Jump to content

C2D πρωταρης. Mητρικες, chipsets, Ram κλπ

squid

Recommended Posts

ΠΟΥτις βρισκει κανείς αυτες τις crucial ?????

Κοίτα στο επίσημο site..:111:

Μια ερώτηση ακόμα. Με το 975x μπορεί να έχει SLI (γιατι κατάλαβα ότι ψάχνεται για SLI)? Η το συγκεκριμένο chpiset ειναι για crossfire μονο?

SLI με την σειρά 8x00 της Nvidia δε μπορείς να κάνεις.Αν έχει βρεθεί κάτι παρακαλώ να με διορθώσει κάποιος.

Intel mobo και OC?

Χλωμό...

Εκτός και αν χάνω τπτ επεισόδια.

Δυστυχώς έχεις χάσει.Τα τελευταία Mobos της Intel (για c2d) κλοκάρουν μια χαρά..

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

.

Δηλαδη το DP965LTCK θα την κανει τη δουλεια ? το βρισκω σε εξευτελιστικη τιμη

SLI με την σειρά 8x00 της Nvidia δε μπορείς να κάνεις. Αν έχει βρεθεί κάτι παρακαλώ να με διορθώσει κάποιος.

εννοεις με Intel Chipset ε?

.

Δηλαδη το DP965LTCK θα την κανει τη δουλεια ? το βρισκω σε εξευτελιστικη τιμη

Δεν έχω διαβάσει σχόλια για την εν λόγω μητρική.Σκέψου οτι κοντά στα 100 ευρώ υπάρχουν κι άλλες προτάσεις πιο δοκιμασμένες.Αν είναι πολύ πιο κάτω..περιμένουμε review!:D

εννοεις με Intel Chipset ε?

Yeap..

να πω μονο οτι εχω βρει τα εξης σε αμερικη (οπου εχω γνωστους να μου τα στειλουν πακετο, μητρικη / cpu / ram, ολα μαζι κανενα $25 μεταφορικα)

$46 το intel

$63 Asus P5B

$82 Gigabyte S3

$94 Gigabyte DS3

ολα με το 965

Aπ'οτι βλεπω τα 965 αλλα και τα 975 εχουν ενα PATA καναλι μονο. επειδη εχω IDE δισκο ακομη (και δεν θελω να τον εχω στο ιδιο καναλι με τα οπτικα) υπαρχει αλλο chipset που να επιτρεψει το OC του 4320 σε 3GHz (με στοκ αερα)?

Nα σημειωσω εδω, οτι αυτο που με απασχολει να πετυχω ειναι μεγαλυτερη επεξεργαστικη ισχυς σε σχεση με το PC της υπογραφης μου .... (στα γραφικα θα το αναλαβει μια 8800GTS 320 αυτο) και δε αναφερομαι σε λιγο μεγαλυτερη ταχυτητα, αλλα να εχω καλυτερες επιδοσεις απο οτι θα μου εδινε ενας FX60 ή Οpt185 στα 3GHz στο ιδιο PC (ο 4400+ ειναι στα 2.5Ghz).

Mηπως η ιδεα μου για Ε4320 oc στα 3GHz δεν ειναι αρκετο για να αξιζει να αντικαταστησει το παρον μου PC?

.

Βρε μήπως εννοείς Ε6320?

Μητρική 965 με 2 pata δεν πρόκειται να βρείς,λόγω οτι δεν το υποστηρίζει το chipset.Ακόμη κι αυτό το 1 που έχουν είναι jmicron!

Το 975 υποστηρίζει 1 pata και κάποιες εταιρείες έχουν βάλει και δεύτερο (jmicron).Koϊτα την p5wdh και την αντίστοιχη της msi (δεν θυμάμαι το μοντέλο).

Ε4320 εν αναμονη, υποτι8εται οτι θα κανει την εμφανιση του οπου να'ναι. Εκτος αν πληροφορηθηκα λαθος.:120:

εεε ερωτηση ητανε, τι να προτιμησω απο τους δυο 6320 ή 6600, με το σκεπτικο οτι αν καταλαβα καλα μπορω να τρεχω στα 3GHz και με τον 6320 και με τον 6420 (ασχετα αν αυτος ισως παει λιγο ψηλοτερα) οποτε παω για τον φθηνοτερο απο τους δυο, ή μηπως εντελει αυτο που χρειαζομαι ειναι 6600 που πιθανα (?) θα κανει τη διαφορα που θελω συνολικα σε επιδοσεις με τα υψηλοτερα FSB (και της RAM) ?

παω να δω λιγο ξανα την εξηγηση του Τασου για το τι board χρειαζομαι για ποιον επεξεργαστη να το εμπεδωσω και εαν εχω ακομη αποριες θα ξαναεπανελθω. Eυχαριστω παιδια για τις απαντησεις μεχρι στιγμης

Θα πρότεινα κι εγώ 6600,γιατί με τόσες μπανάνες κι fsb walls που κυκλοφορούν μπορεί να έχεις πρόβλημα με τους άλλους δυο.Βέβαια όλα είναι θέμα τύχης..

Λοιπον ....

