Sir_Builder Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2005 Παιδια σκεφτομαι να παρω καινουργιο σκληρο δισκο αφου οι παλιοι Western Digital 80mb και Western Digital 20mb γεμισαν.Eχω το mobo msi 875p neo-fis2r οπου μπορω να βαλω sata σε σχεσει με τους atapi που εχω τωρα.Aξιζει να παρω sata η atapi?Aπο χωρητικοτητα γυρω στα 250 με 300GB.Primary ποιον πρεπει να κανω αν βαλω sata?Aκουω προτασεις και μοντελα.Eυχαριστω προκαταβολικα ολους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Φεβρουάριος 3, 2005 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2005 πάρε τον SATA MAXTOR 300GB με 16mb!! cache από eshop 200 ευρώ. Τώρα για primamy εξαρτάται από το αν και πόσα partitions θα κάνεις στον καινούργιο ώστε κάποιο από αυτά να χρησιμοποιηθεί ως Operating System ή αν τον δίσκο τον θέλεις για καθαρά αποθηκευτικούς λόγους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
screwvy Φεβρουάριος 3, 2005 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2005 Ε καταρχήν, μια μικρή διευκρίνηση, ο σκληρός που θα πάρεις θα είναι της τάξης των GB και όχι MB . Δεύτερον φαντάζομαι να ξέρεις ότι για να βάλεις sata πρέπει να το υποστηρίζει και η μητρική σου αυτό με ξεχωριστούς controlers, και επίσης ότι στους sata δεν έχουμε primary ή slave. Αλλά αν εννοείς ποιά θα έχεις πρώτη συσκευή, εγώ προτείνω να έχεις τον sata (first boot) για να σου φορτώνουν πιο γρήγορα τα windows και να τρέχουνε πιο γρήγορα οι εφαρμογές/παιχνίδια που θα έχεις εγκαταστημένα σε αυτόν. Γενικά πάντως ο sata έχει μικρή διαφορά στην πράξη απο έναν eide 7200 8mb buffer. Ακόμα οι μητρικές δεν εξελίχθηκαν για την πλήρη αξιοποιήση του (για την πρώτη έκδοση του sata, που να διανοηθείς για τίποτα παραπάνω) και μου φαίνεται ότι θα πάρει ακόμα πολύ-λίγο καιρό, καθώς δεν μου φαίνεται να είναι στην προτεραιότητες των κατασκευαστών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 3, 2005 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2005 και γιατί να μην πάρει 2 200άρηδες με τα ίδια λεφτά? ότι και να πάρεις πάνω κάτω το ίδιο είναι,εκτός αν πας σε κάτι τύπου raptor που είναι πιο γρήγοροι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantacid Φεβρουάριος 3, 2005 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris και γιατί να μην πάρει 2 200άρηδες με τα ίδια λεφτά? ότι και να πάρεις πάνω κάτω το ίδιο είναι, εκτός αν πας σε κάτι τύπου raptor που είναι πιο γρήγοροι. Σωστος η πιο συμφερουσα λυση ειναι οι 200αρηδες με τη καλυτερη σχεση gb/ κ γω σκεφτομαι να χτυπησω εναν 200ρη seagate στα 125 απο πλαισιο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gel Φεβρουάριος 25, 2005 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2005 Οι 2x200 GB είναι σίγουρα καλή περίπτωση. Και εγώ τέτοιους θέλω να πάρω μόνο που οι 200άρηδες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στα οπισθοδρομικά Ελληνικά μαγαζιά είναι προηγούμενης γενιάς, ίσως γιατί έτσι τα συμφέρει να κάνουν, προφανώς για να διώξουν το stock και για διάφορους άλλους λόγους... Απεναντίας οι 300άρηδες, και 400άρηδες είναι ολοκαίνουργιοι αλλά βέβαια ακριβούτσικοι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lewnidas Φεβρουάριος 27, 2005 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από gel [25-02-2005 17:05] Οι 2x200 GB είναι σίγουρα καλή περίπτωση. Και εγώ τέτοιους θέλω να πάρω μόνο που οι 200άρηδες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στα οπισθοδρομικά Ελληνικά μαγαζιά είναι προηγούμενης γενιάς, ίσως γιατί έτσι τα συμφέρει να κάνουν, προφανώς για να διώξουν το stock και για διάφορους άλλους λόγους... Απεναντίας οι 300άρηδες, και 400άρηδες είναι ολοκαίνουργιοι αλλά βέβαια ακριβούτσικοι... Συγνωμη επειδη σκευτομαι να δωσω για αλλαγη εναν 200αρη που εχω μαχτορ τι εννοεις οτι ειναι προηγουμενης γεννιας ?