Jump to content

Συζήτηση για τον Λάμπη

Tsunami

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από DJD

Επειδή ξέρω ότι τα λέτε αυτά με την καλή σας την καρδιά, ας βάλουμε όλοι μαζί ένα χεράκι να το κάνουμε ακόμα καλύτερο το εργαστήρι. Τι λέτε; :)

Εχω κανει ενα θεμα στο τομεα που αφορα τον Λαμπη...εγω οσο μπορω, οταν θυμαμαι κατι/καποια ιδεα, σας το γραφω...!!

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από stamatas [Σήμερα, στις 21:43]

ζητηστε απο ενα μαγαζι με πισι να γινει χωριγος με την προιποθεση να σας δινει δανικο hardware για ρεβιου. εσεις θα τον εχετε μονιμη διαφημηση μπροστα μπροστα. και φιλικες τιμες σε χρηστες και τετοια.

αυτο νομιζω οτι θα ηταν καλο να το αποφυγουμε...

δεν νομιζω οτι θελει κανεις να καταντησουμε "Tom's...." ή Ram...

η εμμεση διαφημιση οταν γινεται αντιληπτη ενοχλει πολυ περισοτερο απο την καθαρη...

γιατι ερχεται πλαγιως και σε πιανει αδιαβαστο

(Σαν τον Βουδα μεσα απο τους θαμνους!)

ενταξει εχουν δικιο οσοι λενε οτι δεν μπορουν να παραβρισκονται σε συναντησεις, αν δουλευεις εχει και καμμια γυναικα και σε πρηζει καθε σουκου να παμε εδω και εκει και το λιγο χρονο να θελεις να ξεκουραστεις ειναι πολυ πολυτιμος. Αλλα αν κανονιστει απο καιρο τοτε δεν ειναι απιθανο

Αρχική απάντηση από spc

Αναφορικά με τις παρουσιάσεις, θα συμφωνούσα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να υλοποιηθεί καθώς τίθεται θέμα χρόνου και κόστους (ειδικά όταν οι αρμόδιοι παίζουν απ' το πρωί ως το βράδυ lineage2 :p )

Εννοείς από το βράδυ ως το πρωί.

Περί του θέματος τώρα. Δεν έχω προσέξει κάτι ιδιαίτερα κακό ή κάτι που να εκδηλώνει καθοδική πορεία για τον λάμπη, ίσως επειδή ψάχνω τα θέματα που με αφορούν. Πάντως καλό θα ήταν μια γενική αύξηση των παρουσιάσεων από όσους χρήστες μπορούν κι έχουν τα ζητούμενα για μια όχι μασημένη τροφή αλλά καλύτερη πληροφόρηση. Για παράδειγμα εγώ έχω φάει τον λάμπη για να βρω αποτελέσματα "ξεσκίσματος" για τις OCZ PC3200 rev2. Στο anandtech έχω βρει κάτι τέτοιο ενώ από εδώ άλλες μνήμες με τα ίδια τσιπάκια που πάνε στο Θεό κι εγώ τραβώ τα μαλλιά μου (τα πάνω)...

Αρχική απάντηση από kallileo [Σήμερα, στις 21:41]

Οσο μεγαλωνει το forum τοσο πιο απροσωπο γινεται.......

Πριν ενα χρονο ηταν πολυ διαφορετικα τα πραγματα.

Και ειμαι κατα του chat οσοι το θελουν ας μπουν στο MSN.

θα συμφωνησω μαζι σου μιας και πιστευω οτι η υπαρξη chat θα αποβει εις βαρος της ποσοτητας των πληροφοριων του φορουμ.

κοινως, δεκαδες ενδιαφεροντα θεματα καθημερινα θα χανονται μεσα στο Chat...

αντι να μενουν για παντα στις σελιδες μας...

αντε το πολυ να γινει ενα *shout* στην κεντρικη για να λεμε εκει καλημερα και καληνυχτα

αντι για τo ερημο το off-topic που το'χουμε ρημαξει

Θέλετε την πικρή αλήθεια;

Τα μαγαζιά δεν ενδιαφέρονται να διαφημιστούν σε Online χώρο. Το θεωρούν "δεύτερο" γιατί ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι είναι το internet. Επίσης με την λογική τους, το παίρνεις σάββατο μεσημέρι, το θέλω πίσω δευτέρα πρωί με τα σακουλάκια του απείραχτα δεν γίνεται. Εκτός αν θέλετε να σας "πετάμε" μια δισέλιδη παρουσίαση με φωτογραφίες και χαρακτηριστικά χωρίς να έχουμε δοκιμάσει το hardware στην ουσία. Το μεγαλύτερο ποσοστό των reviews είναι από contacts που έχουμε κάνει με το εξωτερικό.

