Jump to content

Συζήτηση για τον Λάμπη

Tsunami

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από PGM

:OT: Καντε με admin και θα κανω για ΠΑΝΤΑ review δωρεαν:OT: ..... Ελεος ρε παιδια....copyright by Aristos...:D

To copyright στο έλεος :p όχι ότι είπα τπτ να γίνω admin..... (να μην παρεξιγηθεί το πράμα δλδ)

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Το να ζητάτε reviews και να ζητάτε συγκριτικά ειναι το μόνο έυκολο. Το να βρεθεί ο χρόνος, και το κατάλληλο μαγαζί ειναι το πολύ δύσκολο.

Ελαχιστους εχω δει εδω μέσα να ποστάρουν πραγματικά ενα καλό review απο κάτι που αγοράσανε και θεωρούν οτι θα βοηθαγε και άλλους να το μάθουν. Εχετε δοκιμάσει να φτιαξετε ενα review να δειτε ποσο δύσκολο είναι ? Ποσο χρόνο θέλει ? Τι photoshop και κοψε ράψε ?

Και εγω θελω να δω review με 10 PCIE αλλα ειναι χλωμό γιατι πρωτον δεν υπάρχουν και δευτερον ΚΑΝΕΝΑ μαγαζί ελληνικό τουλαχιστον δε τις δίνει... Σιγα μη σου δωσει εσενα 3000 ευρώ σε καρτες να κατσεις να παίζεις... Δε καταλαβαινουν βεβαια οτι ειναι μια πολυ καλή διαφήμιση, αλλα τεσπα.

Εγω δε νομιζω οτι το φορουμ εχει καποιο πρόβλημα. Οσο περισσοτερους χρήστες εχεις, τοσα πιο πολλά θα δουν τα ματια σου. Λιγοι ειναι ομως αυτοι που πραγματικά μενουν ... Εχετε δει στο xtreme τι λενε στα offtopic ?

αν προσεξεις τα πιο πολλα views τα εχει το off topic. ασχολισου λιγο με αυτο μη το αφινεις ετσι.

Έχω την εντύπωση πως δεν έχεις καταλάβει τις προτεραιότητες του forum...

το γεγονος οτι το φορουμ αυτο ξεκινισε σαν "τεχνολογικο" δε σημαινει οτι δε μπορει να μεταλαχτει και σε κατι περισσοτερο και καλυτερο.

Η δική μου άποψη είναι πως μπορείς 'Η να κάνεις ένα πράγμα πολύ καλά 'Η πολλά πράγματα μέτρια.

Αρχική απάντηση από DJD [Χθες, στις 21:59]

Θέλετε την πικρή αλήθεια;

Τα μαγαζιά δεν ενδιαφέρονται να διαφημιστούν σε Online χώρο. Το θεωρούν "δεύτερο" γιατί ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι είναι το internet. Επίσης με την λογική τους, το παίρνεις σάββατο μεσημέρι, το θέλω πίσω δευτέρα πρωί με τα σακουλάκια του απείραχτα δεν γίνεται. Εκτός αν θέλετε να σας "πετάμε" μια δισέλιδη παρουσίαση με φωτογραφίες και χαρακτηριστικά χωρίς να έχουμε δοκιμάσει το hardware στην ουσία. Το μεγαλύτερο ποσοστό των reviews είναι από contacts που έχουμε κάνει με το εξωτερικό.

Σε ένα μήνα περίπου θα έχουμε ένα πραγματικά MEGA review με προϊόντα από έναν από τους καλύτερους "οίκους" για modders. Ο εξοπλισμός έρχεται από αμερική και είναι τέτοιος που σε καμιά περίπτωση δεν θα μας διέθετε ελληνικό κατάστημα.

το αυτο.

