Jump to content

Αγορά τροφοδοτικού για την X1950 pro AGP

JRIXM8

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πρόσφατα αγόρασα την X1950 pro σε AGP και διάβασα στο manual ότι προτείνεται από την Ati, τροφοδοτικό 450 Watt με 30Α ρεύμα στην γραμμή των 12V. Δεν είναι υπερβολικά πολλά τα 30A στην 12άρα? Η κάρτα συνδέεται με 2 καλώδια του τροφοδοτικού, μήπως εννοούν 30Α συνολικά και από τα 2 καλώδια?

Εγώ αυτή την στιγμή την έχω πάνω στο σύστημά μου που είναι:

PSU: Chieftec 350W

CPU: Athlon 64 3200+

RAM: 2X512MB DDR

GPU: Ati X1950 pro 256MB AGP

Έχω και 2Χ12άρια ανεμιστηράκια στο κουτί.

Δεν μου έχει κάνει ποτέ restart μέχρι στιγμής, το σύστημα το λειτουργώ 24/7 και παίζω για ώρες απαιτητικά παιχνίδια χωρίς κανένα πρόβλημα στις μέγιστες αναλύσεις και στην μέγιστη ποιότητα.

Το πρόβλημα μου είναι ότι σε κάποια παιχνίδια (π.χ. Trackmania Sunrise) κάνει αρκετά "σπασίματα". Έτσι όπως παίζω δηλαδή, κολάει για κλάσματα δευτερολέπτου και ξαναπαίζει, μετά από κάποια δευτερόλεπτα το ίδιο. Αυτό το κάνει και σε άλλα παιχνίδια αλλά σε μικρότερο βαθμό. Το προφανές είναι ότι είναι το τροφοδοτικό αφού η Ati προτείνει 450 W και εγώ έχω 350 W. Τι τροφοδοτικό να πάρω?Δεν διαθέτω πολλά λεφτά οπότε θέλω κάτι φτηνό και όσο γίνεται καλό. Τι λέτε για αυτά?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700413

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700618

Δύσκολα θα βρεις τροφοδοτικό στα 450 με 30Amperes στις "δύο" 12βολτες γραμμές. Ακόμα χειρότερα, δύσκολα θα αποδώσουν και τα 29Αμπέρ που βγάζουν (15+14 στην καλύτερη περίπτωση) οι δύο 12βολτες combined.

Αν όντως η Ati θέλει τόσο ρεύμα τότε θες μεγαλύτερο. Μην ξεχνάς ότι πρέπει να τροφοδοτήσεις και τις άλλες 12βολτες συσκευές (σκληροί δίσκοι, DVD drives, etc).

Ας με διορθώσουν και οι πιο σχετικοί,

αλλά γιατί εμένα τα ξαφνικά σπασίματα μέσα στο παιχνίδι δε μου κάνει τόσο για θέμα τροφοδοτικού αλλά για θέμα σταθερότητας συστήματος?

Τα "σπασίματα" μπορει να οφείλονται σε διάφορα πράγματα.

Ο φίλος απλά πιστεύει ότι θέλει τροφοδοτικό (και αν είναι οι απαιτήσεις τις Ati τόσες, σίγουρα θέλει...).

Πάντως είναι όντως μικρό για το σύστημα, χώρια που τα Chieftec δεν είναι και τόσο υψηλής ποιότητας γενικώς!

Πρόσφατα αγόρασα την X1950 pro σε AGP και διάβασα στο manual ότι προτείνεται από την Ati, τροφοδοτικό 450 Watt με 30Α ρεύμα στην γραμμή των 12V. Δεν είναι υπερβολικά πολλά τα 30A στην 12άρα? Η κάρτα συνδέεται με 2 καλώδια του τροφοδοτικού, μήπως εννοούν 30Α συνολικά και από τα 2 καλώδια?

Εγώ αυτή την στιγμή την έχω πάνω στο σύστημά μου που είναι:

PSU: Chieftec 350W

CPU: Athlon 64 3200+

RAM: 2X512MB DDR

GPU: Ati X1950 pro 256MB AGP

Έχω και 2Χ12άρια ανεμιστηράκια στο κουτί.