Σε ένα μήνα περίπου θα έχουμε ένα πραγματικά MEGA review με προϊόντα από έναν από τους καλύτερους "οίκους" για modders. Ο εξοπλισμός έρχεται από αμερική και είναι τέτοιος που σε καμιά περίπτωση δεν θα μας διέθετε ελληνικό κατάστημα.

Σε καποιο site στυλ TheLAB του εξωτερικου σχεδον καθε μερα(εχει παρα πολλους χρηστες βεβαια) υπαρχει ενα section οπου κανουν review οι χρηστες και ειναι σε μορφη αρθρου. Ταυτοχρονα υπαρχουν και καποια review το εργαστηριο του site. Υπαρχει και το link στο forum για την συζητηση και αξιολογιση του αρθρου. Οπως υπαρχει και ενα section για review παιχνιδιων παλι απο τους χρηστες. Θυμαμαι και δω γινονταν κατι παρομοιο αλλα το τελέυταιο που θυμαμαι ειναι το review των Star Wars απο τον VaderGr. Νομιζω ολοι μπορουν να γραψουν ενα review μια φορα το τριμηνο.

Nομιζω τετοιου ειδους παρουσιαση διαφορων προιοντων απο τους ιδιους τους χρηστες και θα διευρινει το πληθος το διαφορων προιοντων αλλα και θα προσελκυσει και αλλο κοσμο που θα εχει κατι να διαβασει.

Ωραία.Αυτό δεν είναι δύσκολο.Και για την κατάσταση με τα ελληνικά μαγαζιά δεν είμαι σε θέση να το ξέρω αλλα το φαντάζομαι.Οπότε μπορούμε απλά να πουμε σε όλα τα παιδιά να κάνουν κάποια παρουσίαση αν μπορούν.Απλά θα πρέπει να κανονίσουμε ποιός θα κάνει τι.

ΥΓ.Περιμένω εναγωνίως την παρουσίαση.;):T:

Αρχική απάντηση από kallileo

Σε καποιο site στυλ TheLAB του εξωτερικου σχεδον καθε μερα(εχει παρα πολλους χρηστες βεβαια) ...

Δεν μπορείς να συγκρίνεις τη νοοτροπία των εμπόρων και αντιπρόσωπων του εξωτερικού, αλλά και του πλήθους των χρηστών με τα ελληνικά δεδομένα :(

Το βασικό σημείο φαινομενικής παρακμής, είναι νομίζω τα πολλά παρόμοια θέματα με ελάχιστες απαντήσεις. Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα με τα παρακάτω:

Αρχική απάντηση από Κοπρίτης

μα οταν ο καθενας θελει να παρει ενα καινουριο κουτι, μια vga και ενα cpu

και ανοιγει τρια ξεχωριστα threads ενα για το καθενα....

ενω την ιδια ημερα υπαρχει ενεργο thread με το ιδιο ακριβως θεμα...

ειναι λογικο να μην καθομαι ουτε εγω αλλα ουτε και κανενας αλλος να λεει τα ιδια και τα ιδια

ξανα και ξανα...

οποτε βλεπουμε φαινομενα μειωμενης ανταποκρισης....

"κατσε ρε ανθρωπε και δες πρωτα τα υπαρχοντα threads....

καθε μερα πχ βλεπω και απο εναν που θελει να παρει κουτι...

τσουπ! νεο thread!

μα ειναι δυνατον και ορεξη να εχεις να βοηθησεις, να καθεσαι να ξαναγραφεις αυτα που ειπες στον αλλον, το ιδιο πρωινο?

απο εδω και περα θα απανταω μονο με links μου φαινεται....μπορει να ακουγεται κυνικο και ειρωνικο αλλα βαρεθηκα!

στην τελικη με αυτο το τροπο θα μπορει ο καθενας να βρει ενα πληρες και ουσιαστικο thread για cases, για την αμοιρη την MSI6800NX, για το DFI NF4 και παει λεγοντας....

και δεν θα αναλωνεται διαβαζοντας δεκαδες ημιτελη threads με ανουσια πολλες φορες ποστς...

Αρχική απάντηση από DJD

Τα μαγαζιά δεν ενδιαφέρονται να διαφημιστούν σε Online χώρο. Το θεωρούν "δεύτερο" γιατί ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι είναι το internet. Επίσης με την λογική τους, το παίρνεις σάββατο μεσημέρι, το θέλω πίσω δευτέρα πρωί με τα σακουλάκια του απείραχτα δεν γίνεται.