ετσι οπως το καταλαβαινω εγω, δυο πραγματα μπορει να συμβαινουν: ειτε εμεις, σαν κοινοτητα, ζουμε τη δικη μας ουτοπια στο internet, εχοντας παραδειγματα απο το εξωτερικο, ειτε τα καταστηματα και οι επιχειρησεις πληροφορικης στη χωρα αυτη, βρισκονται στην εποχη του hardware μπακαλικου. κι επειδη το ενα δεν αναιρει το αλλο, μαλλον συμβαινουν και τα δυο. ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι δεν τους ενδιαφερει η online προβολη τους, μαλλον ομως μπορω να καταλαβω την κατηγορηματικη αρνηση ορισμενων απο αυτους να εχουν οποιαδηποτε σχεση με fora και Online κοινοτητες. μπορει για αυτους, προβολη να ειναι τα "γιουπι, καναμε σελιδα" μερικων υπαλληλων ή και των ιδιων των ιδιοκτητων, σαν τροπος ομως οχι απλα δε μας βρισκει συμφωνους, αλλα δε νομιζουμε πως εχει να προσφερει και τιποτα στον τελικο καταναλωτη. καλο το "γουρουνι στο σακι", αλλα για τη μια μερια μονο. συνηθως η αλλη μερια, αυτη που πληρωνει, δε λειτουργει κατα αυτο τον τροπο. κι επειδη, σαν ομαδα του TheLab.gr ημαστε αυτοι που ημαστε και εχουμε αυτα τα στραβα μυαλα, κι επειδη ο τροπος που λειτουργει αυτη η αγορα ειναι τετοιος, δεν νομιζω οτι υπαρχει η περιπτωση να δουμε ενα review, οπως αυτο που περιμενουμε ολοι να γινει, απο την ελληνικη αγορα. review "σαββατο μεσημερι-κυριακη πρωι και θα βγαλεις το δικο μου καλυτερο απο του αλλου" δεν προκειται να κανουμε. οποτε καπου εκει τελειωνει το θεμα, με οσα μπορουμε να μαζεψουμε απο εξω.

για τα περι χρονου, νομιζω ολα περικλειονται σε οσα ειπε ο RootX περι χομπυ και βιοπορισμου. δε ζουμε απο το TheLab.gr αλλα αυτο ζει απο τις τσεπες μας, αρα προφανως πρεπει να γεμισουμε τις τσεπες μας για να ζησει κι αυτο.

θα ηταν πολυ ομορφα, αν δεν υπηρχε προφανης λογος να δουλευω, και να δοκιμαζα καρτες, τσιπακια και μνημες ολη μερα, να τραβαγα φωτογραφιες, να εκανα διαγραμματα στο excel και να εγραφα κειμενα ή αν ολα αυτα τα εκανα για βιοποριστικους λογους, αλλα αυτο ξεπερναει και την πιο αρρωστημενη μου φαντασια.

να πω κι εγώ μερικά πράγματα:

το ότι μπαίνουν νέοι στο lab, είναι καλό.

το ότι ρωτάνε (για να μάθουν) είναι επίσης καλό.

εγώ προσωπικά, επειδή δεν ξεκίνησα ξέροντας αλλά δεν ήξερα χριστό, έχω πολύ μεγάλη διάθεση να βοηθάω όσο μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου, και αυτό προσπαθώ να κάνω. Γενικά πιστεύω ότι συνεισφέρω κι εγώ κάτι εδώ. Κι εγώ όταν γράφτηκα εδώ το έκανα λόγω τεχνικών γνώσεων σε θέματα ψύξης που δεν υπήρχαν αλλού. επίσης πολλά παιδιά από εσάς με έχουν βοηθήσει. Οπότε θεωρώ αυτό το φόρουμ ένα βήμα βοήθειας σε παιδιά που υπολείπονται κάποιων γνώσεων αλλά ενδιαφέρονται να μάθουν.

Το κακό είναι ότι πολλές φορές, όντας φόρουμ για overclock, γίνεται φόρουμ επίδειξης hardware,

και υπερτιμάται η αξία του.

Αυτό με τα offtopic πραγματικά είναι υπερβολικό μερικές φορές, αλλά δεν είναι το πρόβλημα του φόρουμ.

Δυστυχώς κάποιες παρουσιάσεις ήταν εντελώς offtopic, όπως αυτή με τις μηχανές της trust.

