Jump to content

UPS???

epp4941442169189

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

CPU INTEL CORE 2 DUO E6300 1.86 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX

ΜΝΗΜΗ RAM KINGSTON KHX6400D2/1G HYPERX 1GB PC6400 800MHZ(+1gb αργοτερα)

ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ASUS P5B RETAIL 125.88 €

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ASUS EN7600GT/2DHT 256MB PCI-E RETAIL

FLOPPY FLOPPY DISK DRIVE 3.5' BLACK

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3250820NS 250GB SATA2

DVD RECORDER LG GSA-H42L SUPER MULTI LIGHTSCRIBE DVD REWRITER BLACK BULK

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ MS DSP WIRELESS OPTICAL DESKTOP 3000

και αφου κατεληξα στο heroichi 500w windmill πειτε μου αν ξερετε και ενα φθηνο ups για να ειμαι σιγουρος!αν παρω ups χρειαζομαι και σταθεροποιητη τασης ή με καλύπτει το ups???

προτεινω ενα ups της mustek 800αρι ή 1000αρι καθοτι τα εχω προτεινει απειρες φορες και τα εχω και εγω :p

ριξε μια ματια εδω http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=30149&highlight=ups

To 1000αρι το εχω κι εγω. Το 800αρι το εχω βαλει σε καμποσα συστηματακια και μεχρι στιγμης ουδεν προβλημα.

το mustek 1000. ειναι αψογο μου κραταει 2 μηχανηματα για 10 λεπτα τουλαχιστον (δεν αδειαζει τελειως την μπαταρια απλα κλεινει αυτοματα) ειναι αθορυβο και λογω κακοκαιριας που ειχαμε στην πολη μου τις τελευταιες μερες δεν με προδωσε ουτε λεπτο.

το συνιστω ανεπιφυλακτα.

epp94: Tα UPS πρέπει να επιλέγονται με βάση την κατανάλωση και όχι με βάση την τιμή (αρχικά). Πρόσεξε γιατί το χειρότερο πράγμα είναι να πέσει το ρεύμα και το UPS να μην μπορέσει να στο κρατήσει το pc. Μιλάμε για μεγάλη απογοήτευση.

Αν και λόγω μικρής κατανάλωση του pc σου, το βλεπω χλωμό, όμως το έχω δει να συμβαίνει (και μάλιστα με Merlin Gerin που δεν θα τα έλεγες.. μάπα!). ;)

Πρότίμησε ένα 800άρι να είσαι μέσα στα σίγουρα και να σηκωσει και καμιά αναβάθμιση...

το συστημα απαιτει περιπου 380w και σαυτην τη σελιδα

http://www.apc.com/tools/ups_selector/index.cfm?

μου λεει πωσ με ενα 550va ups ειμαι καλλυμμενος για 10λεπτα!!!

Μπορεί να καλύπτει τις απαιτήσεις του συστήματος σου τώρα αλλά προσωπικά θα έβλεπα μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα. Το επόμενο pc σου μπορεί να θέλει παραπάνω ισχύ.

Ακόμα πρέπει να ξέρεις ότι όσο περισσότερο φορτίο έχεις στο UPS τόσο μειώνεται αποφασιστικά η διάρκεια της μπαταρίας σε περίπτωση διακοπής. Ακόμα όσο "γερνάει" η μπαταρία με τη χρήση ή με την πάροδο χρόνου τόσο μειώνεται και η απόδοσή της απότε και τα 10 λεπτά που αναγράφει τώρα μετά από 2 χρόνια μπορεί να μην είναι ούτε 5.

Τέλος έχε υπόψη σου ότι σε μένα ένα παλιό 600VA ενώ δούλευε μια χαρά στο σύστημα που το είχα κατά την εκκίνηση έκανε νερά. τι εννοώ; Ανάβοντας το σύστημα τράβαγε περισσότερη ισχύ σε σχέση με την σταθερή λειτουργία. Στην δική μου περίπτωση στιγμιαία έκανε και απομαγνητισμό η οθόνη οπότε το UPS έβλεπε στιγμιαία ένταση μεγαλύτερη από την μέγιστη επιτρεπτή του και μου έριχνε την εσωτερική του ασφάλεια. (Λύση: άναβα την οθόνη αφού άναβα το pc.)

Τέσπα, θέλω να πω ότι το σύστημα σου μπορεί σε κανονικές συνθήκες να θέλει μικρότερο UPS αλλά μια και το επιπλέον κόστος είναι μικρό εγώ θα το έβλεπα σαν μελλοντική επένδυση τόσο από άποψη ενδεχόμενων αναβαθμίσεων όσο και από ασφάλειας.

Μπορεί να καλύπτει τις απαιτήσεις του συστήματος σου τώρα αλλά προσωπικά θα έβλεπα μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα. Το επόμενο pc σου μπορεί να θέλει παραπάνω ισχύ.

Ακόμα πρέπει να ξέρεις ότι όσο περισσότερο φορτίο έχεις στο UPS τόσο μειώνεται αποφασιστικά η διάρκεια της μπαταρίας σε περίπτωση διακοπής. Ακόμα όσο "γερνάει" η μπαταρία με τη χρήση ή με την πάροδο χρόνου τόσο μειώνεται και η απόδοσή της απότε και τα 10 λεπτά που αναγράφει τώρα μετά από 2 χρόνια μπορεί να μην είναι ούτε 5.

Τέλος έχε υπόψη σου ότι σε μένα ένα παλιό 600VA ενώ δούλευε μια χαρά στο σύστημα που το είχα κατά την εκκίνηση έκανε νερά. τι εννοώ; Ανάβοντας το σύστημα τράβαγε περισσότερη ισχύ σε σχέση με την σταθερή λειτουργία. Στην δική μου περίπτωση στιγμιαία έκανε και απομαγνητισμό η οθόνη οπότε το UPS έβλεπε στιγμιαία ένταση μεγαλύτερη από την μέγιστη επιτρεπτή του και μου έριχνε την εσωτερική του ασφάλεια. (Λύση: άναβα την οθόνη αφού άναβα το pc.)

Τέσπα, θέλω να πω ότι το σύστημα σου μπορεί σε κανονικές συνθήκες να θέλει μικρότερο UPS αλλά μια και το επιπλέον κόστος είναι μικρό εγώ θα το έβλεπα σαν μελλοντική επένδυση τόσο από άποψη ενδεχόμενων αναβαθμίσεων όσο και από ασφάλειας.

απο θορυβο το mustec800va πως παει???

Έχει άνοιγματα στο πλάι και μπάζει μπόλικο αέρα. Έχει και ένα μικρό 60 ανεμιστηράκι στην πίσω πλευρά αλλά πρέπει να κολλήσεις το αυτί σου πάνω του και πάλι παίζει αν θα το ακούσεις. Και το λέω αυτό γιατί το UPS είναι μέσα στο υπνοδωμάτιο και το βράδυ που πέφτω για ύπνο δεν το ακούω.

Εγώ πάντως όταν κοιμάμαι δεν ακούω τίποτα... ούτε ανεμιστήρες, ούτε καν... κανονιές! ;)

Σε αυτή την περίπτωση τότε :033: μια και δεν έχω άλλη λύση, αφού δεν υπάρχουν κανονιές κοντα στο σπίτι μου :033: θα έλεγα προσεγγιστικά ότι είναι κάπου στα 16 - 18db.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.