Δεν μου έχει κάνει ποτέ restart μέχρι στιγμής, το σύστημα το λειτουργώ 24/7 και παίζω για ώρες απαιτητικά παιχνίδια χωρίς κανένα πρόβλημα στις μέγιστες αναλύσεις και στην μέγιστη ποιότητα.

Το πρόβλημα μου είναι ότι σε κάποια παιχνίδια (π.χ. Trackmania Sunrise) κάνει αρκετά "σπασίματα". Έτσι όπως παίζω δηλαδή, κολάει για κλάσματα δευτερολέπτου και ξαναπαίζει, μετά από κάποια δευτερόλεπτα το ίδιο. Αυτό το κάνει και σε άλλα παιχνίδια αλλά σε μικρότερο βαθμό. Το προφανές είναι ότι είναι το τροφοδοτικό αφού η Ati προτείνει 450 W και εγώ έχω 350 W. Τι τροφοδοτικό να πάρω?Δεν διαθέτω πολλά λεφτά οπότε θέλω κάτι φτηνό και όσο γίνεται καλό. Τι λέτε για αυτά?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700413

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700618

για 30Α συνολικα μιλαει παντως μην το σκεφτεσε οτι τα κοληματα τα κανει το τροφοδοτικο .ενα μεγαλυτερο θα το χρειαζοσουνα αλλα οχι για τα κολληματα .τι drivers εχεις???

Φιλος με p4 3ghz socket 478, 1gb ddr400, 1 ata hdd, 1 dvdrw και τροφοδοτικο 350watt noname εβαλε την καρτα και την σηκωσε κανονικα. Παιζει gothic3 μια χαρα. Αρα μηπως δεν φταει το τροφοδοτικο σου?

για 30Α συνολικα μιλαει παντως μην το σκεφτεσε οτι τα κοληματα τα κανει το τροφοδοτικο .ενα μεγαλυτερο θα το χρειαζοσουνα αλλα οχι για τα κολληματα .τι drivers εχεις???

Drivers έχω τους τελευταίους, δεν θυμάμαι ποιοι είναι αλλά πριν μία βδομάδα τους κατέβασα.

Λέτε να μην είναι το τροφοδοτικό? Τότε τι μπορεί να είναι? Σκέφτηκα και τον επεξεργαστή αλλά τα κολλήματα τα κάνει ανεξαρτήτως ανάλυσης ή ποιότητας γραφικών. Μήπως φταίει ότι έχω κάποια προγράμματα ανοιχτά στο background? (π.χ. torrents)

Drivers έχω τους τελευταίους, δεν θυμάμαι ποιοι είναι αλλά πριν μία βδομάδα τους κατέβασα.

Λέτε να μην είναι το τροφοδοτικό? Τότε τι μπορεί να είναι? Σκέφτηκα και τον επεξεργαστή αλλά τα κολλήματα τα κάνει ανεξαρτήτως ανάλυσης ή ποιότητας γραφικών. Μήπως φταίει ότι έχω κάποια προγράμματα ανοιχτά στο background? (π.χ. torrents)

εχεις και καποιο antivirus που τρεχει>???εμενα με το νορτον εκανε κοληματα σαν τα δικα ΣΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΑ

εχεις και καποιο antivirus που τρεχει>???εμενα με το νορτον εκανε κοληματα σαν τα δικα ΣΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΑ

Ναι έχω το antivir και για firewall το mcafee. Θα δοκιμάσω να τα κλείσω και θα σας πω.

Έκλεισα ό,τι τρέχει και δεν τρέχει στο background αλλά τίποτα. Άλλαξα αναλύσεις και ποιότητα απεικόνισης από όλα full στα 1600Χ1200 σε όλα min στα 640Χ480 και πάντα τα ίδια σπασίματα. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι είναι εκτός από το τροφοδοτικό...

Ας με διορθώσουν και οι πιο σχετικοί,

αλλά γιατί εμένα τα ξαφνικά σπασίματα μέσα στο παιχνίδι δε μου κάνει τόσο για θέμα τροφοδοτικού αλλά για θέμα σταθερότητας συστήματος?

Τι εννοείς σταθερότητα του συστήματος? Από τι εξαρτάται?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.