1. Tι πιθανοτητες εχω ο 6320 να παιζει στα 3GHz (με το καταλληλο Board + RAM εννοειται)

2. H διαφορα που θα εχω ακομη και με εναν 6600 @ 3 ειναι αρκετη απο τον 4400+ @ 2.5 ή να περιμενω για peryn & Κ10 whatever για να παρω την αποδοση που θελω? (τουλαχιστο +50% του 4400+ @ 2.5)

3. Αν καταλαβα καλα, για 6600 θελω 975 & DDR2 800 για τα 3(+) Ghz. (και αν καταλαβα παλι καλα, και με 667 εχω τα 3G (333x9) απλα οι 800 θα μου επιτρεψουν να παω ακομη ψηλοτερα ιδιως με ενα 965 που μπορει να παει και 500 FSB?) (να προτιμησω 667 με καλο CAS ή 800 με xειροτερο CAS?)

Για 6320 θελω 965 και τα 3G πιανονται ακομη και με DDR2 667 ? ή μαλλον χρειαζεται DDR2 800+ που να μπορει να κλοκαρει στα ~430? (430x7=3000)

4. υπαρχει περιπτωση να υπαρχουν και αλλα chipsets (nvidia, ati, via) που να μπορουν να κλοκαρουν τους conroe στα 3GHz και που εχουν 2 PATA? ... βλεπω οτι μερικοι κλοκαρουν Conroe με nvidia 650 και 680 (ποια η διαφορα επισης αυτων των δυο?)

5. Γιατι ειναι το 975 πιο γρηγορο ενω το 965 ανεβαζει ψηλοτερα FSB?

6. E6600 = 266x9 = 2.4?

ευχαριστω για την ανταποκριση και την ανοχη στο πρηξιμο :083:

1. οποιον core2duo και να παρεις, 3GHz θα πιασεις..αν δεν πιασεις,πανε παιξε ενα τζοκερ..

2.οταν αγοραζουμε pc,αμα μπουμε στο τρυπακι να "περιμενω",τοτε δεν θα αγορασουμε ποτε.

αν εχεις αναγκη για νεο,αγοραζεις τωρα.αλλιως περιμενε 1 χρονο και παρε quad που θα ειναι και τσαμπα..

3.καλα καταλαβες(αν καταλαβαινω καλα τι λες:017: )

4. δεν ξερω

5.γιατι η γη γυριζει?υπαρχει εξηγηση,αλλα μαλλον δεν σε ενδιαφερει...

6.ναι

τα νεα cpu 6320,6420 υποτιθεται κλοκαρουν καλυτερα..

εγω δεν θα εδινα παντως τα +100 που εχει ο 6600 εναντι του 4300.παλι 4300 θα επαιρνα,μαζι με μια εκ των crucial value 667 2x1GB (92€) ή teamgroup elite 800 2x1GB(100€) και μια μητρικη εκει στα 100 ευρω κ με τα ρεστα θα ετρωγα φουντουνια..(αν δεν σ'αρεσουν τα φουντουνια,παρε 6600):110:

B]ρε παιδια ειμαι και εγω σε αναζητηση cpu mobo ram οπως ο φιλος .....μπορω να δωσω 450 συνολο......

Λοιπον ειμαι μεταξυ c2d Ε6320(λογω μικροτερης τιμης ) και Ε6600 και ειχα σταμπαρει και αυτες τις mobo :

ASUS P5B-E RETAIL

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522508

P5WD2-E Premium

http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...product=816523

evga nForce 650i Ultra

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1033&product=963704

και κανα δυο ακομα px abit klp

Ποιος ειναι ο καλυτερος συνδυασμος cpu mobo ram σε αυτα τα λεφτα....με βαση τις επιδοσεις και κυριως την ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ του συστηματος σε default καταστασεις ....δεν με ενδιαφερει καθολου μα καθολου o/c και ουτε προκειτει να ασχοληθω καθως δε με ενδιαφερει και sli ουτε μελλοντικη αναβαθμιση (px quad klp klp)

πεστε καμια γνωμη παιδια η για καποια αλλη mobo που νομιζετε αλλα θα προτιμουσα να την εχει χρησιμοποιησει καποιος στο συστημα του και να ειναι αποδεδειγμενα σταθερη χωρις ασυμβατοτητες κλπ.

μνημες μου εχουν κολλησει κατι gskill του πλαισιου με κοκκινη ψυχτρα 667 100 e χωρις ιδιεταιρο λογο ..τι λετε ?

• 5 months later...

επανερχομαι με παραπλησια ερωτηση της αρχικης ...

value for money προταση για συστημα που κατα πασα πιθανοτητα δεν θα γινει ΟC ουτε θα κανει ποτε SLI ή Crossfire, χρηση οικιακη (dvd, avi encoding/conversion κλπ) απαιτητικα 3D παιχνιδια, ενιοτε ισως και Desktop Publishing (Photoshop, Corel κλπ) ... 4Gb ram

1. Q6600 ή Ε6850?

2. 935, 945, 965, 975, 650i ή 680ί ?

ισως ενα 945 Board (ειναι φθηνα απο οτι βλεπω) , αυτες τις μνημες (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=964557) x 4 , και εναν Q6600?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.