Δηλαδη της καινουριας γεννιας τι διαφορα εχουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdrogas Φεβρουάριος 27, 2005 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2005 Η πιο συμφερουσα λυση αυτη τη στιγμη επειδη και μενα γεμισαν οι σκληροι ειναι οι 200αρηδες.Αν κανεις μια διαιρεση τιμη δια γιγα θα δεις οτι ο 200αρης ειναι η καλυτερη επιλογη τα 300 και τα 400 ειναι ακομα ακριβα.Εγω πηρα εναν W/D 200GB 107 ευρω και καθαρισα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir_Builder Μάρτιος 6, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2005 Πηρα τελικα εναν 200αρι Western Digital.Ευχαριστω ολους για την βοηθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gel Μάρτιος 7, 2005 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2005 Μεγειά τον δίσκο!@ Lewnidas:Οι δίσκοι μέχρι 200GB που έχουν τα Ελληνικά μαγαζιά είναι προηγούμενης γενιάς, π.χ. οι Maxtor DM9 και Seagate 7200.7 έχουν βγεί πρίν από 2-3 χρόνια!Οι αντικαταστάτες τους, Maxtor DM10 και Seagate 7200.8 που βγήκαν φέτος έχουν πρώτ' απ' όλα μεγαλύτερα platters, που σημαίνει πιό γρήγορο sequential transfer rate καθώς και λιγότερα platters για τον ίδιο αριθμό GB. Δηλαδή π.χ. ο Maxtor DM9 200GB έχει 3 platters ενώ ο Maxtor DM10 200GB έχει 2 platters. Αυτό μεταφράζεται στο ότι ο DM10 έχει λιγότερα εξαρτήματα μέσα του, λιγότερες τριβές και άρα λιγότερο θόρυβο και χαμηλότερη θερμοκρασία από τον DM9.Επιπλέον οι καινούργιοι δίσκοι έχουν αναβαθμισμένο firmware και καλύτερους αλγόριθμους διαχείρησης των δεδομένων. Ενδεχομένως να έχουν και πιο βελτιωμένα FDB motors και έτσι να είναι πιο αθόρυβοι...Αλλά άντε να δούμε πότε θα τους φέρουν!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yaputzis Μάρτιος 7, 2005 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2005 Αρχική απάντηση από Sir_Builder [Σήμερα, στις 00:36] Πηρα τελικα εναν 200αρι Western Digital.Ευχαριστω ολους για την βοηθεια. Μεγιές! Και μη ξεχάσεις να τον χωρίσεις σε αρκετά partitions για να τον ξεκουράσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir_Builder Μάρτιος 8, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 Μεχρι να ερθουν φιλε gel εχουμε μελλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daidalos Μάρτιος 8, 2005 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2005 Αρχική απάντηση από gelΑλλά άντε να δούμε πότε θα τους φέρουν!!! Oι seagate 7200.8 εχουν ηδη εμφανισει εδω:http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=6540Για πραγματικη διαθεσιμοτητα δεν γνωριζω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Απρίλιος 5, 2005 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2005 Παιδια δειτε λιγο εδω καλα κρατιεται ο maxtor ο οποιος στοιχιζει 225,να εδω Ποιον προτεινετε για ταχυτητα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.