Jump to content

Μελάνια για canon?

fonzi

Recommended Posts

Για τον 4000 τα @work του πλαισίου κάνουν; Διότι στη σελίδα του πλαισίου αναφέρει συμβατό μόνο τον 4000R. Αλλά αυτός τα ίδια με τον 4000 δεν παίρνει;;

Ισχύει για αυτά αυτό που λένε ότι θέλουν ιδιάίτερη προσοχή σε σχέση με τα γνήσια;

η ποιοτητα των @work στον 4200 μου ειναι απλα απαραδεκτη, ειδικα σε φωτογραφίες.

επίσης τη μια και μοναδικη φορα που πηρα μου φανηγκε οτι κρατησαν αρκετα πιο λίγο απο τα γνησια.

εχω και εγω ακουσει/διαβασει οτι για τους canon που εχουν ενσωματωμενη κεφαλη εκτυπωσης τα συμβατα μελανια αν δεν ειναι πολυ καλης ποιότητας δημιουργουν προβλημα καθότι ξερενονται ευκολα και βουλώνουν τη κεφαλη...

Το έχω ξαναγράψει έχοντας παίξει με αρκετά μελάνια με τους έπσον μου. Πάντα προσπαθούμε να βρίσκουμε το καλύτερο μελάνι. Κι εγώ έτσι ξεκίνησα με ένα συμβατό από ένα απλό κατάστημα απέναντι από το Πλαίσιο αλλά σύντομα κατέληξα σε μία "συνεργασία" με έναν άνθρωπο . Αυτό μου έδωσε και μου δίνει το δικαίωμα αν κάτι δε μου αρέσει να του το πάω πίσω ή αν κάτι μου αρέσει να του πω , από εδώ και πέρα θα μου δίνεις μόνο τέτοιο. Φυσικά αυτό θέλει και λίγη όρεξη. Υπάρχουν πολλά μελάνια παιδιά. Πολλάαααα

Και εγώ για καιρό χρησιμοποιούσα στον canon i550 κάποια φτηνά και ανακυκλώσιμα μελάνια και όντως ξερένονταν πιο γρήγορα από τα γνήσια αλλά και οι εκτυπώσεις δεν ήταν και οι καλύτερες.

Τώρα για το ότι βουλώνει η κεφαλή συμφωνώ αλλά καθαρίζεται πολύ εύκολα- την βάζεις μέσα σε ζεστό νερό, την βάζεις κάτω από την βρύση και την σκουπίζεις με ένα χαρτί. Αλλά επειδή βαρέθηκα να την καθαρίζω συνέχεια τώρα αγοράζω πάντα γνήσια,που και με αυτά βουλώνει η κεφαλή αλλά όχι τόσο συχνά.Και στο κάτω κάτω δεν αξίζει πολλές φορές να παίρνουμε τα μούφα γιατί η διαφορά τιμής τους με τα γνήσια δεν αξίζει αυτόν τον "κόπο" :045:

η ποιοτητα των @work στον 4200 μου ειναι απλα απαραδεκτη, ειδικα σε φωτογραφίες.
Στον 4200 δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται συμβατά, γιατί καθώς δεν υπάρχει chip συμβατό και χρησιμοποιείται το ορίτζιναλ chip, o εκτυπωτής δεν καταλαβαίνει πότε τελειώνουν και κινδυνεύει η κεφαλή. Εκτός αν κάποιος είναι πολύ προσεκτικός να μην αδειάσουν, αλλά και πάλι δε συμφέρει αφού το 1/2 του μελανιού περιέχεται στο σφουγγάρι και δεν μπορεί κάποιος να δει πόσο περιέχει.

Συμβατά μόνο στους εκτυπωτές Canon μέχρι τους 4000, 5000, 3000 κλπ. Για τα μοντέλα 4200, 4300, 5200, κλπ δεν συστήνονται συμβατά. Να τα ξαναγεμίζει κάποιος μόνος του: ναι.

Ναι, δυστυχως τα ανακυκλώσιμα βουλώνουν την κεφαλή... Τα δοκίμαζα εδώ στην δουλειά σε έναν 4000 και ενω πιο φτηνά κάποιοα στιγμή μου βούλωσε και δεν τύπωνε σωστά...
Και εγώ για καιρό χρησιμοποιούσα στον canon i550 κάποια φτηνά και ανακυκλώσιμα μελάνια και όντως ξερένονταν πιο γρήγορα από τα γνήσια αλλά και οι εκτυπώσεις δεν ήταν και οι καλύτερες.