Πάντως κι εγώ δεν έχω κάνει την παραμικρή σοβαρή παρουσίαση για το the lab, ούτε καν ένα σοβαρό tutorial, αλλά το βλέπω πιο πολύ ως "ασόβαρη" διασκέδαση.

Γενικά πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ένα μέρος σαν κι αυτό που να προσφέρει κάποιο μικρό technical support σε άπειρους χρήστες, και από κει και πάνω βλέπουμε. Ό,τι μπορεί ο καθένας να προσφέρει καλό είναι.

αν θεωρειτε, πως reviews για ψηφιακες φωτογραφικες ειναι off-topic, τοτε δε νομιζω πως χρειαζομαστε ενα forum με τιτλο Εκτυπωτές & ψηφιακή φωτογραφία.

ποιες αλλες ηταν εντελως off-topic;

Επειδή παρατήρησα οτι ορισμένα παιδιά το πήραν στραβα.Πιθανών ο τίτλος να είναι σκληρός αλλά δεν είναι δύσκολο να κατανοήσει κάποιος το ύφος το οποίο εκπροσωπεί. Ο Γιώργος έχει δίκιο σε αυτά που λέει.Κανένας μας δεν θέλει να χαθεί αυτό το παρείστικο στοιχείο από τον Λάμπη.Και αυτό είναι εξάλλου που μας αρέσει κιολας.

Σε καμμία περίπτωση δεν υπενήχθηκα οτι οι αντμινς θα έπρεπε να ασχολούνται αποκλειστικά με τον Λάμπη.Όπως είπατε και εσείς ο Λάμπης είναι χόμπι και όχι επάγγελμα.

Επίσης πιστεύω οτι οι χρήστες θα μπορούσαν όντως να κάνουν πιο πολλά reviews.Αυτό που πιστεύω λείπει είναι το οργανωτικό μέρος.Ας πουμε πχ αν πώ στον Φραγμα φερ ειπειν μηπως μπορείς να κάνεις μια παρουσίαση για την ταδε mobo που έχεις η το ταδε γκατζετ δεν νομίζω κάποιος να είχε πρόβλημα.Και καλό θα ήταν μεταξύ μας να κανονίσουμε τι μπορεί να κάνει ο καθένας γιαυτο.

Κάτι άλλο που ήθελα να πώ.Η εξέλιξη είναι καλή Σταματας αλλά το θέμα είναι στο όνομα της εξέλιξης μην χάσεις την προσωπικότητά σου.Φαντάσου δλδ να σηκωθείς μια ωρέα πρωία και να δείς στο Λάμπη συνταγές μαγειρικής ή κάτι τέτοιο...(πλάκα πλάκα φάση θα είχε τώρα που το σκέφτομαι...:p:D).Αυτά ήθελα να πώ.

Το TheLab είναι καλή φάση. Κι άμα δεν είχε τον τομέα "Off topic" θα έμπαινα μια φορά στους 4 μήνες, είτε για να λύσω ένα πρόβλημα στα ΧΡ64, είτε για να κάνω παρουσίαση στο καινούριο μου κουτί.

Γιατί, κακά τα ψέματα, το ενδιαφέρον που προκαλεί ένας άνθρωπος σαν χαρακτήρας είναι πολλές φορές μεγαλύτερο από αυτό που σου προκαλεί μια μητρική.

Όσον αφορά τα reviews, προτιμώ αυτά των χρηστών, από αυτα του "site". Στο review που θα κάνει ο DJD και θα μπει πρώτη σελίδα, αυτό ήταν: το έκανε & τελείωσε. Οι ερωτήσεις στο τέλος. Σε αυτό που θα κάνει ο Chroma για την DFI nF4, θα μπορώ να του πω "Βασίλη, βάλε τόσο ρεύμα εκεί και πες μου πόσο πάει". Απλά τυχαίνει να είναι μια χαλαρή περίοδος, δεν έχω την απαίτηση να βρούνε όλοι χρόνο και να παρουσιάσουν την τελευταία τους αγορά. Ο Γιώργος βρήκε χρόνο, έκανε μια κατατοπιστικότατη περιήγηση την καινούρια του μητρική, δεν θέλει πρόσκληση, ούτε άδεια. Εδώ εγώ που έχω κάνει 2-3 παρόμοιες κινήσεις με κουτιά και υδροψύξεις, πήρα ένα Antec Aria πριν απο 2.5 μήνες, έβγαλα 40 φωτογραφίες από το στήσιμο και το μοντάρισμα του και έχω λιώσει να ψάχνω για δουλειά σε σημείο που να μην έχω ποσταρει ούτε μισή φωτογραφία.

