fonzi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2007 Προσπαθώ να φτιάξω ένα dvd με αποσπάσματα από διάφορες ταινίες που έχω φτιάξει με videocamera. Το ιδανικό θα ήταν να έχει και μενού που θα "δείχνει" σε κάθε απόσπασμα.Παλαιότερα είχα χρησιμοποιήσει το nerovision αλλά τώρα που το δοκίμασα σε μεγάλη ταινία, χωρίζει τα αρχεία σε πάρα πολλά clips (προφανώς χρησιμοποιεί ανίχνευση μεταβολών στις σκηνές) με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσχρηστο... Οταν τελειώνει το κάθε κλιπ στην timeline δεν ξεκινάει αυτόματα το επόμενο.Εχω δοκιμάσει από dvdshrink (δεν φτιάχνει μενού) μέχρι vegas και mediastudio pro. Δεν με ενδιαφέρει η επεξεργασία παρά μόνο η αποκοπή τμημάτων (trimming).Μπορεί κάποιος να προτείνει έναν απλό τρόπο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimisd1442169115 Μάρτιος 10, 2007 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2007 Με convertxtodvd που θα βρείς εδώ. Λέει ότι είναι για μετατροπή avi σε dvd αλλά μπορείς να κάνεις και τα δικά σου compilations. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman1442169163 Μάρτιος 11, 2007 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2007 Adobe Premiere δεν σε βολεύει; Είναι αρκετά έυχρηστο στο κόψε-ράψε των videos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Μάρτιος 11, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2007 Adobe Premiere δεν σε βολεύει; Είναι αρκετά έυχρηστο στο κόψε-ράψε των videos.μου φαίνεται κάπως "βαρύ". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman1442169163 Μάρτιος 11, 2007 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2007 Ναι είναι λίγο.. Αυτό είναι λογικό μια και μιλάμε για πλήρες πακέτο επεξεργασίας video αλλά αν δεν σε προβληματίζει αυτό, θα κάνεις την δουλειά σου εύκολα. Αλλιώς για απλό κόψε-ράψε μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το windows movie maker. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Μάρτιος 12, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2007 Πρώτα θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους έκαναν τον κόπο να απαντήσουν και κατόπιν να καταθέσω την εμπειρία μου (δούλεψα πολλές ώρες προσπαθώντας να φτιάξω την ταινιούλα μου. Να τονίσω ότι μιλάω για ΝΟΜΙΜΗ διαδικασία διότι πρόκειται για ταινίες που κατέχω νόμιμα και απλά θέλω να μαζέψω σε 1 dvd τα clips που με ενδιαφέρουν για ένα συγκεκριμένο θέμα). Είχα ήδη φτιάξει παλαιότερα 1 τέτοιο dvd με αποσπάσματα απο 5 ταινίες χρησιμοποιώντας κυρίως nerovision. Ήθελα λοιπόν να διορθώσω λίγο το παλιό dvd κόβοντας κάποιο κομμάτι που δεν μου άρεσε και κατόπιν να προσθέσω αποσπάσματα απο 2 ακόμα ταινίες. Να σημειώσω ότι προκειται για ταινίες 16:9 αλλά και 4:3, άλλες με υπότιτλους και άλλες ελληνικές χωρίς υπότιτλους. Με λίγα λόγια κάθε είδους ταινιούλα ήταν στο παιχνίδι. Λοιπόν:1) Το να ενώσεις πολλά vob σε ένα δεν είναι απλή υπόθεση όταν άλλα έχουν υπότιτλους και άλλα όχι. Ενώ τα vob που παράγουν προγράμματα όπως το vobmerge παίζουν κανονικά με υπότιτλους στα clips όπου πρέπει, αν πας να τα κάψεις σε dvd οι υπότιτλοι χάνονται.2) Αν αλλάξεις τα vob σε mpg πάλι χάνεις υπότιτλους.3) Το moviemaker είναι της πλάκας...4) To nerovision με μεγάλα και μπερδεμένα αρχεία είναι άστα να πάνε!5) Το converxtodvd που μου πρoτείνατε είναι ωραίο προγραμματάκι αλλά μου έκανε το εξής κουφό: Ενώ είχα ριπάρει το παλιό dvd και είχα εισάγει τα κομμάτια στο convertxtodvd, σε ένα κομμάτι δεν αναγνωρίζει υπότιτλους και ήχο παρα μόνο αν του δώσω μόνο το vob αρχείο χωρίς τα υπόλοιπα (ifo). Τότε όμως βγάζει τη γραμματοσειρά των υπότιτλων μαύρη και χάλια.6) Έκανα άπειρες δοκιμές με ότι υπάρχει και δεν υπάρχει... Και τι δούλεψε καλά τελικά; Ο συνδιασμός DVDshrink-dvd2one-DVDshrink. Αφού δηλαδή ριπάρισα το παλιό DVD με το decrypter καθώς και με dvdfab (just in case...), έκανα κοπτοραπτική ανορθόδοξα με το DVDShrink. Μετά πήρα όλα τα κομμάτια που ήθελα από το παλιό dvd αλλά και από τις νέες ταινίες που ήθελα να προσθέσω και τα έδωσα στο παλιό καλό DVD2one με επιλογή "join" που την χρησιμοποιούμε για να ενώσουμε πχ πολλά επεισόδια σε ένα dvd.