Jump to content

επιλογή cpu

tzibiboss

Recommended Posts

lordelesar: Bro, θα μου επιτρέψεις να αμφισβητήσω εντόνως το γεγονός ότι θεωρείται το xtremesystems το κορυφαίο site του χώρου. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να πεις "θεωρείται από εσένα" ή "θεωρείται από κάποιους" και όχι γενικώς γιατί δεν νομίζω ότι είναι αποδεκτό από τους πάντες. Ναι;

Για πές μου ρε μάν...

Πώς θα το χαρακτήριζες?

ΔΛΔ έλεος... λίγος σεβασμός στο πιο διαδεδομένο παγκοσμίως Forum

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply
Πώς θα το χαρακτήριζες?

Ερασιτεχνικό. Το λιγότερο.

ΔΛΔ έλεος... λίγος σεβασμός στο πιο διαδεδομένο παγκοσμίως Forum

Και χ******ε η φοράδα στ' αλώνι! Η φήμη δεν πάει χεράκι-χεράκι και με την αξιοπιστία! Ο σεβασμός κερδίζεται φίλε, δεν είναι δεδομένος! Kαι τι πάει να πει φορουμ? Πως ελέγχεται η πιστότητα των στοιχείων που γράφει ο καθένας; Πλάκα κάνουμε; Θες να σου κάνω ένα screenshot από το CPUz στο pc μου στα 6.000Mhz? Θες να σου αποδείξω πόσο έυκολο είναι να ξεγελάς τον κόσμο; Δες και ένα "σοβαρό" thread από το παραπάνω φορουμ. Δες πόσα στοιχεία δίνει ο τύπος που λέει για 6Ghz.... Παλιό αλλά ενδεικτικό. Φαίνεται οι τυπάδες φτάνανε στα 6Ghz πριν 3 χρόνια! Wow i am so ****in' impressed! Που ναι ο Lafas1987 να σχολιάσει!!!!!!!

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=42655&page=1&pp=25

Σοβαρό site με αξιόπιστα στοιχεία κατά την άποψή μου, είναι το παρακάτω (ανεξάρτητα αν μιλάμε για OC η όχι): http://www.hardwaresecrets.com/

Υ.Γ. Και τα Windows είναι το πιο διαδεδομένο παγκοσμίως λειτουργικό. Εμένα όμως δεν μου λέει κάτι. Εσένα;

Video 1 for Candyman

http://rapidshare.com/files/22690624/Yasu.wmv.html

υπάρχει και video με live runs @ 3D Mark2001SE, AquaMark, SuperPi, etc απλά θα περιμένεις να κατέβω Αθήνα ( σάββατο ) γιατί δεν έχω εδώ την βιντεοκάμερα :)

Πρόσεξε bill, δεν είπα ότι ΟΛΟΙ όσοι ποστάρουν σε ένα φορουμ ψεύδονται. Μην δημιουργούμε εντυπώσεις.

Λέω απλά και θα το πω ξεκάθαρα, ότι σίγουρα ένα μεγάλο ποσοστό λέει βλακείες και ψέμματα.

Όσο για το video... Τώρα τι να πω. ΤΙ να πω; Ξηρός πάγος; Αζωτο; Μιλάμε για κανονικά συστήματα ή για χειροκίνητα ψυγεία;

Φαντάζομαι και ο τύπος από την Φινλανδία έβγαζε το board έξω από το παράθυρο! Και **** τις ψύξεις. :D

Ωραίο το video (χάλια η μουσική) αλλά κατ' εμέ λίγο ακραίο! Μιλάμε για συστήματα που μπορούν να παίξουν υπό κάπως πιο νορμάλ συνθήκες φανταζόμουνα!

Οποιος έχει μυαλό και στοιχειώδη αντίληψη, καταλαβαίνει τι λέω.

Για τους υπόλοιπους δεν με ενδιαφέρει. ;)

Α και κάτι τελευταίο.. To video ήταν από έναν Duo Cοre 4300 αν είδα καλά; (Ο/Ced στα 5Ghz).

Είχες δει κανέναν να φτάνει στα 6Ghz από τα 3.6Ghz σε Pentium4 560? Και μάλιστα ο τύπος στο xtreme forum δεν αναφέρει ψύξη. Και με τάση 1.6v. Το 2003? Γίνεται;

Καλά για σταθερότητα δεν συζητάμε, το λέει και ο ίδιος...