Από τα πιο ενδιαφέροντα sub-fora που έχει το Lab (imho) είναι το Intel Overclocking το οποίο παρακολουθούσα ανελλιπώς. Έτυχαν οι συγκυρίες έτσι ώστε πολύς κόσμος μεταπήδησε σε Α64 μεριά, η Intel έβγαλε λίγες και όχι πολύ δελεαστικές προτάσεις και ερήμωσε το φόρουμ. Θα κάνει τον κύκλο του, θα βγάλει ανταγωνιστικα προϊόντα ξανά, θα πλημυρρίσει πάλι. Τι να λέει; Να πούμε δηλαδή ότι "πέθανε η Intel"?

Αν θέλω "αμφίβολο" review του καινούριου Promethia, την επόμενη μέρα που θα κυκλοφορήσει, θα πάω στο www.overclockers.com. Αν θέλω να δω πως φτιάχνεται κάτι παρόμοιο, θα πάρω στο κατόπι τον Unseen και θα δω τι threads έχει ανοίξει και θα τον ρωτήσω και θα τον πάρω τηλέφωνο και θα τον βρω και την Παρασκευή στον καφέ.

Πάρτε το χαμπάρι: το TheLab δεν είναι χώρος ενημέρωσης, είναι hobby, είναι χώρος συνεύρεσης. Δεν είναι ένα γενικό F.A.Q. , είναι χώρος επίλυσης προσωποποιημένων προβλημάτων. Δεν είναι μια στεγνή βάση δεδομένων που χάνει την αξία της άμα αργήσουν να μπούνε data μέσα, είναι πάνω απ'όλα παρέα. Θα πάω να πάρω αύριο μια NF7-S και δεν θα μπω να διαβάσω manuals, θα το ποστάρω εδώ και θα πεταχτούν 5 άτομα με τη μία και θα μου πουν πως να έχω το cpc και ποιο BIOS κάνει τι κλπ Και στην τελική θα έρθει και κάποιος συντοπίτης μαζί μου αύριο στο μαγαζί να κοιτάξουμε και για revision...

Τώρα το αν έχει αρχίσει να χάνει το χρώμα του ο Λάμπης, εξαρτάται πως το βλέπει κανείς. Όπως το βλέπω εγώ, το TheLab είναι μια απλή αλλά απολαυστική Παρασκευή στο Εγκώμιο: θα πούμε και για steppings, θα πούμε και για Clawhammer και για Prescott, αλλά τον περισσότερο χρόνο θα τον αναλώσουμε σε συζητήσεις για τον συναγερμό του Ζαχαρία, τον Χ που μετακομίζει και θα πάμε να τον βοηθήσουμε, τον Υ που χώρισε και έχει ανάγκη από την συμπαράσταση και το χιούμορ μας και στην τελική και για τα "μεμέ" της abnormal σερβιτόρας, πάνω κάτω ό,τι κάνουμε δηλαδή εδώ και δυο χρόνια σ'αυτό το βασανισμένο καφέ.

Χωρίς Off Topic θα μπαίναμε μόνο στο XS όποτε αγοράζαμε καινούρια μητρική, και χωρίς νορμάλ συζητήσεις, δεν θα βρισκόμασταν κάθε Παρασκευή 3 ώρες για καφέ, αλλά μια φορά το μήνα για 15' για ανταλλαγές hardware...

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 02:48]

ξέρεις πολλούς να έχουν trust?

