Jump to content

OCZ PC3200 rev2 - Έφτασαν στα όρια?

Guest

Recommended Posts

Έχω τις παραπάνω μνήμες (ξέρετε, με τα γνωστά TCCD) και δεν μπορώ να φτάσω σε MHz της προκοπής.

Συγκεκριμένα αν κοιτάξετε εδώ κι εδώ θα βρείτε πως πηγαίνουν 290MHz (με 1Τ/2,5-4-3-10 και 2,85vdimm) και 318MHz (με 1Τ/2,5-4-3-7 και 2,9vdimm) αντίστοιχα.

Εγώ με timings 2,5-4-3-10 και vdimm 2,85 κατάφερα να το φτάσω στα 289.8MHz (μέσω clockgen) κι εκεί μπόρεσα να ολοκληρώσω super pi 1MB αλλά πάνω από 270κάτι και πάνω μου πετάει bsod (ή βγάζουν λάθη) μετά από ώρα καθώς τρέχω super pi 32ΜΒ, στο memstest ή στο S&M.

Σύστημα εκείνο της υπογραφής με Antec 550Watts truepower και λειτουργικό Windows XP (χωρίς SP).

Υποπτεύομαι τροφοδοτικό γιατί το speedfan δείχνει 3,09 στην +3,3 ή ακόμα και λειτουργικό. :boxed:

Ε δεν γίνεται το anandtech με τις ίδιες μνήμες να ανεβαίνει κι εγώ να μην μπορώ να τις χαρώ. Ακόμα και 12άρη να της χτυπάει έβαλα για να δείτε σε τι σημείο έχω φτάσει. Προτάσεις κανείς που να τις έχει ξεσκίσει?

Καταρχήν το ότι πήγαν εκεί κάποιες μνήμες, δεν σημαίνει ότι πάνε όλες.

Αν ήταν έτσι, δεν θα τις έβγαζε ως 3200 η ocz.

Κατά 2ον, τσέκαρε με πολύμετρο τις τάσεις του τροφοδοτικού τόσο σε idle όσο και σε load(και επεξεργαστή και μνήμες).

Το antec είναι το true control ?

Αρχική απάντηση από RootX

Καταρχήν το ότι πήγαν εκεί κάποιες μνήμες, δεν σημαίνει ότι πάνε όλες.

Αν ήταν έτσι, δεν θα τις έβγαζε ως 3200 η ocz.

Κατά 2ον, τσέκαρε με πολύμετρο τις τάσεις του τροφοδοτικού τόσο σε idle όσο και σε load(και επεξεργαστή και μνήμες).

Το antec είναι το true control ?

Το γνωρίζω αλλά τόση διαφορά στα MHz? Πριν από δυο ώρες έτρεξα super pi 32MB στα 275. Το έβγαλε. Μετά από καμμιά ώρα ξανατρέχω πάλι super pi 32MB στην ίδια συχνότητα. Στο 4-5το νομίζω loop πέταξε error.

Δεν έχω πολύμετρω αλλά ψάχνω να βρω. Αν είναι όμως πρώτα, να δανειστώ ένα fotron 400Watts και να ξαναδοκιμάσω.

Το true power είναι. Το ανέφερα στο πρώτο ποστ αλλά σου ξέφυγε. ;)

Αρχική απάντηση από TROIDX

.....:T:

Δεν θα παραδώσω όμως τόσο εύκολα τα όπλα. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΧΡΙΣΤΑΝΙΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!

Στο θέμα μας τώρα. Έβαλα το Fortron 400Watts στο PCάκι μου και θα το τεστάρω λίαν συντόμως.

Πρώτες εντυπώσεις γενικότερα:

Είναι πιο αθόρυβο από το Antec. :inlove:

Το speedfan δείχνει 3,15 στην +3,3

Το antec έχει πιο πολλά καλώδια (οκ ξέφυγα)

Ελπίζω να δω καλύτερα αποτελέσματα κι όχι όλα μπλε.

Επίσης το thread το άνοιξα με κυριότερο σκοπό να δω κι άλλα αποτελέσματα άλλων χρηστών με τις ίδιες μνήμες για μια πιο σφαιρική άποψη περί του τι μπορούν να κάνουν στο μέσο όρο ;)

Έχω δει ένα του Borg αλλά οι μνήμες του δεν πήγαν πάνω από 260 και πειραματίζομαι συνεχώς για να δω αν θα καταφέρω περισσότερα.

275 και παλι καλα ειναι. Αστα μην ψάχνεσαι και για παραπάνω στο κατω κατω για 3200 τις πήρες. Τωρα τι κομμάτια στείλανε στο εν λόγω site που λες ο θεός και η ψυχή τους. Και μην ξεχνάμε ότι στο dfi ut250 μετρήσανε μαχ fsb με 256 αρα και όχι 512. Στο MSI K8N Neo2 platinum 54G οι δικες μου OCZ PC3200 rev2 2x512MB στο μεμτεστ πήγανε μέχρι 288 error free.Εσενα σε memtest ποσο πανε ?