1) LN2 ήταν η ψύξη ( υγρό άζωτο )

2) Η μουσική όσο και αν προσπάθησα, δεν άντεξα, για σπάσιμο το έβαλα μιας και η mobo του video ( Asus Striker ) μου έσπασε τα @@ μέχρι να κάνει αυτά που της ζητούσα :D

3) Φίλος μου, έχει έναν C2D E6600 @ 4,5GHz 100% Stable με phase change cooling ( βεβαίως δεν είναι και η πιο...αθόρυβη και ηλεκτρικά οικονομική λύση, αλλά είναι σίγουρα μόνιμη :D )

4) Τα καλά κομμάτια, με την κατάλληλη ψύξη πάνε ( ελέω NetBurst architecture ). Τώρα το που θα είναι 100% stable εξαρτάται από το κάθε κομμάτι, και την ψύξη φυσικά.

5) Στο Video χρησιμοποιήθηκε ένας...μπανανοειδής Core 2 Extreme X6800 [ λέω μπανανοειδής γιατί δεν τα πάει τόσο καλά στο overclocking όσο ο άλλος επεξεργαστής μου + ότι bugάρει μόνο στους -127C :( ]

Μην τα βλέπεις όλα μαύρα όμως βρε συ, χόμπυ είναι, και χόμπυ μάλιστα που καίει ουκ ολίγους...και τα καψίματα είναι τουλάχιστον 2ου βαθμού ( βλέπε παλικαράκια που σκάνε πολλά ευρώδολλαριόπουλα για X6800...όχι έναν αλλά 3 κομμάτια και βάλε...πολλές 8800GTX, άλλους τόσους QX6700, άλλα τόσα για cascade, μπουκάλες LN2, κλπ.

Σύμφωνοι είναι hobby. Άλλο αυτό. Phase cooling, άζωτα και λοιπές λύσεις δημιουργούν προβλήματα (μερικές φορές περισσότερα από όσο λύνουν, π.χ. είναι περιττό να έχεις -127c θερμοκρασία, γιατί και σε 0c πάλι θα έφτανες στα ίδια Mhz, συν ότι πρέπει να έχεις insulation για την υγρασία, κ.λ.π.). Αυτά είναι πράγματα που δεν θεωρώ εγώ προσωπικά ως dekstop συστήματα, αλλά καθαρά πειραματισμούς. Ούτε πιστεύω ότι αυτά τα συστήματα είναι σταθέρα 100%. Μπορεί να περνάνε π.χ. Orthos και να κρασάρουνε στο πρώτο rendering σε Radiosity στο Maya...

Φυσικά και πολλοί κάθονται και κλοκάρουν με τις ώρες και το μηχάνημα δεν το χρησιμοποιούν για τίποτα άλλο! Αυτά όμως ΔΕΝ είναι σοβαρά πράγματα ( για μένα, έτσι; ). Ποιος ο λόγος δηλαδή αν δεν έχει πρακτική χρήση; Για την "κόντρα", και καλά "το δικό μου είναι πιο γρήγορο, ζήλεια-ψώρα" σαν τα παιδάκια; Γιατί ξέρεις έχω δει δεκάδες άτομα σε φόρουμς του χώρου να υιοθετούν μια συμπεριφορά σαν την παραπάνω.

Υ.Γ. Είμαι πάλι off-topic ή μου φαίνεται;

1) Σε ουδεμία περίπτωση δεν πιάνεις τα ίδια clocks με θερμοκρασία 0C.

2) Τι πρόβλημα σου δημιούργησε δηλαδή ένα phase change unit εσένα ?

3) Το σύστημα που αναφέρεται πιο πάνω με το phase @ 4,5GHz είναι απολύτως σταθερό και όσο και αν το πιέσεις δεν κολώνει.Δουλεύει 3D Studio Max ολημερίς, κανά 2ωράκι gaming με τα latest games, και AV Encoding απροβλημάτιστα.

1. Δηλαδή δεν θα έπιανες τα 4.5 Ghz αν είχες θερμοκρασία π.χ. 0c? Εδώ διαφωνώ...

2. Δεν ασχολούμαι με Phase change γιατί το θεωρώ υπερβολικό. Και επικίνδυνο λόγω αζώτου (το οποίο εκτός των άλλων είναι και δηλητήριο σε υγρή μορφή).

Εσύ δεν είχες προβλήματα με υγροποίηση λόγω θερμοκρασίας δηλαδή;

3. Δεν μίλαγα για το δικό σου συγκεκριμένα. Μίλαγα για π.χ. το σύστημα που ανέφερε ο τύπος στο φορουμ, ή γενικώς για extreme oced pc's.. Sorry για την ΜΗ διευκρίνιση.

Y.Γ. No offense, αλλά δεν θα το χαρακτήριζα pc το δικό σου, αλλά περισσότερο hardware on the floor! :D Anyway...