Τέλος τα αρχεία που δημιούργησε το dvd2one τα έριξα στο DVDShrink διότι το τελευταίο δίνει την δυνατότητα και να αλλάξεις τη σειρά αλλά και να δηλώσεις ότι θα εμφανίζει by default τους υπότιτλους (χαρακρηριστικό που με βόλευε).Δεν ξέρω μήπως το DVDShrink μπορεί να κάνει επίσης join τα αρχεία οπότε και δεν χρειάζεται καθόλου το DVD2one...Πιθανόν να υπάρχει και άλλος τρόπος αλλά γι αυτό που ήθελα ψιλοβολεύτηκα. Δεν έχω μόνο μενού στην αρχή αλλά αυτό ίσως διορθώνεται κάπως αλλιώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman1442169163 Μάρτιος 12, 2007 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2007 Δεν είχα καταλάβει ότι μίλαγες για VOB αρχεία, νόμιζα μίλαγες για .avi.Λοιπόν πάρε το DVD Ripper 4 Platinum και σου μετατρέπει τα vob σε ΟΤΙ φορμάτ θες (και σου βγάζει ή όχι τα subtitles)... Ε μετά το κόψε ράψε είναι παιχνιδάκι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάρτιος 12, 2007 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2007 Θα ηθελα να υπενθυμισω οτι για ταινιες που ΝΟΜΙΜΑ κατεχει καποιος ισχυει το παρακατω : Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman1442169163 Μάρτιος 12, 2007 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2007 Εντάξει βρε μοδεράτορα... Το disclaimer μιλάει για "εκμετάλευση". Η ατάκα δε στην αρχή μιλαει για την αντιγραφή και αναπαραγωγή...Δεν απαγορεύεται να φτιάξεις ένα κλιπάκι για ιδιωτική χρήση.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 12, 2007 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2007 Άλλο αντίγραφο ασφαλείας και άλλο φτιάχνω νέα ταινία με κομμάτια άλλων ταινιών. Αλλά ας μην επεκταθούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiana Μάρτιος 12, 2007 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2007 off topic Μου αρέσει ο τίτλος του dvd ρε panoc......:082: παιδικό πρέπει να είναι...... /off topic Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Μάρτιος 12, 2007 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2007 nero vision 4 και τα μυαλα στα καγκελα....πολυ απλο και συναμα πολυχρηστικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάρτιος 12, 2007 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2007 off topicΜου αρέσει ο τίτλος του dvd ρε panoc......:082: παιδικό πρέπει να είναι...... /off topic lol οχι η αντιστοιχη Ελληνικη ταινια ειναι edit... τωρα τον διαβασα και εγω Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Μάρτιος 15, 2007 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2007 Απάντησα μόλις πριν λίγο με pm στον john dr σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία αλλά επειδή βλέπω ότι πήρε υπερβολική διάσταση το θέμα θα ήθελα να παραθέσω και εδώ την άποψή μου:"Αναπαραγωγή για ιδιωτική χρήσηΗ πιο βασική εξαίρεση είναι η χρήση εντός της ιδιωτικής σφαίρας του κατόχου νόμιμου αντιτύπου του έργου. Ο χρήστης μπορεί να το αναπαράγει χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλει αμοιβή...."