Warlord Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2007 ημουν ευχαριστημενος με το συγκεκριμενο psu κανα χρονο που τοχω 24/7 μεχρι που σημερα ενω επαιζα pro (με τερμα o/c τον cpu - oσο παει δλδ - στα 2500 κ 1.5Vcore) ξαφνικα μαυρη οθονη, κανω reset κ παω στο CoreCenter (software του mobo μου) να δω τασεις: 3.3V ---> 3.23 - 3.28 idle , 3.22 - 3.25 full load +5V ----> 5.03 σχεδον παντα , 5.00 full load ορισμενες φορες +12V ---> 12.14 σχεδον παντα , 12.08 full load ορισμενες φορες ενω παλια θυμαμαι την 3.3 να μη πεφτει ποτε κατω απο 3.3, την +5V να μη πεφτει ποτε κατω απο 5.05 κ για την 12αρα νταξ δε θυμαμαι παντως παραπανω.. τι παιζει εχει αρχισει να τα κλαταρει το psu λετε?
varelasj Μάρτιος 11, 2007 #2 Μάρτιος 11, 2007 Αν σου βρισκεται καποιο πολυμετρο μετρα τις τασεις του psu μονος σου σε full load να δεις ακριβως τι παιζει. Το software δεν ειναι και τοσο εμπιστο...
Candyman1442169163 Μάρτιος 11, 2007 #3 Μάρτιος 11, 2007 Γιατί πιστεύεις ότι είναι απαραίτητα το τροφοδοτικό; Οι τάσεις είναι εντάξει πάντως, και το 3.3v σου που είναι στα 3.22 είναι σε απολύτως ανεκτά όρια. Τα τροφοδοτικά των PC (switch type) έχουν μία τάση να "πέφτουν" σιγά σιγά με το πέρασμα του χρόνου (βασικά με τις ώρες λειτουργίας), και μάλλον γι'αυτό βλέπεις μια μικρή πτώση.Μήπως φταίει κάτι άλλο;
Warlord Μάρτιος 11, 2007 Author #4 Μάρτιος 11, 2007 δε ξερω..αν δε φταιει το psu για τη μαυρη οθονη που μου πεταξε τοτε ή cpu ή vga μενει..αλλα cpu ειναι 100% stable tested εκει που τον ειχα κ αν ηταν θαβγαζε BSOD νομιζω..οσο για τη vga χλωμο το κοβω..μονο psu πηγε το μυαλο μου κ ειδικα αφου ειδα τις τασεις οι οποιες ηταν ελαφρως πεσμενες σε σχεση με ολο το προηγουμενο χρονο... πολυμετρο δυστυχως Γιαννη δε παιζει τεσπα θα το αφησω να δω πως θα παει σημερα, αυριο κ βλεπουμε..
regent1442169115 Μάρτιος 11, 2007 #5 Μάρτιος 11, 2007 Πάντως να ξέρεις πως δεν φθείρονται μόνο τα τροφοδοτικά με τη χρήση αλλά και τα υπόλοιπα μέρη. Εφόσον οι τάσεις σου είναι μέσα στα ανεκτά όρια (αν και καλό θα ήταν να μετρηθούν με πολύμετρο), εγώ θα τσέκαρα πρώτα μνήμες/επεξεργαστή για να δω τι παίζει. Ίσως πάλι η μητρική σου να έχει αρχίσει να "κουράζεται". Χαλάρωσε λίγο το oc να δεις συμπεριφορά και ξαναανεβάζεις...
Warlord Μάρτιος 11, 2007 Author #6 Μάρτιος 11, 2007 τσεκαρα παντως στο bios τασεις τα ιδια λεει.επισης ετρεξα τωρα prime95 το test που λεει lots of RAM tested κ μετα απο 10 λεπτα ειδα cpu temp 53! (amd 3500+ winchester)
vagsk1442169166 Μάρτιος 11, 2007 #7 Μάρτιος 11, 2007 Το CoreCenter είναι πρόγραμμα της μαμάς MSΙ. Δεν λέω αξιόλογο πρόγραμμα αλλά όπως και όλα τα υπόλοιπα στηρίζεται στο τσιπάκι της μητρικής για τη μέτρηση των τάσεων, συνήθως της winbond.Αυτά που λέει μη τα πέρνεις και πολύ στα σοβάρα. Αυτά που βλέπεις στο BIOS είναι αυτά που θα σου δείξει και το CoreCenter αφού από το ίδιο ολοκληρωμένο τις διαβάζουν. Δεν έχουν καμιά ακρίβεια όμως. Σε εμένα βγάζουν ακόμα πιο κάτω σε σχέση με τις δικές σου τιμές αλλά μέτρησα το τροφοδοτικό και ήταν ΟΚ. Ο λόγος υπαρξής τους δεν νομίζω ότι είναι τόσο η ακρίβεια στο δεύυτερο δεκαδικό όσο η δυνατότητα διάγνωσης σοβαρού προβλήματος με το ρεύμα. Αν έβλεπες 1V κάτω από όσο έπρεπε εκεί ναι έπρεπε να το κοιτάξεις ...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.