Jump to content

zalman7000cu ή freezer7?

kv3d

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

zalman7000cu ή freezer7?

ειναι για 775 pentium 3,6ghz

προτερεοτητα η η σ υ χ ι α κι οχι το overclocking

σημαντικο η ευκολια σωστης εγκαταστασης .

Αν ειναι ευκολο 2 λινκ με τις ψυκτρες? Καλα η 7700 ειναι γνωστη. Για την αλλη ενα λινκ θα χρησιμευε αρκετα.

Κοίτα και οι 2 δεν τοποθετούντε και όσο εύκολα τοποθετήτε μια απλή ψύκτρα...

Το πρόβλημα που έχεις είναι αν είναι συμβατές με τη μητρική σου.

Υπάρχει στα site της κάθε ψύκτρας μια λίστα με συμβατές μητρικές.

Από αυτά τα 2 και αφού δεν σε ενδιαφέρει το oc πάρε 7000cu.

Τα 1,2 sone θόρυβος της Freezer 7 είναι στην ουσία 40,6 db (σηκώνουν πολυκατοικία στο αέρα)

Η αλήθεια είναι οτι δεν ήξερα τα sone σαν μονάδα μέτρησης ήχου ψάχνοντας την ισοτιμία στο Google το βρήκα, οπότε τσέκαρέ το και εσύ πριν πάρεις οτιδήποτε...

’κυρο το πρηγούμενο περι dB , απλά είδα οτι 1Sone=40dB και μετά οτι ανεβαίνει ανα 3dB, αλλά άκυρο, βρήκα την εξίσωση για τη μετατροπή:

S= 2^(0.1*(Ls-40)) Sone

’ρα στην περίπτωσή σου έχουμε Ls=10*log(1,2) +40 =40,79dB

Η εξίσωση είναι σωστότατη.

Δεν μπορώ όμως να καταλάβω όμως αυτό:

http://www.chip.de/perl/tpdb/tpdb_out.pl?db=out&partid=43592

πρόσεξε την αντιστοιχία dB- Sone...

Τέλος πάντων, ελπίζω να βοήθησα.

Αν και δεν είμαι σίγουρος.

Δες κανένα review πρώτα για την Freezer 7 ή προσπάθησε να την ακούσεις κάπου...

http://www.directron.com/freezer7.html

http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=34&data=1&disc=

http://www.zalman.co.kr/

Αρχική απάντηση από Ilias83

Κοίτα και οι 2 δεν τοποθετούντε και όσο εύκολα τοποθετήτε μια απλή ψύκτρα...

Το πρόβλημα που έχεις είναι αν είναι συμβατές με τη μητρική σου.

Υπάρχει στα site της κάθε ψύκτρας μια λίστα με συμβατές μητρικές.

Από αυτά τα 2 και αφού δεν σε ενδιαφέρει το oc πάρε 7000cu.

Τα 1,2 sone θόρυβος της Freezer 7 είναι στην ουσία 40,6 db (σηκώνουν πολυκατοικία στο αέρα)

Η αλήθεια είναι οτι δεν ήξερα τα sone σαν μονάδα μέτρησης ήχου ψάχνοντας την ισοτιμία στο Google το βρήκα, οπότε τσέκαρέ το και εσύ πριν πάρεις οτιδήποτε...

llias83

Τα 40,6 db δεν ειναι και τοσο πολλα ,μαλλον σ'αρεσει η απολυτη ησυχια

Noise Level

The noise level is measured in Sone (loudness) instead of dB (sound intensity).

The loudness depends upon ears response curves and tells you exactly, how bothering a certain noise is.

Τωρα ποιες ειναι οι διαφορες μεταξι (loudness) και (sound intensity), δε ξερω.

Παντως περα απο αυτα ,η ψυχτρα ηταν για ενα φιλο.Ο οποιος μια ωρα αργοτερα απο το post μου πηγε και πηρε την freezer7 .Ματαια του λεγα να περιμενει να παρουμε πληροφοριες.

Θα σας πω εντυπωσεις

Απο .38-.45 "γιατι να την αλλαξεις;"

ιστορια .ο 3.6ghz ηταν απο μια μητρικη της hewlet packard με προβληματα που για να σε υποστηριξει επρεπε να γινει το μηχανημα register στην εταιρια που δεν γινοταν ,δεν γνωριζω γιατι οχι

Αντι για κλιπσακια το κουλερ ειχε βιδες που διαπερνουσαν την μητρικη και βιδωνονταν στην ειδικη διαμορφωμενη βαση της μητρικης που ειχε ανοιγμενες βολτες.

Οταν πηγε να αλλαξει μητρικη ο φιλος ,ειδε οτι δεν μπαινει η μαμα ψυχτρα,και ξηλωσε ενα κομματι της παλιας βασης της μητρικης και την εβαλε κατω απο την νεα μητρικη ,με αποτελεσμα για μια βολτα στις βιδες η μητρικη να μην μπουταρει η να κανει σαν αεροπλανο.Του προτεινα να αλλαξει ψυχτρα και να πεταξει την παλια βαση απο την hp.

Αρχική απάντηση από kv3d

llias83

Τα 40,6 db δεν ειναι και τοσο πολλα ,μαλλον σ'αρεσει η απολυτη ησυχια

Τι να σου πω, η αλήθεια είναι οτι το θόρυβο δεν τον μπορώ καθόλου (εννοώ τον θόρυβο που κάνει μια μηχανή - π.χ. το αυτοκίνητο το έχω πάει 3 φορές για ένα τριξιματάκι στο παράθυρο που ακούω μόνο εγώ τελικά)

Αλλά νομίζω αντικειμενικά οτι 40dB θόρυβος είναι πολύς....

Σκέψου οτι όλοι οι ανεμιστήρες μου κάνουν κάτω απο 21dB θόρυβο και παρ'όλα αυτά με ενοχλούν (εντάξει είναι και το τροφοδοτικό που πρέπει να βγάζει καμοια 25άρα)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.