτούλα και κάνεις την δουλειά σου.

Για game pc έχω άλλο σύστημα! Αυτό το θέλω για να αντικαταστήσω όλα τα μηχανήματα του σημερινού home theater μου ( dvd, dvd-rw κ.λ.π.) έτσι ώστε να μπορώ να ακολουθώ την τεχνολογία με λιγότερο κόστος!!!

γιατί? οι mobo με τα νέα chip θα έχουν μικρότερες διαστάσεις?

Έχω καταλήξει στην εξης σύνθεση:

cpu : e6300

mobo: gigabyte 965p-s3

ram: mushkin 2gb 800mhz http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=925683

vga: asus eax1650xt silent hdtv

h/d: 2x250gb sata2 w.d. σε raid0

τροφοδοτικo: enermax liberty 620w (αν βρω το dxx----> +2pins για pci-express 2.0)

κουτί¨silverstone grandia + τηλεχειριστήριο

dvd-rw: lg lightscribe h42 black !

Τι λειτουργικό να βάλω?

Eπιλογές:

1) WINDOWS MEDIA CENTER

2) XP SP2

3) VISTA HOME PREMIUM

Οι κάρτες γραφικών με htcp τί ακριβώς κάνουν? Μήπως να στραφώ σε κάποια από αυτές λόγω sony 52x2000 & hdmi (1920x1050) και αν ναι σε ποια?

Πολυ καλες οι επιλογες σου μεχρι τωρα. Ειδικα η cpu καθως ενα HTPC πρεπει να μην παραγει πολυ μεγαλα ποσοστα θερμοκρασιας.Αυτο επειδη δεν θελουμε να κανει φασαρια με τα συστηματα ψυξης, μην ξεχναμε οτι θα το εχουμε στο σαλονι μας σε αποσταση αναπνοης απο εμας.Για αυτο δωσε βαση σε αθορυβα coolers.

Οσο για το λειτουργικο θα βαλεις η Media Center ή Vista που το εχουν ενσωματωμενο (Ultimate). Αλλα επειδη τα Vista ειναι αισθητα βαρυτερα εγω ψηφιζω τα XP media Center και συνδιασε το με WIN DVD ή Power DVD.

πιστεύεις ότι το εργαστασιακό cpu-fan θα κάνει θόρυβο? Βρήκα ένα άλλο που πιστεύω ότι θα με καλύψει λόγω κλειστού κουτιού, στην απαγωγή θερμότητας και είναι αρκετά αθόρυβο (17db):

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.650481

Για htpc κάρτα γραφικών τι λες , αξίζει ?

Για ψύκτρα προτίμησε Scythe ή Zalman.

Το HDCP θα σου φανεί χρήσιμο στην αναπαραγωγή High Definition υλικού (αν και έχει πλέον σπάσει η προστασία, αλλά δίνει ένα παραπάνω ατού στην κάρτα όπως και να το κάνουμε..) Οποιαδήποτε σειράς 7xxx nvidia ή 1xxx ati (ακόμα καλύτερα λόγω avivo) και πάνω θα σε καλύψει (και εφόσον μιλάμε για htpc χρήση προτίμησε μια φθηνή.)

Για λειτουργικό τα media center είναι άθλια και τα vista δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα βάλεις.. Τα απλά ΧΡ θα σε καλύψουν. Όταν το στήσεις πες να σε βοηθήσω με τα προγράμματα που θα χρειαστείς.

Υ.Γ. Απίστευτο το Grandia.. Κι εγώ το λιγουρεύομαι..

• 2 years later...

