Jump to content

Βοήθεια με nvidia

s@kis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλησπέρα θέλω τη βοήθεια σας γιατί δεν βγάζω άκρη.

Στο pc του γιου μου P4 2.8 Northwood άλαξα την κάρτα γραφικών η πρώτη κάρτα που πήρα ήταν μια albatron 7300gt η οποία μετά από κάποια ώρα παιχνιδιού εμφάνιζε χαρακιές στην οθόνη.Τη στέλνω στο πλαίσιο rma και μου την αλλάζουν. Και η δεύτερη κάρτα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα μετα από λίγη ώρα παιχνίδι ξανά χαρακιές. Σκέφτηκα μάλλον θα φταίει το τροφοδοτικό και το αλλάζω είχα ένα q tec 500w και πήρα ένα chieftec 450w. Ξανά τα ίδια μετά από μισή ώρα παιχνίδι χαλάνε τα γραφικά. Λέω σίγουρα έπεσα σε ελατωματική παρτίδα βγάζω την κάρτα και ξανά στο πλαίσιο. Ο υπάλληλος μου λέει πως και πρώτη κάρτα που μου άλαξε δεν είχε κανένα πρόβλημα αλλά αφού επέμενα μου την αλλάζει και αυτή και παίρνω μια asus 7600gs. Λοιπόν και η τρίτη κάρτα το ίδιο πρόβλημα παίζει καμιά ώρα τζάμι και μετά κάθετες και διαγώνιες χαρακιές. Όταν βάζω την παλιά μου κάρτα μια fx5700 δουλεύει ρολόι απ΄το πρωί μέχρι το βράδυ. Θέλω επίσης να πω ότι δοκίμασα και τους drivers από το cd και τους 9371 με καθαρή εγκατάσταση (format). Και κάτι ακόμη οι χαρακιές εμφανίζονται σταδιακά μετά από αρκετή ώρα και σε όλα τα παιχνίδια.

Δεν ξέρω αλλά για τις albatron διάβασα στο forum ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα αν φορούσαν samsung μνήμες γιαυτό πήρα asus. Πως μπορώ να δω τι μνήμες φοράει?

Την κοιτάς εκεί που είναι η ψύκτρα δίπλα έχεις τις μνήμες και μας λες

Άρα δεν είναι μνήμες. Πάμε για θερμοκρασίες κουτιού και κάρτας. Άνοιξε το πλαινό του κουτιού σου και δοκίμασε με ανοιχτό καπάκι

Στον πίνακα ελέγχου της nvidia δεν μου έχει δείξει πάνω από 48 βαθμούς ποτέ.Συνήθως είναι 43 με 45

Η FX5700 που δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα έχει παθητική ψύξη

Άσε τι λένε τα προγραμμάτα. Δοκίμασε αυτό που σου ειπα. Και κάτι άλλο τι μητρική έχεις?

GA8ST800

Το πρόβλημα το παρουσιάζει μόνο στα παιχνίδια. Αν βλέπεις βίντεο όλη μέρα είναι εντάξει

Tip Mη κάνεις 2 ποστ συνεχόμενα. Διόρθωνε το προηγούμενο.

ΓΙα αυτό και υποψιάζομαι θερμοκρασίες...

Αύριο θα δοκιμάσω με ανοιχτό καπάκι.Για ποιό λόγο όμως να ανεβάζουν και οι τρείς κάρτες θερμοκρασία όταν όλοι οι ανεμιστήρες δουλεύουν ok??

sorry για τα διπλά ποστ

Λοιπόν παιδιά το πρόβλημα δεν δημιουργείτε από θερμοκρασία. Έβγαλα και τα δύο πλαινά και ξεκίνησα ένα παιχνίδι μετά από 40 λεπτά άρχισε να εμφανίζει μαύρα σχήματα στην οθόνη. Άγγιξα την κάρτα γραφικών και ήταν κρύα ούτε από drivers πρέπει να είναι γιατί κατέβασα τους 9371 από το site της asus. Υπάρχει περίπτωση να φταίνε οι agp drivers της μητρικής? Ξαναλέω ότι αν είναι όλη μέρα στο internet ή αν παιζει ταινίες δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα.

Και κάτι ακόμη που μου είπε η γυναίκα μου τώρα. Η μπρίζα που παίρνει ρεύμα το pc δεν έχει γείωση και όταν ξεκινά το ψυγείο ακούγεται ένα ελαφρύ τσακ από τα ηχεία.

δοκιμασε σε αλλη μπριζα ή κανε αυτο που ειπα παραπανω,απο το σαιτ της nvidia.οταν παιζει ταινιες ή ειναι στο ιντερνετ,δεν στρετσαρεται η καρτα γραφικων οποτε δεν μπορεις να κρινεις απο εκει.

πολλες φορες εμφανιζετε το φαινομενο απο λαθη της κυριας μνημης του συστηματος (ram).

Θα ελεγα να τις τσεκαρεις για αρκετη ωρα με το memtest.

Πολύμετρο. Μέτρηση 12άρας σε ηρεμία και σε φορτίο, έναρξη 3dmark και συνεχής έλεγχος.

Αν έχει μείνει το παλιό τροφοδοτικό, πες μας να σου πούμε πώς να τα βάλεις και τα δύο να δίνουν στο σύστημα και το κιουτεκι να δίνει μόνο στην κάρτα γραφικών

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.