Jump to content

P5WDH DELUXE

didicola

Recommended Posts

Θεωρησα σωστο να δημιουργησω το παρον θεμα για να συζητουνται αποριες εντυπωσεις οσον αφορα την συγκεκριμενη μητρικη καθως ολο και περισσοτεροι αποκτουν αυτην την πολυ καλη μητρικη

Το θεμα λοιπον το δικο μου ειναι οτι στα 414*9 μπαινει κανονικα και τρεχει νερο στα 415 δεν κανει ποστ η μητρικη. Να ειναι ειναι καμια τρυπα του bios?

Ακουω προτασεις...

Ξεχασα να aναφερω οτι εχω τον 6600 τον C2D

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply

οι περισσοτερες P5WDH DELUXE δεν πηγαινουν ουτε πανω απο 405 FSB . Για να εισαι ομως σιγουρος κατεβασε πολ/στη στο 6 ή 7 και δοκιμασε. Απο οτι καταλαβαινω ομως μαλλον τερματισε η μητρικη.

Kαι ομως ειναι τρυπα στο βιος (1901) οπως ανεφερε ο Stelaras στα 421 μπηκε κανονικα και στα 425 ειναι το τελευταιο που εκανε boot

Tωρα στανταρ εχουν τερματισει οι μνημες οι οποιες ειναι 533 και δουλευουν 637 με 2,3V.

πρεπει να παρω μνημες...

image010lt8.th.jpg

Δεν ειπα οτι δεν παει καμια πανω απο 405 απλα οι περισσοτερες που ειχα δοκιμασει το καλοκαιρι (4 κομματια ) πηγαν απο 402 μεχρι 414. Τωρα μαζι με τον Στελιο ειχαμε δει την δικη του να εκτοξευετε με το δικο μου ES επεξεργαστη στα 487 FSB με 1,78V MCH αν θυμαμε καλα την στιγμη που η δικη μου πανω απο 405 δεν την πηγαινε τοτε. Αυτος ειναι και ο λογος που σου ειπα να κατεβασεις πολ/στη και να δοκιμασεις για να εισαι σιγουρος και να αποφυγεις τυχον τερματισμα του επεξεργαστη. Αφου ομως η μητρικη παει παρε καλυτερες μνημες και δουλεψε τον οσο αντεχει.

Δεν ειπα οτι δεν παει καμια πανω απο 405 απλα οι περισσοτερες που ειχα δοκιμασει το καλοκαιρι (4 κομματια ) πηγαν απο 402 μεχρι 414. Τωρα μαζι με τον Στελιο ειχαμε δει την δικη του να εκτοξευετε με το δικο μου ES επεξεργαστη στα 487 FSB με 1,78V MCH αν θυμαμε καλα την στιγμη που η δικη μου πανω απο 405 δεν την πηγαινε τοτε. Αυτος ειναι και ο λογος που σου ειπα να κατεβασεις πολ/στη και να δοκιμασεις για να εισαι σιγουρος και να αποφυγεις τυχον τερματισμα του επεξεργαστη. Αφου ομως η μητρικη παει παρε καλυτερες μνημες και δουλεψε τον οσο αντεχει.

Οσο περναει ο καιρος καταλαβαινω γιατι η μητρικη μου τοτε ειχε ανεβασει αυτο το FSB (477 ηταν και οχι 487) .

Ηταν πολλες συγκυριες ... οπως το οτι εχεις ES που ανεβαζουν FSB ευκολα , το οτι παιξαμε με cas5 τις μνημες (Αρα trd7 ;) ) που επιτρεπει να ανεβαινει το FSB ευκολα ... Επισης το οτι ειχαμε χαμηλο multi αρα λιγοτερο ζορι στο north (λιγοτερα mb/sec) ... καθως και το κλιματιστικο πανω απο τη μητρικη . :D :D

Aπο τις υπολοιπες p5wdh που δοκιμασα , καταφερα να φτασω μεχρι 470Χ10 με 1:1 και 4-3-2-1και trd6 .... Με μολις 2.5Vmch .:074:

Aν εβαζα 470X8 μπορουσα να παιξω με 2Vmch . Επισης , αλλαξα το northbridge cooler με το swiftech 159CU και πηρα αλλα 12FSB (Ετσι εφτασα τα 470Χ10) .