πολλα μαγαζια στη στουρναρη αν οχι ολα, ξερουν το σιτε αυτο. παρε τηλεφωνο και ρωτα τους η πηγαινε εκει και μιλα τους. εγω οσους ξερω απο εκει το ξερουν αυτο το φορουμ.

π.χ ζητα για 3 μερες ολες τις καινουργιες pcie καρτες και δοκιμασε τες σε 4 games για fps. δε 8α παρει πανω απο 4-5 ωρες.

και οπως σου ειπα αν βαριεσε εσυ βαλε καινουργιους αδμινιστρατορς να κανουν την δουλεια. εσυ κανονισε να βρεις τις καρτες (με κουριερ τις στελνουν οπου θελεις)

το σημαντικο ειναι να βαλεις και αλλους αδμινιστρατορς για να σου βγαζουν τη δουλεια.βαλε μερικους απο εδω μεσα ειμαι σιγουρος θα το κανουν τσαμπα.

Αρχική απάντηση από georgeadams

Δεν μπορείς να συγκρίνεις τη νοοτροπία των εμπόρων και αντιπρόσωπων του εξωτερικού, αλλά και του πλήθους των χρηστών με τα ελληνικά δεδομένα :(

Το βασικό σημείο φαινομενικής παρακμής, είναι νομίζω τα πολλά παρόμοια θέματα με ελάχιστες απαντήσεις. Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα με τα παρακάτω:

To θεμα ειανι το 90% των reviews ειναι απο χρηστες.

Δεν μπορουμε να τα ζηταμε ολα απο τους ιδιοκτητες/moderators.

Πρεπει κανει οτι μπορει ο καθενας.

ειμαι σιγουρος θα το κανουν τσαμπα.

Θα αστειεύεσαι βέβαια! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως κανένας admin/moderator (και user, θέλω να πιστεύω) δεν προσφέρει εδώ το χρόνο και τις γνώσεις του επί πλήρωμή!

To θεμα ειανι το 90% των reviews ειναι απο χρηστες.

Δεν μπορουμε να τα ζηταμε ολα απο τους ιδιοκτητες/moderators.

Πρεπει κανει οτι μπορει ο καθενας.

Έχεις δίκιο πως πρέπει να κάνει ότι μπορεί ο καθένας. Αυτό που θέλω να πω όμως είναι πως οι κλίμακες είναι διαφορετικές.

Αν υποθέσουμε πως το 5% των χρηστών κάνει reviews, ένα forum με 10000 χρήστες θα έχει πολύ περισσότερα reviews από ένα forum με 1000 χρήστες. Εκτός από αυτό, το βιωτικό επίπεδο είνια διαφορετικό και είναι πιο εύκολο για έναν αμερικάνο να αγοράζει νέα computer parts & gadgets συχνότερα, και άρα να κάνει περισσότερα reviews.

Αυτό που θέλω να πω, είναι πως δεν είναι εύκολο να κάνουμε τέτοιου είδους συγκρίσεις...

Παρόλο που ποστάρω ελάχιστα, είμαι μέλος αρκετό καιρό και καθημερινά αφιερώνω αρκετό χρόνο εδώ μέσα .

Προσωπικά το μόνο που με ενοχλεί είναι όταν κάποιος ποστάρει μόνο και μόνο για να του δοθεί η δυνατότητα να βάλει αγγελία ,αλλά και αυτό εκ των πραγμάτων είναι ένα αναγκαίο κακό.

Όμως διαφωνώ με την προσέγγιση όσων υποστηρίζουν ότι έχει «χαθεί η μπάλα» .

Πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν τα άκυρα και τα οff topic θέματα. Πριν λίγους μήνες έγινε ξανά η ίδια συζήτηση. Δραστική λύση εξ αντικειμένου δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς να αλλάξει ριζικά η μορφή του φόρουμ. Ακόμα επειδή το τι είναι άκυρο και off topic πολλές φορές είναι καθαρά υποκειμενικό, ανάλογη πρέπει να είναι και η αντίδραση. Δηλαδή απλά αγνοείστε ότι κρίνετε ως ανούσιο.

Όσο για την τεχνολογική ενημέρωση, δημιουργούνται καθημερινά διάφορα θέματα με νέες ειδήσεις από τους αρμόδιους, αλλά πολλές φορές δεν σχολιάζονται καν από όσους εκφράζουν παράπονα για την «έλλειψη ενημέρωσης».

