partsa Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2007 Γειά χαρά παιδιά.Σκέπτομαι να προχωρήσω στην αγορά ενός WESTERN DIGITAL RAPTOR 36GB 10000RPM για την εγκατάσταση των Windows και των εφαρμογών μόνο. Το ερώτημά μου είναι, θα δω ουσιαστική διαφορά στην αύξηση της ταχύτηταςπ.χ στο φόρτωμα των Windows? Τώρα έχω έναν SEAGATE BARRACUDA 320GB 16MB SATA2 7200RPM,και τα Windows σε ένα partition των 27GB. Γενικά αξίζει τα χρήματα (115.70€ στο e-shop) ή η διαφορά θά είναι σχετικά μικρή?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noo_mercy Φεβρουάριος 20, 2007 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2007 Ράπτορα δεν έχω αλλά διαφορές θα δεις σίγουρα. Οπότε μην το σκέφτεσαι:040: Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Φεβρουάριος 20, 2007 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2007 36 GB ειναι πολυ λιγα.Τεσσερα games να βαλεις και τελος.Διαφορα θα δεις.Καλυτερα παρε τον 74αρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
partsa Φεβρουάριος 20, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2007 Τα games θα τα έχω στον Seagate. Οπωσδήποτε ο 74άρης θα είναι καλύτερος αλλά στην περίπτωση μου και τα 36 θα με φτάσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Φεβρουάριος 20, 2007 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2007 Χμμ. Πόσες φορές φορτώνεις τα win καθημερινά για να υπολογίσουμε πόσο χρόνο θα κερδίσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
masteroidz1442169105 Φεβρουάριος 20, 2007 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2007 Αμα τα παιχνίδια τα έχεις σε άλλο δίσκο τότε πως περιμένεις να δεις διαφορά? Ότι λέει ο @steve_m! Ο 74αρης είναι πλέον το standard. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Φεβρουάριος 20, 2007 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2007 Ότι θα κερδίσει χρόνο θα κερδίσει.... δεντο συζητάμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Φεβρουάριος 20, 2007 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2007 Το θέμα είναι τι θα κερδίσει εκτός από χρόνο. Αν πχ ο κερδισμένος χρόνος αποτελέσει αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης τότε όχι μόνο έναν αλλά 4 raptor 150ρηδες να πάρει. Αν είναι "για την πλάκα" όμως καλύτερα να πάρει έναν μεγάλο δίσκο και να τελειώνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon1442169120 Φεβρουάριος 20, 2007 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2007 Αυτό που τον νοιάζει είναι να κερδίσει χρόνο, που είναι σίγουρο με έναν ράπτορα, και συγκεκριμένα να δει καλύτερες ταχύτητες στην φόρτωση εφαρμογών. Φίλε partsa, εγώ προτείνω να αγοράσεις έναν των 74 GB.(και καλωσήρθες στο forum μας!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Φεβρουάριος 20, 2007 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2007 Ok. Αντί για 10sec θα δει 8sec στην φόρτωση εφαρμογών.Καλύτερα να σκεφτεί λογικά ποιές είναι οι ανάγκες και οι απαιτήσεις του (και αν αυτά τα 2 sec είναι τόσο πολύτιμα αν ο χρόνος του είναι χρήμα) και μετά να προβεί σε αγορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Φεβρουάριος 20, 2007 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2007 Αν βουτήξει 2 160άρηδες και τους κάνει RAID μήπως θα είναι καλύτερα?Τα ίδια θα του κοστίσει πάνω κάτω και θα έχει και 8 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα.Ok. Αντί για 10sec θα δει 8sec στην φόρτωση εφαρμογών.Καλύτερα να σκεφτεί λογικά ποιές είναι οι ανάγκες και οι απαιτήσεις του (και αν αυτά τα 2 sec είναι τόσο πολύτιμα αν ο χρόνος του είναι χρήμα) και μετά να προβεί σε αγορά.Αν επιταχύνεις το ποιο αργό κομμάτι του συστήματος βλέπεις διαφορά ΠΑΝΤΟΥ και όχι μόνο στην φόρτωση των Windows. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θεωρώ δικαιολογημένο το κόστος του εν λόγο ράπτορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon1442169120 Φεβρουάριος 20, 2007 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2007 Ok. Αντί για 10sec θα δει 8sec στην φόρτωση εφαρμογών.Καλύτερα να σκεφτεί λογικά ποιές είναι οι ανάγκες και οι απαιτήσεις του (και αν αυτά τα 2 sec είναι τόσο πολύτιμα αν ο χρόνος του είναι χρήμα) και μετά να προβεί σε αγορά.Σωστή η παρατήρησή σου tristeno, αλλά μπορεί απλώς να θέλει ταχύτερο δίσκο, και ο συγκεκριμένος είναι μια καλή επιλογή, κατά την γνώμη μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
