Jump to content

Αγορά μεγάλου εξωτερικού σκληρού

Apostolis_21

Recommended Posts

Θέλω να αγοράσω ένα μεγάλο εξωτερικό σκληρό (500 GB), κατά προτίμηση σκέτο και να πάρω και ένα κουτί για εξωτερικό σκληρό. Έχω ήδη αυτό http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1027&product=789674

Μου είπαν στι Πλαίσιο ότι σηκώνει εγγυημένα(..?) μέχρι 250 GB σκληρό. Ισχύει? Και άν ναι τι κουτί μου προτείνετε για μεγαλύτερους σκληρούς?

Καλησπέρα!

1) Πριν ενα χρόνο περίπου πήρα ένα ICYBOX (δεν θυμαμαι πιο ακριβως, καπου στα 30 ευρω), για να βάλω μέσα τον 250άρη WD. Σε μια βδομάδα ο σκληρός κάηκε! Στο πλαίσιο μου είπαν πως για σκληρούς πάνω από 200GB καλό είναι το κουτάκι να είναι 5+1/4 με ψύκτρα. Οι εξωτερικοί μου λειτουργούν σχεδόν 24/7.

Η γνώμη σας?

2) Εκτός του να καις ασταματητα DVD υπάρχει εναλλακτικός τρόπος back up? εχω συνολικα περίπου 600 GB αρχείων.

Διαβασα για το RAID 1 αλλα το προβλημα μου είναι πως έχω σχετικά μικρούς δίσκους: 160 SATAII μέσα, 200 και 250 PATA εξωτερικους. Για να κάνω RAID 1 θέλω αλλους 3! Σωστα?

Υπάρχουν σκληροί ή κουτιά για μεγάλους σκληρούς που θεωρούνται πιο failsafe από άλλα?

Ισχύει λόγω παλαιού controller. Υπάρχει ένα κουτάκι με Ide+sata στα 59 ευρώ που παίζει μεγάλους δίσκους.

Ρώτησα πάλι στο πλαίσο (σ'άλλο κατάστημα) και μου είπε ότι το πρόβλημα είναι στο κουτί του IDE σκληρού (που "σηκώνει" μέχρι 320). Στο αντίστοιχο του SATA δεν υπάρχει πρόβλημα.

Τώρα που ο 500άρης είναι στα 140 Έουρος, είναι η επόμενη αγορά...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.