1. Όχι. Δεν είναι απλά δοκιμασμένο, είναι χιλιο-verified.

Να διαφωνείς μπορείς, αλλά να ξέρεις ότι είσαι πάρα μα πάρα πολύ λάθος σε αυτό.

2.Δεν είναι επικίνδυνο, άζωτο δεν υπάρχει στο phase change σε καμμία περίπτωση.

Υγροποίηση θα έχεις αν...δεν ξέρεις να κάνεις την σωστή δουλειά κατά την μόνωση και εγκατάσταση του phase.

Οκ, δεν ασχολούμαι και ιδιαίτερα με τα Intel οπότε κρατάω πισινή. Πάντως έχω δει τέτοιες συχνότητες σε C2D χωρίς Phase (εκτός αν ο τύπος πόσταρε ψευτιές, όπως λέγαμε πριν).

Όσο για το δεύτερο που λες, ναι υπάρχουν και άλλες ουσίες (salty freezer) αλλά το άζωτο έχει την καλύτερη απόδοση νομίζω.

Οκ, δεν ασχολούμαι και ιδιαίτερα με τα Intel οπότε κρατάω πισινή. Πάντως έχω δει τέτοιες συχνότητες σε C2D χωρίς Phase (εκτός αν ο τύπος πόσταρε ψευτιές, όπως λέγαμε πριν).

Όσο για το δεύτερο που λες, ναι υπάρχουν και άλλες ουσίες (salty freezer) αλλά το άζωτο έχει την καλύτερη απόδοση νομίζω.

1) Core 2 Duo σε συχνότητες άνω των 4,5GHz έστω benchable δίχως temps under -10C δεν το βλέπεις ούτε στα πιο απατηλά όνειρα.

Τώρα αν βγήκε κάποιος εξυπνάκιας και είπε ότι...μπλα μπλα ο Core 2 μου παίζει στα 4,9GHz με air cooling τότε... :046:

2) Στα phase change είσαι πολύ εκτός φίλε μου.

Ξεκίνα μια από τα βασικά:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=104454

Στα phase change είσαι πολύ εκτός φίλε μου.

Ξεκίνα μια από τα βασικά:

http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=104454

Α πα πα πα.. εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα!

Α και δες αυτό:

Liquid Nitrogen (liquid azote) is being used as a cooling supplement for overclocking a central processing unit, a graphics processing unit, or another type of computer hardware

Από το wikipedia είναι...

Προφανώς χρησιμοποιείται χωρίς Phase change, απλά ως υλικό; Δεν διευκρινίζεται...

Βρε συ, μπλέκεις την βούρτσα με την άλλη :D ( LOL )

Το υγρό άζωτο ( LN2 ) και τον ξηρό πάγο ( Dry Ice ) τα χρησιμοποιείς σκέτα.

Δεν απαιτείται κάποια συσκευή.Μόνο ένα κάνιστρο ( στην ουσία μια ψύκτρα για τον επεξεργαστή, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια βάση χάλκινη με έναν σωλήνα on top [ τα λέω όσο πιο απλά μπορώ :D ] όπου έκει μέσα ρίχνεις το υγρό άζωτο ή τον ξηρό πάγο )

Το phase change είναι μια κατασκευή, όπου χρησιμοποιούνται διάφορα αέρια ( ανάλογα τον συμπιεστή ή τις ανάγκες ) με συγκεκριμένες ιδιότητες, και ψύχουν το σύστημά μας καθώς περνούνε από έναν "κύκλο" μεταβολών ( αέριο σε υγρό, πάλι αέριο, etc ).

Phase change=ψυγείο! Και τελειώσαμε...

Δεν απαιτείται κάποια συσκευή.Μόνο ένα κάνιστρο

Το ξέρω αυτό βρε! Απλά δεν ήξερα τι υγρό χρησιμοποιείται στο Phase change.

Δεν μου λες... αυτό δεν είναι επικίνδυνο;

kondensat3.jpgkondensat4.jpg

post-4990-1442174615,4284_thumb.jpg

post-4990-1442174615,5576_thumb.jpg

By welding an open pipe onto a heat sink, and insulating the pipe, it is possible to cool the processor either with liquid nitrogen, which has a temperature below −196° C, or dry ice. However, after the nitrogen evaporates, it has to be refilled. In the realm of personal computers, this method of cooling is seldom used in other contexts than overclocking trial-runs and record-setting attempts, as the CPU will usually expire within a relatively short period of time due to temperature stress caused by changes in internal temperature

Χμμμ...... ΧΜΜΜΜ......

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.