Kaf Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2007 Είμαι κάτοχος μιας μητρικής (MSI 945P neo-f) η οποία έχει μόνο 1 IDE slot, στο οποίο έχω συνδέσει DVD player & DVD recorder. Το πρόβλημα είναι πως ένας 120άρης σκληρός IDE που είχα πριν τη βάλω, έχει μείνει στο ράφι, και τώρα που ξέμεινα απο χώρο&χρήμα τα βρήκα λίγο σκούρα. Η ερώτηση είναι λοιπόν: Να αγοράσω τον πιο φτηνό IDE Controller που θα βρώ μπροστά μου (δεν τίθεται θέμα για ακριβό:079:) ο οποίος κοστίζει ~25Ευρώ ή να μην τον αγοράσω? Δεν έχω χρησιμοποιήσει κάτι παρόμοιο ever και δεν ξέρω αν τιθεται θέμα ασυμβατοτήτων ή/και διενέξεων, οπότε θα χρειαστώ τις συμβουλές σας μπας και ξεστραβωθώ. Αξίζει να πληρώσω μια τεχνολογία που σιγά σιγά σβήνει? Μήπως θα άξιζε περισσότερο να κρατούσα τα χρήματα για αγορά σκληρού sata2 κι ας έχει 4πλάσια τιμή απο εναν Controller? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaMDeN Φεβρουάριος 16, 2007 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Ανάλογα με το πόσο "καίγεσαι" για αποθηκευτικό χώρο...αν χρειάζεσαι άμεσα αυτά τα 120γίγα πάρε έναν controller δεν είναι τίποτα.Αν δε σου χρειάζεται κάνε λίγη υπομονή και πάρε έναν πολύ μεγαλύτερο SATA αργότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
javaneze: Φεβρουάριος 16, 2007 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Αν δεν θα χρειαστεις το PCI slot για κατι αλλο και το εχεις και καθεται παρτη.Εμενα μονο σε αυτο με ενοχλει και με εχει περιορισει σε onboard καρτα ηχου. (βεβαια ειναι και 320αρης ο δικος μου δισκος οποτε δεν επαιζε να μεινει στο ραφι)Ασυμβατοτητες με τα XP δεν θα εχεις. Αν αναβαθμισεις σε Vista, μπορει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Φεβρουάριος 16, 2007 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Και γιατι φιλε μου δεν βγαζεις το dvd rom drive? Αφου εχεις το recorder πανω. Και οταν με το καλο μαζεψεις χρηματα για σατα2 το ξαναβαζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaMDeN Φεβρουάριος 16, 2007 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Και γιατι φιλε μου δεν βγαζεις το dvd rom drive? Αφου εχεις το recorder πανω. Και οταν με το καλο μαζεψεις χρηματα για σατα2 το ξαναβαζεις.Επίσης σωστό :033: Link to comment Share on other sites More sharing options...
svizi1442169086 Φεβρουάριος 16, 2007 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Ένας sata 120GB έχει 50 ευρώ. Ο controller έχει 25. Νομίζω καλύτερα να πάρεις ένα σκληρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iannis Φεβρουάριος 16, 2007 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Εχω ενα PCI Promise που περνει 2 ΑΤΑ 66 Στον χαρίζω Δώσε μου με pm την διεύθυνση σουΙάσιο village ??????Ρουμανία??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk1442169166 Φεβρουάριος 16, 2007 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Αν έχεις μια ελεύθερη USB μπορείς να επενδύσεις και σε μια εξωτερική θήκη για σκληρό δίσκο. Είναι περίπου στα ίδια χρήματα, χωρίς προβλήματα ασυμβατότητες από όσο ξέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaf Φεβρουάριος 16, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 @vagsk Ωραία η ιδέα σου, δεν το είχα σκεφτεί ειν'η αλήθεια, θα ψάξω για καμια θήκη αν είναι, το προτιμώ. @Iannis σ'ευχαριστώ πολύ, για την προσφορά σου, αλλά θα κάνω αυτό που πρότεινε ο vagsk. Α, το ιάσιο είναι μεν στη Ρουμανια αλλά είναι κ στη Ροδόπη ένα χωριό με 30 κατοίκους, μελλοντικά έρημο @svizi Ναι, συμφωνώ αλλα έτσι δεν αξιοποιώ τον 120άρη που έχω στο ράφι @cabrinha Το Hitachi μου το αθάνατο δεν το βγάζω ο κόσμος να χαλάσει. Βασικά κ να το έβγαζα, θα είχα πρόβλημα με το καλώδιο που δε θα έφτανε, εκτός κ αν έβαζα το σκληρό πάνω στον αντιγραφέα, αρκετά κακή ιδέα θα έλεγα @javaneze linux φίλε μου, τα windows προσπαθώ να τα διώξω απο το πισί μου τελείως, αλλα όλο κ βγαίνουν καινούρια MMORPG και δεν τα καταφέρνω να κρατηθώ μακριά. Τώρα παίζω ένα made in Turkey πολύ χαβαλετζίδικο. και τέλος @KaMDeN καιγομαι λέει? τσουρουφλιέμαι παλεύω να βρω κανα γιγα μπας και σωθώ, λολ. Για θήκη usb έχετε να προτείνετε κάτι δοκιμασμένο ή να ψάξω απο δω κι απο κεί κ να πάρω όποιο μου γυαλίσει καλύτερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaf Φεβρουάριος 16, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Βρίσκω διάφορες θήκες, usb2, firewire, με ανεμιστήρες, χωρίς ανεμιστήρες, με external power supply, με supply απευθείας απο την usb θύρα και τα έχω ψιλοπαίξει. Πιο πολύ μου γυάλισε η firewire η 800άρα, αλλά η θήκη που είδα κανει 35. +3 το καλώδιο είμαστε στα 38. +5 τα μεταφορικά (κ λίγα βάζω) είμαστε στα 43. Και γιατι να μην πάρω σκληρό με 43? Είδα κ μια με 25 και έχει κ ανεμιστήρες, αλλά η τροφοδοσία είναι κάτι που με ανησυχεί λίγο. Θεωρητικά θα δουλεύει, αλλά μηπως δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στο σκληρό? Δεν εμπιστεύομαι κ τόσο την τροφοδοσία που θα δίνει η usb :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Φεβρουάριος 16, 2007 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Βρίσκω διάφορες θήκες, usb2, firewire, με ανεμιστήρες, χωρίς ανεμιστήρες, με external power supply, με supply απευθείας απο την usb θύρα και τα έχω ψιλοπαίξει. Πιο πολύ μου γυάλισε η firewire η 800άρα, αλλά η θήκη που είδα κανει 35. +3 το καλώδιο είμαστε στα 38. +5 τα μεταφορικά (κ λίγα βάζω) είμαστε στα 43. Και γιατι να μην πάρω σκληρό με 43? Είδα κ μια με 25 και έχει κ ανεμιστήρες, αλλά η τροφοδοσία είναι κάτι που με ανησυχεί λίγο. Θεωρητικά θα δουλεύει, αλλά μηπως δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στο σκληρό? Δεν εμπιστεύομαι κ τόσο την τροφοδοσία που θα δίνει η usb :/Αφού ο δίσκος είναι 3,5" θα θέλει οπωσδήποτε εξωτερική τροφοδοσία!! Παλιότερα είχα δοκιμάσει μια θήκη χωρίς εξωτερική τροφοδοσία και ο δίσκος δούλευε όποτε ήθελε. Προσωπικά δεν θα το ρισκαρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LosRe Φεβρουάριος 16, 2007 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Σκέψου και την λύση να αντικαταστήσεις και κανένα DVD drive με νέο sata.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
random Φεβρουάριος 16, 2007 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Εξωτερικο κουτι να παρεις αν θελεις φορητότητα. να κουβαλας τα γιγα σου δουλεια-σπιτι-σχολή-φιλους. Δεν ειναι λυση αυτο επειδη σου λοιπουν ide slots, και gigabytes.φτηνό κουτί, και powered on σε μονιμη βαση, ειναι αργός θανατος για το δισκο. Καλό κουτι, θα το πληρώσεις.πούλα τον ide σε αγγελια. ποσο εχει καινουριος? ..πες 50. πουλα τον 25.βαλε και το ποσο που θα έδινες ειτε σε controller, ειτε σε case, και αγοράζεις ενα γουρούνι Sata. 55 τα 160, 70 τα 250, και 88 ευρώ τα 320 γίγα έχουν. αμαρτία ειναι.---------------------------------------------------Μια μονο περιπτωση, που θα κρατούσα αυτο τον παλιο δισκο: αν σκεφτεσαι να στησεις κανενα παλιο συστημα ως κατεβαστηρι, always on. που πιθανον δεν θα εχει sata slots. μονο γι αυτο κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WAntilles Φεβρουάριος 16, 2007 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Να ξεχάσεις τα IDE ports για σκληρούς δίσκους.