Aν και δεν είναι σωστό να κάνω διαφήμιση εδώ, και για τον 4000 (bci-6) και για τον i550 (bci-3) έχω συμβατά που είναι εξαιρετικής ποιότητας -δεν δημιουργούν προβλήματα- και με εξαιρετικά χαμηλό κόστος γιατί μου έμειναν (τώρα κυκλοφορούν οι εκτυπωτές με τα νεότερα cartridge cli-8).

.

2Ε το μελανάκι ? αλλάζω γνώμη για τα γνήσια:033: Οχι εντάξει δεν είπαμε ότι Όλα τα συμβατά δεν είναι καλής ποιότητας αλλά στην πλειοψηφία τους δεν συγκρίνονται (και είναι λογικό) με τα γνήσια.

Αλήθεια πόσο αγοράζετε τα γνήσια ? εγώ τα παίρνω φέτος περίπου 10E τα έγχρωμα (πέρσι έκαναν 7Ε) και το μαύρο ...δεν θυμάμαι για να πω την αλήθεια:105: 17 νομίζω

2Ε το μελανάκι ? αλλάζω γνώμη για τα γνήσια:033: Οχι εντάξει δεν είπαμε ότι Όλα τα συμβατά δεν είναι καλής ποιότητας αλλά στην πλειοψηφία τους δεν συγκρίνονται (και είναι λογικό) με τα γνήσια.

Να λέμε την αλήθεια, δεν υπάρχει περίπτωση κάποια aftermarket εταιρεία να μπορεί να κατασκευάσει μελάνι χύμα ή συμβατά ή ανακατασκευασμένα ή αναγομωμένα (με μια λέξη aftermarket προϊόντα) με ανώτερη ή ίδια ποιότητα με τα ορίτζιναλ όταν μιλάμε για canon, hp, epson, roland, κλπ, εταιρείες που έχουν δεκάδες/εκατοντάδες χιλιάδες πατέντες στο αντικείμενο αυτό!! Μπορεί όμως να δεις oem και aftermarket προϊόντα που μόνο μετά από μεγάλη ανάλυση και σύγκριση να καταλάβεις ότι διαφέρουν στην απόδοση (απόδοση μπορεί να σημαίνει 10 διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα).

Μπορεί κάποιο aftermarket μελάνι να είναι καλύτερο σε κάποιους τομείς, άλλά όχι σε όλους. Απλά υπάρχουν από κάκιστα, απαράδεκτα, κακά, μέτρια, καλά, πολύ καλά, εξαιρετικά aftermarket προϊόντα. Δυστυχώς τώρα με τον ανταγωνισμό και τη μείωση τιμών, τα πρώτα είναι τα περισσότερα.

To βασικότερο στους canon εκτυπωτές με μόνιμη κεφαλή στον εκτυπωτή, είναι:

1. τα μελάνια να μην φράζουν (πρωταρχικό και το απόλυτα απαραίτητο)

2. να ταιριάζουν χρωματικά όσο γίνεται με τα ορίτζιναλ

3. κλπ

Αλήθεια πόσο αγοράζετε τα γνήσια ? εγώ τα παίρνω φέτος περίπου 10E τα έγχρωμα (πέρσι έκαναν 7Ε) και το μαύρο ...δεν θυμάμαι για να πω την αλήθεια:105: 17 νομίζω
Νομίζω έχω να αγοράσω γνήσιο μελάνι από το 1996!! Ασχολούμαι με την αναγόμωση των μελανιών και έτσι για μένα (τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει λόγος). Και πριν από αυτό γέμιζα τα μελάνια του εκτυπωτή μου ο ίδιος :004:

.

Εχω καταληξει οτι τελικα καλυτερα ιμιτασιον οταν ειναι πακετο με κεφαλη.

Οταν δεν ειναι, τελικα παιρνεις την κεφαλη στο χερι καποια στιγμη.

Πχ. πολλοι (δεν ξερω αν ειναι ολοι) hp printers, εχουν μελανι+κεφαλη σε ενα. Και να χαλασει η κεφαλη, ετσι κι αλλιως θα την πετουσες οταν τελειωνε το μελανι. Ενω πχ canon, η κεφαλη ειναι ξεχωριστα απο μελανι. Αν το μελανι ειναι κακης ποιοτητας και βουλωσει η κεφαλη, τρεχα βρες κεφαλη canon μετα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.