Jump to content

IDE Controller - Αξίζει η αγορά ενός?

Kaf

Recommended Posts

Μιλωντας για data, δισκους, ide, sata, usb κουτακια, μετατροπεις κλπ και εχοντας δοκιμασει σχεδον ολα απο τα παραπανω (για να μην πω κυριολεκτικα ολα - τουλαχιστον ενα δηλαδη απο καθε κατηγορια) να μοιραστω μαζι σας και τη δικια μου σκεψη, η οποια κατεληξε και σε αναλογη αγορα.

Σε συζητηση που ειχα με καποιο συναδελφο μου, επεσε στο τραπεζι το ονομα FastTrak SX4000. Ο συγκεκριμενος controller δεχεται μεχρι 4 δισκους και μπορει να στηθει πανω του μεχρι και raid 5.

Θεωρησα λοιπον οτι στηνοντας 4 "φτηνους" πλεον 200αρηδες IDE δισκους πανω του σε raid 5 διαταξη, θα εχω αρκετα καλες πιθανοτητες να μην χασω τα 600GB καθαρων δεδομενων (τα οποια ειναι αρκετα για τα πολυ critical data μου) που θα βλεπω αφου εχω περιθωριο μεχρι και 2 απο τους 4 δισκους να χαλασουν χωρις να καταστραφει το array.

Επειδη λοιπον ειμαι ακομα σε αναμονη του controller αλλα και 3 απο τους 4 δισκους που θα τον πλαισιωσουν, θα ηθελα να ρωτησω αν ετυχε ποτε κανεις σας να δουλεψει μια τετοια συσκευη ή καποια άλλη αντιστοιχη της σε raid 5 και τις εντυπωσεις του.

Τάκη στείλε στην Promise ένα mail και ρώτα τους το ίδιο που ρώτησα και εγώ αν είναι ο εν λόγο controller να μπει ποτέ σε σύστημα με Vista. Αν προορίζεται για Linux/XP μάλλον δεν θα έχεις προβλημα.

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=28498

Ειχα δει Γιαννη το σχετικο θεμα αλλα δεν σκοπευω να βαλω Vista, τουλαχιστον σε αυτο το μηχανημα που θα χρησιμοποιηθει ο controller.

Παρολαυτα πιθανον θα κανω μια επαφη ετσι απλα απο περιεργεια.

• 2 weeks later...

Ξεθάβω ελαφρώς το Thread. Καλα ε, απαράδεκτο το @shop. Απο τις 17 του μήνα δε μου το έχουν στείλει ακόμα, ούτε με πήραν καποιο τηλέφωνο να μου πουν τιποτα. Μου φαίνεται θα πάω καμια βόλτα απο Αλεξ/πολη να τους πω ενα γειά κ να πιω κ εναν καφέ στην παραλία μιας κ μπήκε η Άνοιξη :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.