Prayer! Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2007 psu:400W t&pPentium4:3Ghm\b:asus p5b-vram:2xCORSAIR XMS2 512MB DDR2 5400 CL4 + HEATSPREADERvga:msi 1950pro 256mb ddr3Τί πρέπει νά τροποποιήσω/προσθέσω ώστε τό συστημά μού νά γίνει (σχεδόν) αθόρυβο?
emnezia Φεβρουάριος 15, 2007 #2 Φεβρουάριος 15, 2007 Αλλαγή όλων των ανεμιστήρων με ήσυχους + καλύτερη ψύχτραΥδρόψυξηPassive cooling (πχ της zalmann ή fanless τροφοδοτικό και ψύχτρα πχ Noctua)ηχομονωτικά σε σκληρούς, ηχομονωμένο κουτί.Είναι πάρα πολύ γενική η ερώτησή σου. Μπορείς να κάνεις πάμπολα αλλά υπόψιν ότι όσο πιο ήσυχο τόσο περισσότερα λεφτά χρειάζεσαι.
Prayer! Φεβρουάριος 15, 2007 Author #3 Φεβρουάριος 15, 2007 Tό θέμα είναι ότι τά βράδια θέλω νά τόν αφήνω ανοιχτό γιά νά κατεβάζει δεδομένα...άρα θέλω μειώσω τόν θόρυβο τού τροφοδοτικού,τής ψύκτρας τόυ ανεμιστήρα αλλά κ' του σκληρού...απ'οτι έχω καταλάβει τόν περισότερο θόρυβο τόν κάανει τό τροφοδοτικό κ' εκεί εστιάζω περισότερο νά επέμβω...
viper1442169065 Φεβρουάριος 16, 2007 #4 Φεβρουάριος 16, 2007 Tό θέμα είναι ότι τά βράδια θέλω νά τόν αφήνω ανοιχτό γιά νά κατεβάζει δεδομένα...άρα θέλω μειώσω τόν θόρυβο τού τροφοδοτικού,τής ψύκτρας τόυ ανεμιστήρα αλλά κ' του σκληρού...απ'οτι έχω καταλάβει τόν περισότερο θόρυβο τόν κάανει τό τροφοδοτικό κ' εκεί εστιάζω περισότερο νά επέμβω...Και αν δεν είναι αυτό?Τσάμπα τα λεφτά που θα δώσεις και μετά θα θες και άλλα για να αλλάξεις κάτι άλλο.Σε τέτοιες περιπτώσεις συνίσταται η δημιουργία 2ου pc σε άλλο δωμάτιο για κατεβαστήρι και για να μη σε νοιάζει και ο θόρυβος.
JimmyFox Φεβρουάριος 16, 2007 #5 Φεβρουάριος 16, 2007 psu:400W t&pPentium4:3Ghm\b:asus p5b-vram:2xCORSAIR XMS2 512MB DDR2 5400 CL4 + HEATSPREADERvga:msi 1950pro 256mb ddr3Τί πρέπει νά τροποποιήσω/προσθέσω ώστε τό συστημά μού νά γίνει (σχεδόν) αθόρυβο?Εγώ θα σού'λεγα να πάρεις έναν ρυθμιστή στροφών.Βάζεις όλα τα ανεμιστήρια πάνω και τελείωσες. Όταν παίζεις παιχνίδια τα φουλάρεις και όταν κατεβάζει, τα χαμηλώνεις.Όσο για τον σκληρό, για μην ακούγεται απλά θα πρέπει να τον αλλάξεις.Με τους Seagate έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Για την κάρτα γραφικών πάρε μια aftermarket ψύκτρα όπως Zalman ή AC Accelero.Να κρατάς τα ανεμιστήρια σου καθαρά. Άμα έχουν σκονιστεί πολύ, άλλαξέ τα με καινούρια πιο ήσυχα, αλλά μη δώσεις τρελά λεφτά. Ένας νορμάλ AKASA με ledάκια κάνει πόσο? €6,7,8?
emnezia Φεβρουάριος 16, 2007 #6 Φεβρουάριος 16, 2007 Γενικά πρέπει να δεις τι θεωρείς εσύ "σχεδόν αθόρυβο" σύστημα. πχ αν πας στο σπίτι του thorlite τα 100db είναι ήσυχο μηχάνημα (η φήμες το λένε ) Ξεκίνα με την λύση που σου δίνει ο Jimmyfox και αργότερα περνάς σε ακριβότερες λύσεις (αλλαγή ψύχτρας, τροφοδοτικού, υδρόψυξη). Απλά να έχεις υπόψιν πως η ησυχία συνήθως συνεπάγεται θερμοκρασία. Ότι πείραμα και να κάνεις μην ξεχνάς να κοιτάς τις θερμοκρασίες σου.
Prayer! Φεβρουάριος 16, 2007 Author #7 Φεβρουάριος 16, 2007 ok.Σκέφτομαί νά αγοάσω αυτόν http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301599 τόν σκληρό..άκουσα ότι είναι καλών επιδόσεων..
emnezia Φεβρουάριος 16, 2007 #8 Φεβρουάριος 16, 2007 Γνώμη μου άσε τον σκληρό για τελευταίο. Είναι το τελευταίο που θα ακούσεις αφού έχεις ησυχάσει όλα τα άλλα.