partsa Φεβρουάριος 20, 2007 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2007 Ευχαριστώ Simon, πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σας.Αυτό ακριβώς με νοιάζει περισσότερο. Οι εφαρμογές. Ίσως τελικά να μην και τόσο πολύ για το φόρτωμα των Win όπως λέει και ο φίλος tristeno, δεν τα φορτώνω και πολλές φορές κάθε μέρα. Απλά δεν ξέρω κατα πόσο θα λειτουργει γρηγορότερα το PC σε γενικές γραμμές και όχι τόσο στα παιχνίδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Φεβρουάριος 20, 2007 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2007 Κοίτα , αν άλεις το δίσκο σε λειτουργικό τότε κερδιζεις αρκετά γιατι το σύστημα δουλευει αρκετά πιο γρήγορα όπως και το cashάρισμα των εφαρμογών..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Φεβρουάριος 20, 2007 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2007 θα συμφωνισω με τη μαζα οτι ο 36 δεν ειναι αρκετος.ως κατοχος 36αριδων θα σου πω οτι απο μονοι τους δεν κανουν τη διαφορα.ενας 74αρης ειναι καλύτερος.ο 36αρης ειναι το ιδιο γρηγορος με ενα καινουργιο δισκο sata της ταξεως των WD KS ειδικα αυτος με τα 8ΜΒ cache.2 Χ 160 η ακομα καυτερα 2 Χ 200 σε raid ειναι σαφεστατα πιο γρηγοροι απο τον 36αρη.Εαν σε ενδαιφερει η ταχυτητα και μονο τοτε το raid ειναι μονοδρομος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Φεβρουάριος 20, 2007 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2007 Ναι αλλα μελλοντικα με ενα ακομα raptora πεταει ενα ραιντ-0 και ποιος τον πιανει Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Φεβρουάριος 20, 2007 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2007 μελλοντικα βαζει αλλους 2 200αριδες σε 4Χ raid και δεν τον πιανει κανενας.---τα παραπανω λεγομενα μου αλλαζουν εαν μιλουσε για 74 η ακομα καλυτερα για τους 150. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Φεβρουάριος 20, 2007 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2007 δεν ειναι δα και τραγικη η διαφορα απο τα 36 στα 70 gb.40 ευρω παραπανω ειναι.Συμφερει Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Φεβρουάριος 20, 2007 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2007 Αν θέλεις να δεις διαφορές θα τις δεις μόνο σε μεγάλα αρχεία (συγνώμη παιδιά αλλά για να τρέχω το office και εφαρμογές γραφείου και να ανοίγω το word σε 4sec αντί για 5sec δεν θα πάρω raptor).Αυτά τα μεγάλα αρχεία θα είναι παιχνίδια, μεγάλα αρχεία video, μουσικής κτλ που εξ ορισμού δεν μπορείς να τα έχεις σε έναν 36άρη και που η λύση του RAID με 3 μεγάλους δίσκους είναι καλύτερη.Αν τώρα τον έχεις μόνο για το λειτουργικό θα δεις αυτές τις διαφορές που βλέπουν όλοι. Αν ο χρόνος σου μεταφράζεται σε χρήμα κανένας ενδοιασμός. Αν είναι για την "αίσθηση" του πιο γρήγορου εγώ δεν θα ξοδευόμουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoNito1442169110 Φεβρουάριος 20, 2007 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2007 Επειδη ειμαι κατοχος 2χ74Gb raid-0 μπορω να πω οτι η διαφορα ειναι τεραστια!Δεν παιρνεις τους δισκους για κανεις 2sec πιο γρηγορο ανοιγμα του pc!Ειναι ΠΑΡΑ πολλα!το βασικοτερο που εχω δει ειναι οτι εχω αφορμαριστο το pc αρκετους μηνες και δουλευει τελεια αν και το εχω μπουκωσει με οτι βρω!ο μονος λογος να μην παρεις-->(Μου φενεται θα βγουν καινουργιοι ραπτορ)(δεν ειμαι σιγουρος γιαυτο)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.