dyereve Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2007 Γεια χαρα σε ολους παιδια! Εχω μια ATI 9800 pro AGP την οποια πηρα μεσω μιας 9600 που ειχα η οποια χαλασε και μου την αντικαταστησαν με την 9800 pro. Anyway δεν ειμαι καθολου gamer θα ελεγα οποτε και δεν ενδιαφερομουν ιδιαιτερα ουτε και ξερω πολλα για καρτες γραφικων. Εχω καταλαβει παρολα αυτα οτι γενικα οι ΑΤΙ ειναι αρκετα δυσχρηστες 8α ελεγα για τον μεσο χρηστη...Δεν νοειται μια εταιρια να bγαζει το install software του επισημου προιοντος της και να το δεσμευει ωστε να λειτουργει μονο με την παρουσια του Framework.net 1.1 της ποταπης Microsoft που λεει και ο Πανουσης! ΚΑι μονο αυτο μου λεει κατι! Βασικα ειπα να εγκαταστησω το Sith Lords(το πρωτο παιχνιδι που βαζω εδω και 2 χρονια...) και οταν ξεκιναει το παιχνιδι μου βγαζει τις φιγουρες μαυρισμενες και χανεις και to game control ετσι ξαφνικα! Για να βοηθησω: Εχω εγκατεστημενη μια custom εκδοση των ΧP Professional+SP2 η οποια κανει αυτοματη εγκατασταση στο hardware απο μια εσωτερικη driver database που διαθετει. Ειναι αρκετα εκνευριστικο αυτο αλλα οταν το παρακαμπτω και εγκαθιστω τους official Catalyst drivers 7.1 πχ, παλι τα ιδια! Δοκιμασα απο την αλλη τους Omega drivers αλλα με αυτους δεν μπορω να ενεργοποιησω το tv-out kai clone tv.επισης εχουν καποιες advanced λειτουργιες που φοβαμαι να τις πειραξω επειδη ειμαι ανιδεος μην τυχον και καταστρεψω την καρτα.Αν μπορει καποιος ας μου δωσει καμια συμβουλη να ξεστραβωθω.Ολες οι προτασεις δεκτες! Συγγνωμη για την εκταση του ποστ! Τα χαρακτηριστικα του pc μου μηπως και βοηθησω ειναι : P4 CPU 2,4GHZ, 512 MB RAm 400 DDR, Motherboard Asus P4vm8 και καινουργιο ThermalTake τροφοδοτικο 500Watt ονομαστικη ισχυς.
manik Φεβρουάριος 26, 2007 #2 Φεβρουάριος 26, 2007 Dot.net 2 έχεις περασμένο; Για να βάλεις το CCC απαιτείται να το έχεις.Βγάλε με το Driver Cleaner τους υπάρχοντες drivers κάνε restart και όταν μπει μέσα και σου πετάξει το μήνυμα ότι βρήκε νέο hardware την 9800 πάτα δυο φορές άκυρο.Κατόπιν εγκατέστησε τους 7.1 ή 7.2 που έχουν βγει.Επίσης πέρασε και την τελευταία έκδοση DX9c feb2007.
dyereve Φεβρουάριος 26, 2007 Author #3 Φεβρουάριος 26, 2007 Εβαλα την 7.2 εκδοση. Ειναι οντως καλυτερη απο παλαιοτερες και πιο ελαφρια κατα καποιον τροπο.Dot net2 επισης εχω. Αλλα εκει που σπαω το κεφαλι μου ειναι οταν προσπαθω να παιξω το Sith Lords και εξακολουθει απο την αρχη να μου ωγαζει τις φιγουρες και τα αντικειμενα μαυρα....Ισως να ειναι κατι εξειδικευμενο αλλα δυστυχως οσο και να εψαξα δεν βρηκα καποια λυση. Η πλακα ειναι οτι με την προηγουμενη καρτα μου πριν χαλασει ( His Excalibur 9600) επαιζε μια χαρα.Υποτιθεται οτι αυτη που εχω τωρα ειναι καλυτερη....Τι να πω...
