Jump to content

απογοήτευση με TURBO-X 19DH

KOSTAS4_XT

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

την έχω 1 χρονο ++.

αλλα τελευταία άρχισα να βλέπω πολλές οθόνες και πλέον είδα την διαφορά στα χρώματα.

Παράδειγμα μια samsung 740n που πήρε ένας φίλος, και όταν την συνδέσαμε σε d-sub σε μια 9600ΧΤ έπαθα πλάκα με το χρώμα!!

Στην δικιά μου ότι ρυθμίσεις και αν έχω δοκιμάσει δεν έχω καταφέρει να δω ακόμα αυτό το ΛΕΥΚΟ!!!! :)

Επίσης παρατηρώ και κάτι πολύ περίεργο στην οθόνη μου..

Όταν ανεβάζω το contrast, σε μερικές "βαθμίδες" που το βάζω βλέπω κάτι "χιονάκια"....

Είναι συνδεμένη σε DVI ΠΆΝΩ ΣΕ 6600GT (τελευταίοι drivers κτλ)...

Επίσης (για την ιστορία) :) ενα καμμένο πιξελ σε 8 μήνες λειτοθργείας.

ΜΑΚΡΙΑ.

σε d-sub είναι χάλια.............

Τι οθόνη λοιπόν λέτε να πάρω??? :)

Θέλω DVI όπωσδήποτε. dvd+games κυρίως. Θα την πάω πίσω και θα βάλω κάποια χρήματα επιπλέον αν χρειαστεί.

δε νομίζω πως δεν είναι λόγος τα χιόνια που κάνει όταν ανεβαίνει το contrast απο τη μέση και πάνω!

Άλλοστε αν δεν κάνουν αλλαγές στις μούφες με τη ίδια τους τη φίρμα πάνω ΕΛΕΟΣ!.

να ρωτησω κατι ασχετο...

λογικα σε οθονες με ιδιο πανελ,ιδια χαρακτηριστικα κτλ δεν θα επρεπε να εχεις ιδια απεικονιση χρωματων?

πχ βλεπω μια hannstar εκει στο πλαισιο με τιμη ξεφτιλα για 19"...η hannstar απο οτι διαβασα προμηθευει πανελ σε διαφορες επωνυμες...επομενως περα απο τα φρου-φρου,περιεχομενα συσκευασιας κτλ,δεν θα επρεπε να εχουμε ιδια ποιοτητα εικονας σε μοντελα διαφορων εταιριων με ιδιο πανελ??

Κατα ενα μεγάλο μέρος έχεις δίκιο @sofos αλλα μετράει επίσης η γενικότερη ποιότητα κατασκευης. Μπορει να έχουν ίδια "μηχανή" αλλα αυτό δεν είναι το παν. Ακόμα και μεταξύ διαφορετικών παρτίδων υπάρχει διαφορά.

Πάρε παράδειγμα την Formula 1, πχ: στο παρελθόν μια ομάδα χρησιμοποιούσε ιδιους κινητήρες με την Ferrari αλλα δεν κατάφερε ούτε καν να πλησιάσει τα μονοθέσια της ιταλικής ομάδας. :)

Πάρε παράδειγμα την Formula 1, πχ: στο παρελθόν μια ομάδα χρησιμοποιούσε ιδιους κινητήρες με την Ferrari αλλα δεν κατάφερε ούτε καν να πλησιάσει τα μονοθέσια της ιταλικής ομάδας. :)

και ακομα το κανει και δεν το κανει μονο η ferrari αλλα και η reanult,mclaren,toyota...μονο που εκει μιλαμε για αεροδυναμικη,φρενα,αναρτησεις,λαστιχα,κιβωτια,οδηγο...πολλες παραμετρους..

στις οθονες το μονο που αλλαζει ειναι το περιβλημα και τα παριεχομενα στην συσκευασια(DVI κτλ..)κανουν και καποιο ειδος τροποποιησης στα πανελ και πετυχαινουν καλυτερη απεικονιση?

επισης οταν λεμε παρτιδες,προφανως δεν εννοουμε μισες να φορουν TN και αλλες s-ips,pmva και δεν ξερω τι αλλο..ε τοτε εκει οντως δεν υπαρχει συγκριση..

Η ποιότητα απεικόνισης σε μια οθόνη πέρα απο το πανελ μπορει να οφέιλεται σε 1002 λόγους. Απο τις κολλήσεις μέχρι το τροφοδοτικό της. Μιλησα για παρτίδες οσον αφορά τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και οι αλλαγές που έγιναν στην γραμμή παραγωγής. Μπορει για παράδειγμα ενα συγκεκριμένο μοντέλο να κατασκευάζεται σε 2-3 εργοστάσια ανα τον κόσμο με διαφορετικές πρώτες ύλες(διαφορετικοί προμηθευτές-πηγές).

Αυτο το φαινόμενο γίνεται εντονα αντιληπτό στους επεξεργαστές και τους σκληρούς δίσκους. Ετσι εξηγείται πως εμφανίζονται steppings στους επεξεργαστές και παρτίδες σκληρων με διαφορετικη συμπεριφορά(θερμοκρασία, θορυβο,αξιοπιστία) παρόλο που μιλάμε για το ίδιο προϊον.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.