john5kilkis Φεβρουάριος 16, 2007 #9 Φεβρουάριος 16, 2007 Γνώμη μου άσε τον σκληρό για τελευταίο. Είναι το τελευταίο που θα ακούσεις αφού έχεις ησυχάσει όλα τα άλλα.Και εγώ συμφωνώ ότι θα πρέπει να αλλάξεις τον σκληρό τελευταίο και μόνο εφ`όσον έχεις σιγουρευτεί ότι το υπόλοιπο σύστημα έχει γίνει αθόρυβο.Μπορεί να κάνει θόρυβο από τις δονήσεις όπου μπορείς πολύ απλά να βάλεις στα τοιχώματα ένα κομμάτι λάστιχο όπως π.χ σαμπρέλα και καθάρισες.Για να καταλάβεις τι ακριβώς κάνει τον περισσότερο θόρυβο μπορείς να σταματήσεις τα ανεμιστηράκια με το χέρι σου, καλύτερα όταν είναι κλειστό το pc για να μην κάνεις περιττές αλλαγές σε κάτι που πιθανώς να μην έκανε πολύ θόρυβο
Prayer! Φεβρουάριος 16, 2007 Author #10 Φεβρουάριος 16, 2007 to case δν έχει ανεμηστηράκια,κ' απ'ότι έχω ακούσει ό περισσότερος θόρυβος έρχεται από τό τροφοδοτικό...κ' πρέπει νά είναι απ΄τό ανεμιστιράκι τού...σκληρό θ'αλλάξω έτσι κ' αλλιώς γιάτι εκεί οφείλονται πολλά κολλήματα τού pc..IDE 80GB είναι,άρα λογικό νά αλλαχθεί κάποια στιγμή..
john5kilkis Φεβρουάριος 16, 2007 #11 Φεβρουάριος 16, 2007 οκ τότε, αλλά να ξέρεις ότι αφού το κουτί δεν έχει φανάκια άν βάλεις κάποια passive ψύκτρα για το cpu η θερμοκρασία θα ανέβει αρκετά ίσως και υπερβολικά :119: οπότε θες μια καλή αθόρυβη ψύκτρα με φανάκι που δουλεύει με λίγες στροφές που όμως συνήθως κοστίζουν και κάτι παραπάνω και μετά βλέπεις και για αθόρυβο τροφοδοτικό αν και μπορείς να κάνεις κάποιες moddeς και σ`αυτό που έχεις αλλά αυτό είναι άλλο θέμα :080:
Prayer! Φεβρουάριος 16, 2007 Author #12 Φεβρουάριος 16, 2007 Έχεις νά μου προτεινεις κάποιο ολοκληρωμένο σύστημα ΄ψύξης τό οποίο νά μέ καλύπτει...ΥΓ:Σκοπεύω νά αγοράσω το Thermaltake Soprano black ...
john5kilkis Φεβρουάριος 16, 2007 #13 Φεβρουάριος 16, 2007 Αν και δεν είμαι ειδικός στην αερόψυξη θα σου πρότεινα αυτό http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174032&product=922641που είναι και φτηνή και αν θες βάζεις και ένα silent φανάκι για καλύτερη ψύξη και είσαι καλυμένος (πιστεύω ε, μη σε πάρω και στο λαιμό μου:033: )Το soprano είναι πολύ ωραίο κουτάκι και απ`ότι έχω ακούσει έχει και καλή ροή αέρα αλλά δεν ξέρω πόσο αθόρυβο είναι:102: λογικά όμως θα είναι αφού έχει μεγάλους ανεμιστήρες ,αλλά καλύτερα να σου πει και κάποιος που το έχει για σιγουριά.
masteroidz1442169105 Φεβρουάριος 19, 2007 #16 Φεβρουάριος 19, 2007 Εχω το Enermax Noisetaker II DXX 485W. Εξαιρετικό τροφοδοτικό και αθόρυβο για τα αυτιά μου. Επίσης με 2*9 και 2*12 ανεμηστιρια, ενα Zalman 7000cu στον επεξεργαστη, το Titan για το chipset και 3 σκληρους ο υπολογιστης ειναι πιο ησυχος απο οτιδηποτε αλλο εχω συναντησει. Αμα θες να δοκιμασεις ποιο υποσυστημα κανει τον πιο ενοχλητικο θορυβο μπορεις να απομονώνεις ενα ενα και να δεις. Για παράδειγμα αποσυνδεσε τον σκληρο και οτιδηποτε αλλο νομιζεις οτι ενοχλει και ανοιξε το pc. Τα ανεμιστήρια μπορεις να τα σταματας με ενα στυλο ή και το δαχτυλο.
Prayer! Φεβρουάριος 20, 2007 Author #17 Φεβρουάριος 20, 2007 k' πόσο πάει τό μαλλί γιά τό psu k cpu cooler?
Phant0m1442169125 Φεβρουάριος 20, 2007 #18 Φεβρουάριος 20, 2007 Πιο φτηνα θα ρου ρθει παντως να στησεις ενα 'κατεβαστηρι' με παλαιοτερης γενιας εξαρτηματα.
Prayer! Φεβρουάριος 20, 2007 Author #19 Φεβρουάριος 20, 2007 γιά ρίξε μιά μετάφραση στο "κατεβαστήρι"...+ξέρεις κανά καλό σετ watercooling?Asetek Watechill Xternal p.x.
masteroidz1442169105 Φεβρουάριος 20, 2007 #20 Φεβρουάριος 20, 2007 Κατεβαστήρι = υπολογιστής παλιάς τεχνολογίας (Ρ2/3 ή Αthlon XP) που είναι σαφώς λιγότερο ενεργοβόρος και ήσυχος. Χρησιμεύει για αυτό που λέει το όνομά του, να κατεβάζει (emule & torrents κυρίως) ώστε να μην μένει διαρκώς ανοιχτό το κυρίως σύστημα.Για το Enermax που ανέφερα και ενα silent cpu cooler δεν θα ξεπεράσεις τα 150 σε καμία περίπτωση!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.