sozirarak Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2007 Καλησπερα στο φορουμ, την κυριακη που πηγα να βοηθησω την αδερφη μου να μετακομισει στην θεσ/νικη, στο καινουργιο σπιτι πηγα να στησω ξανα τον Η/Υ που ειχε : (AMD athlon XP 2400+, μητρικη μια gigabyte, 256 ram, 80 gb hdd). αφου συνδεσα πριζες κτλ δεν εβλεπε το keyboard της microsoft (στο πρωτο boot λειτουργουσε κανονικα) και δεν δουλευε το usb modem. επειτα απο restart μου ελεγε οτι λειπει ενα αρχειο των ΧΡ .sys και οτι πρεπει να βαλω το cd για να το εγκαταστησω ξανα. μετα απο restart δεν το ξαναεβγαλε το μηνυμα. χτες με παιρνει τηλ. και μοθ λεει οτι δεν μπαινει στα ΧΡ και οτι ακουγετε beep error συνεχεια. το παει σε ενα τεχνικο στην θεσ/νικη και της λεει οτι μαλλον χτυπησε η μητρικη και οτι η θα βρει αλλη πραγμα δυσκολο η πρεπει να παρει καινοθργιο Η/Υ. Καμια ιδεα για το τι μπορει να φταιει? Ξαφνικα να χτυπησει η μητρικη δεν ειναι περιεργο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Φεβρουάριος 22, 2007 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2007 Δυστυχώς αυτά τα πράγματα από μακριά δεν είναι εύκολα. Μπορεί και να χτύπησε η μητρική, μπορεί μόνο οι μνήμες... μπορεί το τροφοδοτικό να κάνει κόλπα. Αλλά από μακριά δυστυχώς δεν γίνεται κάτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
sozirarak Φεβρουάριος 22, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2007 εμενα γιατι κατι μοθ λεει οτι ειναι μνημη και οτι ο τυπος θελει να της πουλησει καινοθργιο Η/Υ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Φεβρουάριος 22, 2007 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2007 Nα χτύπησαν οι μνήμες και να μη βρίσκει το πληκτρολόγιο δεν υπάρχει περίπτωση.Αν όντως φταίει η μητρική πάντως νομίζω οτι μπορείς πολύ εύκολα να βρείς μια φτηνή μεταχειρισμένη να κάνεις τη δουλειά σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dll Φεβρουάριος 23, 2007 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2007 σου στελνει το κουτι με κτελ και το τσεκαρεις αυθημερον... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sozirarak Φεβρουάριος 28, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2007 τελικα μου στειλε το κουτι, τον αναβω αλλα δεν λειτουργει το πληκτρολογιο, κανω clear cmos αλλα παλι καθολου πληκτρολογιο. στο boot μενει εκει που βλεπει τις συσκευες, και μου λεει :" cmos memory default loaded press f1 to continue, esc to cancel, del for setup" αλλα χωρις keyboard δεν μπορω να επιλεξω κατι. δοκιμασα και USB ασυρματο keyboard αλλα δεν το βλεπει.ομως ουτε beep errors εχω ουτε τπτ αλλο παραξενο.καμια ιδεα για το τι παιζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viper1442169065 Φεβρουάριος 28, 2007 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2007 τελικα μου στειλε το κουτι, τον αναβω αλλα δεν λειτουργει το πληκτρολογιο, κανω clear cmos αλλα παλι καθολου πληκτρολογιο. στο boot μενει εκει που βλεπει τις συσκευες, και μου λεει :" cmos memory default loaded press f1 to continue, esc to cancel, del for setup" αλλα χωρις keyboard δεν μπορω να επιλεξω κατι. δοκιμασα και USB ασυρματο keyboard αλλα δεν το βλεπει.ομως ουτε beep errors εχω ουτε τπτ αλλο παραξενο.καμια ιδεα για το τι παιζει?Καλα ασύρματο νομίζω το ξεχνάς εκτός windows.Πρέπει να βάλεις 1 κανονικό πληκτρολόγιο (δε χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο για να το αναγνωρίσει, απλά να το συνδέσεις και μετά να ανοίξεις το pc) και μετά μόλις σκάσει η ίδια οθόνη, θέλει να πατήσεις το F1 για να τα πάρει όλα default.