Εκει τερματισαν ολα . :D

Συμπερασμα , στο 975 βαλτε waterblock στο north και δωστε 2vmch αν θελετε να δειτε ενα fsb της προκοπης .

Δοκιμασα 4 P5wdh στο συνολο ... Και ολες πηγαν 460+ με μεγαλο vmch .

Με 2Vmch , ολες επαιζαν στα 450-460 με 7αρι multi.

Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ με την DH και τον πρώτο μου 6600.Μετά τα 420 άναβε κανονικότατα μέχρι τα 450 με 1.65vmch παρακαλώ..

Τι να τα κανεις τα 450 με τον XE ???? :001:

Εμεις οι ταπεινοι με τους απλους επεξεργαστες παιδευομαστε με τα FSBια ... :105:

Στελιο φαντασου ποσο θα πηγαινε εκεινη η μητρικη με τον επεξεργαστη μου αν διναμε 2,5V Mch τοτε μπορει και να σπαγαμε παγκοσμιο για μεγαλυτερο FSB σε 975 chipset.

Με νεες CellShock 1000MHz 4-4-4-12

τρεχουν 1080 με FSB 360 2,4 V

Οι διαιρέτες δεν παιζουν σωστα σ'αυτη τη μητρικη

Εαν βάλλω ποιο χαμηλά τις μνήμες Δεν μπουταρει

1,615 Vcore

και ολα τα αλλα ρευματα τσιτα

βεβαια αφου ολοι με αυτη τη μητρική πάνε παραπανω θα δω μηπως δεν πατάει καλα το Block της υδρόψυξης

Ποια ειναι η σωστη temp?? 16 βα8μούς διαφορα??????

attachment.php?attachmentid=14828&d=1173012098

post-460-1442174601,4516_thumb.png

Στελιο φαντασου ποσο θα πηγαινε εκεινη η μητρικη με τον επεξεργαστη μου αν διναμε 2,5V Mch τοτε μπορει και να σπαγαμε παγκοσμιο για μεγαλυτερο FSB σε 975 chipset.

Εκεινη την ημερα , ναι ... θα πηγαινε 500+ . :081:

Επαιξε ρολο και το bios (0078) το οποιο δεν υποστηριζει B2 conroe . Ηταν χαλαρο στο ανεβασμα FSB (το ειχες πει και εσυ) .

Γιατί θυμάμαι πως στην δική μου, το Vmch πήγαινε μέχρι 1,85 ρε παιδιά; Για voltmod ή τέτοια σχετικά μιλάτε ή τα έχω χάσει τελείως;...

Στην παργματικοτητα δεν ειναι 1.85V , αλλα 1.90-1.91V .

Φυσικα μιλαμε για vmod , αλλα εχε υποψην σου οτι η θυρα Pciex παιζει μεχρι τα 2.05Vmch . Μετα τα χανει και δε βγαζει εικονα , οποτε αναγκαστικα βαζεις την καρτα στο 2ο Pciex (με μειωμενη αποδοση) , ή βαζεις μια παλια PCI καρτα.

Mια λυση ειναι να κανεις boot με 2.0Vmch και με το που μπεις windows να trimmαρεις στα 2.2-2.5V και κανενα προβλημα . Στο restart ομως παλι η ιδια διαδικασια (κατεβασμα στα 2v) .

Οριο ασφαλειας 2.5Vmch στο boot . Με παραπανω η μητρικη σβηνει ... Και αυτο ομως ξεπερνιεται αν μπεις windows και ανεβασεις μετα . Εχω βαλει μεχρι 2.7V .

Για 3d benches ειναι πολυ κουραστικη διαδικασια ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.