Jump to content

Nvidia Go 7600 με αποκλειστικη μνημη 256

maouris1985

Recommended Posts

Επαρκής για απλά παιχνίδια και λογικές αναλύσεις. Μέσης κατηγορίας κάρτα.

Δηλαδή τι θα πρότεινες για φορητό Η/Υ; Μη τρελλαθούμε κιόλας.

Εμένα μια χαρά μου φαίνεται. Αυτή τη στιγμή η Nvidia Go 7600 256ΜΒ είναι ότι καλύτερο μπορείς να βρεις στους φορητούς Η/Υ. For the record οι επιδόσεις της είναι πολύ κοντά σε αυτές μιας κανονικής 7600GT και έχει 256ΜΒ μνήμη dedicated αν και οι συγκρίσεις με επιτραπέζιους είναι μάλλον άτοπες. Για φορητό υπολογιστή είναι super.

Μέση κατηγορία 7600, Χ1600.

High end Χ1800, 7800, 7950 κτλ

Σε high end όλα αυτά που λες υπάρχουν. Ωστόσο αναφέρονται σε laptop gamers edition και έχουν για μένα τα παρακάτω μειονεκτήματα:

1. Απαγορευτική τιμή: Οι τιμές τέτοιων laptop για Ελλάδα ανέρχονται σε 1500-2500€ κάτι παραπάνω από απαγορευτικό αφού με τα ίδια χρήματα στείνετε επιτραπέζιο pc-παιχνιδομηχανή που απλά πετάει.:109:

2. Όλα τα συγκεκριμένα laptop είναι ειδική κατηγορία έχοντας οθόνες 17' ή 19' κάτι που αυτοακυρώνει τον ορισμό τους ως φορητά. Δεν είναι καθόλου πρακτικά στη μεταφορά ή/και στο βάρος.

3. Τέλος, δεν αισθάνομαι άνετα με τέτοια μηχανήματα σκεφτόμενος τη καταπόνηση του ίδιου του υλικού σε βάθος χρόνου. Όταν δυσκολεύομαι να περιορίσω τη θερμική καταπόνοση του επιτραπέζιου Η/Υ δεν μπορώ να πιστεύω ότι ένας τέτοιος φορητός με υποσυστήματα-τέρατα που εκλύουν τεράστια ποσά θερμότητας ψύχεται επαρκώς σε τόσο μικρό χώρο και με τόσο μικρά συστήματα ψύξης.. Έχοντας επενδύσει και μερικές χιλάδες € στην όλη ιστορία ο χρονικός ορίζοντας 2 ή και 3 χρόνων φαντάζει πολύ μικρός.

Και για να μη ξεφεύγω πολύ από το θέμα, παρόλο που υπάρχουν τέτοιοι φορητοί με τέτοιες κάρτες γραφικών, ένα μεγάλο ποσοστό στην αγορά (αν όχι το μεγαλύτερο) χρησιμοποιεί on board με μνήμη που τη "μοιράζεται" με το σύστημα. Σε μια τέτοια αγορά, ένας φορητός με GF 7600 Go με 256MB dedicated μνήμη θεωρώ και πάλι ότι είναι super. Στην τελική κανένας gamer δεν αγοράζει φορητό αποκλειστικά για να παίζει παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν μόνο gamers editions. Μπορείς να δεις και FireGL και FX της NV που ΔΕΝ είναι για gamers και έχουν αντίστοιχες επιδόσεις.

Πάντως όσο καλή και να είναι μια 7600 ή Χ1600 δεν παύει να είναι κάρτα μεσαίας κατηγορίας. Θα μπορέσεις να παίξεις την πλειονότητα σε λογικές αναλύσεις αλλά μην περιμένεις να μπορείς να παίξεις σε 1280 και πάνω ή στην φυσική ανάλυση της οθόνης του laptop στο οποίο αναφέρεται ο φίλος (είναι ένα pavilion με 17άρα οθόνη).

Σε άλλους τα παραπάνω φτάνουν και παραφτάνουν. Σε άλλους όχι. Γι αυτό εξάλλου υπάρχει και η high end αγορά και γι αυτό οι κάρτες της κατηγορίας 7600, Χ1600, Χ1700 είναι στην μεσαία κατηγορία.

Δεν υπάρχουν μόνο gamers editions. Μπορείς να δεις και FireGL και FX της NV που ΔΕΝ είναι για gamers και έχουν αντίστοιχες επιδόσεις.

Πάντως όσο καλή και να είναι μια 7600 ή Χ1600 δεν παύει να είναι κάρτα μεσαίας κατηγορίας. Θα μπορέσεις να παίξεις την πλειονότητα σε λογικές αναλύσεις αλλά μην περιμένεις να μπορείς να παίξεις σε 1280 και πάνω ή στην φυσική ανάλυση της οθόνης του laptop στο οποίο αναφέρεται ο φίλος (είναι ένα pavilion με 17άρα οθόνη).

Σε άλλους τα παραπάνω φτάνουν και παραφτάνουν. Σε άλλους όχι. Γι αυτό εξάλλου υπάρχει και η high end αγορά και γι αυτό οι κάρτες της κατηγορίας 7600, Χ1600, Χ1700 είναι στην μεσαία κατηγορία.

Το τι φορητό αγοράζεις εξαρτάται πάντα από τις ανάγκες που θες να καλύψεις. Στους laptop κυρίως ενδιαφέρει η φορητότητα οπότε συχνά προτιμάται οθόνη 15' για εύκολη μεταφορά και συνήθως πολύ καλή λύση είναι μια κάρτα της σειράς 7600 go τόσο από επιδόσεις όσο και από κατανάλωση μπαταρίας.

Αυτό που ανέφερες για τον φίλο μας και την 17' δεν το ήξερα. Πραγματικά χρειάστηκε να ψάξω λίγο τα threads για να βρω ότι αγοράζει φορητό με 17' οθόνη. Δεν ξέρω τι ανάγκες θέλει να καλύψει με αυτόν τον Η/Υ και τι ποσό θέλει να διαθέσει. Πάντως αν δεν τον ενδιαφέρει το βάρος, η μεταφορά και η διάρκεια της μπαταρίας και τον αγοράζει για games σαφώς η 7600 είναι λίγη, τη στιγμή που στο μέλλον δεν θα έχει δυνατότητα αλλαγής κάρτας.

καταρχην ευχαριστω.απλα βρηκα αυτο το υπολογιστη για ενα φιλαρακι

HP pavilion dv9062ea

core 2 duo T5500 1.66.1024 ram ddr2 667mhz,120gb sata 5400,17 wxga 1440x 900 kai Nvidia Go 7600 256 αποκλειστικη

το εχω βρει 1170

πιστευω η τιμη ειναι εκπληκτικη για hp και για αυτα τα specs

το φιλαρακι δεν το θελει για παιχνιδια και καλα αλλα σκεφτηκα οτι και καλο θα ειναι και για αυτα.στο φορητο μου εχω μια x700 128 και ενταξει καλουτσικα τα παει που ειναι και μετρια.ε αν τις βαλεις μαζι αυτη και τη 7600 η δικια μου τρωει λασπη

Οποτε αφου με τα αυτα τα χρηματα δεν υπαρχει καλυτερο laptop,ειναι η καλυτερη αγορα.ολα τα αλλα που βρηκα ειναι 128 και τα υπολοιπα τα τραβανε απο τη ram

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.