dimisd1442169115 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2007 Έχω την Philips LCD 42PF7621D. Έχω συνδέσει το Nova με scart και το home theater με hdmi καλώδιο. To πρόβλημά μου είναι ότι δε μπορώ να μεταφέρω ήχο ούτε από το Nova ούτε από την τηλεόταση στο home theater. Όταν βάλω και το home theater με scart τότε στο tv mode μου μεταφέρει τον ήχο. Καμιά ιδέα τι παίζει;Μήπως το hdmi καλώδιο δεν μεταφέρει αναλογικό σήμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Μάρτιος 3, 2007 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2007 Aπο οτι διαβασα το hdmi μεταφερει μονο ψηφιακο σημα. Επομενως για να ακους ηχο απο nova και απο την τηλεοραση η συνδεση θα πρεπει να γινει ξεχωριστα. Η τηλεοραση εχει δυο rca εξοδους ηχου γι' αυτη τη χρηση. Εκει θα πρεπει να συνδεσεις ενα ακομα διπλο καλωδιο ωστε να επιτυχεις επικοινωνια τηλεορασης - ενισχυτη.Με τη συνδεση μονο με το hdmi επικοινωνει η τηλεοραση αλλα περιοριζεται σε ψηφιακα σηματα. Ετσι οταν βλεπεις ενα dvd θα λειτουργουν ολα κανονικα χωρις κανενα προβλημα. Οταν θα βλεπεις τηλεοραση ομως οποτε και το σημα ειναι αναλογικο το hdmi δεν θα το μεταφερει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Μάρτιος 4, 2007 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2007 Πολυ σωστα. Πρωτον θα κρατησεις την συνδεση HDMI για τον τομεα της εικονας.Ειναι οτι καλυτερο. Και εαν δεν εχει RCA εξοδο ηχου μπορεις να παρεις ηχο απο ενα ελευθερο SCART βαζοντας ενα ανταπτορα που να εχει εξοδο σε Rca.Ετσι οτι παιζει η TV ειτε nova ειτε τηλεοπτικο σημα ειτε vcr, θα παιζει και στον ενισχυτη σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimisd1442169115 Μάρτιος 4, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2007 Βασικά με καίει για το Nova μιας και από τα αναλογικά κανάλια της TV μόνο ΣΚΑΙ παρακολουθώ. Το Nova έχει και υποδοχή για 2ο scart με την ένδειξη VCR. Αν ρίξω scart (πως λέμε ρίχνω άγκυρα) από το Nova στο ελεύθερο πλεόν scart (ελεώ hdmi) του home theater λέτε να παίξει; Δεν πιστεύω να κάνει κανά μπαμ και να προσγειωθώ παραλία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Μάρτιος 4, 2007 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2007 Ειναι βολικοτερο να βαλεις στις δυο εξοδους της τηλεοαρασης καλωδιο συνδεσης με τον ενισχυτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Μάρτιος 4, 2007 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2007 To Scart home theater ειναι μονο για εξοδο ηχου εικονας..Δεν μπορει να δεχτει σημα εισοδου. Οι μονοι τροποι ειναι μονο αυτους που ανεφρεα εγω και ο cabrinha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimisd1442169115 Μάρτιος 5, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2007 To Scart home theater ειναι μονο για εξοδο ηχου εικονας..Δεν μπορει να δεχτει σημα εισοδου. Οι μονοι τροποι ειναι μονο αυτους που ανεφρεα εγω και ο cabrinha.Μα όταν συνδέσω TV - Home Theater με scart παίζει κανονικά ήχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Μάρτιος 5, 2007 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2007 Εννοεις οτι παιζει το Nova ηχο απο τα ηχεια του Home theater? Βασικα τι home theater εχεις? Ετσι θα σου πω με ακριβεια τι συνδεση θα κανεις. Δεν ξερω εαν εχει input το συγκεκριμενο μοντελο εαν δεν ξερω ποιο ειναι.Συνηθως δεν εχουν εισοδο στο scart για ηχο αλλα απο rca..Οπως και να χει ομως δοκιμασε την λυση μετα rca που ειναι και η πιο ευκολη δεν χρειαζεται τοσο ψαξιμο..Αναλογικος ηχος ειναι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Μάρτιος 5, 2007 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2007 dimisd ο πιο ευκολος τροπος για να κανεις τη δουλεια σου ειναιενισχυτης/dvd----hdmi--->τηλεοραση για να εχεις hd εικονα στην tv.nova---scart--->τηλεοραση για να εχεις εικονα και ηχο απο nova στην tv.τηλεοραση---rca-->ενισχυτης για να εχεις ηχο στον ενισχυτη.Τα ψηφιακα ηχητικα σηματα δεν σε ενδιαφερουν στην περιπτωση σου γιατι αφου dvd player και ενισχυτης ειναι η ιδια συσκευη δεν απαιτειται καποια συνδεση. Εσενα σε ενδιαφερουν τα αναλογικα σηματα (απο νοβα και απο τηλεοραση) τα οποια μεταφερονται στον ενισχυτη με ενα καλωδιο rca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimisd1442169115 Μάρτιος 5, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2007 Εννοεις οτι παιζει το Nova ηχο απο τα ηχεια του Home theater? Βασικα τι home theater εχεις? Ετσι θα σου πω με ακριβεια τι συνδεση θα κανεις. Δεν ξερω εαν εχει input το συγκεκριμενο μοντελο εαν δεν ξερω ποιο ειναι.Συνηθως δεν εχουν εισοδο στο scart για ηχο αλλα απο rca..Οπως και να χει ομως δοκιμασε την λυση μετα rca που ειναι και η πιο ευκολη δεν χρειαζεται τοσο ψαξιμο..Αναλογικος ηχος ειναι..Εννοώ ότι παίζει η τηλεόραση από τα ηχεία, αλλά όχι και το Nova.'Εχω το Sony Dav-dz810.Update:Τελικά παίζει με το scart απευθείας από το Nova στο home treater. Αν χρειαστώ κάποια στιγμή πάντως και ήχο από την τηλεόραση θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας. Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.