Αρχική απάντηση από crmaris

275 και παλι καλα ειναι. Αστα μην ψάχνεσαι και για παραπάνω στο κατω κατω για 3200 τις πήρες. Τωρα τι κομμάτια στείλανε στο εν λόγω site που λες ο θεός και η ψυχή τους. Και μην ξεχνάμε ότι στο dfi ut250 μετρήσανε μαχ fsb με 256 αρα και όχι 512. Στο MSI K8N Neo2 platinum 54G οι δικες μου OCZ PC3200 rev2 2x512MB στο μεμτεστ πήγανε μέχρι 288 error free.Εσενα σε memtest ποσο πανε ?

Αμ δε!! Για 600άρες τις πήρα :p

Memtest86 που είχα τρέξει στα 269 με 2,5-3-3-7 (αν θυμάμαι καλά) την προηγούμενη εβδομάδα έβγαλε 5 error στο τεστ #6.

Τελικά στα 275 έριξε bsod μετά από ώρα (με το fortron). :(

Ακόμα κι εσύ άγγιξες τα 290 του anandtech. Με τι timings και vdimm πήγες στα 288? Τι BIOS και τι λειτουργικό (να δεις σε τι απελπισία έχω φτάσει :p)? Το υπόλοιπο σύστημα? Κάψιμο καθόλου?

Καταρχην ριξε τα βολτ στα 2.6. Δεν ειδα αν δοκιμασες χαμηλοτερες τασεις οποτε αν εχεις δοκιμασει ακυρο το σχολιο. Μετα αν δεις οτι και εκει εισαι στα ιδια πηγαινε σε 2.65, 2.7. Αν ουτε αυτα πιασουν τοτε πηγαινε σε cas 2. Το τελευταιο πιανει σε ορισμενες gskill με ιδια chips/pcb με το δικο σου οποτε γιατι να μην δουλευει και σε αυτες?

Memtest86 που είχα τρέξει στα 269 με 2,5-3-3-7 (αν θυμάμαι καλά) την προηγούμενη εβδομάδα έβγαλε 5 error στο τεστ #6.

Με 2,6 εκεί.

Έχω δοκιμάσει όλες τις τιμές από 2,6 και πάνω εκτός από την 2,8

cas2 και τα υπόλοιπα 3-3-7? Γιατί στα σιφχτά δεν ξεπερνάει τα 210 σταθερά (δεν το έψαξα και πολύ γιατί στόχευα στα 280+).

Αρχική απάντηση από Hero

Έχω δει ένα του Borg αλλά οι μνήμες του δεν πήγαν πάνω από 260

Τα 260 έγιναν στην msi , στην dfi nf3 (754)ξεχωριστά πήγαιναν 300 και οι 2 μαζί 290 με 2,5-3-3-7 1t 2.8v

Αρχική απάντηση από Borg

Τα 260 έγιναν στην msi , στην dfi nf3 (754)ξεχωριστά πήγαιναν 300 και οι 2 μαζί 290 με 2,5-3-3-7 1t 2.8v

Στην MSI K8N neo2 δεν ήταν? Με την ίδια μητρική πήγαν στο προαναφερόμενο site 290. Μάλλον παίζει θέμα μητρικής ή μπορεί και να είναι λόγω DC? Το μεσημέρι που θα πάω στο σπίτι, θα δοκιμάσω σε SC αν είναι.

Εντωμεταξύ όλο το βράδυ έτρεχε απροβλημάτιστα burn-in sandra στα 273 (1Τ/2,5-4-3-10 με 2,85) και τώρα συνεχίζει το κάψιμο. Ελπίζω σε καλύτερα αποτελέσματα το μεσημέρι.|

Αρχική απάντηση από Sakis

Για δωσε και ενα A64 Tweaker μηπως μπορει να σε βοηθησει κανενας.

Οκ, θα δημοσιεύσω ένα μόλις πάω σπίτι.

Αρχική απάντηση από Hero [Σήμερα, στις 01:11]

Αμ δε!! Για 600άρες τις πήρα :p

Τελικά στα 275 έριξε bsod μετά από ώρα (με το fortron). :(

Ακόμα κι εσύ άγγιξες τα 290 του anandtech. Με τι timings και vdimm πήγες στα 288? Τι BIOS και τι λειτουργικό (να δεις σε τι απελπισία έχω φτάσει :p)? Το υπόλοιπο σύστημα? Κάψιμο καθόλου?

2.5 3 3 7 1Τ και 2.8 vdimm. Περναγε το 5ο τεστ του μεμτεστ αερα.Σε ενα αντεκ 450 μια msi

54 g και bios 1.21!!! Ητανε πελάτη το μηχανημα και δεν ασχολήθηκα με βιος updates κτλ(δεν προλάβαινα). Την αλλη βδομαδα που θα εχω την dfi ultra nforce4 θα ψαχτώ πάλι!Τις μνήμες σου εσυ τις πήρες αφού βγήκανε οι tccd τις ocz 3700 και 4200 η αργότερα?Γιατί εχει σημασία οπως καταλαβαίνεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.