Jump to content

Amd Ath64 3500+ AM2

Rhondia

Recommended Posts

Γεια σας, ειμαι νεος στο forum.

Εχω εναν Amd 3500+ @ 2,2 με μαμα ψύχτρα σε mobo Asus M2N-E

και μνήμες της Ocz 5400 1G (2*512) @667 με timing 4-4-4-12.

Ο επεξεργαστης αυτη τη στιγμη δουλευει σε 17-24 βαθμους, αντε με δεσκολία να παει στους 25 σε κατασταση burning.. Οι τιμες μου φαινονται πολυ χαμηλές για μαμα ψύχτρα με αερόψυξη ..

Προσπάθησα να τον φτάσω στα 2,4 απο το bios με πολλους τρόπους

ειτε αλλάζοντας manual τα νουμερα σε 11*220

ειτε με το AI Overclocking της Asus με ρύθμιση +10%

ειτε με το AI Nos

Το Vcore το αφηνα auto, οπως επίσης και τη συχνοτητα της pci-e

Το θεμα ειναι οτι οταν παω να σωσω τις ρυθμίσεις το pc κολλαει πριν bootαρει και θελει restart, μετα το restart λεει οτι υπηρξε σφαλμα στις παραμετρους του bios και πρεπει να ξαναμπω και απλα να πατησω save and exit.. μετα θα ανοιξει κανονικά το pc.

Αυτο πρεπει να το κανω καθε φορά που ανοιγω τον υπολογιστή ή κανω restart. Παντα κολλαει μια φορά πριν καν μετρήσει τις ram.

Το psu ειναι 460W

Αυτο το κανει παντα αν πειράξω το παραμικρό απο τις ρυθμίσεις JumperFree που λεει στα bios.. ακομα και τα μαμα AI Nos/Overclock

Μονο στο standard ή στο auto ανοιγει κανονικά

Το κέρδος μου ηταν απο super-pi 1M στα 40 δεύτερα να το παω στα 36,5 δεύτερα, απο 2,2 στα 2,4 δηλαδή...

Το κερδος ειναι ικανοποιητικό?

Α και καμια φορά κολλανε προγράμματα στα windows και γενικά με κατασταση oc'd δεν μου δινει την αισθηση το συστημα οτι ειναι πολυ σταθερό..

Γενικά βλέπω οτι επεξεργαστης φτάνει συχνά στο 100 load με απλα προγραμματάκια και μενει εκει για ωρα.. ενω στα 2,2 πανε ολα ρολοι..

Γιατι δεν ειναι το ιδιο σταθερό?

Τι εχετε να προτεινετε για κατι πιο σταθερό?

Οι θερμοκρασιες στα 2,4 ειναι 20-26

Για τις μνημες θα γράψω στο σωστό topic.

Λοιπον

Ο επεξεργαστης μου ειναι socket AM2 Orleans 90nm

Λεει οτι υποστηριζει HT System bus στα 2000, το αρθρο λεει να μην ξεπερναμε τα 1000, εγω τι να κανω?

Τα bios μου ειναι αλλα απο αυτα που εχει το αρθρο και και καποιες ρυθμίσεις δεν υπάρχουν..το LDT δεν υπαρχει σαν ρύθμιση..

Οι μνημες μου ειναι ddr2, ενω φανταζομαι το αρθρο μιλαει για ddr γιατι αναφερεται σε socket 939..

Υπαρχει διαφορά?

Η συχνότητα τωρα ειναι στα 330, πρεπει να ειναι κοντα στα 200 οπως λεει το αρθρο?

( Στο cpu-z στο memory λεει frequency 330 ενω στο A64Info λεει memory speed 154 MHz) Δε ξερω σε πιο αναφερόμαστε..

Η ταχύτητα 667 που λενε οι μνήμες να φανταστώ ειναι αλλη..

Το πρόβλημα με τα bios συνεχίζεται, μερικες φορές αν οχι ολες, πρεπει να κανω restart απο το tower (γιατι το πληκτρολόγιο δεν ανταποκρίνεται) οταν ανοιγω το pc ή κανω restart απο τα windows και να μπω στα bios και απλα να πατησω save and exit..

Το Vcore δε ξερω ποσο ειναι για τον επεξεργαστη μου, δε το βρηκα καπου επίσημα... το link που μου εδωσες δεν αναφερει orleans AM2..

ειναι το μοντέλο 3500 στα 2,2

κοιτα το λινκ ειναι για να παρεις μια γευση,δεν ειναι manual να σου πει τι θα κανεις στο συγκεκριμενο μοντελο,απλα κοιταζεις πως εγινε+παρομοια κανεις για το δικο σου.τοτε που γραφτηκε ο οδηγος επικρατουσαν μονο 939 γι αυτο.απο τοτε φυσιολογικο ειναι να λειπουν καποιες ρυθμισεις+να υπαρχουν διαφορετικα πραγματα.