Επίσης όπως έχει ήδη αναφερθεί πρόσφατα έγιναν και νέες «Top30 Lists» ( τις οποίες θεωρώ πολύ χρήσιμες) κάτι που απαιτούσε σίγουρα πολλή δουλεία

Συνεπώς θεωρώ τον τίτλο του θέματος τουλάχιστο υπερβολικό.

Εγω ειμαι ανοικτος σε προτασεις...στειλτε μου οσες PCIe θελετε!!

Αλλα για ενα σωστο review θα πρεπει ολες να τεσταριστουν στο ιδιο μηχανημα με τα ιδια settings...

Και θελει πολυ χρονο...

Αρχική απάντηση από fANiS_K

Εγω ειμαι ανοικτος σε προτασεις...στειλτε μου οσες PCIe θελετε!!

Αλλα για ενα σωστο review θα πρεπει ολες να τεσταριστουν στο ιδιο μηχανημα με τα ιδια settings...

Και θελει πολυ χρονο...

Και ποίς δεν θέλει ρε φάνη να του στείλουν ένα μάτσο κάρτες σπίτι για δοκιμή ???:p

Αρχική απάντηση από aristos87

Και ποίς δεν θέλει ρε φάνη να του στείλουν ένα μάτσο κάρτες σπίτι για δοκιμή ???:p

Εεεμ πρεπει να καταλαβαινεις ποτε κανω πλακα κ ποτε οχι...απλα ξεχασα 2-3 smileys....:p :p :p :p

Για αυτο ειπα ρε συ οτι πρεπει να δοκιμαζονται στο ιδιο μηχανημα:p

αυτο με τις καρτες ειναι παραδειγμα. μπορεις να τεσταρεις οτιδηποτε πουλαει ενα μαγαζι και software.

να βαλεις ατομα να ψαχνουν και να δημοσιευουν εδω νεα σχετικα με τουρνουα σε ονλινε παιχνιδια,

να ψαχνει για καλες ατακες και νεα σε αλλα συμαντικα φορουμ και να τα κανει ποστ,

να υπαρχει ενα μερος να μαθενει καποιος τις ποιο φτηνες online τιμες σε διαφορα προιοντα χωρις να χρειαστει να ψαχνει σε 10 sites να κρατατε και αρχειο με τιμες σε ενα απλο excel και να το εχετε ετοιμο για download σε οποιον το θελει,

να ανοιξετε στα games υποκατηγοριες με τα σημαντικοτερα games, απορω γιατι δεν υπαρχει για warcraft3, counter strike και διαφορα αλλα.

καποιος αλλος μπορει να κανει review 3σελιδα για διαφορα παιχνιδια.

διοργανωστε online tournaments σε παιχνιδια ή ποδοσφαιρο 5χ5 ή μπασκετ 3χ3 (καντε και clans) αντι για καθιερωμενο καφε καντε καθιερωμενο αγωνα. με επαθλα στον πρωταθλητη

για παραδειγμα γιατι να μην υπαρχει official clan στο warcraft3 με τους καλυτερους του φορουμ? και σε αλλα παιχνιδια

αν προσεξεις τα πιο πολλα views τα εχει το off topic. ασχολισου λιγο με αυτο μη το αφινεις ετσι.

το γεγονος οτι το φορουμ αυτο ξεκινισε σαν "τεχνολογικο" δε σημαινει οτι δε μπορει να μεταλαχτει και σε κατι περισσοτερο και καλυτερο.

να εχει πολλα διαφορετικα θεματα καθε μερα

το συμαντικο ειναι να βαλεις ατομα να τα κανουν αυτα. οσο πιο πολλοι τοσο καλυτερα για τους υπολοιπους. εχεις εναν news poster. βαλε 20 ακομα, τσαμπα ειναι

Σχετικά με τα reviews δεν είναι το θέμα να σου δώσει ο παππούς στην γραμμή ή ελένη κουνάνη την κάρτα να την δοκιμάσεις... Εξάλλου έστω οτί γράφεις τα καλύτερα για το ποντικί που σου έδωσαν να κάνεις review τότε και πάλι θα αγοραστεί απο το φθηνότερο μαγαζί.

Εάν θέλουμε reviews στην πηγή μόνο... Στον πουλιάδη ή στον φέσσσσσα ή αλλού.

Αυτό είναι το θέμα σχετικά με τα reviews.

Όσο αφορά τα reviews απο users δεν θα είναι αντικειμενικά διότι το έχεις πληρώσει και θα κάνεις τα πάντα να φαίνονται υπέροχα... (the greek way)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.