Indiana Φεβρουάριος 27, 2007 #4 Φεβρουάριος 27, 2007 να σου πω, μπορείς να ελέγξεις αν είχε βγει Patch για το παιχνίδι ώστε να έχεις την τελευταία version του παιχνιδιού? βρες το και προσπάθησε αν έχεις χρόνο
vagsk1442169166 Φεβρουάριος 27, 2007 #5 Φεβρουάριος 27, 2007 Λέγοντας Sith Lords μήπως εννοείς το KOTOR2?Έχω παίξει το συγκεκριμένο παιχνίδι και τα patches δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν(Εντελώς εγκυκλοπαιδοκά αν παίζεις light side και δεν έχεις τελειώσει το Telos μην κάνεις τα patch γιατί έχει κάποιο bug και δεν συνεχίσει η ιστορία).Η εταιρεία που συνεργάστηκε με την Lucasarts για να φτιαχτεί το KOTOR2 είναι από τις χειρότερες. Το παιχνίδι είναι αρκετα επιλεκτικό σε κάρτες γραφικών και πάρα πολλές δεν υποστηρίζονται επίσημα. Υπήρχαν πάρα πολλά παράπονα από χρήστες για αυτό το KOTOR3 ανατέθηκε στην εταιρεία που έκανε και το πρώτο. Από όσο είχα ψάξει γιατί δεν έπαιζε ούτε σε μένα στον φορητό μου, το παιχνίδι απαιτεί κάρτα γραφικών με υποστήριξη OpenGL 2.0.
dyereve Φεβρουάριος 27, 2007 Author #6 Φεβρουάριος 27, 2007 Ευχαριστω παιδια για τις πληροφοριες!!!! Δεν εχω τσεκαρει ακομα αν η καρτα μου υποστηριζει OpenGl 2.0 οποτε οταν το κανω θα ενημερωσω αν ειναι και για αλλους που ισως το χρειαστουν.Επισης δοκιμασα και το patch 1.0b to οποιο ειναι το τελευταιο που βγηκε αλλα τζιφος! Ουτε και αυτο διορθωσε κατι. Επισης διαβασα σχετικα με τους Omega drivers...Αξιζει να τους χρησιμοποιησω? Και αν ναι μπορει καποιος να προτεινει καποιο στανταρ configuration για οσο το δυνατον καλυτερη αποδοση-εκμεταλλευση των δυνατοτητων της καρτας θα το εκτιμουσα. Οπως ανεφερα και παραπανω ειμαι ψιλοασχετος απο καρτες γραφικων και τωρα που σας βρηκα λεω να σας πιω το αιμα! lol!!!
regent1442169115 Φεβρουάριος 27, 2007 #7 Φεβρουάριος 27, 2007 Η κάρτα υποστηρίζει OpenGL 2.0. Τσέκαρέτο εδώ
steve_m Φεβρουάριος 27, 2007 #8 Φεβρουάριος 27, 2007 Βρες ενα catalyst παλιο πχ 3.5-3.8 και θα παιξει.Νομιζω οτι εγω παλια με τον 3.8 το ειχα.
