Jump to content

Dual channel με διαφορετικές μνήμες

nnthegreek

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας

θέλω να κάνω αναβάθμιση το pc μου και να βάλω και άλλη μνήμη. Έχω 2 DDR TwinMOS σε dual channel mode και θέλω να βάλω άλλες 2.

Ερωτήσεις: Πρέπει να είναι οι ίδιες για την δεύτερη ομάδα? Της ίδιας μάρκας και τύπου ή μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλης εταιρίας?

Οι μνήμες TWINMOS που έχω είναι με TwinMOS chips. Μπορώ να βάλω TwinMOS μνήμες με MTE chips ή θα δημιουργήσω προβλήματα?

Οι μνήμες DDR σε τί τάση παίζουν?

οι ddr παιζουν στα 2.6 default,και οτι λεει ο giorgos th.δεν θα εχεις προβλημα ,αρκει το καθε χρωμα να εχει τις ιδιες μνημες!

εχω δοκιμάσει DC με 3Χtwinmos και 1xmtec και παιξανε χωρίς πρόβλημα.

Αλλά όλες ήταν 2,5Cl

Υπαρχουν και μερικές με 3 γι αυτό πρόσεξε να παρεις ιδιες.

Μπορώ να έχω στο πρώτο ζευγάρι 2,5CL και στο δεύτερο 3CL ?

Τί γίνεται με μητρικές για AMD? εκεί βάζω ότι θέλω?

φανταζομαι να εννοεις πχ 1 στικ του 1GB ή 2 των 512, φυσικα ειναι καλτυερο τα 2Χ512 για να εχεισ dual channel.

Επίσης σε amd συστημα ειναι καλυτερο να εχεις μονο 2 στικ μνημης και οχι 4.

Μια ερωτηση και απο εμενα γινεται στην 1η ομαδα να βαλεις 2 dimm 512 mb 800 Mhz της ιδια εταιριας και στην 2η ομαδα 2 dimm παλι της ιδιας εταιριας αλλα 1024 mb 800 Mhz ? Θα λειτουργησει το Dual Channel η θελει να ειναι και τα 4 dimm ιδια σε μεγεθος?

Μια ερωτηση και απο εμενα γινεται στην 1η ομαδα να βαλεις 2 dimm 512 mb 800 Mhz της ιδια εταιριας και στην 2η ομαδα 2 dimm παλι της ιδιας εταιριας αλλα 1024 mb 800 Mhz ? Θα λειτουργησει το Dual Channel η θελει να ειναι και τα 4 dimm ιδια σε μεγεθος?

οχι φιλε μπορει να δουλεψει μεν αλλα δεν θα παιξει σωστα

Να κάνω μια ερώτηση:

Στις TwinMOS μνήμες με τα MTE chips αναγράφεται πάνω στα chips οτι είναι MTE ή όχι.

(Στα δικά μου τα chips λένε TwinMOS.)

Πρέπει οι μνήμες να είναι ιδιου χρονισμου , πχ 2χ512gb στα 333mhz και 2χ1gb στα 333.. δεν υπάρχει προβλημα ότι μεγεθους μνημες και να βαλεις λοιπον, αρκει να ειναι χρονισμενεσ το ιδιο.

• 1 year later...

Πήρα 2 twinmos και η μία ήταν χαλασμένη :(

Η εταιρία δεν έχει να μου αλλάξει με μια ίδια οπότε αναρωτιέμαι ... μπορώ να κάνω dual channel με 2 διαφορετικής εταιρίας μνήμες αλλά με τα ίδια χαρακτηριστικά (cas2.5 400mhz) ? twnmos+kingston ας πούμε;

Εγώ πάντως έχω πάνω στην Asrock P4i65G ένα dimm ddr twinmos pc3200 3cl και ένα dimm kingston pc2700 cl 2.5cl, και παίζουν σε dual channel

και τα ισοπεδωνει ολα...........:046:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.