vidas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2007 Προσπαθώ και εγώ να αλλάξω το monitor μου, από το οποίο έχω μείνει και εξαιρετικά ευχαριστημένος (Philips 107B). Αναγκαστικά παμε σε TFT και κατά προτίμηση wide. Είμαι ανάμεσα στα εξής:SAMSUNG 940BWLG L204WT BFΗ απορία μου κυρίως είναι εάν αξίζει η διαφορά χρημάτων για να πάω από 19->20. Είμαι φίλος των υψηλών αναλύσεων και περνάω τρελές ώρες μπροστά στην οθόνη για ταινίες. Θέλω πρωτίστως να έχω αρκετό χώρο να δουλεύω. Τα οικονομικά μου βέβαια δεν είναι και τα καλύτερα και για αυτό δεν έχω βάλει και την SAMSUNG 205BW η οποία έχει και αρκετά καλά reviews και ένα από τα καλύτερα responce times.Έχετε να προτείνετε κάτι για αγορά έως 300 €?
kerneld Μάρτιος 12, 2007 #2 Μάρτιος 12, 2007 Έχω την LG εδώ και 1,5 μήνα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αντικατέστησε το παλιό 17" TFT NEC monitor μου.Με DVI σύνδεση (περιλαμβάvεται το καλώδιο DVI) και λίγο παίξιμο στις ρυθμίσεις θα μπορέσεις να πάρεις πολύ καλή εικόνα. Φωτεινό monitor, με πολύ καλή ευκρίνεια ακόμα και σε font sizes 6-7. Στο excel που δουλεύω πολύ, κέρδισα πολύ σε εμβαδόν με αποτέλεσμα να δουλεύω πιο άνετα όλα τα spreadsheets μου. Πολύ γρήγορο panel που δεν θα σε προβληματίσει ούτε σε ταινίες ούτε και στα παιχνίδια (π.χ. Colin McRae 5, FEAR, Quake 4, Tomb Raider Legend, Ghost Recon AW που παίζω αυτή την εποχή). Σε απόλυτο σκοτάδι το μαύρο της είναι λίγο φωτεινό και όχι 100% βαθύ (παρουσιάζει λίγο bleeding). Στην δικιά μου τουλάχιστον είναι ομοιόμορφα απλωμένο. Μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα με pixel.Επίσης μου αρέσει που η πρόσοψη είναι καθαρή και δεν έχει καθόλου κουμπιά (είναι βαλμένα στο κάτω δεξί/πίσω μέρος). Μοναδικό πρακτικό μειονέκτημα είναι η βάση η οποία προφανώς για λόγους κόστους όχι μόνο είναι αλλά και δείχνει φτηνή, ενώ έχει και λίγες ρυθμίσεις: την εξής μία για ύψος. Εμένα δεν με πείραξε μιας και την έχω σε βραχίονα.Για τα 318 ευρώ που έδωσα την θεωρώ ευκαιρία.
panoc Μάρτιος 12, 2007 #4 Μάρτιος 12, 2007 αν και λιγο off-topic θα μπορουσε καποιος κατοχος της LG να μετρησει τις πραγματικες διαστασεις του panel (οχι ολης της οθονης μονο του panel) σε εκατατοστα?
SouRLoTeR1442169168 Μάρτιος 12, 2007 #5 Μάρτιος 12, 2007 +1 για την LG, την έχει ένας φίλος μου και είναι κορυφαία!
alxandros Μάρτιος 12, 2007 #6 Μάρτιος 12, 2007 αν και λιγο off-topic θα μπορουσε καποιος κατοχος της LG να μετρησει τις πραγματικες διαστασεις του panel (οχι ολης της οθονης μονο του panel) σε εκατατοστα?43,5 x 27 cm Την έχω κι εγώ απο τα χριστούγεννα και δεν έχω κανένα παράπονο. Για τα λεφτά της είναι πολύ καλή.
lordelesar Μάρτιος 12, 2007 #7 Μάρτιος 12, 2007 +1 στην LG την οποία και έχω από όταν κυκλοφόρησε περίπου.Σίγουρα δεν είναι όσο καλή ειναι η eizo αλλά για τα λεφτά της είναι πραγματικά κορυφαία και δεν θα σε απογοητεύσει. Όντως το μαύρο της δεν είναι τόσο έντονο αλλά εκτός αν είσαι του επαγγέλματος (φωτογράφος, σχεδιαστής κλπ) δεν θα σε προβληματίσει. Ακόμα, σε ταινίεςδεν έχω πιάσει ακόμα τον ευατό μου να μετακινείται πέρα-δώθε για να διακρίνω λεπτομέρειες σε σκοτεινά πλάνα, όπως κάνω πχ στο λαπτοπ, κάτι που είναι θετικό.Δεν έχω παρατηρήσει ούτε κανενός είδους ghosting ή bluring σε γρήγορες σκηνές (Test Drive Ulimited, FEAR πχ).Αν κοίταγα τώρα βέβαια, θα έριχνα και μια ματιά στην 205BW. Τα 40€ νομίζω είναι μικρό τίμημα για κάτι που θα κρατήσεις ίσως και 3+ χρόνια.PS:Κατ'εμέ να μην σκεφτείς κάτι άλλο από wide και για δουλειά και για παιχνίδι/ταινία.@panoc: μόλις πάω σπίτι θα μετρήσω και θα σου πω. edit: με πρόλαβε ο alxandros
vidas Μάρτιος 12, 2007 Author #8 Μάρτιος 12, 2007 Τολμώ να πω ότι όλοι έχετε βοηθήσει αρκετά. Κάτι τελυταίο όμως. Εάν τελικά αποφασίσω να δώσω τα περισσότερα χρήματα, τότε πάμε με συνοπτικές διαδικασίες στην SAMSUNG 205BW ή υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτήν την διάσταση στα ίδια πάνω κάτω χρήματα???
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.