dyereve Φεβρουάριος 28, 2007 Author #9 Φεβρουάριος 28, 2007 Να 'μαι παλι εδω...Λοιπον εχουμε και λεμε: Εψαξα και κατεβασα τους drivers 3.6 και 3.7.Εγκατεστησα την 3.7 εκδοση τυχαια...αφου προηγουμενως ειχα καθαρισει το pc απο τους παλιους drivers χρησιμοποιωντας και το driver cleaner. Αποτελεσμα: Το Kotor2 ξεκινησε να παιζει μια χαρα αλλα μετα απο λιγο αρχισε παλι να πεταει μαυρες φιγουρες και αυτο που ειναι το χειροτερο ειναι οτι κολλαει και χανεις τον ελεγχο του game play. Εννοω εκει που περπατας πχ βρισκεσαι ξαφνικα αλλου σε αλλο σημειο της πιστας σαν να μην υπακουει τιποτα απο mouse και keyboard σε σενα. Επισης οταν εκανα check requirements του παιχνιδιου μου εωγαλε not passed τους drivers λεγοντας μου οτι χρειαζεται να κανω update. παρολα αυτα το παιχνιδι ξεκινησε οπως ανεφερα...Και ενα τελευταιο που πιθανως να ενδιαφερει γενικοτερα...Οταν ειχα εγκατεστημενη εκδοση την 7.1 η και την 7.2 και εβγαζα τvout με scart καλωδιο σε svideo ρυθμιση στην τηλεοραση ενω καταλαβαινες οτι ειχε πολυ καλυτερη ποιοτητα εικονας σε σχεση με οταν εβγαζα εξοδο σε ext1 η av ας πουμε, παρολα αυτα η εικονα τρεμοπαιζε συνεχως. Κατι σαν flickering με αποτελεσμα φυσικα να μην βλεπεις τιποτα. Μετους παλιους drivers(3.7+ το παλιο catalyst) το προβλημα λυθηκε και εχω τελεια ποιοτητα tvout! Το Kotor2 εχω αποφασισει οτι μαλλον δεν θα καταφερω να το παιξω ποτε με αυτην την καρτα....To Kotor3 αληθεια ποτε βγαινει?
panoc Φεβρουάριος 28, 2007 #10 Φεβρουάριος 28, 2007 ετσι απο περιεργεια μπορεις να τρεξεις καποιο 3dmark κατα προτιμηση τα 3dmark03 και 05 να δεις αν τα περναει ? (βλατα να κανουν και 3-4 loop το καθε test) μπας και λεω μπας φταίει η κάρτα.για download http://www.futuremark.com/download/
regent1442169115 Φεβρουάριος 28, 2007 #11 Φεβρουάριος 28, 2007 Αυτό το έχω δει και Nvidia πλευρά.Μια FX5200 με τους 80άρηδες drivers δεν μπορούσε να σηκώσει παιχνίδι. Πέρναγε μεν 3dMark αλλά για παιχνίδι δεν ήθελε να ακούσει. Βάζοντας τους 71.89 όλα έπαιξαν τέλεια. Αυτό φαντάζομαι πως έχει να κάνει με τους Unified drivers. Δίνουν έμφαση στα καινούργια μοντέλα με αποτέλεσμα στα παλιότερα να εμφανίζονται προβλήματα...
dyereve Μάρτιος 7, 2007 Author #12 Μάρτιος 7, 2007 Αλλη μια ερωτηση...Η 9800 pro υποστηριζει λειτουργια video in?Και αν ναι ποια ειναι η διαδικασια για να γραψω video απο την τηλεοραση στον υπoλογιστη?Αν μπορει καποιος ας αναφερει τι καλωδιο χρειαζεται τι ειδους software κτλ. Thanks!!!!!
artking Μάρτιος 18, 2007 #13 Μάρτιος 18, 2007 Και εγώ την 9800pro 128MB έχω και το παιχνίδι το έχω παίξει μια χαρά. Αυτό όμως που λες μου θυμίζει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο εμφανιζόταν σε ανοιχτούς χώρους ΜΟΝΟ στον πλανήτη Dantooine. Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο αλλά για να το ξεπεράσω είχε χρειαστεί να ανοίξω ένα αρχείο .ini που είχε το παιχνίδι και να απενεργοποιήσω κάποια επιλογή σχετικά με fog(ομίχλη). Δεν θυμάμαι ακριβώς και το παιχνίδι δεν το έχω πια για να σου δώσω λεπτομέρειες. Ελπίζω να το βρεις και να το τεστάρεις. Περιμένω απάντηση(ελπίζω παρόλο που το thread είναι λίγο παλιό να δεις τη συμβουλή μου).Όσον αφορά τη λειτουργία video-in εξαρτάται από το συγκεκριμένο μοντέλο και τον κατασκευαστή, αλλά νομίζω ότι η 9800pro δεν είχε βγει με video-in. Το manual της κάρτας σου θα είναι πιο κατατοπιστικό φαντάζομαι...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.