Ακόμα δεν έχω αγοράσει κάποιο μηχάνημα Media Streaming(μάλλον για το Egreat m31b) και σκέφτομαι να μετατρέψω το pc μου σε htpc ή τουλάχιστον να χρησιμοποιήσω μερικά κομμάτια για να γλιτώσω κάποια χρήματα operator.gif Ti λέτε θα κάνω δουλειά? Θα επανέρθω για να αναφέρω τι έχει το pc και να μου προτέινετε αναβαθμίσεις grandpa.gifgrandpa.gif

• 2 weeks later...
Ακόμα δεν έχω αγοράσει κάποιο μηχάνημα Media Streaming(μάλλον για το Egreat m31b) και σκέφτομαι να μετατρέψω το pc μου σε htpc ή τουλάχιστον να χρησιμοποιήσω μερικά κομμάτια για να γλιτώσω κάποια χρήματα operator.gif Ti λέτε θα κάνω δουλειά? Θα επανέρθω για να αναφέρω τι έχει το pc και να μου προτέινετε αναβαθμίσεις grandpa.gifgrandpa.gif

Επανέρχομαι και ζητώ βοήθεια για την αγορά htpc. Θέλω όμως να καταργήσω το desktop pc BXVZCBXZ6.gif, να κρατήσω μόνο την οθόνη και αν είναι να το πηγαινοφέρνω... Έχω βρει τις εξής επιλογές :

1) μια σύνθεση σαν αυτή αν πάω για καινούργιο :

ΚΟΥΤΙ THERMALTAKE VB8000BNS BACH BLACK 93.90 €

ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ GIGABYTE GA-P31-ES3G 51.00 €

ΜΝΗΜΗ RAM GEIL DDR2 PC2-6400 800MHZ CL4 2GB (2X1GB) KIT 37.50 €

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ THERMALTAKE W0061 TR2 POWER 420W 40.95 €

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ INTEL CORE 2 DUO E7500 2.93 GHZ LGA775 - 1066 FSB -104.90 €

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ASUS EAH4350 SILENT/DI/1GD2 1GB HDMI PCI-E 42.00 €

Αξία προϊόντων: 370.25 € + ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ...

2) Μεταχειρισμένο στα 370e+

Case : Thermaltake Mozart VC4000SNS

Motherboard: Asrock ConroeXfire-esata2 socket 775

Cpu: Intel Core 2 duo E-6600 2,4Ghz

Ψύκτρα Thermaltake με ανεμιστήρα Xilence red

Μνήμη Ram : 4x1GB Kingstone DDRII 866Mhz

Τροφοδοτικό : Thermaltake TR2-420 ATX 420w

Κάρτα Γραφικών : Saphire Radeon HD4670 512MB GDDR3 HDMI

Κάρτα ήχου: Sound blaster live platinum με εμπρόσθιο πανελ

Σκληρός δίσκος: Samsung 500GB 7200rpm

DVD : Plextor PX-716A DvdRw

Κάρτα TV: Gigabyte GT-PTV-

Κάρτα δορυφορικής λήψης: Skystar pci

Ρυθμιστής στροφών ανεμιστήρα : ZALMAN ZM-MFC2

Ανεμιστήρες εμπρος 1 80mm,πίσω 2χ60mm

3) Μεταχειρισμένο στα 370e+

CASE: THERMALTAKE NB8000SNS BACH SILVER

GRAPHIC: SAPPHIRE ATI X1600 PRO 256MB

CPU: AMD ATHLON 64 X2 3800+ 2.00GZ

M/B: MSI K9VGM-V

MEMORY: KINGSTON 1GB PC5300 667MHZ

SOUND: CREATIVE SOUND BLASTER X-F1 XTREME AUDIO

DVDRW: SAMSUNG

HDD: WD 250GB

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ: HIPER 425W 12' FAN

4) σε άριστη κατάσταση στα 390e

ΚΟΥΤΙ: THERMALTAKE VC7000SNS MOZART SX

MOTHERBOARD: Asus P5Q-EM

CPU: INTEL PENTIUM DUAL CORE E5300 2.60GHZ - 800 FSB

RAM: KINGSTON 4GB 800MHZ

HARD DISC: SEAGATE HD 320GB SATA2

PSU: TRUST PW-5250 420W LOW NOISE BIG FAN

ΟΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ: SONY BLU RAY BR-5100S SATA

+PCI CARD TV

Ποιο μου προτείνετε από τα παραπάνω? Εξωτερικά ηχεία έχω 5+1 και θα πάρω αργότερα κ έναν ενισχυτή... Ελπίζω να μην σας ζάλισα damnyou.gif

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.