δεν εχουν διαφορα ο τυπος ειναι ιδιος για τις μνημες,απλα αν θελεις να ειναι σε 1:1 πρεπει να κοιτας την συχνοτητα, σε σχεση με το fsb.

Συχνοτητα 330,αναφερεσαι στις μνημες?αν ναι πρεπει να ειναι κοντα στα 330 το αρθρο αναφερεται σε 400 μνημες εξου+το 200.αν το A64info λεει 154 τοτε λειτουργουν σε 154*2=308 Μhz.

νομιζω οτι το Vcore για τον επεξεργαστη σου ειναι 1.35

Τελικά το δουλευω στα 2400 MHz

με bus speed στα 219 απο 200

και multiplier x11

Vcore 1.35 απο 1.30

Οι μνήμες πλεον ειναι στα 344 MHz, με 1,9V , ειναι μεγαλη η ταχύτητα?

Το HTL ηταν στα 1095 και επειδη διαβασα οτι πρεπει να ειναι κατω απο 1000 κατεβασα το πολλαπλασιαστη στο x4 οποτε εχω 876

δε χανω σε τιποτα με τοσο χαμηλο HTL?

Οι μνημες στο cpu-z λενε FSB/DRAM = CPU/7

αυτο σημαινει οτι δεν ειναι 1:1? Αυτο δεν εχω καταλαβει σε τι βοηθαει και πως το πετυχαινουμε..

Το HTL έπρεπε να είναι κάτω από 1000 στους 939,γιατί μετά υπήρχε πρόβλημα(φυσικά μιλάμε για μια τιμή κοντά στο 1000..μπορεί να ήταν και παραπάνω).Το θλεμα είναι οτι σε επιδόσεις δεν έχανες.

Εφόσον οι μνλημες σου είναι παραπάνω απ'τον επεξεργαστή δε χρειάζεται αν τρέχουν 1:1.Προσπάθησε να τις πάς όσο πιο ψηλά μπορείς σε συνδυασμό με τα MHz του επεξεργαστή σου.Για να βρείς τί διαιρέτη έχεις λογικά θα έχεις κάποια επιλογή στο Bios,όπως memory frequency.Δεν έχω δουλέψει καθόλου με ΑΜ2 και δεν ξέρω ρυθμίσεις..

Θα πρέπει να βρείς τα όρια τόσο των μνημών,όσο και του επεξεργαστή σου ξεχωριστά και να διαλέξεις τον καλύτρερο συνδυασμό των δύο.

Τέσταρε τις μνήμες με Memtest και τον επεξεργαστή (μαζί και τις μνήμες) με Orthos,3dmark κι ότι άλλο βαρύ πρόγραμμα θές..

Γενικά με οσο περισσότερα volt δουλευουμε το cpu τοσο πιο σταθερό ειναι? Στα πλαίσια που αντέχει φυσικά.. Σε αυτον τον επεξεργαστη η Amd λεει οτι δουλευει σε 1,25-1,35-1,4

Τον δουλευω τωρα σε 1,4V με 225fsb

Οι μνήμες δεν εβγαλαν σφάλμα στο memtest οποτε δε θελω ακομα να ψαχτώ για παραπάνω..

Εχω αλλα πρόβλημα ομως, αυτο το αντιμετωπίζω συνέχεια αν πειράξω το παραμικρό απο αυτες τις ρυθμίσεις του cpu/ram

Οταν ανοιγει το pc κολλαει μολλις τις ram .. στην αρχη δηλαδη, το πληκτολόγιο δεν ακουει οποτε reset..

Μετα απο ενα reset μετραει τις ram αλλα σταματαει και λεει

"System bios failed or POST interrupted"

αν πατησω F1 συνεχίζει το boot κανονικά...

το POST τι ακριβώς ειναι??

Πειράζει να το bootarω ετσι?

Επισης παρατησρισα αν ειναι πανω απο 220 to fsb αυτο τα κανει παντα, δε bοοτarei ποτε αμεσως,

ενω με ρύθμιση 217 ανοιγει συνήθως αμεσως...

ο κανονας ειναι να δουλευεις το cpu στο μεγιστο με οση λιγοτερη ταση γινεται.η ταση του δινει περισσοτερη αντοχη.

το ποστ ειναι οταν κανει ελεγχο σε μνημες και δισκους συνηθως.

Στα >220,βγαζουν ορθος οι μνημες?

αν ναι βαλε λιγο παραπανω ρευμα στο chipset.

βασικά πανω απο 220 το κανει πάντα, δηλαδη δε μπουτάρει απο μονο του με τιποτα, πρεπει να κολλησει να κανω restart να γραφει boot failed να πατησω F1 και να ανοιξει..

Κατω απο 220 το κανει οποτε θελει...ρευμα στο chipset δεν το ελεγχω, μονο cpu-ram.. chipset εννοώ το nforce.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.