ΝΟΜΟΣ 2121/93 ΑΡΘΡΟ 19:"Παράθεση αποσπασμάτωνΕπιτρέπεται χωρίς άδεια του δημιουργού και χωρίς καταβολή αμοιβής η αναπαραγωγή σύντομων αποσπασμάτων έργων με σκοπό την υποστήριξη της γνώμης αυτού που αναπαράγει το απόσπασμα ή την κριτική της γνώμης του αρχικού δημιουργού και μόνο στο βαθμό που η αναπαραγωγή δικαιολογείται από το σκοπό αυτόν. Η εξαίρεση αυτή δεν αφορά μόνο έργα του λόγου...." από http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%...83%CE%AF%CE%B1και επίσης εδώ: http://homoecumenicus.com/copyright_law4.htmαφορά ακριβώς τη χρήση που κάνω εγώ επειδή χρησιμοποιώ αποσπάσματα ταινιών για ένα συγκεκριμένο θέμα που μελετώ και στηρίζω την άποψή μου σε αυτά τα αποσπάσματα.Ο νόμος ολόκληρος (δείτε το αρθρο 19) βρίσκεται εδώ: http://www.aepi.gr/upload/laws/laws8.pdfΔικηγόρος δεν είμαι αλλά νομίζω ότι με καλύπτει ο νόμος απόλυτα...Αν πάλι όχι, τότε sorry (άσε που δεν έχω και τα 58.694,06 ευρώ...) και ας διαγραφούν τα σχετικά μηνύματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman1442169163 Μάρτιος 15, 2007 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2007 Το έχω αναφέρει και πιο πάνω. Ο νόμος απαγορεύει την αντιγραφή & αναπαραγωγή ΟΛΗΣ της ταινίας και γενικά απαγορεύει την εμπορική εκμετάλευση και την δημόσια προβολή ( π.χ. στα πλοία που βλέπουμε ταινίες όλοι παρέα, σας πληροφορώ ότι ΔΕΝ έχουν άδειες απο τις εταιρίες, το ξέρετε αυτό; ).Δεν απαγορεύεται να παίρνεις τμήματα του video για προσωπική χρήση (π.χ. ένα video clip) με την προυπόθεση ότι δεν ειναι επαγγελματικό ώστε να βγει κέρδος από αυτό γιατί εκεί γίνεται παραβίαση. Ο νόμος δεν λέει πουθενά ρητά ότι απαγορεύεται αυτό. Γενικά οι εταιρίες που δημιουργήσαν το νομικό πλαίσιο, την πειρατεία θέλουν να απτρέψουν και όχι άτομα σαν τον φίλο μας fonzi που απλά θέλει να κάνει ένα video mix. Εννοείται ότι τα παραπάνω ισχύουν όταν έχεις το γνήσιο DVD και όχι με κόπιες.Αυτά.. φιλικά πάντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 15, 2007 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2007 Δικηγόρος δεν είμαι αλλά νομίζω ότι με καλύπτει ο νόμος απόλυτα...Τα bold είναι όλη η ιστορία. Το thread αυτό θα μπορούσες να το φτιάξεις χωρίς να κάνεις αναφορά σε εμπορικές ταινίες. Μπορεί να είναι μεν υπερβολικό αλλά....(άσε που δεν έχω και τα 58.694,06 ευρώ...).....ούτε εμείς τα έχουμε....@CandymanΜπορείς να πας στο δικαστήριο και να πεις( π.χ. στα πλοία που βλέπουμε ταινίες όλοι παρέα, σας πληροφορώ ότι ΔΕΝ έχουν άδειες απο τις εταιρίες, το ξέρετε αυτό; ).και να είσαι σίγουρος ότι σε σένα δεν θα εφαρμόσουν τον νόμο?Ή να πεις ότι κομμάτι της ταινίας δεν διατηρεί πνευματικά δικαιώματα? Πως γίνεται αυτό? Και το κομμάτι δεν είναι δημιούργημα κάποιου? Το πλήρες αντίγραφο στο επιτρέπει με τα χίλια ζόρια ο νόμος και με την λογική του να μην φθαρεί το αυθεντικό. Σε καμιά περίπτωση δεν θα σε καλύψει ο νόμος όταν κάνεις επεξεργασία του video, διότι το ράβε ξήλωνε είναι επεξεργασία Video. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Μάρτιος 15, 2007 Author #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2007 Ή να πεις ότι κομμάτι της ταινίας δεν διατηρεί πνευματικά δικαιώματα? Πως γίνεται αυτό? με αυτό που λες παραβλέπεις το άρθρο 19 του νόμου 2121/93 που παρέθεσα προηγουμένως για τη συγκεκριμένη περίπτωση...Εχεις δίκιο ότι έπρεπε να ποστάρω έτσι ώστε να μην μπορεί να δημιουργηθεί καν υποψία παρανομίας ή παρατυπίας αλλά το βρήκα πολύ υποκριτικό από μέρους μου να έκανα έτσι τη στιγμή που γίνεται το "έλα να δεις" με κόπιες ταινιών και λογισμικού (βεβαίως έχεις δίκιο πως υπεύθυνοι για αυτά που κάνουμε είμαστε εμείς και δεν μπορούμε να επικαλούμαστε παρανομίες των άλλων, αλλά μην διυλίζουμε τον κώνωπα!).Καλύτερα να τελειώσουμε το θέμα εδώ διότι ήδη απαντήθηκαν τα ερωτήματά μου και όλα είναι ΟΚ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.