Αν θες να κρατήσεις το δίσκο, μπορείς να πάρεις έναν ωραιότατο IDE -> SATA adapter. Κάνει γύρω στα €20. Π.χ. πολύ καλοί είναι αυτοί της ACARD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LosRe Φεβρουάριος 16, 2007 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 Να ξεχάσεις τα IDE ports για σκληρούς δίσκους.Αν θες να κρατήσεις το δίσκο, μπορείς να πάρεις έναν ωραιότατο IDE -> SATA adapter. Κάνει γύρω στα €20. Π.χ. πολύ καλοί είναι αυτοί της ACARD.Έχεις κανένα link? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Φεβρουάριος 16, 2007 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2007 http://www.skroutz.gr/products/list?keyphrase=IDE+TO+SATA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaf Φεβρουάριος 17, 2007 Author #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2007 WAntilles απο Acard δε βρηκα τίποτα στο skroutz, όμως στο λινκ του panoc είδα το 1ο (noname :/) που κοστίζει <20ευρώ κ μου γυάλισε. Είναι 100% ασφαλής/αξιόπιστος ο μετατροπέας IDE -> SATA? Έχει κάποιος να πει κάτι παραπάνω για τους αντάπτορες αυτούς? Αν είναι να πάρω τον 1ο να τελειώνω με την όλη ιστορία. Κ μάλιστα θα μου βγεί κ οικονομικά. WAntilles στο λίνουξ πρόβλημα συμβατότητας δε θα έχω με αυτον τον μετατροπέα ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WAntilles Φεβρουάριος 17, 2007 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2007 WAntilles στο λίνουξ πρόβλημα συμβατότητας δε θα έχω με αυτον τον μετατροπέα ετσι?Πουθενά δεν θα έχεις πρόβλημα συμβατότητας με αυτούς.Αυτό το πράγμα κάνει real-time αμφίπλευρη μετάφραση εντολών σε επίπεδο hardware. Είναι μια μικρή πλακετίτσα που από τη μια μεριά έχει ένα θηλυκό βύσμα IDE για να κοτσαριστεί πάνω στο data του δίσκου κι από την άλλη έχει ένα αρσενικό SATA κι ένα αρσενικό μικρής τροφοδοσίας floppy. Φυσικά ο δίσκος πρέπει να τροφοδοτηθεί κανονικά με το βύσμα τροφοδοσίας του.Ίσα-ίσα γλυτώνεις μια για πάντα από τα παιδικά χρόνια προβλήματα του IDE (όρια χωρητικότητας, LBA και λοιπές παλαιολιθικές ματσακονιές) και δεν έχεις και ογκώδη καλώδια που φράσσουν τη ροή αέρα στο κουτί σου.Επίσης στη δικιά μου περίπτωση προσέφερε και επιπλέον troubleshooting από το πουθενά διότι σε SATA controller που δεν έχει SMART κατάλαβα ότι ο δίσκος που ήταν κοτσαρισμένος από πίσω του είχε πρόβλημα (είχε πιάσει όντως ύστερα από 6 χρόνια bad sectors) διότι κάποια στιγμή άρχισε να βγάζει ο αντάπτορας επαναλαμβανόμενα μηνύματα λάθους στο στιλ "κοίταξε αυτός που είναι κοτσαρισμένος από πίσω μου, μού λέει συνεχώς μηνύματα κι εντολές αρλούμπες".Στο δε Linux ο δίσκος θα φανεί ως standard SATA sdX. Ούτε καν θα μυριστεί το σύστημα ότι πρόκειται για IDE δίσκο (το ίδιο ισχύει καί στα Windows). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimisd1442169115 Φεβρουάριος 17, 2007 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2007 Ο 120ρης μου είναι με μετατροπέα πάνω και παίζει μια χαρά, κανένα πρόβλημα πάει για 2 χρόνια τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaf Φεβρουάριος 17, 2007 Author #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2007 Η παραγγελία έγινε, σε 1-2 μέρες θα έχω τον αντάπτορα κ θα σας πω περισσότερα. Γμτ 7,5 ευρώ μεταφορικά απο Αλεξ/πολη->Κομοτηνή :| Με τρένο να πήγαινα να τον αγόραζα πιο λίγο θα έβγαινε :Ρ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.