αν ηδη εχεις ενα προιον της Χ εταιρειας, ποιος ο λογος να διαβασεις ενα review για κατι που ηδη εχεις σχηματισει γνωμη; για να δεις τι; αν τα λενε καλα οι γραφοντες;

οι δοκιμες γινονται για τους υποψηφιους αγοραστες, οχι για αυτους που ηδη το εχουν δουλεψει και πολυ πιθανο να εχουν να πουν πολλα περισσοτερα απο ολους τους γραφοντες του κοσμου μαζι.

Αρχική απάντηση από aristos87 [Χθες, στις 21:11]

ΦΑΝΤΑΖΟΜΕ δεν είναι τόσο το οικονομικό θέμα.... Δηλαδή ένα μαγαζί δεν μπορεί να δώσει μια μητρική για review και να έχει και διαφήμιση? Χρόνος χρειάζετε κσι συνενόηση...

Στην ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι δύσκολο.........Τα μαγαζιά ΔΕΝ δίνουν πραγματάκια εύκολα και αν τα δώσουν τα θέλουν πίσω πάλι σε γρήγορο διάστημα.......Το σωστό - κατ'εμέ - είναι να δίνονται κάποια πραγματάκια από μαγαζιά και μετά να μη τα ζητάνε πάλι πίσω.......Να μένουν στον εκάστοτε παρουσιαστή(reviewer)......Έτσι και τα μαγαζιά θα έχουν την "έμμεση" διαφήμιση τους αλλά και ο reviewer θα ανταμείβεται για τις ώρες - εργατώρες - που θα "τρώει" για να το/τα παρουσιάσει.......ΔΥΣΚΟΛΟ στην Ελλάδα με τις "σφικτές" τσέπες........

Αρχική απάντηση από spc [Χθες, στις 20:17]

δεν είναι αναγκαστικά κακό αυτό.....

πιο πολύ για εμένα, μετράει η έννοια της παρέας παρά η απόλυτη προσήλωση στο όποιο βασικό θέμα του εκάστοτε forum (γνώμη μου πάντα....)

Μεσα σε καποια ορια φυσικα

..... Αν όχι απο τους αντμίνς έστω απο κάποιους moderators που έχουν λιγότερες δουλείες....

Define "λιγοτερες δουλειες"

Οσο για τα Reviews των Trust συμφωνω οτι δεν ειναι ιδιαιτερα ενδιαφεροντα(εγω δεν τα διαβασα καθολου) αλλα τουλαχιστον η Trust εστειλε προιοντα οχι σαν τις αλλες εταιριες,

Αρχική απάντηση από alex_000 [Σήμερα, στις 15:08]

Μια χαρά ειναι ο Λάμπης. Το πρόβλημα το έχουμε εμεις που είμαστε συνέχεια στη μουρμούρα ακόμα και για αγαθά που ειναι τζάμπα.

συμφωνω :T:

οσο για αυτο που ειπες chosen συμφωνω απολυτα το lab ειναι κατα κατα μια εννοια ενα puzzle

πρωσωπηκοτητων .. οπου για να κατανοησεις ή να εμβαθυνεις κατι που θα πει ο οποισδηποτε

ειναι μερικες φορες ανακαια η ανζητηση ποστ του ατομου αυτου που θα σε κανουν να αποκωδηκοποιησεις πληρεστερα την αβυσσο της ποσταριστικης του νοτας ...:wassat:

Για τα rewiews δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να παρακαλούνται τα μαγαζιά να δώσουν κάποια πράματα για δοκιμή αλλά οι users οι οποίοι αγοράζουν κάτι καινουύργιο και ενδιαφέρονται να κάνουν μιά παρουσίαση αυτου να τους δίνεται το OK και αν κάνουν ένα review προσεγμένο να τοποθετηθεί στην αρχή πχ πολλοί αγόραζουν/θα αγοράσουν τις καινούργιες mobo τις DFI κάποιοι αν θέλουν να κάνουν κάποιο review για αυτές ή αν κάποιος αγόρασε κάτι το οποίο θεωρεί ότι μπορεί και κάποιος άλλος να ενδιαφερθεί να αγοράσει να κάνει μία προβολή για να δει και ο άλλος τι σε τι πρόκειται να επενδύσει κάποια χρήματα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.