Μετά προχωράς κανονικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sozirarak Φεβρουάριος 28, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2007 και με κανονικο πληκτρολογιο δεν γινετε τπτ. δεν το βλεπει καθολου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman1442169163 Φεβρουάριος 28, 2007 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2007 Tσέκαρε τροφοδοτικό (πες μας τι φοράει, μάρκα-model, watt). Συνήθως αν η τροφοδοσία είναι οριακη τα πρώτα που αρχίζουν τα κόλπα είναι συχνά πληκτρολόγια/mouses. Βγάλε την μπαταρια και δες απο κάτω μπας και έχει πετα3ει τιποτε υγρά και σου βραχυκύκλωσε τίποτα (είναι πολύ παλιό το pc?) αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο.Δοκίμασες άλλο PS/2 πληκτρολόγιο εκτός απο το ασύρματο; Αν όχι, δες μην τυχόν έχει στραβώσει κανένα pin από το βύσμα του πληκτρολογίου. Μου είχε τύχει σε έναν πελάτη και δεν αναγνώριζε πληκτρολόγιο. Τελικά είχε στραβώσει ένα pin από προφανώς βίαιη προσπάθεια λάθος τοποθέτησης. Για δες το...Ισως τελικά να είναι απλά η μητρική.Υ.Γ. Αν θες board Athlon XP, έχω ένα. Στείλε pm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sozirarak Μάρτιος 1, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2007 το τροφοδοτικο ειναι ενα Τ&L 350w. η μπαταρια ειναι καθαρη δεν εχει πεταξει υγρα. δοκιμασα 2 ps/2 πληκτρολογια που δουλευουν αλλα τπτ.η θυρα ps/2 που ειναι πανω στην μητρικη αλλαζει?μηπως φταιει αυτο τελικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman1442169163 Μάρτιος 1, 2007 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2007 η θυρα ps/2 που ειναι πανω στην μητρικη αλλαζει?Μπορεί να φταίει η θύρα, μπορεί ο controller. To βύσμα αλλάζει αν έχεις κολλητήρι με λεπτή μύτη, σταθερό χέρι και κότσια (κότσια γιατί λίγο να κάνεις ελάχιστα πιο δω ή πιο 'κει το κολλητήρι, καταστρέφεις 4-5 αντιστάσεις του board ή κανά "διαδρομο" και .. καληνύχτα). Αν θυμάμαι καλά το PS/2 πορτ έχει τρεις επαφές που συνδέονται στο PCB, οπότε -αν είναι έτσι- τότε είναι σχετικά εύκολο. Ενας μεγεθυντικός φακός σε σταθερό σημείο, ένας αναροφητήρας κολλήσεων και πολύ φως θα βοηθήσουν σημαντικά. Αν το κάνεις προσοχή στις ψυχρές κολλήσεις (να μην είναι θολή αλλα καθαρή και γυαλιστερή η κόλληση). Link to comment Share on other sites More sharing options...
sozirarak Μάρτιος 8, 2007 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2007 τελικα δεν εβρισκα ακρη, και το πηγα σε τεχνικο. αποτι μοθ ειπε μαλλον παιζει να ειναι τροφοδοτικο. θα βαλει ενα καινουργιο και βλεπουμε.μολις εχω νεοτερα θα ξαναποσταρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Μάρτιος 8, 2007 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2007 Υπάρχουν και usb πληκτρολόγια for the record Link to comment Share on other sites More sharing options...
sozirarak Μάρτιος 8, 2007 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2007 schumifer δοκιμασα και usb keyboard αλλα τπτ.το ενεργοποιησα και απο το bios. βασικα δεν δουλευαν ουτε οι usb θυρες γιατι δεν μου δουλευει ουτε το usb modem μου. μαλλον το τροφοδοτικο δεν δινει ρευμα σε ολες τις θυρεσ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanto Μάρτιος 10, 2007 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2007 Το τροφοδοτικο δεν δινει ρευμα στις μνημες,με ενα νεο τροφοδοτικο θα εισαι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sozirarak Μάρτιος 14, 2007 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2007 Τελικα ο τεχνικος μου ειπε οτι ειναι μητρικη και καλυτερα ειναι να αγορασς αλλο pc (ειναι και πωλητης Η/Υ). το πηρα πισω το μηχανημα, πως μπορω να δω οτι ειναι μητρικη? (μπορω να πειραματιστω αφοβα η αδερφη μου θα παρει αλλο). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.