Adis13 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2007 Καλημέρα σας και καλώς σας βρήκα...Είμαι καινούριος εδώ και θα ήθελα να σας πώ τον προβληματισμό μου...Λοιπόν, έχω ένα Η/Υ συνδεδεμένο με την τηλεόραση. Απο κάρτα ήχου έχει μια Creative SB Audigy 5.1 (απλή) και ηχεία Dreamax cinema 6100.. Το θέμα είναι ότι θέλω να κάνω πλέον το pc ένα κάλο home theater... Πώς θα το κάνω αυτό???Έχω μπερδευτεί γιατί στην αρχή σκεφτόμουν να πάρω μόνο μια κάρτα ήχου πχ : Creative X-Fi Platinum... 'Αλλα αυτή η κάρτα δεν υποστηρίζει Dolby prologic II.. Επόμενη σκέψη ήταν να πάρω το Decoder DDTS-100 το οποίο υποστηρίζει όλα αυτά που θέλω στο home theater μου. Αυτό λέει ότι μπορεί να μετατρέψει τον ήχο απο μια απλή 5.1 κάρτα ( σαν τη δική μου) σε τέλειο ήχο home theater.Ισχύει αυτό?? Επόμενη σκέψη ήταν να πάρω τα ηχεία Logitech Z-5500 τα οποία λέει ότι έχουν δίκο τους decoder... Τελικά τι να κάνω???Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι μόνο ταινίες και λίγο μουσική... Αλλά θέλω ένα σύστημα που να παίζει με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας...PLEASE HELP...:021: :021: :021: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Φεβρουάριος 21, 2007 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2007 Eαν εισαι λοιπον απαιτητικος τοτε να παρεις και καλα ηχεια (οχι υπολογιστη) και εναν καλο ενισχυτη και μια καρτα ηχου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adis13 Φεβρουάριος 21, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2007 Οκ, δεκτό ότι αυτά θα ήταν η καλύτερη λύση, αλλά και η ακριβότερη και εγώ δεν θέλω να δώσω τόσα πολλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Φεβρουάριος 22, 2007 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2007 Toτε ενας ευκολος τροπος ειναι να αγορασεις τα logitech που εχουν ενσωματωμενο αποκωδικοποιητη και να στελνεις σε αυτα σημα ψηφιακο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Φεβρουάριος 22, 2007 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2007 Αρχικα ποσα χρηματα διαθετεις?Με τα ηχεια που θες να παρεις δεν χρειαζεται να παρεις αποκωδικοποιητη για να παιζεις prologic 2 καθως δεν εχουν την ηχητικη ποιοτητα για να καταλαβεις ουσιωδη διαφορα. Μονο ενα καλο setup με ενυσχυτη AV και ηχεια home theater καπως θα αξιζε. Τα logitech ειναι καλα για να κρατησεις το κοστος χαμηλα και θα κερδισεις σε ποιοτητα σε σχεση με τα dreamax.Μην αλλαξεις καρτα δεν θα δεις ουσιωδη διαφορα που να αξιζει τα χρηματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adis13 Φεβρουάριος 22, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2007 Τα χρήματα που διαθέτω δεν είναι τόσα πολλά..Εκεί κοντά στα 300 +- 100... Ενα καλό σύστημα σε κομμάτια θα μπεί στο κανονικό μου σπίτι και όχι σε αυτό... Δηλαδή να πάρω τα logitech και να μην ζητάω και πολλά πολλά..Απ'ότι διάβασα σε κάποιο θέμα εδώ είναι προτιμότερα απο τα creative...Ή μήπως να πάρω κάποια ηχεία με το decoder??Σας ευχαριστώ και συγνώμη αν σας πρίζω αλλά δεν τα καταλαβαίνω όλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Φεβρουάριος 22, 2007 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2007 Aφου το budget ειναι περιορισμενο καλυτερα παρε τα ηχεια με τον ενσωματωμενο αποκωδικοποιητη. Η αγορα ξεχωριστου αποκωδικοποιητη θα βοηθησει μονο εαν θελησεις αργοτερα να παρεις αλλα ηχεια χωρις αποκωδικοποιητη.Παντως μη νομιζεις οτι θα ειναι χαλια ο ηχος. Τα logitech ειναι αρκετα αξιολογα ηχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adis13 Φεβρουάριος 22, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2007 Ωραία, άρα απορρίψαμε την κάρτα ήχου.. Και τώρα το ερώτημα είναι :Logitech 5500 ή Decoder με τα παλιά ηχεία???Σαν αποτέλεσμα, ποιό θα είναι καλύτερο???ΥΓ: Μιλάμε πάντα για ταινίες και όχι για παιχνίδια...Σας ευχαριστώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Φεβρουάριος 22, 2007 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2007 Logitech 5500. Η διαφορα αναμεσα στις δυο προτασεις ειναι χαοτικη. Ο μονος τροπος να μην την καταλαβεις ειναι να εισαι κουφος. Μην το σκεφτεσαι καν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Φεβρουάριος 23, 2007 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2007 Απο την αλλη χωρις να θελω να σε μπερδεψω,τα λεφτα που δινεις δεν ειναι και λιγα.. Μπορεις με αυτα να αγορασεις ενα ετοιμο all in one Home Theater το οποιο θα λειτουργει ανεξαρτητα απο το PC σου και θα μπορεις να βλεπεις και ταινιες στην TV με καλυτερη ποιοτητα εικονας. Αλλα και ηχου καθως θα εχει πολυ καλυτερα - μεγαλυτερα ηχεια απο τα logitech και τα Creative.Θα εχει και σαφως ολους τους αποκωδικοποιητες που θες (Prologic II, DTS) Τελος θα μπορεις να συνδεσεις και το PC επανω σε αυτο στην αναλογικη εισοδο του.πχ μια καλη λυση ειναι αυτο http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?4079Εαν ψαξεις σε καποιο μαγαζι και ακουσεις μερικα θα καταληξεις ποιο σε καλυπτει καλυτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adis13 Φεβρουάριος 23, 2007 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2007 Α μάλιστα... Τώρα και αν μπερδεύτηκα... Καλό αυτό το σύστημα αλλά ο λόγος για τον οποίο έλεγα να πα΄ρω κάτι στο Η/Υ είναι για να βλέπω και ταινίες απο τον Η/Υ, divx, κατεβασμένες απο το internet... Δηλαδή μπορώ να συνδέσω το pc με ένα τεέτοιο συστημα??? Και να ακούω και μουσική απο το pc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Φεβρουάριος 23, 2007 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2007 Ναι μπορεις να το συνδεσεις αναλογικα με rca - jack απο τη ρξοδο της καρτας ηχου.Θα παιζει στεροφωνικα βεβαια.Αλλα ετσι και αλλιως τα divx στερεο ηχο εχουν.Απο την αλλη το DVD του συγκεκριμενου συστηματος παιζει και Divx. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adis13 Φεβρουάριος 23, 2007 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2007 Ωραία... Αλλά τωρα μπερδεύτηκα και πρέπει να τα βάλω ξανά κάτω και να τα σκεφτώ...Σας ευχαριστώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Φεβρουάριος 23, 2007 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2007 Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας καπου να τα ακουσεις και θα ξεμπερδευτεις αμεσως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adis13 Φεβρουάριος 23, 2007 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2007 Ωραία, ένα τέτοιο σύστημα all-in-one μπορεί να είναι συνδεδεμένο σε κάποιο μαγαζί.. Αλλά τα ηχεία της logitech θα μου τα συνδέσουν πχ στο πλαίσιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.