Jump to content

ΦOΡΗΤΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ DVD RW

POLYDOR

Recommended Posts

Αντικατέστησα το παλιό DVD RW με ένα NEC AD-7450 απο το e-shop

σε ένα ACER φορητό αλλά δεν μπόρεσε να το αναγνωρίσει.

Μου λέει ότι δεν βρίσκει drivers για αυτή την συσκευή και την

εμφανίζει προβληματική με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί.

Το λειτουργικό ειναι XP pro.

Υπάρχει περίπτωση να είναι το πρόβλημα στο DVD η να

συμβαίνει κάτι άλλο ?

Ευχαριστώ για την συμβουλή αλλά δυστυχώς δεν είχε κανένα αποτέλεσμα το update.

Το θέμα είναι οτι δεν το εμφανίζει ούτε στο Bios setup utility.

Ασυμβατότητα με τη μητρική ? η τελικά προβληματική συσκευή ?

Δοκίμασε να αφαιρέσεις από το device manager τον controller που ελέγχει το DVD-RW (συνήθως secondary ATA controller) μετά κάνε update στον device manager και άσε τον να ανιχνεύσει αυτός και τον controller και το νέο αντιγραφικό.

Επεστράφη και αντικαταστάθηκε με νέο.

Το πρόβλημα παραμένει ακριβώς το ιδιο.

Δευτερη φορά ελατωματικό ? δυσκολο.

Ασυμβατότητα? Νεότερο Βιος δεν βρισκω

στη ACER .Κλειδωμενο μόνο στο δικό της?

Αλλο τίποτα ?

Επεστράφη και αντικαταστάθηκε με νέο.

Το πρόβλημα παραμένει ακριβώς το ιδιο.

Δευτερη φορά ελατωματικό ? δυσκολο.

Ασυμβατότητα? Νεότερο Βιος δεν βρισκω

στη ACER .Κλειδωμενο μόνο στο δικό της?

Αλλο τίποτα ?

Γενικά είναι δύσκολο να κλειδώσει "δική" της συσκευή, αφού πολλές φορές και η ίδια η ACER αλλάζει OEM κατασκευαστές στο DVDRW.

Μήπως τελικά έχει πρόβλημα η μητρική σου; Με το παλιό DVDRW δουλεύει κανονικά;

Μήπως τελικά έχει πρόβλημα η μητρική σου; Με το παλιό DVDRW δουλεύει κανονικά;

Δουλεύει κανονικά

Το έχεις βάλει ως slave?

Πως μπορεί να γίνει σε slim DVD ? Το συνδέω όπου ήταν το προηγούμενο.

Για διάβασε παρακάτω γιατί μάλλον αυτό συμβαίνει και με το δικό σου.

"...chances are your optical drive is Master inverted C-SEL. If you update your optical drive with anything other then inverted C-SEL you will get the infamous IDE #1 error during boot. Most slim line drives work in cable select mode (CSEL) by default. This means, the drive gets a signal from the laptop telling it if it has to act as master or as slave device on the IDE channel. Some laptop computers in the market do not work according to this specification, but use the CSEL signal in an inverted manner to save a little bit of electric current. If you install a drive running in standard CSEL mode in such a laptop, the inverted signal will force it to work in the wrong master/slave mode giving the drive the same logical address as the hard disk drive installed on the same IDE channel. As a result, either the HDD or the optical drive, or both may not be detected by the BIOS and will not be usable. Some notebooks might show an error message on start-up, e.g. "IDE #1 error" or similar. Solution: The drive needs a special firmware version that can deal with the inverted CSEL signal"

Δεν έχει σημασία αν είναι slim ή όχι. Αν δεν είναι SATA (που δεν πιστεύω ότι είναι) τότε πρέπει να σιγουρευτείς πως συνδέεται (master ή slave).

Μπορείς να μου δώσεις καποια βοηθεια πως μπορει να γινει αυτο ?

Στα στοιχεια του εδω http://www.de.nec.de/productdetail.php/id/1650

αναφέρει αυτα

Interface E-IDE / ATAPI

Burst transfer rate PIO mode 4 / Ultra DMA 33

Compatibility MPC Level 3, MultiRead, PC2001

Δεν έχει σημασία αν είναι slim ή όχι. Αν δεν είναι SATA (που δεν πιστεύω ότι είναι) τότε πρέπει να σιγουρευτείς πως συνδέεται (master ή slave).

Δεν μπορώ να πω ότι έχω ασχοληθεί και ιδιαίτερα με φορητούς. Αλλά η ACER αφήνει συνήθως ελεύθερο το δεύτερο κανάλι IDE. Συνεπώς είτε master είναι είτε slave ο controller θα το έβρισκε αφού παίζει μόνο του σε αυτό το κανάλι.

Από την άλλη είχα την εντύπωση ότι τέτοιες συσκευές συνδέονται σαν master στο σύστημα. jumper και τα συναφή στα οπτικά drive για φορητούς είχα την εντύπωση ότι δεν υπάρχουν.

Ίσως είναι η ώρα φίλε μου να μας πεις ποιο συγκεκριμένα είναι το μοντέλο του φορητού σου μήπως και βγάλουμε άκρη.

Συγνώμη μου διεφυγε .

Acer Asρire 1700.

Πιο κατω σε αυτοκολητο αναφέρει

Aspire 1703sm_2.6

Δεν μπόρεσα να βρω κάποιες επιπλέον

πληροφορίες με αυτά τα στοιχεία απο

την Acer για αυτο το μοντελο.

To Dvd που εχει ειναι το

Matshita dvd-ram UJ-811

Δεν μπορώ να πω ότι έχω ασχοληθεί και ιδιαίτερα με φορητούς. Αλλά η ACER αφήνει συνήθως ελεύθερο το δεύτερο κανάλι IDE. Συνεπώς είτε master είναι είτε slave ο controller θα το έβρισκε αφού παίζει μόνο του σε αυτό το κανάλι.

Από την άλλη είχα την εντύπωση ότι τέτοιες συσκευές συνδέονται σαν master στο σύστημα. jumper και τα συναφή στα οπτικά drive για φορητούς είχα την εντύπωση ότι δεν υπάρχουν.

Ίσως είναι η ώρα φίλε μου να μας πεις ποιο συγκεκριμένα είναι το μοντέλο του φορητού σου μήπως και βγάλουμε άκρη.

Δεν θα το βρει αν είναι σε Cable Select mode

Δεν θα το βρει αν είναι σε Cable Select mode

Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με την επιλογή cable select. Πάντα αναγνώρισε τις συσκευές ανάλογα με τη θέση που είχαν συνδεθεί πάνω στην καλωδιοταινία. Βέβαια αυτό όσες φορές τη χρησιμοποίησα σε επιτραπέζιο.

Τώρα που στο καλό θα βρει jumpers στον φορητό αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Τα περισσότερα dvdrw για laptop που έχω δει είναι αποσπώμενα και έχουν αυτήν την υποδοχή.

post-5040-1442174609,7236_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.